Problematika vožnje v naravnem okolju

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 23 Feb 2011, 21:25

jaka napisal/-a:
hugo napisal/-a:Vsi vemo, da si štirikolesnikom v okolju zlahka pobegneš,
A ste naivni !
Ko je v bližini helikopter z opremo (razne termovizijske IC kamere itd..) ni šans za pobeg. Kamere zlahka ločijo toplotno sliko človeka, živali, motorja ali kakšnega drugega toplotnega izvora. Poleg tega pa uporabljamo tudi mobitele, GPS-je in razno drugo kramo, ki oddaja nekaj ????mar ne??? Tudi napovedi voženj na spletu je dober podatek, kakšen "foušeriten" sosed, cestne kamere, itd...itd..skratka če in ko bodo hoteli nas bodo polovili kot zajce.
Ok, vredu no na helikopter nisem pomislil ko sem tole napisal. Ker si še vedno tega ne morem predstavljat v naših koncih, kjer 13 letni mulci s skuterčki in štirkami brez čelad bežijo pred nesposobnimi policisti, potem pa zavijejo v bližnji gozd, potem pa policisti vedrijo na tistem mestu nekaj minut, dokler se ne ulije in potem odidejo kot da ni bilo nič. ](*,) ](*,)

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 23 Feb 2011, 21:28

V privatnih gozdovih, torej, da si sam lastnik ali tvoji starši, je stvar drugačna? Tu ti ne more ničesar?

Uporabniški avatar
bade25
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: MB center in Kozjak
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bade25 » 23 Feb 2011, 22:56

hugo napisal/-a:V privatnih gozdovih, torej, da si sam lastnik ali tvoji starši, je stvar drugačna? Tu ti ne more ničesar?
Hehehe, nisem povsem prepričan.... o tem ti bo več znal povedat Brinovc :D

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 24 Feb 2011, 00:10

hugo napisal/-a:V privatnih gozdovih, torej, da si sam lastnik ali tvoji starši, je stvar drugačna? Tu ti ne more ničesar?
V primeru da v svojem gozdu uradno riješ z harvesterjem (ali timberjackom) 1 m ali več globoke kolesnice, ti ne morejo nič, ker to je gospodarjenje z gozdovi. Uradno pomeni izvajanje etata po naročilu ali odkazilu revirnega gozdarja.

Če se pa zapelješ proti svojemu gozdu ali po njem z npr. štirikolesnikom in te pri tem početju zmotijo ustrezni organi (ne šusfehtarji - itak menijo da je vse njihovo), bo nadaljni potek dogodka povsem odvisen od noge z katero je tisti dan vstal organ in seveda tebe samega. Lahko te štrafne za vožnjo po naravnem okolju ali pa smatra, da je tvoja vožnja po gozdu zgolj preventivna kontrola gozdnega sestoja.

V našem bantustanu je pač tako, da te država pozna kot lastnika gozda samo takrat, ko ji mora lastnik iz tega naslova kaj dat oz. ima država kaj za pobrat. V realnem svetu jaz smatram privatni gozd kot kurbo, katero imajo pravico zastonj porivati vsi z nekaj viška časa. Njen zvodnik (lastnik) pa v zaporu na kolenih z lisicami na rokah.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
gorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: zagorje ob savi
Kontakt:

1 maj

Odgovor Napisal/-a gorc » 27 Feb 2011, 23:35

kaj pa za 1 maj a sploh bo budnca al nam bojo tud to prepovedal

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Re: Problematika vožnje v naravnem okolju

Odgovor Napisal/-a brinovc » 18 Jan 2016, 13:30

Oj!

Zopet: http://www.moskisvet.com/clanek/novice/ ... poteh.html

V naših koncih je pred leti >en prtepenc< zasekaval vlake (ob robu vlake je zasekal cca 10 cm debelo leščevje ali bukev in le to ukrivil čez vlako). Pa sploh ni bil nikjer lastnik. Bil je le žleht. To je počel kar lep čas. Si je vzel tisti del gozda za svojega oz. tako kot je bil navajem iz propadlega bivšega sistema. Meni je bilo ob neki priliki vsega dovolj, ker sem moral vsakih 20 m. iz traktorja in odstranjevati opisane ovire. Sem nato na cesti ustavil nekoga od višje posvečenih iz šusfehtarskih in lubadarskih vrst, ter mu na ustrezen način naročil, da če takoj ne prenehajo z tem početjem, bodo nekoga odnesli z nogami naprej iz gozda...in potem je bil mir. In je še danes.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Re: Problematika vožnje v naravnem okolju

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 19 Jan 2016, 10:24

Oj, hm tele ovire!Temu modelu bi z veseljem pri vožnji z kolesom po mestu, pred nosom dvignil pokrov jaška. Me prav zanima kako bi se odzval na kaj takega. Drugače sem pa mnenja, in z izkušnjami, da z normalnim delom in vožnjo z atv.jem
niti ne narediš kaj dosti škode na gozdni poti, še bolje, ponavadi sem jo celo popravil in poravnal traktorske kolesnice.
Je pa tudi meni neki zelenec nekaj časa nagajal z deblom. Čeprav sem čistil gozd po žledu se mu je zdelo prav, da mi vsak dan na novo nastavi hlod čez cesto. Ampak vsako tele ima svoje veselje.

Odgovori