sprednji diferencijal zmontirat zadaj

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

sprednji diferencijal zmontirat zadaj

Odgovor Napisal/-a sandihab » 05 Mar 2009, 22:33

Z Jaka-mojstrom sva razmišljala o tej predelavi(sprednji diferencijal zmontirat zadaj)?! Kaj pravite ostali?Ima že kdo podobno iskušnjo ali idejo?Ne zdi se mi napačno-saj bi z pritiskom na gumb zopet imel pogon kot zdaj.Nevem če bi tudi zdržal?Le kje dobit spr.diferencijal?Ko bo v časopisu pisalo o izginulem spr.diferencijalu,potem veste kaj se dogaja.lp :axe: :idea:

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 05 Mar 2009, 22:44

Na ebay-u bi se kaj našlo! Dobra ideja!! :-k :klapklap V težkih in spolzkih pogojih se po mojem ni bati da ne bi zdržalo!

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Mar 2009, 06:08

In kaj bi rad pridobil s tem?

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 06 Mar 2009, 07:50

Bolj lahkotno vožnjo po asfaltu. Prvi motorji se že pojavljajo z takimi rešitvami, ki omogočajo delno blokado zadnjega diferecijala. Mislim, da ni daleč čas, ko bo taka rešitev čisto normalna za večino motorjev. Z tem se bo zmanjšala poraba goriva in obraba delov na asfaltu na terenu se bo enostano zablokiralo zadnji del in tako bojo terenske zmogljivosti še vedno zagotovljene.

l.p.
Zadnjič spremenil Civava, dne 06 Mar 2009, 10:10, skupaj popravljeno 1 krat.

ro-bi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 06 Mar 2009, 07:59

Vzemita sprednji diff od močnejšega modela, lahko pa naredita "test trdnosti" z šublerom. Če je en zobnik od iste firme velik recimo 15 cm in ima enako velike zobe, kot drugi, je najverjetneje enako močan. To velja tudi za ležaje , osi in ostalo.
lp

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Mar 2009, 10:57

Diferencial zadaj je za pussyje in traktorčke za kosit.... :lol:
Pravi ded v ovinku stisne gas in gre pošrek. 8)

Po turi paše pošten počitek:
Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 06 Mar 2009, 11:04

Za asfaltni oddelek bi bil dif zadaj zlata vreden. ''100% zapora'' zadaj je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj iz japonskih tovarn ne prihajajo ATV/quadi s homologacijo... je prenevarno za cestno uporabo.

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 06 Mar 2009, 11:16

Mislim, da bi diferencial zadaj na asfaltu, le olajšal učenje. Pri hitrosti in legi pa bistveno nebi pridobil. Kar se tiče pa mene in mojega mnenja, je pa tako, da če bi imel diferencial zadaj - isto kot bi lovil ribe v sodu. Priceless :)

Dokler pa naju s Kremijem na kačah, ko sva na vrhu, ne pridejo niti pozdravit :twisted: bom prisegal na 100% zaporo :twisted:

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Mar 2009, 11:25

XXXL napisal/-a:Za asfaltni oddelek bi bil dif zadaj zlata vreden.
Po kratki avanturi z Cetekom se popolnoma strinjam. Res zlata vreden, posebej zato, ker ima možnost zapore diferenciala.
In kot je razvidno iz prihajajočih modelov, ki so še v fazi testiranj, bo kmalu na cesti videti mešanico ATV-jev, ki seveda ne bodo neke hude off road verzije, za asfaltno-makadamsko vožnjo pa kar pravšnji. Proizvajalci so pač zavohali tržno nišo za katero sem prepričan, da bo kupcev kar nekaj.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 06 Mar 2009, 11:26

Z precej vaje in motoričnih spretnosti gre, vendar bolj za zabavo, uživanje ob odnašanju zadka. Drugače je pa zadeva nemirna, vleče enkrat levo, enkrat desno,... in kot taka v neukih rokah nevarna. predstavljate si, da imajo vsi avtomobili zadaj pogon iz 100% zaporo diferenciala. Bi bilo zanimivo srečevati na ovinkasti cesti in križiščih vse te stardece, stare mame, mlade mame, širokije,... 8)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Mar 2009, 11:29

XXXL napisal/-a: Drugače je pa zadeva nemirna, vleče enkrat levo, enkrat desno,... )
A si to mene gledal :oops: :oops:

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 06 Mar 2009, 11:32

Se sigurno strinjam, da je temu tako. Za širši del populacije, bi bilo absolutno boljše, predvsem pa bolj varno da bi zadaj imeli diferencial.
Realno je tudi to, da pri hitri vožnji skozi asfalten ovinek, sam narediš diferencial, največkrat tako, da je eno od zadnjih koles v zraku.

Smejem se pa starmudecu :))) nostalgija in XXXL :twisted:

Honda Hornet 900

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 06 Mar 2009, 11:34

jaka napisal/-a:
XXXL napisal/-a: Drugače je pa zadeva nemirna, vleče enkrat levo, enkrat desno,... )
A si to mene gledal :oops: :oops:
:D :D :D Moj Jaka in kamikaze ;)

Honda Hornet 900

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 06 Mar 2009, 11:37

Jure napisal/-a: Smejem se pa starmudecu :))) nostalgija in XXXL :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Drugače je pa to podobno, kot z omejitvami hitrosti. Nekateri bi lahko vozili hitreje, pa še vseno varno, nekaj na račun boljših avtomobilov, nekaj na račun boljših sposobnosti, a večina še vseno peša zadaj, zato tudi bolj konzervativen pristop. Nekatri lahko tudi z 1 promilom v krvi vozijo bolje kot drugi trezni, a še vseeno ne smeš pijan vozit...

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Mar 2009, 11:38

Jure napisal/-a:
:D :D :D Moj Jaka in pred njim Škofjeloška drseča ekipa- po domače kamikaze ;)

:haha

Uporabniški avatar
RAFLj
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RAFLj » 06 Mar 2009, 13:00

XXXL napisal/-a:
Jure napisal/-a: Smejem se pa starmudecu :))) nostalgija in XXXL :twisted:
:lol: :lol: :lol:

Drugače je pa to podobno, kot z omejitvami hitrosti. Nekateri bi lahko vozili hitreje, pa še vseno varno, nekaj na račun boljših avtomobilov, nekaj na račun boljših sposobnosti, a večina še vseno peša zadaj, zato tudi bolj konzervativen pristop. Nekatri lahko tudi z 1 promilom v krvi vozijo bolje kot drugi trezni, a še vseeno ne smeš pijan vozit...
Se čist strinjam sploh s tazadnjo vrsto :twisted:. Marsi kdo pa zgleda v avtu kot da je skoz pod gasam (oz. se tako vozi po cesti)!

Gremo na enega ...
2008 SYM QUAD LANDER 250
2009 CF Moto 500A

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 06 Mar 2009, 13:55

Glede prednjega diferencijala je rešitev enostavna.

Odblokiraš omejevalec hitrosti v vzvratni prestavi in gasa. Pa imaš zadaj diferencijal. :lol:

LP!

Uporabniški avatar
leteci
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zasavje - Trbovlje
Kontakt:

odgovor

Odgovor Napisal/-a leteci » 06 Mar 2009, 13:56

Pozdrav

Zapora zadnjega diferenciala: mislim, da grizzly 350 4x4 ima stalno zaporo, ker ima zadnja kolesa na eni osi ... torej se vrtita tudi v blatu in asfaltu enako ... tezava se pojavi zgolj v obracanju atv-ja, ce je obracalni krog majhen in trda podlaga (redira gume). V batu, snegu pa je stvar uporabna, ker se vrtita oba kolesa ... ceprav je en slabse obremenjen ...
pri vecji hitrosti, se mi pa zdi, da ni nikakrsne razlike ...

Leteci :banana:

Uporabniški avatar
sasog
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljutomer

Re: odgovor

Odgovor Napisal/-a sasog » 06 Mar 2009, 14:04

leteci napisal/-a:pri vecji hitrosti, se mi pa zdi, da ni nikakrsne razlike ...
O točno tukaj se pojavi razlika, ko boš enkrat peljal 4kolesnik z zadnjim diferencialom, boš videl kako občutna je razlika na asfaltu tudi pri velikih hitrostih.

ro-bi
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a ro-bi » 06 Mar 2009, 14:06

brinovc napisal/-a:Glede prednjega diferencijala je rešitev enostavna.

Odblokiraš omejevalec hitrosti v vzvratni prestavi in gasa. Pa imaš zadaj diferencijal. :lol:

LP!
Potem je res enostavno naredit balanco montažno in ko jo rabiš na drugi strani, samo KLIK in jo prestaviš nazaj. Sedež bi tudi toleriral in res, je super ideja :lol:

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 06 Mar 2009, 16:19

Za asfalt uporabljam osebno vozilo, za hobi in užitke pa nujno potrebujem Quad in zadnjo zaporo diferenciala.

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 06 Mar 2009, 23:15

Fantje vsi se samo tolažimo ker pač nimamo diferencijala...ampak...jaz im par drugih se je pa že vozilo z ! Pa da vam povem da je taka vožnja res drugačna.Ja pa si kar mislite. :kolo:
Peljem se za enim atev-jašem,da vidite kak se je pačil pa prekladal in res smešno nagibal,po ravni cesti ki je imela vidne koloteke ga je kar prestavlalo levo in desno in še mislil je da mora z polnim gasom vozit na tem mopedu,mi je smeh in krohot počil.Šele tedaj sem se vprašal a smo tudi mi ostali tako smešni na mopedih?Zato pa razmišljamo o kulturni vožnji-mi starejši,ki imamo delovne mopede.Kadar pa smo na terenu,ali se nam zahoče pa klik na gumb pa smo lahko zopet atv-jaši(če že nismo z diferencijalom to).prilagam slikico enga mopeda z diferencijalom iz mojega grunta. :volan:
Slika
Fantje,pa da se nebi smejali,ima 250ccm,je kitajec z motorjem na gumi blažilcih,z gibljivo pleteno cevjo za avspuh (to pomeni nobenega ropota)volan ne pretrd in ne premehak-za moje pojme,vse na mazalicah,pušah,menjalnih končnikih,134 cm širine,pripeljan in Essna z mojim cofkotom,cena 3800 eur.

Uporabniški avatar
Manuela
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Manuela » 14 Maj 2009, 11:11

XXXL napisal/-a:Z precej vaje in motoričnih spretnosti gre...
No, ja, ne vem koliko vaje pa spet ni potrebno (odvisno od posameznika). Jaz sem pred Gladiatorjem, ki ima diferencial, samo parkrat vozila Kymcoja 250 in pozneje Outlanderja 650. Večino po cesti, po terenu sploh ne. Torej, nekih izkušenj pred Gladiatorjem sploh nisem imela. In ko sem se prvič vsedla nanj, mi je bilo še čudno ker me je zanašalo, čez par prevoženih kilometrov pa sem zadevo dobila v roke. Ja, saj je za zabavo (sploh po makadamu, snegu ali vlažnem terenu :lol: ), je pa tudi praktično in olajša vožnjo.

Z Gladiatorjem je vožnja po cesti "lahkotna", medtem ko je BRP skoraj v vsakem ovinku na dveh kolesih (kar pa fajn radira gume) in ga je treba konkretno prijeti v roke, da gre v ovinek (lahko, da mam samo jaz tak občutek).

p.s.: Primerjam z BRPjem, ker sem vedno v njegovi družbi in se občasno tudi peljem z njim. V njegove druge dobre lastnosti ne dvomim.

Ogled
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Ogled » 14 Maj 2009, 13:53

Je ATV z zadnjim difom sploh še ATV?
In zakaj voziti ATV po asfaltu, če imaš avto? Kupiš kabrio pa je isti šmorn, če že hočeš veter v pleši. Lahko tudi driftaš.
Ali pa kupiš motor in pustiš vse traktoriste zadaj.

Ti ATVji z difom so isto kot odkrivanje tople vode v šalci, zraven pa že teče iz pipe.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 14 Maj 2009, 14:15

Zanimivo razmišljanje.... ali spet samo provociraš?

ATV je kratica za All Terain Vehicle ... na kratko vozilo za vse terene.
Z njim dobiš kabrio, motor in cross oz. traktor - vse v enem. ;)

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Odgovori