dodatni dušilec zvoka

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 04 Jan 2011, 12:19

Specifications
- Universal design fits any ATV or UTV with a four-stroke engine
- Engineered with an innovative high flow/low restriction spark arresting muffler
- Quiets ATV/UTV exhaust noise up to 50% with no loss of performance
- Dyno test results, on some models, have actually revealed an increase in mid-range power and overall performance
- All mounting hardware and detailed instructions included
- Baffled design has no packing to burn out, steel construction for long lasting performance

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 04 Jan 2011, 12:57

plinko napisal/-a:Jaz bi kaj takega, da bi se dokupilo in namontiralo na obstoječo zadevo, da lahko hitropotezno snameš ali natakneš.

Obstaja kaj takega in kje je možno kupiti?
najprej slikaj zadek auspuha da se vidi ali je konec odrezan ali imaš krivino ali kaj drugega
dobi se za razne fije, za akrapoviča, wingsa ,itd, debi kiler-je,zadeva se vstavi zadaj v lonec in se privijači ,samo prej moreš vedeti fi tvoje luknje in seveda koliko hočeš imeti tišjega
kot sem ti že napisal je najlažje v auspuh porinit cev in jo na koncu stiskaš to te mere da ti je dovolj tiho

slepec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a slepec » 04 Jan 2011, 13:03

Slika
takole zgleda debi-kiler
bolj kot je daljša notranja cev bolj tih je motor
manjši fi notranje cevi je tudi tišji motor
dobiš jih pa pri wings-ptuj

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 04 Jan 2011, 13:15

Če sem prav razumel, je bila debata o teh dušilcih. Sem imel možnost videti in probati na Sym 600. Odlična zadeva za skoraj neslišno vožnjo po gozdovih brez kakršnih koli zapletov okoli manjše moči, končne hitrosti itd..

http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... _shopzilla

plinko
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a plinko » 04 Jan 2011, 18:34

kupim! prosim za kontakte na ZS!

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 05 Jan 2011, 12:33

Jaka, kdo to prodaja? Branko, enx? Rabim info o ceni, dobavi in možnosti montaže na Dinli 700 (sliko).

Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 05 Jan 2011, 12:43

270 EUR je cena za KOL53500. Rok dobave :? Preverjam.
Zadnjič spremenil Branko, dne 05 Jan 2011, 15:32, skupaj popravljeno 1 krat.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 05 Jan 2011, 14:40

Model KOL53580 ima Nizozemec na zalogi, ampak ena paleta je šla ravno danes od tam. Cena tega (s SS dušilcem) je cca. 300 EUR.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 07 Jan 2011, 20:30

Po kakšnem tečaju sta vidva tole računala? :D

Slika

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 07 Jan 2011, 21:20

Kako to misliš?

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 08 Jan 2011, 15:13

Iz Jakatove povezave je razvidno, da v USA stane eden 150 in drugi 230US$. Ko pride k nam je pa kar naenkrat 300 EUR.

Slika

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 08 Jan 2011, 16:05

Drago napisal/-a:Iz Jakatove povezave je razvidno, da v USA stane eden 150 in drugi 230US$. Ko pride k nam je pa kar naenkrat 300 EUR.
:P :lol: :?:

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 08 Jan 2011, 18:40

Iz Jakatove povezave je razvidno, da v USA stane eden 150 in drugi 230US$. Ko pride k nam je pa kar naenkrat 300 EUR.
Najboljš, da ga naročiš tam, in ko / če ga boš dobil, mi povej kolk si ga plačal :) se bomo skupi smejal.

Kako pa si razlagaš, da so Kolpin ogrevane ročke tam 69,90 USD pri meni pa 39,90 EUR?!? :?

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 08 Jan 2011, 23:10

Sem pričakoval ciničen odgovor! :)

Ker to ni življenjsko pomembna zadeva, za moje pojme ni vredna več kot v Ameriki. Sam itak nimam nič od tega, da bi pa dajal 300€ samo zato, da bi me zelenjavarji malo manj grdo gledali, jih kar lepi k...c gleda. Ostajam na originalu.

Cen za ročke ne poznam in morem komentirat. Imam ene v garaži, ki sem jih dobil za šenk od človeka, ki pravi da so neuporabne. Sam jih nisem probal. Na njih je cena 19.95. Uporabnejše se mi zdijo ogrevane rokavice.

Slika

Uporabniški avatar
krono
Začetnik
Reactions:
Kraj: notranjska

Odgovor Napisal/-a krono » 09 Jan 2011, 08:20

Drago napisal/-a:Sem pričakoval ciničen odgovor!

:bravo:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Jan 2011, 09:26

Enx napisal/-a:
Najboljš, da ga naročiš tam, in ko / če ga boš dobil, mi povej kolk si ga plačal :) se bomo skupi smejal.

Kako pa si razlagaš, da so Kolpin ogrevane ročke tam 69,90 USD pri meni pa 39,90 EUR?!? :?
Sistem : vzami ali pusti!
Lahko pa edino poizkusiš izbojevat še kakšen popust!

Najcenjejšo robo pa imajo v družbi imanovano : Karitas! :juhu:

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 09 Jan 2011, 11:16

Ni ciničen odgovor - ne vem kaj je sploh ciničnega, če ti povem iz lastnih izkušenj, ti si pa o tem nekaj slišal. Probaj sam pa potem povej kako in kaj. Jaz in Branko kupujeva pri evropskih distributerjih in cene v Evropi so pač takšne kot so. V Ameriki dobiš Mercedesa za 35k EUR, v EU pa za 60k EUR!

Hočem ti povedat, da je cena 145 USD:
- brez DDV
- brez prevoza
- brez carine
- brez ostalih carinskih in uvoznih dajatev
- brez CE oznake
- brez garancije na karkoli

Seštej vse skupaj in povej koliko te je prišlo potem pa primerjej cene. Pa brez: mi je un reku k pozna enga k je slišu da ... Poleg tega je pomembno tudi to, pa pri meni dobiš izpuh v roke, ga pogledaš in potem plačaš, v USA pa plačaš nekaj kar je na sliki in potem dobiš kar pač dobiš. Torej je za 145 USD ves rizik na tebi, pri 300 EUR pa ves rizik na meni. Kar pravijo zelenjavarji in ali je nakup OK ali ne, o tem drugič, delim mnenje s teboj, glede ostalega pa ...

Poznam nakupe iz USA in povem va, da stvari niso vedno takšne kot se zdijo. Poleg tega pa nikomur nisem rekel da mora kupiti pri nas - ebay je za vse, Amerika je blizu tako da je odločitev o nakupu vedno na strani kupca.

Glede ročk, če si jih dobil za šenk in ti človek pravi, da so neuporabne potem je tudi 19,95 za moje pojme preveč. Kolpinove so dobre in uporabne in cena je nižja kot v USA. Sam si vozil že kar nekaj motorjev torej veš kaj dobiš za koliko denarja ;)

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 09 Jan 2011, 12:16

Enx: glede ročk... zakaj jih nimaš v ponudbi ali jih jaz ne vidim ? :)

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 09 Jan 2011, 12:37

Nisem jih še gor dal :( , sicer pa je tole: http://www.kolpinpowersports.com/produc ... l?vmcchk=1

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Drago » 09 Jan 2011, 19:04

Boštjan, nimam se namena pregovarjat s tabo. Sem ti pa v mojem prejšnjem odgovoru hotel napisati kalkulacijo cene, pa se mi zdi brez veze. Šolan trgovec sem še iz tistih časov, ko smo kalkulacije delali še na roke in se s potencialnim dobaviteljem usedli za mizo in predebatirali o cenah, ne pa takole preko neta, po sistemu vzemi ali pusti. Pa dajatve so bile tudi malce drugačne kot danes. Precej sem delal tudi na uvozu, tako da mi te stvari niso tuje. Prednost na tvoji strani je vsekakor v točki: ti meni robo, jaz tebi denar. Do zdaj sem bil v poslovanju s tabo zadovoljen, kljub manjši napaki, za katero sem tudi sam odgovoren. Če boš našel kakšno ugodnejšo ceno za db killer pa kar sporoči.

Nekdo zgoraj hvali firmo karitas. Ne kupujem pri njih, če pa je pisec zadovoljen z njimi, pa naj kar nadaljuje pri njih.

Slika

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 09 Jan 2011, 19:46

Saj sem napisal, pri nas - v EU - stane cca. 300 EUR. Če bi si ga kdo rad omislil ceneje ga bo moral naročiti iz USA. Sam naročim "a la carte" vsaj 5 - 10 stvari iz USA letno, ampak tega izpuha ne bom naročeval. Tako kot ne čelad, elektronike, ...

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Jan 2011, 19:55

Drago napisal/-a:Boštjan, nimam se namena pregovarjat s tabo. Sem ti pa v mojem prejšnjem odgovoru hotel napisati kalkulacijo cene, pa se mi zdi brez veze. Šolan trgovec sem še iz tistih časov, ko smo kalkulacije delali še na roke in se s potencialnim dobaviteljem usedli za mizo in predebatirali o cenah, ne pa takole preko neta, po sistemu vzemi ali pusti. Pa dajatve so bile tudi malce drugačne kot danes. Precej sem delal tudi na uvozu, tako da mi te stvari niso tuje. Prednost na tvoji strani je vsekakor v točki: ti meni robo, jaz tebi denar. Do zdaj sem bil v poslovanju s tabo zadovoljen, kljub manjši napaki, za katero sem tudi sam odgovoren. Če boš našel kakšno ugodnejšo ceno za db killer pa kar sporoči.

Nekdo zgoraj hvali firmo karitas. Ne kupujem pri njih, če pa je pisec zadovoljen z njimi, pa naj kar nadaljuje pri njih.

Preizkujete po netu in iščete stvari kje so najceneje! Ja pol pa tam kupite!
Naši dobavitelji imajo svojo ceno in če z njo niste zadovoljni izvolite kupit drugje. Sam sem obrtnik in vem kaj stranke hočejo ali hočete: da narediš kvalitetno,hitro,čisto in še doplačaš ko končaš ! Odkrito si priznajmo ,da več ne cenimo dela in ne delavca! (razen svojega dela!)

Z družbo Karitas sem zadovoljen vse do trenutka dokler pri njih robe ne jemljem!

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 09 Jan 2011, 20:13

lakl napisal/-a: Odkrito si priznajmo ,da več ne cenimo dela in ne delavca! (razen svojega dela!)
Kdor ne ceni tujega dela, tudi svojega ne more. In kdor ceni samo svoje delo, tujega ni vreden.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 09 Jan 2011, 21:13

Dajte povejte:

za remusa originalnega na AC ali je možno naročiti ta dodatni dušilec (pa ne "unga kilerja", je nekaj podobnega že original notri), mislim kolpin.

Na netu nisem videl AC z remusom in dodelavo za dušenje zvoka ampak dugačne lonce.

Skrbi me namreč krivina, ki pride iz remusa.

Ali ima kdo to že zmontirano na predmetnem loncu?

lp

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 09 Jan 2011, 22:24

Specifications
- Universal design fits any ATV or UTV with a four-stroke engine
- Engineered with an innovative high flow/low restriction spark arresting muffler
- Quiets ATV/UTV exhaust noise up to 50% with no loss of performance
- Dyno test results, on some models, have actually revealed an increase in mid-range power and overall performance
- All mounting hardware and detailed instructions included
- Baffled design has no packing to burn out, steel construction for long lasting performance
1. alineja

Odgovori