Kros ali cestno čelado za ATV?

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 04 Okt 2008, 10:06

To je pa dobro vprašanje. To je isto kot bi vprašal koliko ste dali za svoj avto! Nekateri so dali 500 , nekateri pa 500.000 evrov!

Uporabniški avatar
RB ATV
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RB ATV » 04 Okt 2008, 12:00

No ja moja oprema dodatni stroški cca 750 :eur pogojno ,da sem imel že odprej nekaj kot motorist,pa vendar mi bolj malo pomaga na ATV-ju!!

Lp.Robert
Outlander 800 MAX XT Kanarček

RB Atv/Quad Servis
rb040613913@gmail.com

Uporabniški avatar
scala
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a scala » 04 Okt 2008, 13:31

Sam sem mnenja, da je najbolje imeti obe vrsti čelad. Sam uporabljam v avtu in atv-ju cestno čelado. Me pa moti takrat ko si na koncu kakšne poti, ko se obrača na milimetre, saj je na cestnih čeladah vidni kot precej posvečen gledanju naravnost. Kot ste opisali ima pa vsaka čelada svoje prednosti in slabosti, važno pa je da jo imaš gor in dovolj močno zategnjeno.

JocoG
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a JocoG » 30 Nov 2008, 23:19

Zadnjič sem opazil čeladi Marushin X moto in pa Airoh S4 in sta mi kar všeč. Obe sta nek križ med cestno in kros varianto pa me zanima če jih je kdo od vas že sprobal in če, kako se vam zdijo? :?:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 30 Nov 2008, 23:23

Cestna Marushin mi prav lepo služi. V zimskem času se ne rosi. Ventilacija malce slabše tesni, podkapa obvezna.

Uporabniški avatar
SiROB
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: LJ, Dolenjska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SiROB » 01 Dec 2008, 10:59

Uporabljam Airoh S4 in sem z njo zadovoljen.
Kakšna je razlika med to in integralko ne vem, ker uporabljam le eno. Po moje je S4 vseeno bolj kros čelada, se pravi več hrupa in vetra spusti v notranjost. Z rosenjem so težave v vlažnem vremenu skupaj s počasno vožnjo. Delno odprt vizir oz podkapa to težavo dobro odpravi, prav tako je zelo priporočljiva uporaba podkape v hladnejših dneh. V eni krajši plohi je čelada dobro tesnila v nalivu pa še nisem vozil. Čelado se da razstavit s pomočjo izvijača in tako spreminjat obliko. Podloga je pralna in jo lahko vzame iz čelade.
Obstaja še nekaj podobnih čelad te vrste: HJC CL XS, ARAI TOUR X, GREX RD1, ...
NIKOLI ne naročaj čelad ne da bi jo prej preizkusil kako ti paše na glavo, in preveri če izpolnjuje standard ECE 22.05.

LP

Odgovori