RAM - hidravlične zavore in par vprašanj

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
barossa45
Začetnik
Reactions:

RAM - hidravlične zavore in par vprašanj

Odgovor Napisal/-a barossa45 » 26 Jun 2017, 05:43

Pozdravljeni,

iz Barosse 250 sem presedlal na RAM-a 520 (2012). Na ramu imam športni izpuh, jeting, športni filter, 14-34 zobnike, balanca je MX, alu platišča z cestnimi gumami. Ravnokar sem naredil servis (motul 5100 in filter). Kilometrov je po števcu 4000, samo po ohranjenosti bi lahko imel kakšnega več.

1-Imam pa tudi par vprašanj in sicer z zavorami:
Spredaj in zadaj so hidravlični diski, vendar je potrebno nožno zavoro (za vsa 4 kolesa) močno pritisniti, če želiš ustaviti. Če pa pritisnem samo ročno na balanci, ki je za prednje zavore prime odlično. Preveril sem ploščice zadaj pa na oko izgledajo v redu. Če tiščim nožno zavoro in hkrati pritisnem z roko prednjo zavoro, potem se nožni pedal dvigne nazaj do vrha. Kar po moji logiki pomeni, da z prednjo ročko ustvarim veliko večjo silo kot z nožno. Je to običajno ? Na asfaltu je skoraj nemogoče zablokirati kolesa z nožno zavoro. Prej pri barossi je nožna zavora prijela vsaj še enkrat bolje, ko si tam pohodil zavoro je motor takoj počepnil.
Je morda kakšna napaka na glavnem cilindru? Olja nisem menjaval, vendar dvomim za bi zaradi tega bilo premalo sile, ali pač? Če bi bil zrak v sistemu bi bil mehak pedal, tukaj je trd. Bi lahko bile ploščice pretrde?

2-Drugo vprašanje je glede plastik ki so nekako izgubile sijaj in imajo malo prask. Je že kdo reševal to? Mogoče z čim namazati ali spolirati.

3-Tretje vprašanje je glede števca, na števcu ko daš kontakt se vidi da ima možnost prikazovanja ogretosti motorja, vendar ta funkcija ni aktivna potem ko je prižgan, je imela katera verzija ? Razmišljam, da bi dal kar kakšen aftermarket števec gor z obratomerjem.

4-Blokada obratov je elektronska ? Se mi zdi da na koncu pri 130 zelo zabremza in trokira motor.

5-Zakaj ima pumpo za gorivo (če sploh je tisto pumpa), ni uplinjač nižje od nivoja goriva ?

Lep pozdrav iz Dolenjske.

Odgovori