Nakup gum za atv?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zasavje - Trbovlje
Kontakt:

Nakup gum za atv?

Odgovor Napisal/-a leteci » 24 Jun 2008, 15:29

Lep pozdrav

Prisel je cas za menjavo zadnjih gum. Kupil sem gume Kenda K 530, velikosti 22x11x10, v prodajalni SKIRO. Cena je bila 116 :eur eur za obe gumi. Po menjavi gum je postala voznja neznosna. Gume so bile tako ˝jajcaste˝, da sem se po prevozenem 1 km odlocil, da se vrnem na ponovno montazo gum. Gume smo obracali in prestavljali, vendar brez uspeha. Odlocil sem se za namestitev starih gum. Prodajalec je povedal, da stvar ni ˝kriticna˝ in da so gume pac ˝traktorske˝. Naj pa povem, da so mi vrnili denar (razen montaze :? ).
Kaksne izkusnje imate s gumami Kenda ? Kaksne gume kupiti?

Pa lep pozdrav,

Leteci :banana:

Uporabniški avatar
Spasky
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: Nakup gum za atv?

Odgovor Napisal/-a Spasky » 24 Jun 2008, 18:37

leteci napisal/-a:Lep pozdrav

Prisel je cas za menjavo zadnjih gum. Kupil sem gume Kenda K 530, velikosti 22x11x10, v prodajalni SKIRO. Cena je bila 116 :eur eur za obe gumi. Po menjavi gum je postala voznja neznosna. Gume so bile tako ˝jajcaste˝, da sem se po prevozenem 1 km odlocil, da se vrnem na ponovno montazo gum. Gume smo obracali in prestavljali, vendar brez uspeha. Odlocil sem se za namestitev starih gum. Prodajalec je povedal, da stvar ni ˝kriticna˝ in da so gume pac ˝traktorske˝. Naj pa povem, da so mi vrnili denar (razen montaze :? ).
Kaksne izkusnje imate s gumami Kenda ? Kaksne gume kupiti?

Pa lep pozdrav,

Leteci :banana:
Ko sem prvič menjal gume na dvx-u sem se odločil za Kenda K300 dominator. Kupil sem jih tudi v Skiro ampak jih kmalu zamenjal. Na začetku so mi bile še dobre (to zgolj ker so prejšnje bile zlizane) ampak po več prevoženih km sem videl, da tudi tukaj drži "mau dnarja, mau muzke".
Kasneje sem imel ITP SR - super gume.

2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 24 Jun 2008, 22:12

Kenda ali Innova imata precej mačehovski odnos do gum že pri samem transportu (pakirano v trikotnik), pravtako pa držijo tudi besede Spasky-a, malo denarja malo muzike. Če boš hotel malo bolj kvalitetne gume, se boš moral obrniti na Goldspeed, Dunlop ali Maxxis - ostalih iz "višje" klase ne poznam, ampak verjemi, razlika se pozna pri dimenzijah, tresenju in predvsem pri oprijemu. Ostalo so res bolj "ojačani poceni šlaufi"

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Odgovori