Nakup prvega ATV

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Re: Nakup prvega ATV

Odgovor Napisal/-a kiwi » 30 Jan 2017, 07:56

U... lepa mašinca. Zadnji model na G1. Čestitke in veliko varnih km. =D>
Lp Boštjan

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:
Kraj:: novo mesto

Odgovor Napisal/-a dule1 » 30 Jan 2017, 10:36

Ja Boštjan res je, zadnji model na G1, hvala za lepe želje. :D
l.p.

iztok s
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Ščukin Berek

Odgovor Napisal/-a iztok s » 01 Feb 2017, 16:31

Pozdravljeni sem nov med vami in odločam se za nakup mojega prvega ATV na forumo sem prebral že skoraj vse vendar se nikakor ne morem odločiti kaj kupiti ? Zato vas prosim za kak nasvet :naj bo registriran za 2 osebi močan vsaj 300cm,rabil bi ga za opravila okrog hiše in vožnjo v vinograd se pravi da naj bo delovni ,cena okrog 5k .Najugodnejši so Linhai,kaj pa kvaliteta ? No skratka kaj mi priporočate? Lp Iztok

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 02 Feb 2017, 12:45

Ce bi res prebral ves forum, bi zasledil tudi teme o kvaliteti LINHAI.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

iztok s
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a iztok s » 02 Feb 2017, 12:54

Saj glih zato sprašujem za vaše mnenje in nasvete,kot sem že omenil Linhaj je najugodnejši sledijo mu SMC ,Aeon,CF Moto a je pri teh modelih bistvena razlika ali šele pri naslednjih modelih ki so spet bistveno dražji ? Kakega tisočaka zraven 5k še ni problem kaj dražjega pa si trenutno ne morem privoščit.Lp :?:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Feb 2017, 13:01

Če želiš kupit novega...je to pač to kar gledaš.
5-6k eur. sicer ni malo denarja...ampak v svetu atv-jev za ta denar komajda dobiš kaj kratkočasno pogojno uporabnega..novega seveda. Tako pač je.
Kot novincu so mi v mojih začetniških časih svetovali naj se ozrem raje za kakšnim rabljenim-ohranjenim atv-jem priznane oz. uveljavljene znamke. Če bi jih takrat poslušal bi prihranil prenekateri eur-o, predvsem pa veliko živcev.
Morda bi se splačalo vseeno malo pogledat še kaj drugega...rabljenega a preizkušenega.

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 02 Feb 2017, 18:40

jaz tudi mislim da je bolš rabljeno pa ohranjeno kupit..pol daš še nekaj na njega in maš praktično nov moped ki bo dobro služil namenu..

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Feb 2017, 20:12

BRP, Polaris... Preverjene znamke gledaj! Slej, ko prej se najde kak rabljen, kateri je kot nov. Imaš denar-išči, čakaj ter se ne prenagli. Pol glava peče, če si preveč neučakan in greš z glavo čez zid. Vzami zraven kakšnega poznavalca, da ti pomaga pri pregledu vozila.
Moje osebno mnenje!

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dule1 » 03 Feb 2017, 09:25

Iztok , ohladi glavo ,ne bodi neučakan, 5 k :eur je kar denar ,vsi ti nasveti od "starih mačkov" še kako držijo, kaj boš storil je tvoja odločitev.

ne vem, mogoče kaj takega:http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... zzly%20350

l.p.

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 03 Feb 2017, 11:58

Poleg že naštetih, bi med renomirane in trpežne poleg Yamahe, vključil še Kawasakije.

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 03 Feb 2017, 17:48

Na zadnji vožnji je bio tudi Linhay,ko smo šli mimo ene veje vsi smo drsali z obrobo blatnika can ami brez praske na Linhayu je pocilo kot steklo.Po par km bolj zahtevnega terena portapaki odlomljen zvari kitajski.Ko malo bolje pogledaš izdelavo plastik fantastik,za okoli hiše je za drugo ni.Nisem mislil nobenga žalit to je samo moje mnenje.

iztok s
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a iztok s » 05 Feb 2017, 11:52

Skratka vsi ki ste se odzvali mi priporočate preverjene znamke ,mislim da imate prav je pa spet loterija pri nakupu rabljene zadeve kaj hitro lahko kupiš mačka v žaklju ,bom poskusil najti kaj dobro ohranjenega ali pa še dat kak euro na stran dat in nabavit novega,je pa zanimivo da se ni odzval noben ki vozi kitajca in ga zagovarjat

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Feb 2017, 11:58

iztok s napisal/-a:je pa zanimivo da se ni odzval noben ki vozi kitajca in ga zagovarjat
Večina izmed nas je imelo kitajce...ker je večina izmed nas pač bila na začetku tudi "pametna"...pa smo atv itak rabli "samo malo za okrog hiše, pa do trgovine, pa v nedeljo malo za okoli"...zato ti danes pišemo tisto, kar so takrat stari mački pisali nam. Enih se je prijelo, večina pa smo šli skozi daljšo in dražjo šolo...jebi ga.

janezk812@gmail.com
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: šentjur

Odgovor Napisal/-a janezk812@gmail.com » 05 Feb 2017, 12:27

Se podpišem

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 05 Feb 2017, 13:17

Je pa na avtonetu en polaris sportman letkik 2008 za cca 5 jurjev.

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Feb 2017, 14:24

iztok s napisal/-a:Skratka vsi ki ste se odzvali mi priporočate preverjene znamke ,mislim da imate prav je pa spet loterija pri nakupu rabljene zadeve kaj hitro lahko kupiš mačka v žaklju ,bom poskusil najti kaj dobro ohranjenega ali pa še dat kak euro na stran dat in nabavit novega,je pa zanimivo da se ni odzval noben ki vozi kitajca in ga zagovarjat
Tudi sam sem imel dva kitajca! Je pa tak! Za začetke ATV sveta je dovolj. Seveda sta bila najboljša in top. Ampak ne za dolgo! Hitro z izkušnjami ugotoviš svojo zmoto-ter jo tudi priznam.
Za okrog hiše in v trgovino je kitajc ok. Če bi pri tem ostalo!!! Vse je OK dokler je nov. Ko začnejo preperevat gumi cevi, gumi nosilci, ostale okvare, pa je čakanje na drage dele za živce strup. Nepremićnina v garaži postane muka in ne užitek, dobiš odpor do vozila, prodaš pod ceno, varčuješ za kaj boljšega, vzameš kredo ali pa izgubiš voljo do ATV vozil. Verjami-nikoli ni dovolj dobro, zmogljivo, močno, da ne bi moglo biti bolje. Vedno te vleče naprej, dalje in potem pristaneš, kjer pač pristaneš. Eni na B.P, eni obupajo in opustijo šport, eni pa zamenjajo! Ampak na kitajcu jih je ostalo zelo, zelo malo... [-X

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 05 Feb 2017, 17:01

Macka v žaklju kupiš samo ce kupiš kitajca.Ajde hitro udarite kontra ampak me nic ne moti.Prav danes ko je slabo vreme in ni kaj pocet, sem zamenjal olja v menjalniku in diferencialih 20 000 km je za mojim strojem.Veliko kilometrov v vseh mogocih vremenskih razmerah po vseh mogocih terenih in do sedaj nikoli ni nic krepalo ali se zlomilo.Rad imam ta stroj skrbim bolj zanj kot zase, pred vsako vožnjo podmažem kardanske sklope in po vožnji ga operem in ocistim v nulo.In verjetno je to tudi razlog da do sedaj ni nikoli zakašljal ali me pustil na cedilu.Na prvi pogled su vsi zelo podobni vse se blešci, ampak ko malo pogledaš pod lupino ce si malo kovinarske krvi hitro boš vidu da je to drugo testo iz katerega ne bo pravega kruha.Zvari kot da bi pljuval nekakšne lamice in cevi od oka 3/8 kako bo to izdržalo.Zdej smo zopet tam dat 10 000 eu za Cf 800 ali can am 570 ali 6000 eu za Linhy.Misliš stroj držati vec casa ali je to samo muha enodnevnica.Vse to moraš upoštevat da ne boš zelo razocaran a zapravil kar lep kupcek eu.Na koncu lahko poskusiš in še vedno imaš možnost prodat in it naprej.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Feb 2017, 17:11

Zakaj "kontra"???
Prav imaš! Tukaj se poznajo razlike! Preko 20.000 km se potem vprašaš koliko kitajcev je to vzdržalo in tudi kako se je odvozilo teh 20k km. Z užitkom, udobjem, brezskrbno... :D

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Feb 2017, 17:50

beno5 napisal/-a:Macka v žaklju kupiš samo ce kupiš kitajca.Ajde hitro udarite kontra ampak me nic ne moti.Prav danes ko je slabo vreme in ni kaj pocet, sem zamenjal olja v menjalniku in diferencialih 20 000 km je za mojim strojem.Veliko kilometrov v vseh mogocih vremenskih razmerah po vseh mogocih terenih in do sedaj nikoli ni nic krepalo ali se zlomilo.Rad imam ta stroj skrbim bolj zanj kot zase, pred vsako vožnjo podmažem kardanske sklope in po vožnji ga operem in ocistim v nulo.In verjetno je to tudi razlog da do sedaj ni nikoli zakašljal ali me pustil na cedilu.
Ko sem jaz to pisal, sem bil pa lažnivec.... :mrgreen:

beno5
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a beno5 » 05 Feb 2017, 18:12

Da ne bo samo da hvalim do sedaj sem porabil kar nekaj kil masti olja sprejev raznih,jermen ,vodilo ketnic na zadnjem cilindru, 4 ali 5 manšetn evo zadnja guma mi pocasi pušca verjetno kakšen trn.Podvozje na zadku je zelo tenko par mm a bilo je 10mm debelo posledica vožnje po grdem terenu,naredil bom nov kos in rešeno.To je to drugega nic maži vozi maži. :-({|=

jurchy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jurchy » 05 Feb 2017, 18:23

Kitajc je kitajc. Materiali slabi, izdelava površna...Zakaj trgovci, ki prodajajo kitajce, le-teh tudi sami ne vozijo?
Imel na testu pred leti minibager-kitajc. Iste razlike kot pri ATV-jih. Imel Atv (nekateri se še spomnite) Suzuki Extreme 300, motor orig. Suzuki ostalo pa katastrofa. Vijaki odpadali, plastike slabe...made in tajvan, pa takrat ni bil najslabši.
Boljše malo počakat odštet kakšen € več in voziš...oz. poiščeš kompromis med ceno ter nekim preizkušenim produktom.

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dule1 » 05 Feb 2017, 18:59

Pozdravljeni,no jaz sem danes izkoristil lep dan ,saj tako je bilo pri nas na dolenjskem in ga preživel na motorju.
Naredil sem cca.40 km, za prvič kar uredu (gojanci -radoha) občutki zaenkrat so super, motor se pelje fantastično ,brez najmanjših pripomb, zelo sem zadovoljen,res nad pričakovanji.Iz dneva v dan me navdaja spoznanje da sem se pravilno odločil. \:D/
Čeprav me je pred nakupom begal kanček negotovosti,kako bo vse skupaj, ker je to moj prvi ATV ,ampak sem si rekel če ne bo to kar pričakujem ,ga bom pač prodal.
Sedaj ga ne dam niti pod razno :D , verjetno bo to zadnja stvar ,ki bo šla od hiše :mrgreen:
Tako da ,Iztok in bodoči ATV-jevci malo potrpljenja slej ko prej prileti na net kak zelo dober motor ,takrat pa je potrebna akcija,mislim da je nekaj dni nazaj bil naprodaj BRP 570 star leto in par mesecev,motor takorekoč nov, vendar samo par ur,pa je našel drugeg lastnika,tako da spremljat in akcija.

l.p.Dušan

iztok s
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a iztok s » 09 Feb 2017, 21:05

Pozdravljeni danes sem bil službeno na Hrvaškem tip tam je slučajno imel atv TGB Blade 550 malce sva se spustila v debato in pravi da je zelo zadovoljen z njim . Jaz sem malce skeptičen drži,da ni kitajec ampak ne vem ,kaj menite o tej znamki je vredna zaupanja?

Uporabniški avatar
Čarli
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Prekmurje
Kraj: D. Bistrica

Odgovor Napisal/-a Čarli » 17 Feb 2017, 17:20

Ne boš dobil nobenega mnenja oz.odgovora [-X ,ker če se ne motim večina aktivnih na forumu vozi BRP :lol:

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 17 Feb 2017, 19:15

Da vsi vozijo brp,motiš se....

2012 Yamaha Raptor 700R

Odgovori