Nakup novega štirikolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
Čarli
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Prekmurje
Kraj: D. Bistrica

Re: Nakup novega štirikolesnika

Odgovor Napisal/-a Čarli » 03 Feb 2019, 17:41

@ Kurpar praviš da si iz prlekije a si morda iz Veščice ?

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 03 Feb 2019, 17:42

Čarli napisal/-a:@ Kurpar praviš da si iz prlekije a si morda iz Veščice ?
Tako je, v bistvi z Razkrižja :mrgreen:

Uporabniški avatar
Čarli
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Prekmurje
Kraj: D. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Čarli » 03 Feb 2019, 17:44

lepo potem poznam tvojo trgovino :mrgreen:

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 09:44

Čarli napisal/-a:lepo potem poznam tvojo trgovino :mrgreen:
No fajn,vidim, da si z Bistrice :D

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 09:53

lakl napisal/-a:Drži!
Kopirano iz uradnih dokumentov!

T3
kolesni traktorji, katerih največja konstrukcijsko določena hitrost ne presega 40 km/h in katerih masa v neobremenjenem stanju, pripravljenem za vožnjo, ne presega 600 kg.
Hvala, sem malo pogledal homologacije, se pravi samo T pa so tudi kolesni traktorji kot T3, samo, da ni omejitev glede hitrosti, izpit za traktor pa tudi potrebuješ če prav razumem?
Vsekakor nebom jemal kolesnika traktor, niti nimam izpita za traktor še zaenkrat.

lp

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 10:04

Evo v četrtek grem v Tipom Maribor na ogled BRP-ja, se vsedem gor, pokramljamo malo o kakšen popustu :mrgreen: , potem pa veselo v nakup, da bom lahko mirno spal :D . Je pa mi nekaj zanimivo, zadnje dneve sem seveda v pričakovanju kolesnika pogledal na youtube x posnetkov in ugotovil, da vse znamke vsaj renomirane, delajo videe v smislu zakaj so boljše od BRP-ja, delajo razne teste na valjih kot na terenu in poskušajo povedati, da so v nevem čem vse boljše od Can-nama. A nakoncu ugotoviš, da je vsem posnetkom skupno to, da se hočejo primerjat z BRP in ga popljuvat. Jaz sem že itak odločen za nakup. To sem omenil samo kot zanimivost :D

Še enkrat pa hvala vsem, ki ste si vzeli čas za pomoč in nasvete, če se kje srečamo pa obvezno :drinkers:

lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Feb 2019, 12:51

Kupi tam kjer boš dobil boljšo ceno...garancija itak velja enako povsod.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 13:51

Situacija je taka, danes sem se pogovarjal kako z Ski&Sea tako z Tipom Maribor in sicer je tako. Trenutno se ne da več dobiti BRP-ja brez homologacije T ali T3 kot traktor, razen če kupiš rabljenega še z časov ko T3 ni bila potrebna. Ker pa izpita za traktor nimam, bom moral drugi teden v šolsko klop. :roll: . Kot je bilo napiso bolje ne kupovati T3, a kaj sedaj ko brez tega ni možno?

Glede omejitev naj bi bilo tako, da če ima kolesnik ABS, lahko preseže hitrost nad celo 60km/h, tako mi je bilo povedano. In na moje vprašanje kako je z omejitvijo vožnje ob nedeljah in praznikih, ki sem prebral na forumu sem dobil odgovor v smislu: " to je tako kot če si bolan, bolj bereš bolj si bolan"... Trgovci so še sami zmedeni o zakonih, ki so jih spisali tisti posebneži...

No tukaj sem postal malo zmeden..
Kako je z varnostnim lokom in organi pregona, kako bo če me ostavijo, da se vozim preko 40km/h, dodatna oprema za traktor??? O tem se je pisalo že v eni temi na forumu. In se ne ve še točno kako in kaj, saj še pisci zakona nevejo kaj delajo.

In sedaj nevem, naj kupim kolesnik T3 in upam, da bo vse vredu, saj po eni strani, če bojo samo še T3 kolesniki, verjetno se nebo prodaja ustavila in morebiti se bo prišlo z kravatarji tam zgoraj do nekega kompromisa :-k ..
Ali pa čimprej kupiti, da ne bodo čez leto dni že zahtevali homologacije kot helikopter, glede na to da je bila desetletja zadosti homologacija za B kategorijo... :roll:

lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Feb 2019, 14:07

Problem so agregati, ki niso skladni z EU normami ter varnostni elementi. Dokler to ne bo urejeno, bo tako kot je zdaj. Glede na zmedo v zakonih je verjetnost, da boš naletel na dobrega poznavalca med organi majhna. Se pa lahko zalomi, če pride do nesreče....takrat iščejo vejico v stavku....še posebaj odvetniki in zavarovalnice.
Prodajalcem je pomembno samo, da prodajo. Ti ob nakupu itak podpišeš dokument, da si z vsem seznanjem....ali po domače....ti samo podpiši, pelji in se jebi.
Dejstvo pa je tudi, da se t3 štiriciklov veliko vozi naokrog....za zdaj brez nekih meni znanih težav....ali drugače....ni problema dokler problem ne nastane.

Uporabniški avatar
marholt
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Župečja vas
Kraj: Župečja vas

Odgovor Napisal/-a marholt » 05 Feb 2019, 15:27

Nekaj dni nazaj sem na facebooku v eni skupini zasledil, da se je že pojavila težava za T3 homologacijo in vožnjo v nedeljo. Problematične so nekatere glavne ceste. Za makedam pa naj nebi bilo problemov. Rajši mali bolj zakone poglej za vožnjo s T3
Si pogledal in razmislil o rabljenem can am s staro homologacijo?

Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena

mihado
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Savinjska

Odgovor Napisal/-a mihado » 05 Feb 2019, 15:58

Kaka bedarija je to. Zdaj se bojo pa rabljeni prodajali za med.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 05 Feb 2019, 16:55

mihado napisal/-a:Kaka bedarija je to. Zdaj se bojo pa rabljeni prodajali za med.
Ja, mogoče res, če pogledaš po netu, vidiš da so cene kar visoke za rabljene stroje, ne glede na znamko... Pa še bolj bojo.... Vsaj meni se zdi no....lp

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 05 Feb 2019, 18:02

Evo, tu imaš enega, homologacija L7e, vozen z B kategorijo, že res da je star 8 let, ampak če ima resnično 1600 prevoženih in če je dejansko tak kot na slikah, nimaš kaj zaj... t,....
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13877795

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 18:30

catbrier napisal/-a:Evo, tu imaš enega, homologacija L7e, vozen z B kategorijo, že res da je star 8 let, ampak če ima resnično 1600 prevoženih in če je dejansko tak kot na slikah, nimaš kaj zaj... t,....
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=13877795
Ja če ne bo šlo drugače, bom res kupil nekaj rabljenega. Sicer mi novi bolj diši pa še cene rabljenih nič kaj ne padajo. Ampak nočem kasneje nekih sitnosti z "traktorjem", ampak se hočem voziti in uživati..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Feb 2019, 18:58

mihado napisal/-a:Kaka bedarija je to. Zdaj se bojo pa rabljeni prodajali za med.
Ko sem prodajal moja dva, sem to navedel kot prednost...toliko, da se niso odkrito smejali. Danes to ni več smešno.
In ja...z L7 homologacijo bodo držali dobro ceno.

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 05 Feb 2019, 19:41

Problem s t3 homologacijo nastane,ko naletiš na malo bolj podučenega policaja...
Pred kratkim je nekdo prav na forumu napisal,da je naletel na tapravga in se ni dobro končalo...

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 19:41

Nekaj časa nazaj sem klical na LPP Ljubljana. Dali so mi sicer številko od enega inžinirja, ki je seznanjen s tem, ampak ker je bil odsoten sem dobil nekega drugega gospoda, ki se tudi ukvarja s homologacijami. Prvo je povedal, da se take stvari dogajajo pri nas v Sloveniji, ko zakone pišejo ljudje, ki se sam kregajo in jim je pač najlažje bilo ATV-je vreči pod traktorje, češ 4 kolesa ima pa delaš lahko z njim... Povedal mi je tudi, da če bo homologiran pod T3, bo seveda potrebno imeti vso opremo, kot jo more imeti traktor. In tudi če bom registriral ATV trenutno brez opreme za traktor to ne pomeni, da me ne morejo kasneje zajebavat. Problemi se bojo lahko pojavili že na tehničnem pregledu. Glede varnostnega loka pa je tako, ni ga potrebno imeti, če mi prodajalec poda pisno izjavo, da vozilo tega ne potrebuje (v kar pa dvomim, da bo prodajalec šel). Povedal še je, da neve zakaj uvoznik ne poizkusi urediti homologacije za katero bolj primerno kategorijo nenazadnje tudi za B-kategoriji, ampak očitno jim je predrago ali pa se s tem nočejo ukvarjat. Me je pa napotil, naj jutri pokličem tistega inžinirja, ker če je kdo poučen o tem v nulo je to on. Tako, da bom jutri poklical to osebo in bomo videli kako in kaj. Toliko na kratko.

lp

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 05 Feb 2019, 19:51

Glede homologacij bolje se lep čas ne bo, kakor se pri drugih stvareh zaostruje, tudi tu ne bo kaj hitro drugace..... No, da preberemo kaj ti bo rekel inzener.... (ne kompliciraj preveč, kupi kar si mislil in uzivaj, kakor ostali-moje mnenje) :sanke1: .... Lp

Uporabniški avatar
marholt
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Župečja vas
Kraj: Župečja vas

Odgovor Napisal/-a marholt » 05 Feb 2019, 19:57

Ta bi tudi naj imel še L7 homologacijo.
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... DPS-KREDIT

Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 20:24

marholt napisal/-a:Ta bi tudi naj imel še L7 homologacijo.
Tega mi je Tipom tudi priporočal, zanimiva zadeva.

mihado
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Savinjska

Odgovor Napisal/-a mihado » 05 Feb 2019, 20:32

Kurpar napisal/-a:
marholt napisal/-a:Ta bi tudi naj imel še L7 homologacijo.
Tega mi je Tipom tudi priporočal, zanimiva zadeva.
Evo. Tega kupiš, če je vse vredu z njim in uživaš v vožnji, brez da bi te skrbelo, da te bodo ustavili policaji in ti težili z raznimi forami.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 05 Feb 2019, 20:35

Dobri predlogi...ne premišljuj predolgo,spomlad trka na vrata......

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 05 Feb 2019, 20:58

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 05 Feb 2019, 21:00

tudi ta je videti ok.

Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 05 Feb 2019, 21:10

Hvala vsem za predloge. Catbrier maš v bistvi prav, kupi si kaj si mislil in pa res pomlad trka na vrata, čeprav bi se že zdaj v zimi rade volje zapeljal. :mrgreen: . Počakam še jutri kaj bo rekel gospod na katerega so me napotili, potem pa se bom odločil in kupil, da ne bom prej tople vode odkril.

Je pa tako, mogoče bo pa prišlo v zakonu, s časoma do kakih kompromisov, če smo realni tako bo težko ostalo. Ker enkrat bojo tudi kolesniki z L7 homologacijo zmanjkali, moje mnenje samo.

Lp

Odgovori