A kdo ve kaj več o tem
- strugar1
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Dol pri Hrastniku
A kdo ve kaj več o tem
Zanima me, če je že kdo kaj kontaktiral tale oglas.
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4127779
Re: A kdo ve kaj več o tem
sem poklicalstrugar1 napisal/-a:Zanima me, če je že kdo kaj kontaktiral tale oglas.
to je uvoz iz nemčije
atv je nov
dalo se ga bo registrirat-z doplačilom
glede garancije se pa še ne ve
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
da se tut dobit za 1000 eur.samo moraš,pripeljati več kot 10 vozil,ali skleniti pogodbo da boš pridobil eu homl.,za več kot 10 vozilpohorjebeef napisal/-a:Hja če ima EU homologacijo pol drobiž! V kolikor pa nima ustrezne dokumentacije pa 1.500-2.000 EUR!luksislo napisal/-a:garancija pri can-am?
dvomim da bi jo uveljavljal
koliko bi pa bilo doplačilo za homologacijo, da bi ga registriral?
glede garancije pa
garancija bo veljala v eu samo pri nas ne ,pri ski.,to je tko, kot je uvažal motorje moto igel ,pa mu yamaha-krško ni dala garancije-marže so pač marže,v evropi pa povsod ,to so pa generalni uvozniki v sloveniji,saj imaš tudi v angliji atv 3000 ceneje pa ti v sloveniji ne velja garancija,ker mi smo še v jugi
vseeno je za razmislit kajti je v igri 6000eur
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Sem danes govoril z človekom. Zaenkrat še sam ne ve točno kako bo potekalo vse skupaj zato je previden z obljubami. povedal je pa takole. Cena za dolgi model oprema xt 9900 z homologacijo. Za ltd model 11000.ravno tako z homologacijo. Za ltd model barva srebrana ali rdeča za ostale še ne kakšne barve bodo mogoče. Glede garancije še ne ve kako bo. Servisiranje na obstojočeh servisih. Po mojem občutku bo garancija tam od ker bo pripeljan sam je ne bo zagotavljal prav tako ne servisev. Omenil je , da bi jih kasneje servisiral tudi sam vendar mu še ni jasno kaj vse potrebuje za to. Naslednji teden menda dobi prvega potem ga bo homologiral in nato bo lahko bolj jasno povedal kako in kaj. Drugače se zaklinja , da ni potegavščina. Moj vtis , ki sem ga dobil v pogovoru z njim , da je korektno predstavil zadevo vendar pa ima hudo pomankanje informacij kar je posledica pomanjkanje izkušenj z tem biznisom. Nekje je pač dobil priliko za ta posel in jo poizkuša izkoristiti. Upam , da mu bo uspelo in , da se končno cene spustijo na neko normalno raven.
l.p.
l.p.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Ne vem zakaj takšna znanost okrog tega! To je isto kot z avtomobili. V Slo je polno firm, ki so na tak način uvažale in "zastopale" znane znamke. Temu se reče "sivi uvoz", ki se ga naši unikatni "generalni uvozniki" pač bojijo kot hudič križa!
"Dedec" je pač našel že znano luknjo in lepo bo pač marsikdo za normalen denar kupil super "pecikl"! Pač vzameš v zakup nekaj rizika! Ampak če sem si ga jaz potegnil iz Kitajske prvega v Sloveniji, pa si ga "rihtam" brez težav, pol ni treba bit silno moder in pameten, da se odločiš za ta nakup! Za 6-7 K EUR razlike ne bi niti sekundo razmišljal! Žal mi je samo da v tem trenutku nimam 11.000 ker bi si takoj naročil LTD-ja!
Blokade so samo v naših glavah! Večina še vedno živi v nekem prikritem strahu, da če pa boš to kupil, pol pa te bodo maltene zaprli in na smrt pretepli, pa vse pobrali.....To so nam vcepli v glavo tisti, ki najbolj kradejo!
"Dedec" je pač našel že znano luknjo in lepo bo pač marsikdo za normalen denar kupil super "pecikl"! Pač vzameš v zakup nekaj rizika! Ampak če sem si ga jaz potegnil iz Kitajske prvega v Sloveniji, pa si ga "rihtam" brez težav, pol ni treba bit silno moder in pameten, da se odločiš za ta nakup! Za 6-7 K EUR razlike ne bi niti sekundo razmišljal! Žal mi je samo da v tem trenutku nimam 11.000 ker bi si takoj naročil LTD-ja!
Blokade so samo v naših glavah! Večina še vedno živi v nekem prikritem strahu, da če pa boš to kupil, pol pa te bodo maltene zaprli in na smrt pretepli, pa vse pobrali.....To so nam vcepli v glavo tisti, ki najbolj kradejo!
Če se meni izplača - tudi!!brinovc napisal/-a:pohorjebeef napisal/-a: Temu se reče "sivi uvoz"
A ti to misliš takrat ko tasivega kanarčka kupiš?![]()
LP!
(Z očetom sva imela oba avtomobila iz sivega uvoza!
Punto od očeta je bil pripeljan iz Italije z evro garancijo in ga je pooblaščen serviser (sicer po posredovanju iz Italije ) moral servisirati!!!!
Pri motorju je pa malce drugače ker nimajo evro garancije!
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Problem pri takem nakupu vidim samo v eni stvari. Če pride do večja ovare v tako imenovanem garanjciskem roku recimo , da ribne motor. Majnša popravila tako ali tako niso problem in redni servisi. Tudi zlatarji ne priznajo garancije na vse kolikor slišim. Sicer pa garancijo na produkt mora dati proizvajalec vendar je ameriški pogled na garancijo čisto nakaj drugega kot pa evropski.
[quote="Civava"]Sem danes govoril z človekom. Zaenkrat še sam ne ve točno kako bo potekalo vse skupaj zato je previden z obljubami. povedal je pa takole. Cena za dolgi model oprema xt 9900 z homologacijo. Za ltd model 11000.ravno tako z homologacijo. .......
Bravo, končno konkurenca. V Ameriki je razlika med renomiranimi znamkami in Can Am cca 1000$. Pa še to razmišljajo, če je vredno. Glede garancije se jaz nebi sekiral. 6000-8000 € je velika razlika. Večji problem vidim v tem, da bodo zlatarji "napadli" in skušali preprečiti konkurenco.
LP
Bravo, končno konkurenca. V Ameriki je razlika med renomiranimi znamkami in Can Am cca 1000$. Pa še to razmišljajo, če je vredno. Glede garancije se jaz nebi sekiral. 6000-8000 € je velika razlika. Večji problem vidim v tem, da bodo zlatarji "napadli" in skušali preprečiti konkurenco.
LP
AC 700 4x4
- bade25
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: MB center in Kozjak
- Kontakt:
Can-am Outlander 800 Max XT P
Inkl. Steuern 15500,-
inkl. Servolenkung!
Modelljahr 2010 in serienmäßiger Ausstattung,
2 Zylinder 4-Takt Rotax Motor
(offene Motorleistung 72 PS ) Straßenzulassung mit 20 PS
Echter und bequemer Doppelsitzer;
inkl. Rammschutz vo. und hi., Seilwinde, Handschutz, Kotflügelverbreiterung, Sportfelgen, u.v.m.
to je povprečna cena v Nemčiji, če bi mu tam pomahal z fičniki pod nosom, bi ga spustil pod 15k€.......stoprocentno!!!
No jaz sem dal za njega (akcija dobavitelja) pri nas 14400€ ,letnik 2010, modelno leto 2010. Kupil sem ga pred mesecem in pol, pa še za več kot 300€ dodatne opreme mi je našraufal..... cena je vedno stvar pogajanja...
Torej razllika v ceni je cca 4500€ od česar znese 2600€ na davek (vozilo nima plačanega davka (Bif je pravilno ocenil kot sivi uvoz), kar pa tebe kot končnega kupca ne bremeni ,ampak prodajalca, ti ga v tem primeru kupiš od fizične osebe) in cca 2000€ na homologacijo in Straßenzulassung. Ne vem kaj vam potem tukaj glede cene ni jasno in kaj imajo spet naši trgovci pri tem, saj je cena enaka kot v Nemčiji......Predvidevam, da se je dečko lahko v Nemčiji zmenil pri prodajlcu vsaj za tako ceno kot jaz tukaj, pa sem jaz vzel enega, on pa bo delal posel in ima verjetno še boljšo ceno:
14400
- 2400 (davek)
- 2000 homologacija (Straßenzulassung) toliko stane pri ski&sea (dvomim, da bo obljuba prodajalca o homologaciji držala)
-500 eu servisna garancija=
9500€ - evo pa je že zaslužil 490€, verjetno pa ima še nižjo ceno v nemčiji kot je 14400€
Garancijo bi ti po pravem moral dati naš zastopnik, prav tako homologirati. To je stvar podjetja, ali ti bo to dalo z lepa ali z grda...v glavnem MORA dati, v kolikor deluje po EU regulativah.
Verjemite, šel sem skozi ta postopek, vendar ne pri ATV-ju kjer so razlike v ceni tako male, da se ne splača......Dejansko sem bil takrat premalo informiran v kaj se spuščam in nisem poznal zadeve.....ni pa iz kupčeve strani nič narobe če to kupi,....malo neprijetno je edino, ko mi je sredi družinskega kosila prišla na vrata policija z raznoraznimi vprašanji, kje, kako in od koga. Vljudno so se potem zahvalili in odšli...samo zbirali so podatke in mi zatrdili, da z menoj in mojim nakupom nimajo nič, ter da je vse v redu. Pa še pri našem zastopniku (seveda je oviral postopek) sem šel skozi pravo kalvarijo, da sem dobil vse ustrezne garancije (nekatere mi še danes ne veljajo).
To je enostavno cena, ki jo je izposloval človek nekje drugje namesto vas in na vas preložil vse pizdar.... ki nastanejo okoli tega. Ni pa čisto nič narobe...
Kdor pa želi eleganten nakup, kjer ne razmišlja o tem kako in kaj in kje bo potem uveljavljal garancije, pridobival vse živ jeben.... papirje in servisiral moped, pa se bo tukaj potrudil in izposloval takšno ceno pri prodajalcu, da bo obema odgovarjala. Vsekakor pa ne smemo verjeti prvi ceni (po ceniku) prodajalcu....tudi oni so ljudje, tudi oni imajo radi denar tako kot mi, tudi oni se morajo boriti za njega, tudi njim ne gre lahko.....in če so "pametni" in želijo poslovati, se boste kaj hitro srečali s ceno, ki bo obema sprejemljiva - govorim o realnih ljudeh in realni ceni. Tako kot v Ameriki pa pri nas ne bo nikoli, saj vozilo dobi na dodatni vrednosti cca 13% že samo z prevozom in vsemi temi EU pizdarij.... ko ga uvoziš. Torej EU je v štartu več kot 10% dražja kot Amerika......
Da ne bo to zgledalo kot da zagovarjam naše trgovce.....sigurno niso angelčki, prav tako pa ni vse zlato kar se sveti onkraj meje....
Povsem druga stvar pa je kako se je lotil nakupa Bif (stvar zelo dobro poznam) in sedaj še lLakl. Tukaj pa dejansko človek profitira vse kurč... marže, ki jih bilo kaki zastopniki potegnejo od fabrike do naše garaže.
Glede na to, da je Bif bil prvi, je dejansko moral imeti "jajca", da je to naredil, Laklu sedaj je bistveno lažje..... No tu pa res pride do tako imenovanega extra profita pri nakupu. To se res splača, samo človek je moral nekaj vložit pred nakupom (jajca namreč, da je poslal denar kar tako na nek račun na ono stran sveta), da je profitiral.
pa brez zamere, sem samo opisal moje videnje vsega skupaj ob podobni preživeti avanturi.....!
Inkl. Steuern 15500,-
inkl. Servolenkung!
Modelljahr 2010 in serienmäßiger Ausstattung,
2 Zylinder 4-Takt Rotax Motor
(offene Motorleistung 72 PS ) Straßenzulassung mit 20 PS
Echter und bequemer Doppelsitzer;
inkl. Rammschutz vo. und hi., Seilwinde, Handschutz, Kotflügelverbreiterung, Sportfelgen, u.v.m.
to je povprečna cena v Nemčiji, če bi mu tam pomahal z fičniki pod nosom, bi ga spustil pod 15k€.......stoprocentno!!!
No jaz sem dal za njega (akcija dobavitelja) pri nas 14400€ ,letnik 2010, modelno leto 2010. Kupil sem ga pred mesecem in pol, pa še za več kot 300€ dodatne opreme mi je našraufal..... cena je vedno stvar pogajanja...
Torej razllika v ceni je cca 4500€ od česar znese 2600€ na davek (vozilo nima plačanega davka (Bif je pravilno ocenil kot sivi uvoz), kar pa tebe kot končnega kupca ne bremeni ,ampak prodajalca, ti ga v tem primeru kupiš od fizične osebe) in cca 2000€ na homologacijo in Straßenzulassung. Ne vem kaj vam potem tukaj glede cene ni jasno in kaj imajo spet naši trgovci pri tem, saj je cena enaka kot v Nemčiji......Predvidevam, da se je dečko lahko v Nemčiji zmenil pri prodajlcu vsaj za tako ceno kot jaz tukaj, pa sem jaz vzel enega, on pa bo delal posel in ima verjetno še boljšo ceno:
14400
- 2400 (davek)
- 2000 homologacija (Straßenzulassung) toliko stane pri ski&sea (dvomim, da bo obljuba prodajalca o homologaciji držala)
-500 eu servisna garancija=
9500€ - evo pa je že zaslužil 490€, verjetno pa ima še nižjo ceno v nemčiji kot je 14400€
Garancijo bi ti po pravem moral dati naš zastopnik, prav tako homologirati. To je stvar podjetja, ali ti bo to dalo z lepa ali z grda...v glavnem MORA dati, v kolikor deluje po EU regulativah.
Verjemite, šel sem skozi ta postopek, vendar ne pri ATV-ju kjer so razlike v ceni tako male, da se ne splača......Dejansko sem bil takrat premalo informiran v kaj se spuščam in nisem poznal zadeve.....ni pa iz kupčeve strani nič narobe če to kupi,....malo neprijetno je edino, ko mi je sredi družinskega kosila prišla na vrata policija z raznoraznimi vprašanji, kje, kako in od koga. Vljudno so se potem zahvalili in odšli...samo zbirali so podatke in mi zatrdili, da z menoj in mojim nakupom nimajo nič, ter da je vse v redu. Pa še pri našem zastopniku (seveda je oviral postopek) sem šel skozi pravo kalvarijo, da sem dobil vse ustrezne garancije (nekatere mi še danes ne veljajo).
To je enostavno cena, ki jo je izposloval človek nekje drugje namesto vas in na vas preložil vse pizdar.... ki nastanejo okoli tega. Ni pa čisto nič narobe...
Kdor pa želi eleganten nakup, kjer ne razmišlja o tem kako in kaj in kje bo potem uveljavljal garancije, pridobival vse živ jeben.... papirje in servisiral moped, pa se bo tukaj potrudil in izposloval takšno ceno pri prodajalcu, da bo obema odgovarjala. Vsekakor pa ne smemo verjeti prvi ceni (po ceniku) prodajalcu....tudi oni so ljudje, tudi oni imajo radi denar tako kot mi, tudi oni se morajo boriti za njega, tudi njim ne gre lahko.....in če so "pametni" in želijo poslovati, se boste kaj hitro srečali s ceno, ki bo obema sprejemljiva - govorim o realnih ljudeh in realni ceni. Tako kot v Ameriki pa pri nas ne bo nikoli, saj vozilo dobi na dodatni vrednosti cca 13% že samo z prevozom in vsemi temi EU pizdarij.... ko ga uvoziš. Torej EU je v štartu več kot 10% dražja kot Amerika......
Da ne bo to zgledalo kot da zagovarjam naše trgovce.....sigurno niso angelčki, prav tako pa ni vse zlato kar se sveti onkraj meje....
Povsem druga stvar pa je kako se je lotil nakupa Bif (stvar zelo dobro poznam) in sedaj še lLakl. Tukaj pa dejansko človek profitira vse kurč... marže, ki jih bilo kaki zastopniki potegnejo od fabrike do naše garaže.
Glede na to, da je Bif bil prvi, je dejansko moral imeti "jajca", da je to naredil, Laklu sedaj je bistveno lažje..... No tu pa res pride do tako imenovanega extra profita pri nakupu. To se res splača, samo človek je moral nekaj vložit pred nakupom (jajca namreč, da je poslal denar kar tako na nek račun na ono stran sveta), da je profitiral.
pa brez zamere, sem samo opisal moje videnje vsega skupaj ob podobni preživeti avanturi.....!
Hvala za informacije. To je po mojem bistvo foruma. Vidim, da si naredil reelativno dober nakup. Še zmaraj pa me moti, da je Can Am predvsem pri nas vsaj 4000 € dražji od AC, ki je tudi iz Amerike.bade25 napisal/-a:Can-am Outlander 800 Max XT P
Tako kot v Ameriki pa pri nas ne bo nikoli, saj vozilo dobi na dodatni vrednosti cca 13% že samo z prevozom in vsemi temi EU pizdarij.... ko ga uvoziš. Torej EU je v štartu več kot 10% dražja kot Amerika......
Primerjava cen:
Arctic Cat 700 S 4x4(9.499$) nhttp://www.powersportstv.com/2011/ArcticCat/70 ... ATV/66962/
in Can AM Outlander 650 EFI XT(10.099$) .
http://www.powersportstv.com/2011/Can-A ... ATV/67432/
LP[/quote]
AC 700 4x4
@Pohorjebeef koliko je tebe prišel štirikolesnik, če ni skrivnost? Skupaj z vsemi stroški, dajatvami in davki (pred registracijo).
@Ostali, ki mislite oz. veste, da so marže enormne - zakaj se ne greste tega biznisa? Prodaš enega pa imaš 1,2 al pa 3 jurje v žepu. Kje hitreje....
Najlažje je jamrat po forumu, kako vas molzejo!
V akcijo, kot je šel pohorjebeef (pa še kdo), pa bo ... vendar moraš za to imeti cohones.
P.S.: Celjski zlatarji so poglavje zase.
@Ostali, ki mislite oz. veste, da so marže enormne - zakaj se ne greste tega biznisa? Prodaš enega pa imaš 1,2 al pa 3 jurje v žepu. Kje hitreje....
Najlažje je jamrat po forumu, kako vas molzejo!
V akcijo, kot je šel pohorjebeef (pa še kdo), pa bo ... vendar moraš za to imeti cohones.
P.S.: Celjski zlatarji so poglavje zase.
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Pozdravljeni, ker tudi sam nameravam kupit novega ali skoraj novega atv-ja sem se pozanimal glede te "kupčije", ker bi bila res dobra cena to, ampak kot marsikatera takšna stvar (if it is to good to be true, it's not true
), tudi s tega ne bo nič
tako da nimam namena spustit ceno za mojega
in tudi ostalim k so bili, če so bili zaskrbljeni, sporočam, da s tega ne bo nič.
velik uspeha vsem pri prodaji in nakupu.
Lep pozdrav,
Lucijan.
velik uspeha vsem pri prodaji in nakupu.
Lep pozdrav,
Lucijan.
"A Clean Desk is a sign of a messy deskdrawer"