Nakup štirikolesnika

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Kurpar
Obiskovalec
Reactions:

Nakup štirikolesnika

Odgovor Napisal/-a Kurpar » 13 Jun 2011, 06:47

Pozdravljeni!

Sem nov v svetu štirikolesnikov. Rad bi kupil 250ccm štirikolesnika, nisem nekako zahteven, uporabljal bi ga za vožnjo na ribičijo, tak za vožnjo po vasi, do kolegov... V glavnem pa se mi gre za to, da bi se lahko z njim peljal na ribičijo, recimo poti ob muri, ker mi je škoda praskat avto po teh zaraščenih poteh in da seveda lahko zložim gor palce in ostale ribiške stvari :) in da je sevede večji to bi bil nekak glavni namen nakupa. Pa tudi na vikend fure nesmem pozabit :twisted: Sem pa tudi študent brez kakih vlkih dohodkov in bi vzel nekaj za 1,5k €. ;) Ko bo pa služba pa bomo vzeli nekaj dražjega...

gledal sem ta oglas:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4370391

Se nikako neda registrirat, skos kake "veze"?
Me pa zanima kaj menite glede tega modela, je ta model primer za moje zahteve?

Ali pa tale:
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4887679
http://www.bolha.com/stirikolesniki/atv ... las3501342
http://www.bolha.com/stirikolesniki/atv ... las2692854

Nasveti dobrodošli!

lp Denis!

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dol pri Hrastniku

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 14 Jun 2011, 07:49

Saj je kar neki motorja za tako ceno, ampak ni jih videt na cesti. Lahko, da tudi ni tako slabo - dokler ga ne boš imel ne boš vedel. Pri teh kitajcih je tako: kakor naletiš. Eni se niti niso pokazali tako slabo. Če ima prodajalec rezervne dele potem je še v redu, bolj problem je če delov ni in ti potem zadeva stoji doma v garaži. Skratka odloćitev je tvoja. Saj nas je kar veliko začelo na kitajcih, potem pa smo menjali za bolj preizkušene zadeve. Želim ti obilo sreče in užitka v vožnji.
LP :lol:

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 14 Jun 2011, 08:03

Kot sem že napisal;sem imel kitajca 150ccm pred leti;samo zelo na kratko:Nikoli več.Pa ne zaradi mnenja enih ampak lastnih izkušenj.Sedaj imam apača;in to primerjat z enim kitajcem je nemogoče.Če se le da se izogni;zapomni si:Koliko denarja toliko muzike.Saj maš kitajce za zelo zelo dobro ceno;lepo zgledajo;ampak moje mnenje je pač ne.

lp tdk

CrnHudicek
Začetnik
Reactions:

3F

Odgovor Napisal/-a CrnHudicek » 15 Jun 2011, 12:58

dejstvo je da so tele izjave " kitajc-jajca" malo preveč zlajnane........dejstvo je tudi da kitajska ne razvija ampak izdeluje ta vozila.......dejstvo je tudi da delajo izboljšave.........

kupite novega kitajca

ga vozite kategoriji primerno

se zavedajte da ste dali 2 do 3x manj kot za priznane znamke

ga servisirajte

pol pa gunđajte

sicer pa vsak se sam odloči koliko bo namenil za ta luksuz in kaj bo zbral..........moj odgovor za tiste ki kupijo preizkušeno kitajsko robo je "RACIONALEN NAKUP!!!"

Uporabniški avatar
rambo123
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a rambo123 » 15 Jun 2011, 13:32

Jaz imam originalnega kitajca Bashana in sem zaenkrat zadovoljen z njim...res pa je da sem moral prvo vse kitajske potrošne materiale zamenjanti za boljšo kvaliteto np. ležaje, puše v rokah in nihajki....potem pa ni problema, vse dela kot mora. Sicer sem kupil rabljenega še vse v originalnih delih in potem sem moral še vse te dele zamenjati....sami deli za štitikolesnika niso dragi...drago je samo delo mehanika, tako da če si vešč šraufanja boš prišparal še in še...

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Re: 3F

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Jun 2011, 17:11

Ena bolje obiskanih tem v rubriki (ATV-QUAD težave) na forumu, namenjem tem vozilom.
Ne vem, kdo tukaj bolj "gunđa" :k:

Shineray xy200stII-okvara motorja
Problem z elektriko na Bashanu 200
bashan bs200s-7 okvara motorja
Bashan 200/s Okvara kardana
štirikolesnik jonway 250 prosim za pomoč!
bemi 200 voda v olju
ATV BASHAN 200 fergazer
Težava z sprednjo zavoro!
bashan 200, težave z uplinjačom
BASHAN BS250S-11B - menjalnik
Težava eagle motosport 250!
Bashan 200, Problem - Pomoč
Ugašanje atv-ja
Bashan 200, hladen vžig
Voda mi izginja iz ekspanziske posode
Bashan 200, čuden zvok menjalnika, sklopke
Težava bashan
Kitajski 4 kolsnik TEŽAVe
Težava olje
Tažave z elektriko
Problem z ključavnico
Težav atv 200
Zavorni celinder...
Bashan nevarne zavore!!
Lučka za gorivo
Počen karter, olje pušča-help
Bashan 200, en del mi hodi viška v uplinjaču:(?
BASHAN 200 POPRAVILO UPLINJAČA
shineray200
Problem z vžigom
BASHAN BS200-7 težav na pretek :)
JINLING 250 trokira
Bashan 200ccm težava
Bashan ne vžge
bashan250-problem (elektrika)
odpoved menjalnika BASHAN 200
težava pri bashanu
shineray 250 težave
Bashan- problem z eletroniko
Težave pri aksi

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Jun 2011, 17:20

Mislim,da je edini takšen model v Sloveniji! Blizu 3000 km z menjavami delov katere sem zaradi načina vožnje in terena uničil sam in ne morem kriviti proizvajalca za slab materjal. Do sedaj so še vsi vijaki na svojem mestu-razen dveh,katere sem pa po vsej verjetnosti sam premalo privil.
Za to ceno več kot zadovoljen! Čunga Lunga ima tudi kvalitetne modele in ne samo nizkocenovne plastik fantastik kopje!

Slika

Panda XY 500

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 15 Jun 2011, 17:30

lakl napisal/-a: Čunga Lunga ima tudi kvalitetne modele
Ima ima, temu noben ne oporeka ob individualnem uvozu seveda. Vse ostalo, kar trgovci, predvsem iz 03 območja ponujajo, pa je ???? no saj vemo.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 15 Jun 2011, 18:51

:bbb: :dober

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 15 Jun 2011, 21:04

jaka napisal/-a:
lakl napisal/-a: Čunga Lunga ima tudi kvalitetne modele
Ima ima, temu noben ne oporeka ob individualnem uvozu seveda. Vse ostalo, kar trgovci, predvsem iz 03 območja ponujajo, pa je ???? no saj vemo.
Jaka ne pluvaj mi po 03 območju :axe: :lol: :) :)
Imamo pač sposobne ATV trgovce :k: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Jun 2011, 15:59

lakl napisal/-a:Mislim,da je edini takšen model v Sloveniji! Blizu 3000 km z menjavami delov katere sem zaradi načina vožnje in terena uničil sam in ne morem kriviti proizvajalca za slab materjal. Do sedaj so še vsi vijaki na svojem mestu-razen dveh,katere sem pa po vsej verjetnosti sam premalo privil.
Za to ceno več kot zadovoljen! Čunga Lunga ima tudi kvalitetne modele in ne samo nizkocenovne plastik fantastik kopje!

Slika

Panda XY 500
Drži! Vendar je treba po vsaki furi tako kot ti Lakl motor oprati, prekontrolirati, podmazati....skratka vzdrževati kot je potrebno. Potem tudi "čunga-lunga" dajo nekaj od sebe. In to velja za vse znamke-tudi "plemenite"!
Problem je v tem, da bi večinoma vsi radi kupili nekaj za čim manj denarja, nič skrbeli za motor, se samo vozili in ko je nekaj narobe je pač najlažje pljuvat po proizvajalcu ali serviserju! :evil:
Žal vsaj 80% lastnikov "čunga-lunga" ob pogledu na križni izvijač dobi krče v želodcu, "mazalica" pa predsavlja peklenski stroj izpod rok kakšne vzhodnjaške terorističe skupine! In zato se je teh reči seveda najbolje izogibati.....in je pač lažje "šimfat" vse po vrsti. Seveda je pred tujim pragom lažje pospravljat kot pred domačo svinjarijo!
Predvsem pa zdrava pamet (ki pa je pri nas krepko primanjkuje) daje vedeti, da razlika v ceni pomeni tudi razliko v kvaliteti in/ali razliko v potrebi po vzdrževanju!
Tako pač je!
Zato takšni kot Lakl tudi "čunga-linga" odlično vozijo in izkoristijo....nekateri pa z "plemenitimi" s težavo zberejo osnovno kilometrino! ;)

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 17 Jun 2011, 08:51

BIF napisal/-a:
Predvsem pa zdrava pamet (ki pa je pri nas krepko primanjkuje) daje vedeti, da razlika v ceni pomeni tudi razliko v kvaliteti in/ali razliko v potrebi po vzdrževanju!
Se strinjam, s tem, da je treba imeti tudi pri veliki ceni zdravo pamet, ne samo pri nizki. 8)

AC 700 4x4

balantic
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a balantic » 06 Jul 2011, 19:54

Zdravo!
razmišljam o nakupu 4 kolesnika in sem zasledil adlyja na avto.net, tako da vas sprašujem če ima mogoče kdo kakšne informacije o njem ali ga mogoče pozna?
Še link http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4944571
Mogoče ima kdo še kaka priporočila kaj naj še gledam. Glede omejitve denarja bom rekel takole ne gledam kitajcev tako da tam nekje od 1500€ pa do 2500€ mogoče če je res dober primerek več vendar raje manj. Kubikaža čim od 300ccm pa do 400ccm. Registriran mora biti nujno, mora biti dovolj prostoren da se dva brez problema peljeta na kakšno daljšo turco. Čim bolj udoben za daljše vožnje(tresljaji...), mora biti tudi dober za na kakšen "u izi" teren. In čim bolje ohranjen.

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 06 Jul 2011, 20:51

Če so kilometri realni samo akcija!

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
blackracer
Začetnik
Reactions:
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a blackracer » 06 Jul 2011, 21:04

Zakaj ima pa že nov akumulator pri 2300km????

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Jul 2011, 21:06

Kilometri niso realni. :oops: Moped je ze v tretjih rokah.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 07 Jul 2011, 06:50

jaka napisal/-a:Kilometri niso realni. :oops: Moped je ze v tretjih rokah.
Ta adlyi ima blizu 20000 prevoženih. Nekdo ga je priklopil na tester :twisted:

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 07 Jul 2011, 10:33

Potem so pa realni verjetno 22.300 km :D .Se pa že vidi, če bolj detaljno slike pogledaš.

AC 400 trv 4xgrebe

balantic
Začetnik
Reactions:
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a balantic » 10 Jul 2011, 18:20

jaka napisal/-a:Kilometri niso realni. :oops: Moped je ze v tretjih rokah.
Jaka glede nato da veš da je motor že v tretjih rokah, mogoče veš kako je motor ohranjen?

Uporabniški avatar
xXx
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Koroška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a xXx » 10 Jul 2011, 22:29

Če nekdo v oglasu objavi podatke, ki niti slučajno ne ustrezajo dejanskim, potem se raje ne zanimaj za takšen nakup...100% prikriva še kakšno zadevo ali več... [-( :-k

Lp

bmw316is
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bmw316is » 26 Jul 2011, 13:47

Pozdravljeni

navdusil sem se za 4 kolesnika...berem in berem forum, mnenja so deljena kot vedno. Želim pa konkretno za tega http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4873950
kaj menite izkušnje in kaj to je klitajček ??
Sem neuk glede 4 kolesnikov.
Rabil bi ga bolj za turistične vožnje, včasih malenkost bolj divje, venomer zmerno in po pameti....
Vsaka info. bi prišla prav.

bmw316is
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bmw316is » 26 Jul 2011, 13:47

Pozdravljeni

navdusil sem se za 4 kolesnika...berem in berem forum, mnenja so deljena kot vedno. Želim pa konkretno za tega http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4873950
kaj menite izkušnje in kaj to je klitajček ??
Sem neuk glede 4 kolesnikov.
Rabil bi ga bolj za turistične vožnje, včasih malenkost bolj divje, venomer zmerno in po pameti....
Vsaka info. bi prišla prav.

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 26 Jul 2011, 15:22

Dobro si se ogrel, da poste kar dupliraš :D Sicer pa ti želim dober nakup

MAX je na dvorišču :D

bmw316is
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bmw316is » 26 Jul 2011, 15:57

mnenja...
sicer pa se prebral par podobnih tem in z apačem nimam kaj sfalit edino pač made in china

Uporabniški avatar
tdk
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a tdk » 26 Jul 2011, 17:09

bmw316is napisal/-a:mnenja...
sicer pa se prebral par podobnih tem in z apačem nimam kaj sfalit edino pač made in china
Pozdravljen na forumu.
Če si si že ogledal in se nekako zagrel za apača;po mojem mnenju zelo dobra izbira.Sam imam 400 RLX(o njem je napisanega kar nekaj tukaj pa še kje);in sem z njim zelo zadovoljen.Pa ni made in china,pa tudi kvaliteta je daleč stran od tistih made in china.Sicer pa prebrskaj po forumu in boš našel veliko koristnega.Pa dober nakup!

lp tdk

p.s.Če bi svojega prodal...je naslednji definitivno spet apač;in to zelo verjetno RLX 450CF.

Odgovori