Mnenje o SUN-F gumah
Gumo je vsekakor treba vzeti v roke in se bo že na otip vedelo kakšne lastnosti lahko pričakuješ. Če bo trda bo podobno kot Innova. Če ti ta guma ni pogoj pa definitvno poglej in kontaktiraj uporanika Enx. Pri njemu dobiš cestne Maxxis gume, ki so večkrat preverjeno več kot odlične za svoj denar. Največja razlika pa je v mokri podlagi!
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
Res je. Maxxis je preverjena kvaliteta za dobro ceno. Obstaja precej proizvajalcev ki nudijo cestne gume, toda malo se jih je izkazalo za dobre v vseh pogojih. Ena takih dobrih je sigurno Maxxis. Če nisi zelo zahteven uporabnik, ne boš vozil veliko in je razlika v ceni velika, potem kupi Sun-F. Osebno je sicer nebi priporočal, toda odločitev je vsekakor tvoja.
Glede pritiska v gumah: govoril sem z veliko uporabniki in ne vem, če imata 2 enak pritisk. Važno je, da se ti v vožnji počutiš OK. Morda res štartaj z nekih 0,5 do 0,6, potem pa malo dodajaj, dokler ne ugotoviš, da je pritisk zate OK. Nekateri uporabljajo pritisk tudi 1,0 za cestne gume.
Glede pritiska v gumah: govoril sem z veliko uporabniki in ne vem, če imata 2 enak pritisk. Važno je, da se ti v vožnji počutiš OK. Morda res štartaj z nekih 0,5 do 0,6, potem pa malo dodajaj, dokler ne ugotoviš, da je pritisk zate OK. Nekateri uporabljajo pritisk tudi 1,0 za cestne gume.
Se ne strinjam. Si mogoče kdo predstavlja Bašana z tako praznimi gumami na ovinku. In če drži podatek, da je končna hitrost od 100-120 km/h se kaj rado lahko zgodi, da na cesti moped enostavno "sezuje".Enx napisal/-a: Morda res štartaj z nekih 0,5 do 0,6,
Moje mnenje oz sam ne grem pod 0,8 bar na cesto. Innovina zadnja guma je pri meni 1,2 (zaradi vožnje v dvoje), prva 0,8 bar.
Je pa od posameznika odvisno koliko se vozi in kakšen občutek bo dobil.