Problematika vožnje v naravnem okolju
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
luksislo napisal/-a:na savinjskem koncu se z heliči vozijo samo poleti ko iščejo travo. tak da meni nemorejo nič.
Daj še enkrat pozorno preberi zadnjo Jakatovo objavo v tej temi.
LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Tak bi naj bil dejanski policijski zapisnik:
Policijski zapisnik: "peš sprehajal, pri tem pa so ga dohiteli vozniki z motornimi sanmi, katerih bi naj bilo 6. Sam se ni hotel umakniti, pri tem pa sta ga dva voznika z motornimi sanmi obvozila in pri tem oplazila po kolenu in desni roki." konec navedbe...
Če to drži bi bilo potrebno tudi te senzacionalistične novinarje malce "oplazit", ker z nepreverjenimi informacijami širijo nestrpnost.
Sploh pa - če bi preko njega z gosenico 3x peljalo skoraj 300 kg, bi ležal najmanj na urgenci.
Policijski zapisnik: "peš sprehajal, pri tem pa so ga dohiteli vozniki z motornimi sanmi, katerih bi naj bilo 6. Sam se ni hotel umakniti, pri tem pa sta ga dva voznika z motornimi sanmi obvozila in pri tem oplazila po kolenu in desni roki." konec navedbe...
Če to drži bi bilo potrebno tudi te senzacionalistične novinarje malce "oplazit", ker z nepreverjenimi informacijami širijo nestrpnost.
Sploh pa - če bi preko njega z gosenico 3x peljalo skoraj 300 kg, bi ležal najmanj na urgenci.
WEB Racer
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Res je to kar si napisal!ork napisal/-a:Tak bi naj bil dejanski policijski zapisnik:
Problem je v tem da "naši krvi željni" novinarji na ta način dvigujejo branost svojih floskul!
Na drugi strani pa "krvi željna" nedeljskopohodniška populacija to bere!
Žal rezultati ne bodo nič kaj vspodbudni-se bojim!

- Pero
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Zgornja Kungota
- Kontakt:
Že pri predzadnjem primeru, ko je jamral fanatik Križman sem napovedal, da se bo nekdo peljal z nogami naprej s Pohorja, če bodo še izzivali; ampak izgleda da jih ne sreča pamet....
Je pa vest preverjeno s strani policistov, ki so vodili postopek, popolnoma senzacionalistična in skoraj nima veze z realnostjo saj vemo, kaj bi ostalo od modela, če bi ga kdo res povozil....
Je pa vest preverjeno s strani policistov, ki so vodili postopek, popolnoma senzacionalistična in skoraj nima veze z realnostjo saj vemo, kaj bi ostalo od modela, če bi ga kdo res povozil....
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:

Citat iz članka: ...sta dva iz kolone sankačev kar trikrat povozila...
Kje prodajajo poleg jogurta z pretečenim rokom in suhih žemelj še novinarske akreditacije?
Se mi je en blaznež (podoben pohorskemu) pred časom nenadoma nastavil med vožnjo pred grizza in začel vpiti in mi groziti, da se tam ne bom več vozil (cesta pa občinska). Lepo sem mu razložil, da naslednjič morebiti ne bom uspel pravočasno ustaviti, če bo izvedel podoben manever.
In me je ovadil zaradi tega... in kasneje je tudi plačal kazen 500 €. In zdaj se skrije, kadar se peljem mimo. Je občutil, da se ne splača po krivem ovajati.
LP!
Sem gledal njegove slike na Twiterju. Pa ma malo roko rdeče pa pohodno palico malo zvito in eno gamašo malo vtrgano. Pol pa pravi da so ga povozili z sankami, pa ta ja ni normaln. Po mojem jih je hotel ustavit in se je pač preveč približal sankam. Pa so ga sanke pač malo oplazile, nikakor pa ni bil povožen.
Oddaja v večini namenjena vožnji v naravnem okolju.
http://tvslo.si/predvajaj/gozdovi-javna ... .70174334/
http://tvslo.si/predvajaj/gozdovi-javna ... .70174334/
zakaj
Zakaj se forumaši ne izogibate te teme, ker je teme že 100krat prežvečena.
Morate se zavedati da na tem forumu lahko pišejo oziroma delujejo tudi(krti).
Vsi ki se vozimo z štiri piciklom vemo(vsaj jaz si mislim tako) pznamo problematiko naravnega okolja . Sedaj se pa je negdo javu in se raspisal, pa nej bodo to cajtinge ali poročila ,kako so nekega občana zvestega davko plačevalca hoteli povoziti neki sankači . pa to je lari fari.
Globalno gledano je to fora nasprotnikov , ki bi rada naredila iz muhe slona. Iz mojega osebnega prepričanja pa vem , da so razni planinci, in razni pohidniki (seveda izjeme) isto brezobrazni in mislijo da lahko hodijo in se sprehajajo vse po vprek , tudi čes travnike in in dvorišča čeprav ni markirana steza. Ampak oni pridejo mimo Da dobijo še šnopcek za povrhu . Pa jih dobeden ne vlači po raznih forumih (za mene so sami pijančk)
Morate se zavedati da na tem forumu lahko pišejo oziroma delujejo tudi(krti).
Vsi ki se vozimo z štiri piciklom vemo(vsaj jaz si mislim tako) pznamo problematiko naravnega okolja . Sedaj se pa je negdo javu in se raspisal, pa nej bodo to cajtinge ali poročila ,kako so nekega občana zvestega davko plačevalca hoteli povoziti neki sankači . pa to je lari fari.
Globalno gledano je to fora nasprotnikov , ki bi rada naredila iz muhe slona. Iz mojega osebnega prepričanja pa vem , da so razni planinci, in razni pohidniki (seveda izjeme) isto brezobrazni in mislijo da lahko hodijo in se sprehajajo vse po vprek , tudi čes travnike in in dvorišča čeprav ni markirana steza. Ampak oni pridejo mimo Da dobijo še šnopcek za povrhu . Pa jih dobeden ne vlači po raznih forumih (za mene so sami pijančk)
- sebastjans
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kaj pa je ta kreten tam iskal in se delal pametnega ? A je ta bluznik kak samooklicani policaj al drugi kristus ki bi rad svet spreobrnil ? Veseli me da je dobil kar je iskal.
Imamo organe ki naj skrbijo za red na pa neki tile obesalniki.
Imamo organe ki naj skrbijo za red na pa neki tile obesalniki.
Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!
- sebastjans
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Problematika vožnje v naravnem okolju
Ta mi je najhujša, to je palica Leki iz legure iz visokokvalitetnega letalskega aluminija in poglejte kako je poskodovana, sploh se jo ne da več zložit
Pa res je ena praskica pa mal udrta, ki jo je po moznosti se clo sam joj joj : )

- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Re: zakaj
Dosti tega kar drži, kar si napisal. Sem imel sodelavca precej aktivnega planinca in pohodnika. Je tudi markacist. Njega tudi moti vse kar ni v gojzarjih in z ruzakom. Še kmet na svoji zemlji mu je v napoto. Edino neskončne procesije ljudi in njim všečni visokogorski hoteli v TNP ga pa ne motijo.dostervu napisal/-a: Globalno gledano je to fora nasprotnikov , ki bi rada naredila iz muhe slona. Iz mojega osebnega prepričanja pa vem , da so razni planinci, in razni pohidniki (seveda izjeme) isto brezobrazni in mislijo da lahko hodijo in se sprehajajo vse po vprek , tudi čes travnike in in dvorišča čeprav ni markirana steza. Ampak oni pridejo mimo Da dobijo še šnopcek za povrhu . Pa jih dobeden ne vlači po raznih forumih (za mene so sami pijančk)
Ob priliki je pravil, kako lepo so on in co. uredili, ( obsekali, razširili, naredili stopnice, odkopali breg, montirali ograje in pod...) na neki njim všečni gozdni poti v moji bljižini. Ok, vse lepo in prav, dokler ga nisem vprašal, če so dobili dovoljenja za omenjene posege od lastnikov parcel. Je skočil kvišku kot maček pred psom. Sem ga pičil v srce planinsko. Nikakor mu ni bilo jasno, da vodi tista steza po zasebnih parcelah. Celo trdil je, da je to -naša- pot in da oni lahko delajo kar hočejo na njej. Obenem pa sosedov maček ne sme stopiti na njegovo negovano tratico okoli hiše.
Fuj pa taka sprevrženost.
LP!
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
- Mitjag
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Laze v Tuhinju
- Kontakt:
Predvsem me zanima razlaga:
5. člen
V 4. členu se doda novi drugi odstavek, ki se glasi:
»Na gozdnih prometnicah je prepovedano voziti, ustavljati, parkirati, organizirati vožnje in voziti se v skupini z motornimi sanmi, motokros motorji, štirikolesniki in drugimi neregistriranimi motornimi vozili.«.
in
1. Gozdne prometnice so gozdne prometnice v skladu s predpisi, ki urejajo gozdove.
2. Gozdne ceste so gozdne ceste v skladu s predpisi, ki urejajo gozdove.
Torej. Kaj npr je prometnica in kaj cesta?
Namreč če prav razumem 5. člen je to veljavno le za neregistrirana vozila?
Torej tam kjer gre zdaj avto lahko se ne bo smelo z štirikolesnikom?
Nisem pravnik tako da bi bilo dobro da en razloži
Me že skrbi da niti do koče ne bom smel
5. člen
V 4. členu se doda novi drugi odstavek, ki se glasi:
»Na gozdnih prometnicah je prepovedano voziti, ustavljati, parkirati, organizirati vožnje in voziti se v skupini z motornimi sanmi, motokros motorji, štirikolesniki in drugimi neregistriranimi motornimi vozili.«.
in
1. Gozdne prometnice so gozdne prometnice v skladu s predpisi, ki urejajo gozdove.
2. Gozdne ceste so gozdne ceste v skladu s predpisi, ki urejajo gozdove.
Torej. Kaj npr je prometnica in kaj cesta?
Namreč če prav razumem 5. člen je to veljavno le za neregistrirana vozila?
Torej tam kjer gre zdaj avto lahko se ne bo smelo z štirikolesnikom?
Nisem pravnik tako da bi bilo dobro da en razloži

Me že skrbi da niti do koče ne bom smel

- hurco
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: škofja loka
- Kontakt:
Mene pa moti tale zadeva, ki tudi ni OK:
Glede gozdarjenja je dovoljena vožnje le javnemu gozdarjenju. Torej bom v prekršku ko bom privat gozdaril s štirikolesnikom.?V 3. členu se spremeni napovedni stavek tako, da se glasi:
»Prepovedi iz 1. in drugega odstavka 4. člena te uredbe ne veljajo za:«.
1. točka se spremeni tako, da se glasi:
»1. službene vožnje pri opravljanju občinske redarske službe, javne gozdarske, naravovarstvene, zdravstvene, reševalne in veterinarske službe, pri inšpekcijskem nadzoru, delu preiskovalnih sodnikov in državnih tožilcev, obrambe, zaščite in reševanja, policije, gorskih in jamskih reševalcev ter gasilcev, za vožnje pri opravljanju lovskočuvajske in ribiškočuvajske službe,«