Da ne bom odpiral nove teme bom kar tu nadaljeval. Sicer malo pozno letos za to ampak bom vsaj drugo leto pripravljen.
Torej končno sem ujel čas da sem začel sestavljati plug za sneg. Deska je zaenkrat širine 150 cm ko pa jo postaviš pokonci je višina pluga 41cm. Hotel sem najprej sicer plug okoli 140 vendar mi je kolega ki mi je zvil desko rekel, da ima pleh širok 150 cm in bo tako pustil potem pa lahko po potrebi sam odrežem če hočem manjšega.
Dele za sredinsko vpetje sem si zrisal v avtocadu po izposojenem plugu. Nekatere dele sem nareidl malo po svoje in predvsem sem probal plug malo olajšat. Zato bom odvečni material ponekod porezal stran. Potrebne dele so mi po mojih načrtih izrezali na plazmi. Tako da so ostale lego kocke za sešvasat
In začelo je nastajat tole:
Vaja dela mojstra
Najprej sem začel sestavljati sredinski del - sistem za vpetje pluga in obračanje. Plug bo imel 3 pozicije. Levo, naravnost in desno.
Evo sešvasano
Nato sem prerezal 40x40 cevi in jih zavaril malo pod kotom ter gor navaril še drugo ploščo na katero bo vpetje pluga privijačeno z M20 vijakom. Zadaj pa je seveda klin z katerim določamo pozicijo pluga.
No in tako nekako bo prišla gor še deska
Toliko zaenkrat. Vpetje pluga bo prišlo sredinsko na geštel z montažno ploščo.