ATV Zračno ali vodno hlajenje

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 03 Jun 2009, 19:29

Jure napisal/-a:
czy napisal/-a:
hurco napisal/-a: Tipičen primer novih bedarij so carvin smuče. Ker jih je folk videl pri treniranih slalomistih jih sedaj vsi kupujejo, pa čeprav si s tem navadni rekreativci uničujejo kolena, in se zaletavajo po smučiščih.

Tole si pa zdaj precej mimo pihnil. :roll:
czy - te že kar nekaj časa berem in spremljam. Imaš res ogromno izkušenj in predvsem znanja na področju štirikolesnikov.
Pa začniva takole, a si že kdaj vozil zračno hlajen štirikolesnik????
Sm in ga tudi skuril. ;) Sicer pa ne bodi tako prepričan, da so štirikolesci neka znanstvena fantastika. Malo se razglej in hitro boš ugotovil, da nekatera vozila uporabljajo morda celo bolj napredno tehnologijo in glej ga šmenta tudi ta je vodno hlajena.

Sicer pa ne vem kakšno vezo imajo smuči v citatu z zračno hlajenim motorjem.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 03 Jun 2009, 20:04

Nisem prepričan da so štirikolesniki znanstvena fantastika, ravno nasprotno, so precej zastareli glede na današnjo tehnologijo, ki se uporablja v motorjih. Pa dajva malo bolj konkretno, kateri zračno hlajeni štirikolesnik si skuril in na kakšen način?

Kar ti pa hočem povedati je, da veliko veš, sploh glede na čas pri uporabi in zanimanju za štirikolesnike. Vendar je tvoj spekter zelo zelo ozek. Precej premalo stvari si preizkusil, da bi lahko solil glave in dajal vsesplošne nasvete kar se tiče sveta štirikolesnika.

To ti pišem zelo dobronamerno!

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 03 Jun 2009, 20:25

Jure napisal/-a: Kar ti pa hočem povedati je, da veliko veš, sploh glede na čas pri uporabi in zanimanju za štirikolesnike. Vendar je tvoj spekter zelo zelo ozek. Precej premalo stvari si preizkusil, da bi lahko solil glave in dajal vsesplošne nasvete kar se tiče sveta štirikolesnika.

To ti pišem zelo dobronamerno!
Hvala za zelo dobronamerne nasvete, v bodoče jih lahko obdržiš zase, ker jaz običajno nsvete, ki jih potrebujem naročim in takšni so po navadi uporabni.
Ne vem od kdaj je staž merilo za znanje. Letalo sem videl že pred 35imi leti, pa ga še zdaj ne znam vozit.
Kako lahko trdiš kaj sem in kaj nisem preizkusil, ko me pa niti ne poznaš. Na vprašanje sem odgovoril po svojem mišlenju in nisem ne solil ne trosil kakršnihkoli nasvetov, lahko me pa poizkusiš prepričat da je zračno hlajenje tako dobro da ga je škoda za Outlyja, BF, KQ in podobne.
Pa brezveze se mi zdi o takih stvareh prepucavat z nekom na tak način.
Pridruži se nam na snežni kraljici, pa se bova o vsem tem na terenu pogovorila. Če slučajno nimaš prevoza mi javi, ti ga uredim in če je še kakšna druga ovira jo bom rešil, če je le v mojih močeh, samo da prideš.

Lp czy

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 03 Jun 2009, 20:35

Ne skrbi ti zaradi mojega prevoza. Jaz si s svojim nizkim motorjem niti ne predstavljam snežne kraljice, kaj šele da bi jo prevozil. Lahko pa mi pokažeš
kakšen fin makedam ali pa še rajši asfalt, tam kjer se oba lahko voziva ;)

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 03 Jun 2009, 20:48

Jure napisal/-a:Ne skrbi ti zaradi mojega prevoza. Jaz si s svojim nizkim motorjem niti ne predstavljam snežne kraljice, kaj šele da bi jo prevozil. Lahko pa mi pokažeš
kakšen fin makedam ali pa še rajši asfalt, tam kjer se oba lahko voziva ;)
Pa saj za preizkus hlajenja rabiš samo 2 m2 blata.
Po finem makedamu in asfaltu pa se jaz ne furam, ker nimam zato obutega, pa tudi zelo dolgočasno in nerodno se mi zdi furat po takšne terenu.

NikonLP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a NikonLP » 04 Jun 2009, 13:07

Jao..:) torej si kupil atv-ja da se vozis po cesti in makedamu?:)
mi je še treba kaj zravn napisat? :)
Makedam..o.k., sam asfalt...kup si, ne vem cabria, če se zelis kazat, oziroma cestn motor, če zelis divjat, če nisi stabiln na dveh kolesih pa enostavno coupe-ja ali kaj hujšega.
Zdej pa nazaj na temo, 99% ljudi k kupi zračno hlajenga, ga kupi zaradi tega, ker bi radi sam atv, ker so ga vidli nekje itd. bi se rad kazal, ali pa ker ni financ.... v tem primeru...Work harder:)

lep pozdrav.

PS: zgoraj napisano leti za delavne.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 04 Jun 2009, 14:33

Jao..torej si kupil atv-ja da se vozis po cesti in makedamu?
mi je še treba kaj zravn napisat?
Jao Nikone, kako pa ti prideš do sosednje gmajne?

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 04 Jun 2009, 18:13

Bog usmili se ga, saj ne ve kaj piše :roll:

Honda Hornet 900

NikonLP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a NikonLP » 04 Jun 2009, 23:05

občasno do 100 m voznje za prehode ne štejem kot cestna voznja, oziroma potrebo da bi potreboval atv ali gume ki so bolj primerne za cesto ;) drugače pa sem 4 minute z Celja in ne rabim noebenga asfalta da pridem do gozda in zahtevnega terena.

Odgovori