Cestne gume na ATV
-
lozinka
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Re: Cestne gume na ATV
Evo da še jst prislonim svojih pet centov glede gum, oz. Maxxis Ceros gume. Do zdej sem prevozil na njih cca 4000 km in za moj način vožnje in občutek v vožnji so fenomenalne. Čeprav Bohorc pravi da njemu niso najbolj idealne za po mokrem jst se lahko pohvalim da mi je dobra tudi po mokrem asfaltu tudi v večji količini vode na cestišču se dobro znajde. Zanimivo je to (sicer tudi logično) da pri malo mokrem asfaltu (občutek masnoče) zadnji konec rad zapleše, ko pa je enkrat cestišče fajn mokro ta občutek izgine in se motor obnaša suvereno na podlagi. Naj povem še da na tisto malo prevoženega makadama je guma tudi dobro opravila posel, čeprav ni še kilometrine za pravo oceno!
Ja, Lozinka, verjamem in celo upam si trditi, da nova guma"dela" kot naj bi od nje pričakoval - in kot taka naj bi bila zadovoljiva v vseh pogojih. A le do določenih kilometrov porabe in še to nežnega dela z njimi. Ko bo pnevmatika enkrat preizkusila teren, in ko jo bodo kamenčki na makadamu nekoliko načeli...ne pričakuj od nje v nadalje takega oprijema, kot ga imaš sedaj. Tudi sam sem bil zelo, zelo pozitivno presenečen nad oprijemom na mokrem cestišču(ko je že dlje časa padal dež), z vsakim kilometrom več, prevoženim na asfaltu z kombinacijo makadama in terena, vročine, vlage pa guma postane "preutrujena", posledično trša in s tem izgubi vse svoje karakteristike. Zanimivo mi je dejstvo, da z originalnimi 12 colskimi gumami(CARLISLE) nisem imel osnovnih pogojev driftati na asfaltu, čeprav je naležna površina napram Ceroskam precej, precej manjša, medtem, ko z omenjenim modelom gum lahko drsim čez ovinke brez težav( odsek Bovec - Vršič) .
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Pa ste kdaj pomislili, da štirikolesnik nima diferenciala in da v ovinku ne gre drugače kot da drsi - drifta, že po suhem, še bolj pa po drseči - mokri podlagi. 
Se strinjam, samo jaz z originalnimi gumami po suhem nisem imel pogojev zadriftati - res je, da sem se motorja takrat šele privajal in ga utekal, dejstvo pa je tudi, da so bile gume mehke kot radirka in niso hotela oddrseti na suhi površini za nič na svetu. Na mokrem pa...Rogi napisal/-a:Pa ste kdaj pomislili, da štirikolesnik nima diferenciala in da v ovinku ne gre drugače kot da drsi - drifta, že po suhem, še bolj pa po drseči - mokri podlagi.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Gladiator Quad Riders