Kros ali cestno čelado za ATV?
Kros ali cestno čelado za ATV?
Do sedaj sem vedno vozil cestne motorje in sem uporabljal "cestne" čelade. Pred kratkim sem bil v trgovini in pomerjal kros čelade, vendar ne najdem niti en razlog, zakaj bi kupil takšen tip čelade.
Vozil bi se po makadamskih in gozdnih poteh...
Torej, v čem je prednost kros čelad?
Cross - že beseda ti pove, čemu je primarno namenjena.
Pojdi na cross progo s "cestno" čelado naredit krog, po možnosti naj bo še kakšen udeleženec več in ti bo bolj jasno, ko boš čistil blato z vezirja...
2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2007 Arctic Cat DVX 400 - prodano
2008 - Darth Vader - LTR - prodano
2010 - ?
2010 - ?
Do sedaj se nisem "ukvarjal" s kros vožnjo in se tudi nisem nikoli oziral za kros čeladami. Ker je pač drugačne oblike, se mi je porajalo nekaj amaterskih vprašanj...
Drugače pa rosenje vizirja ni problem, saj so današnji vizirji večinoma antifog. Za blato tudi ne vem zakaj bi se bolj prijemalo vizirja kot pa očal?
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
V dolgih letih razvoja terenske motoristične opreme strokovnjaki verjetno niso slučajno iskali najboljše rešitve glede oblike čelad in zaščite oči.Poldy napisal/-a:![]()
Do sedaj se nisem "ukvarjal" s kros vožnjo in se tudi nisem nikoli oziral za kros čeladami. Ker je pač drugačne oblike, se mi je porajalo nekaj amaterskih vprašanj...
Drugače pa rosenje vizirja ni problem, saj so današnji vizirji večinoma antifog. Za blato tudi ne vem zakaj bi se bolj prijemalo vizirja kot pa očal?
Poglej kaj uporabljajo tekmovalci.
LP!
Ker ima ščit, blato ne pride tako enostavno do očal...Poldy napisal/-a:![]()
Moja Nolanka je tudi antifog pa se pravtako vizir rosi...
2006 Barossa 250 SH tuning - prodano
2010 - ?
2010 - ?
-
great wall
- Obiskovalec
- Reactions:
Re: Kros ali cestno čelado za ATV?
Pomemben prednostni faktor : bolj manekenski zgledaš s croscko na glav, pa z atv-jam pod ritjo.Poldy napisal/-a:Do sedaj sem vedno vozil cestne motorje in sem uporabljal "cestne" čelade. Pred kratkim sem bil v trgovini in pomerjal kros čelade, vendar ne najdem niti en razlog, zakaj bi kupil takšen tip čelade.
Eppur Si Muove !
Ja, takšen tip čelad poznam, naj bi bile primerne za počasno mestno vožnjo - odprte so da hladijo in da se te bolje vidi in sliši, ko se ustaviš v trafiki
Kolega jo je imel na glavi ko je padel in si seveda razbil čeljust.
Opazil sem tudi takšne čelade:
http://www.louis.de/_40bcbc42a24e970db2 ... _gr=204615
Za kombinirano vožnjo se mi zdijo še najboljše, vendar so tiste ta poceni izdelane zelo slabo, ta je pa zame predraga.
Kolega jo je imel na glavi ko je padel in si seveda razbil čeljust.
Opazil sem tudi takšne čelade:
http://www.louis.de/_40bcbc42a24e970db2 ... _gr=204615
Za kombinirano vožnjo se mi zdijo še najboljše, vendar so tiste ta poceni izdelane zelo slabo, ta je pa zame predraga.
Poldy - Nolan ima trenutno posezonsko razprodajo ... N103 je v akciji 231,75 EUR.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kombinacija obojega in cenejša kot shoei:
http://www.louis.de/_10430685ba0175e59f ... _gr=204690
[/url]
http://www.louis.de/_10430685ba0175e59f ... _gr=204690
[/url]
WEB Racer
Tistemu ki preveč piha pod cross čelado, si lahko za daljše fure da spodaj kakovostno podkapo. Tudi sam sem imel težave v mrzlih dnevih na kaki hitri makadamski cesti pozimi ali v hladnih dneh.... in sem potem našel hitro rešitev - podkapa. Različne za različne temperature:
- neoprensko za res hladne dni (tudi -15 ni težava), samo gor jo imaš lahko samo ko se voziš hitro oz. ko ne "garaš" na terenu
- kombinacija windstoper/poliester za vmes (dosti bolje diha, čeprav je še vedno prevroča za "delo" v gozdu
- bombažno (ko je mraz, pa se odpraviš na delo v gord).
Skratka definitivno odpravi problem. Pa dobra očala so tudi nuja in potem težav ni več.
Edina težava je, da z debelejšo podkapo raztegneš notranjo peno in ti nato lahko čelada poleti malo pleše, tako da sem si pač umisli eno čelado (cross) za zimo in eno za poleti, pod katero pač nikoli ne dam podkape.
- neoprensko za res hladne dni (tudi -15 ni težava), samo gor jo imaš lahko samo ko se voziš hitro oz. ko ne "garaš" na terenu
- kombinacija windstoper/poliester za vmes (dosti bolje diha, čeprav je še vedno prevroča za "delo" v gozdu
- bombažno (ko je mraz, pa se odpraviš na delo v gord).
Skratka definitivno odpravi problem. Pa dobra očala so tudi nuja in potem težav ni več.
Edina težava je, da z debelejšo podkapo raztegneš notranjo peno in ti nato lahko čelada poleti malo pleše, tako da sem si pač umisli eno čelado (cross) za zimo in eno za poleti, pod katero pač nikoli ne dam podkape.