nakup preko ebay!!!

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
vajdic19
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

nakup preko ebay!!!

Odgovor Napisal/-a vajdic19 » 27 Nov 2010, 14:32

lepo pozdravljeni obiskovalci foruma! jaz imam en problem! pokvariv se mi je motor znamke kawasaki kfx 400 in imam škode za 2000€ na spletni tgrgovini sem našel mašino za 850$ in sem zelo zainteresiran da bi jo kupil! vendar pa nikjer nenajdem kako bi prodajalcu napisal email in nič. če ima kdo kakšne koli iskušnje z nakupom preko ebay spletne strani bi lepo prosil če mi piše na mail vajdic17@gmail.com ali pa kar tukaj na forum. hvala!

Uporabniški avatar
MrJingles
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Koroška

Odgovor Napisal/-a MrJingles » 27 Nov 2010, 16:54

L.p
Kot prvo se moraš za spletno trgovino ebay seveda registrirati. Ko to narediš moraš počakati da iz (recimo Nemčije) dobiš po pošti poterditveni geslo... Ko to urediš si registrinan na vseh ebay-ih .de, .com, globalebay..itd...
Da lahko plačaš izdelek je pa najpreprostejše da si ustvariš PayPal račun in plačuješ preko tega, da si to umogočiš pa moraš imeti Mastercard iz katere ti potem odtegujejo denar...
-Ko si enkrat v tem, vrjem boš kar naprej kupoval, ker cene so res 8)

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 27 Nov 2010, 18:53

tako kot ti je napisal mrjingels
če gledaš izven evrope prištej še carino
najbolje da licitiraš izdelek se ti lahko posreči da ga dobiš po zares smešni ceni
primer
4x nove gume z platišči za atv cena 400-600eu pri nas
prodaja preko e bay cena 200-300
licitacija 105+35ptt dobil jaz
tako da se čim prej registriri in kupuj-liciteraj

Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

ebay

Odgovor Napisal/-a dukimen » 27 Nov 2010, 19:00

seveda bo zelo dobro tudi prebrati "how to" o ebayu

predvsem glede prodajalcev, njihove zanesljivosti, števila prodaj itd.
če ima prodajalec veliko prodaj in malo negativnih mnenj (ima tudi dober status na ebayu), prebereš negativna mnenja - morda so vezana na določen produkt, morda hitrost dostave, itd in oceniš tvoj rizik.

potem glede eventuelne zavrnitve pošiljke in vrnitve plačila. PayPal ti je sicer garancija, toda samo do določenega zneska.

Če predvidevamo, da kupuješ pri zanesljivem prodajalcu in da si dobro prebral kaj prodaja (večina jih pri rabljenih delih zelo nazorno opiše kako izgleda prodajan del in zato tudi večinoma ne dajo garancije) pazi pri kalkulaciji končne cene, če kupuješ izven EU. Na 800$ te čakajo še stroški pošiljanja (kar bo v tvojem primeru veliko, ker gre na kilograme), na oboje skupaj carina, potem DDV in še strošek poštarja, da prinese domov (morda sem še kaj pozabil).

Kar se mene tiče stvar zanesljivo funkcionira, s tem da NE kupujem novih elektronskih naprav, ki so bistveno cenejše od "normalne" cene, sploh pa ne iz Hongkonga ipd.
KAr se rabljene robe tiče (večinoma kupujem iz Nemčije) dobro preberi opis, je napisano prav vse (in večinoma podprto s fotografijami), kje so praske ali odrgnine, itd. ...imam kar dobre izkušnje

če povzamem: dobro prepričaj se od koga kupuješ, dobro preveri kaj kupuješ, dobro izračunaj koliko bo končna cena. Srečno!

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 27 Nov 2010, 19:18

na rabljene stvari ni ddv pa naj bo iz eu ali sveta

Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dukimen » 27 Nov 2010, 20:34

slepec napisal/-a:na rabljene stvari ni ddv pa naj bo iz eu ali sveta
morda imaš prav. jaz bi vseeno preveril glede plačila DDV.
stvar ni v tem ali kupuješ novo ali rabljeno temveč v tem kje kupuješ.
če si kupil v EU, potem si s stvarjo (novo ali rabljeno) plačal tudi DDV, če pa izven EU pa ne.

no, oproščen si DDVja, če kupiš za par deset €, ne glede od kje pride.

morda se pa motim 8)

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 27 Nov 2010, 20:57

ddv plačaš samo pri novih rečeh,če se pri nas registrirajo in ddv še ni plačan eu
iz usa plačaš dodatno samo carino na pošti
tvoj primer z rabljeno mašino boš plačal ceno+poštnino nakažeš prodajalcu pri nas pa še carino
probaj se zmeniti z prodajalcem da ti napiše čim manjšo ceno za poštnino da boš pri nas plačal manjšo carino
primer
jaz sem iz usa kupil prednje vilice za kolo
cena je bila 400eu+55 poštnina
na račun mi je napisal da so vilice 100eu in sem carino plačal za 100eu mislim da je bila 20 eu

Uporabniški avatar
MrJingles
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a MrJingles » 28 Nov 2010, 05:44

Mislim da DDV 20% plačaš, če je izdlek vreden več kot 25€ carino 8% pa nad 150€. Poleg tega pa še SLO pošta hoče nekaj zase, čeprav si že plačal poštnino (izdelki nad 25€)!
Splača se kupovati tudi iz držav ki so članice EU, tam tega "sranja" ni (davek, carine).. :D

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 28 Nov 2010, 09:02

še enkrat ti bom napisal da ddv NI pa naj bo EU ali ZDA
za rabljene stvari pa tudi meje NI glede cene
sem že preveč stvari kupil tako da vem 100%
ti si pa razlagi po svoje

Uporabniški avatar
MrJingles
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a MrJingles » 28 Nov 2010, 12:36

Vrjetno ne vem zato, ker ne kupujem rabljenih stvari!!!! Drugače pa je približno tako kot sem napisal!

l.p

Uporabniški avatar
dukimen
Obiskovalec
Reactions:

ddv

Odgovor Napisal/-a dukimen » 28 Nov 2010, 12:49

ko sem se pred časom zanimal za uvoz RABLJENEGA trike-a iz ZDA so mi jasno povedali, da mi sleduje DDV.

To še vedno velja
"ali je pri uvozu rabljenih vozil iz držav zunaj EU treba plačati dajatve carinskemu organu?
Za vozila, ki se uvozijo iz tretjih držav (zunaj EU), obračuna dajatve carinski organ. Obveznost za plačilo DDV, DMV in okoljske dajatve pri uvozu se nanaša tudi na rabljena vozila. DDV se obračuna po 20-odstotni stopnji, DMV se obračuna glede na vrednost vozila po lestvici, okoljska dajatev pa v višini 0,0584 evra na kilogram vozila."

si mi pa dal idejo, da ga uvozim po delih, ne plačam DDV in ga tukaj sestavim :evil:
če ne bi bilo homologacije seveda :roll:

Uporabniški avatar
vajdic19
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vajdic19 » 28 Nov 2010, 18:59

hvala usem za odgovore polepšal ste mi dan ker sem biv že obupan in misliv da to nebom mogel izpeljati. če mi tole rata bom najsrečnejši človk:)

Uporabniški avatar
vajdic19
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

...

Odgovor Napisal/-a vajdic19 » 29 Nov 2010, 10:29

MrJingles napisal/-a:Mislim da DDV 20% plačaš, če je izdlek vreden več kot 25€ carino 8% pa nad 150€. Poleg tega pa še SLO pošta hoče nekaj zase, čeprav si že plačal poštnino (izdelki nad 25€)!
Splača se kupovati tudi iz držav ki so članice EU, tam tega "sranja" ni (davek, carine).. :D
bi mi prosim piso na email vajdic17@gmail.com. hvala.

Uporabniški avatar
vajdic19
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Re: ebay

Odgovor Napisal/-a vajdic19 » 29 Nov 2010, 10:34

dukimen napisal/-a:seveda bo zelo dobro tudi prebrati "how to" o ebayu

če ima prodajalec veliko prodaj in malo negativnih mnenj (ima tudi dober status na ebayu), prebereš negativna mnenja - morda so vezana na določen produkt, morda hitrost dostave, itd in oceniš tvoj rizik.

potem glede eventuelne zavrnitve pošiljke in vrnitve plačila. PayPal ti je sicer garancija, toda samo do določenega zneska.

Če predvidevamo, da kupuješ pri zanesljivem prodajalcu in da si dobro prebral kaj prodaja (večina jih pri rabljenih delih zelo nazorno opiše kako izgleda prodajan del in zato tudi večinoma ne dajo garancije) pazi pri kalkulaciji končne cene, če kupuješ izven EU. Na 800$ te čakajo še stroški pošiljanja (kar bo v tvojem primeru veliko, ker gre na kilograme), na oboje skupaj carina, potem DDV in še strošek poštarja, da prinese domov (morda sem še kaj pozabil).

Kar se mene tiče stvar zanesljivo funkcionira, s tem da NE kupujem novih elektronskih naprav, ki so bistveno cenejše od "normalne" cene, sploh pa ne iz Hongkonga ipd.
KAr se rabljene robe tiče (večinoma kupujem iz Nemčije) dobro preberi opis, je napisano prav vse (in večinoma podprto s fotografijami), kje so praske ali odrgnine, itd. ...imam kar dobre izkušnje

če povzamem: dobro prepričaj se od koga kupuješ, dobro preveri kaj kupuješ, dobro izračunaj koliko bo končna cena. Srečno!
mi lahko prosim pišeš na vajdic17@gmail.com. hvala

Uporabniški avatar
MrJingles
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a MrJingles » 29 Nov 2010, 15:06

Pa obvezno preverit, če izdelek pošljejo tudi v SLO :) in poštnino, ker včasih poštnina na določen izdelek presega, ceno izdelka... :x

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 29 Nov 2010, 17:33

MrJingles napisal/-a:Mislim da DDV 20% plačaš,
Ko sem pred leti (če se je danes kaj spremenilo ne vem) kupil delovni ATV v Nemčiji sem plačal 19% DDV v Nemčiji, nato pa še pri nas 20% DDV, na podlagi katerega sem (poleg EU homologacije) registriral vozilo pri nas. Potem je sledilo pošiljanje prevedene dokumentacije o plačanem DDV-ju pri nas v Nemčijo prodajalec iz Nemčije mi nato vrne 19% DDV na moj račun.
Drugače pa sem istega mnenja kot dukumen. Imam oz imava pa z uporabnikom harry2 tudi nekaj slabih izkušenj iz Ameriškega E-baya.

Uporabniški avatar
luksislo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a luksislo » 29 Nov 2010, 19:40

ta davek si plačal zato, ker so se naši trgovci tako zavarovali pred uvozom cenejših vozil iz tujine, mi ravno zato potem nismo kupili avtomobila v nemčiji.

ali lahko malo bolj obširno opišeš "natege" pri ameriškem ebayu, ki si jih doživel?

Uporabniški avatar
vajdic19
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Re: ebay

Odgovor Napisal/-a vajdic19 » 30 Nov 2010, 18:53

dukimen napisal/-a:seveda bo zelo dobro tudi prebrati "how to" o ebayu

mi lahko prosim pišeš na vajdic17@gmail.com ali msn aprilia.1@hormail.com

Uporabniški avatar
vajdic19
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vajdic19 » 21 Dec 2010, 23:23

zanima me če ve kdo koliko bi me prišla pošnina in carina če naročiš iz amerike preko ebay.

Lukaa
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Lukaa » 22 Dec 2010, 08:20

odvisno kaj boš naročil. ni neke standardne postavke, poštnina je namreč odvisna od velikosti in teže paketa, carina pa potem v prvi vrsti od dobre volje carinika in potem še od tipa izdelka (recimo za računalniške izdelke ni carine ampak samo plačaš DDV)

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 22 Dec 2010, 08:58

zanima me če ve kdo koliko bi me prišla pošnina in carina če naročiš iz amerike preko ebay
Zdej sprašuješ kolk topla je voda?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Dec 2010, 09:30

vajdic19 napisal/-a:zanima me če ve kdo
klik - google - vtipkaj "carinske dajatve " klik - enter in evo ga !!!

A je tako težko ??? :oops: :oops: :oops: :oops:

http://www.google.si/search?hl=sl&sourc ... =&gs_rfai=

Odgovori