sprednji diferencijal zmontirat zadaj

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 14 Maj 2009, 21:27

Udari po mizi Branko,da se ve kdo je ata. :bravo:

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 15 Maj 2009, 06:17

Branko napisal/-a:Zanimivo razmišljanje....
Tako je, razmišljam, ker vozim vse to in poznam užitke, dobre in slabe strani vseh teh. In mi enostavno ni jasno, kako lahko nekdo primerja ATV z motorjem, ker enostavno ni primerljiv.
Tudi pravi motoristi ne bodo nikoli sprejeli opisa ATV kot motor. Ima enostavno dve kolesi preveč in manjko pravega polaganja skozi ovinke, ki je bistvo motoriranja.
ATV na asfaltu je le slab kompromis, ki le pogojno ponuja nekaj užitkov, predvsem v mokrem. Malo več na šodru in pravzaprav le pri Quadih, ki pa so že bližje krosovcem in enduram. A samo bližje.
In resno mislim, da je vožnja z ATVjem po asfaltu le kompromis, ki se ga poslužujejo tisti, ki se iz različnih vzrokov ne spravijo na motor ali v cabrio.
Pa nič hudega, vsak pač po svojih željah. A se mi vseeno zdi prav reči bobu bob.
Branko napisal/-a:.... ali spet samo provociraš?
Si občutljiv? ;)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 15 Maj 2009, 07:46

Ogled napisal/-a:...Quadih, ki pa so že bližje krosovcem in enduram. A samo bližje.
Celo toliko bližje, da uporabljajo popolnoma iste elemente za krmiljenje, komande za zavore, zavore same, identičen motor, hkrati pa v SLO celo nastopajo na isti dan v istem prvenstvu na isti progi kot cross motor... In tudi tekmovalna licenca je enaka, kot za motor, niti približno pa ni enaka licenci za avtomobilske dirke.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 15 Maj 2009, 07:47

Ogled napisal/-a: Tako je, razmišljam, ker vozim vse to in poznam užitke, dobre in slabe strani vseh teh. In mi enostavno ni jasno, kako lahko nekdo primerja ATV z motorjem, ker enostavno ni primerljiv.
Je pa res, da nikakor ne moreš primerjati tvoj tomo vinkovič s cross specialko, niti s cabrio avtom... pač si kjer si...

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 15 Maj 2009, 08:02

XXXL napisal/-a:...
Je pa res, da nikakor ne moreš primerjati tvoj tomo vinkovič s cross specialko, niti s cabrio avtom... pač si kjer si...
Točno tako XXXL! :D
Torej se še kako strinjava, da so od štirikolesnikov le quadi podobni motorjem, ostalo so pa traktorji, primerni bolj za šodr kot asfalt. Zato tudi zgodbe o homologacijah...
Ok, kot sem že napisal, vsakemu svoje po njegovih željah.

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 15 Maj 2009, 08:03

XXXL napisal/-a:... v SLO celo nastopajo na isti dan v istem prvenstvu na isti progi kot cross motor... In tudi tekmovalna licenca je enaka, kot za motor, niti približno pa ni enaka licenci za avtomobilske dirke.
Novo zame. Hvala!

Odgovori