ATV GUME DURO POWER GRIP VS ARTRAX AT-1306

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dol pri Hrastniku

ATV GUME DURO POWER GRIP VS ARTRAX AT-1306

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 28 Jul 2011, 08:58

Treba bo počasi zamenjati gume na cf.
Zanima me če kdo že uporablja katero od teh dveh znamk gum, ni treba da ravno ta tip.

http://atv.si/shop/index.php?route=prod ... uct_id=431
http://quadsquad.si/index.php/atv-quad/ ... /duro.html

Zanima me predvsem kako je z obrabo in pa kakšne so za vozit. Cenovno ni veliko razlike, edino kar mi je bolj všeč pri Duro je večja tekalna površina.
LP Strugar1

krigl
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kamnik

Odgovor Napisal/-a krigl » 28 Jul 2011, 09:52

Prve ne poznam, dam pa vsekakor glas Duro Powergrip...

naredil okoli 3000 km z njimi in je od 22mm profila obrablenih 4-5 mm na prednjih, zadnje pa praktično ni videti kaj, mogoče 2mm.
Vožnja je bila več kot 90% asfalta.

Pazit pa moraš pri dežju na gladkem asfaltu in voziti z rezervo v tem primeru.

Naj bi držale 10-15k km, tako so drugi govorili.
Po tem kar sem videl bo tudi pri meni tu nekje.

Je pa pri mojem (dinli 700) splošno znano, da gredo prednje prej, ker je veliko več teže spredi, kot zadi).

Samo pozor pri montaži zadnjih, ker gredo zelo težko gor. Trije smo jo držali, da smo jo gor dali, ker je radialna ima tekalno površino zelo ojačano, pa še zelo široka je... 250mm se mi zdi. Pa bodite pazljivi, da vam pri montaži tisti odlitki, ki so pri proizvodnji tam, da zrak gre skozi, ne ostanejo med feltno in gumo, ker potem ne dihta vredi. So dosti dolgi in ti jih lahko noter potegne med montažo.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 28 Jul 2011, 10:43

Hvala za nasvete. Na mokrem asfaltu pa skoraj nobene atv gume niso kaj prida. Če ima še kdo kako izkušnjo prosim. :lol:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Jul 2011, 11:00

Ne prve in ne druge niso za na cesto. To sta tipični terenski gumi in temu primerna je tudi mešanica materialov (guma,Nylon). Za teren sta dobri obe. Duro na terenu vzdrži cca 4.000 km pa si lahko ultra srečen,pol pa se voziš bolj na srečo kot ne, tako da na cesti.....10 K km. Nikoli!
Za cesto, makadam in rahel "teren" CEROS!
Drugače pa bi jaz vzel tiste ta prve...so poceni...držale pa bodo enako (ali bolje) kot Duro!
Duro ima dobre profile, kot vzdržljiva guma pa ne slovi.
Lakl je z njimi prvozil cca. 2.000 km pa so direktno za v smeti!

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 28 Jul 2011, 12:12

BIF napisal/-a:Ne prve in ne druge niso za na cesto. To sta tipični terenski gumi in temu primerna je tudi mešanica materialov (guma,Nylon). Za teren sta dobri obe. Duro na terenu vzdrži cca 4.000 km pa si lahko ultra srečen,pol pa se voziš bolj na srečo kot ne, tako da na cesti.....10 K km. Nikoli!
Za cesto, makadam in rahel "teren" CEROS!
Drugače pa bi jaz vzel tiste ta prve...so poceni...držale pa bodo enako (ali bolje) kot Duro!
Duro ima dobre profile, kot vzdržljiva guma pa ne slovi.
Lakl je z njimi prvozil cca. 2.000 km pa so direktno za v smeti!
Stvar okusa oz. načina vožnje... Sej je logično, da kramparca pa asfalt ne gresta vkupi, ampak po svojih izkušnjah jih lahko pohvalim. Za 10k km bom pa poročal, če bo kaj drugače...
Nisem profesionalen voznik, ter ne pretiravam z vožnjo, povem pa moje trenutne izkušnje.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 28 Jul 2011, 12:38

Na grizzu sem imel od firme Artrax tole: http://www.ohgquads-parts-and-accessori ... e-34-p.jpg

Na kratko; te gume so bile eno veliko sranje, ker:

- so bile težke kot svinec
- so bile zelo slabo ulite oz. so bili veliki krompirji - na prednji gumi sem imel centrirno utež težko 495 g. katero sem namestil že po brušenju oz. uravnavi tekalne površine
- na mokrem asfaltu so bile smrtno nevarne

Dobra stran njih je bila le ta, da sem z njimi prevozil 17000 km. vseh sort podlage in da so imele veljaven DOT.

Glede Artrax AT - 1306 nimam iskušenj.

Ne strinjam se z Strugarjevo trditvijo, da so vse atv kramparce zanič za na asfalt. Goldspeed MXU in ITP Terra Cross odlično držiti tudi na mokrem asfaltu.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 28 Jul 2011, 13:05

Brinovc, oprosti ampak napisal sem SKORAJ VSE.
Glede teh dveh vrst gum pa zdaj še manj vem kot prej.
Ni mi jasno Krigl 3000 km porabil 3mm. Laki jih je uničil pri 2000 km???? Duro mislim. Zdaj to enostavno ne gre skupaj. :roll:

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 28 Jul 2011, 13:24

strugar1 napisal/-a:Brinovc, oprosti ampak napisal sem SKORAJ VSE.
Glede teh dveh vrst gum pa zdaj še manj vem kot prej.
Ni mi jasno Krigl 3000 km porabil 3mm. Laki jih je uničil pri 2000 km???? Duro mislim. Zdaj to enostavno ne gre skupaj. :roll:
strugar... Lahko ti pokažem račun nakupa gum, ter servisno knjigo atv, pa boš lako datume in kilometrino primerjal. Datum menjave gum pa je konsistenten z datumom na tem forumu, ko sem objavil post o prodaji starih gum. Kolega pri katerem sem gume menjal mi je pa priča... Prav tako mi je glede kilometrine priča moja punca, ki ima motor in sem se večina km prevozil poleg nje. Zadnji dokaz ti pa lahko pokažem v živo stanje gum in atv.

Moj način vožnje je normalen, mogoče včasih kakšen drift... Vozim pa večinoma po ovinkastih cestah, kot so v naši dolini ter prelazom Črnivec, kjer ovinkov ne manjka. Po offroadu se zelo malo vozim na žalost.

Sem pa te gume nabavil zaradi tega, ker so bile dosti poceni, veliko profila, ter hrvati so jih hvalili. Priporočil mi jih je tudi Robi, ki jih je imel na svojem BRP-ju in še jih ima, in kolikor ga poznam jih ne špara...
Prav tako ga citiram: "Brez skrbi, te gume ti bodo dalje držale, kot Dinli...".

P.S. Robi je zelo vredi človek, in nima nič proti Dinlijem... Da ne bo kakšnih izpadov spet. Njegov citat ni bil namenjen kot žaljivka.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 28 Jul 2011, 14:11

Saj ti verjamem.
LP

krigl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a krigl » 28 Jul 2011, 14:27

strugar1 napisal/-a:Saj ti verjamem.
LP
Brez zamere (tudi jaz nimam do nobenega zamere tukaj), navedel sem le dejstva. Ne mislim se nič kregat, povem svoje izkušnje če le lahko, to je pa to. Vesel sem če lahko komurkoli karkoli pomagam.

sendro
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zg.posočje

Odgovor Napisal/-a sendro » 28 Jul 2011, 14:43

Jaz bi se tud odloču za Duro,mari da bojo zdržale kej več od bighornc.
Tu je pa še test iz moto-sport: http://www.moto-sport.si/2011/06/04/dur ... ower-grip/

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 28 Jul 2011, 17:03

Ja izkušnje z gumami so zelo različne! Dokler so nove so vse dobre. Bom prosil Lakl-a da naloži kakšno sliko Duro Power-grip po 2 K km. Še original kitajske držijo dlje. Jaz sem bil tudi razočaran, ker sem Duro imel kar visoko na lestvici kvalitetnih gum!
Jaz sem trenutno na BH1...cca 6.000 km in so res samo še za na ekološki otok!
Ne vem...mogoče pa ne znamo vozit? :shock:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Jul 2011, 17:48

Evo mene!
Berem zanimivo debato. V ospredje ne bom postavljal nobenega proizvajalca in ne modela gum ampak bom podal samo svojo izkušnjo z Duro pnevmatikami.
Ker sem orginalno gumo presekal pri 300 km sem bil primoran zamenjati sprednji par pnevmatik. (Niso se dale popravit) Izogibal sem se asvalta kot hudič križa ampak sem po 2000 prevoženih kilometrih že letel po balonu oziroma plašču. Optika je bila vedno v nulo nastavljena,brez zračnosti krmilnega mehanizma tako,da ni bilo na motorju vzroka za obrabo Tudi polnjene niso bile nikoli več kot 0.35 bara pa so se v sredini popolnoma obrabile. Sama vodljivost je bila dobra,oprijem tudi,imele so miren tek le vzdržljivost jim je odpovedala. :twisted:

The driver
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a The driver » 28 Jul 2011, 20:35

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 28 Jul 2011, 21:04

Preden grem pod odejo!
Sploh ni nujno,da so Power grip slabe pnevmatike! Tako kot izdelujejo avtomobile iste znamke v različnih tovarnah so lahko tudi pnevmatike iz različnih držav-torej tovarn,katere uporabljajo ali drugačne sestavine ali pa druge mešanice. Ista pnevmatika in različna kvaliteta. Lahko,da je tudi sam proizvajalec spremenil mešanico sestavin. Mene niso prepričale ali pa sem naletel na slabo "serijo".
Obraba je pa seveda odvisna od podlage po kateri se vozi in od samega načina vožnje.
Uporabljal sem jih izključno za teren in asvalta je bilo manj kot 10%.
Za teren sem še vedno pristaš profila v obliki smrkice oziroma traktorski profil,kot ga sam imenujem,glede na to,da se traktorji uporabljajo za teren imajo vsi enako obliko profila in ne odkrivajo "tople vode" z raznimi kombinacijami lamel na profilu.
Za uporabo na 4 kolesnikih,kateri se pa uporabljajo za asvaltne in makadamske podlage je pa druga pesem.
Razlika je že pri isti pnevmatiki in različnih motorjih zato je tukaj težko biti pameten in zadeti pravo pnevmatiko za vozilo,katerega ne poznaš.
Vsak voznik ima svoje izkušnje z pnevmatikami in sam najbolje ve kaj je z njimi delal. Smo pa včasih preveč zahtevni,saj bi radi z eno obliko profila enakovredno vozili po cesti in globokem blatu pa še preživeti nas morajo. :D :D :D

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 28 Jul 2011, 22:02

@lakl ne najdem zdaj ene slike, vendar se mi zdi, da si ti imel Duro Buffalo in ne powergrip, zna bit tudi tu kakšna razlika v materialih in te res majn zdržijo. Če pa se motim, pa me popravi :)

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 29 Jul 2011, 04:32

Hvala za odgovore, zdaj lahko zaključimo debato so gume že doma, katere in kako so se obnsle pa vam povem čez čas. :twisted:
LP

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 29 Jul 2011, 06:03

[img]http://www.shrani.si/f/J/iX/1LRGIW6/1/dscf1811.jpg To so gume ki imajo 3000 km. po različnih terenih res pa ne extremnega terena in to veliko v duetu. Njihove lastnosti pa dobro opisuje test ki ga je pripev Sandro. ps. Da ne bo pomote te km. niso bili narejeni na prilolici tukaj nimam druge slika :lol:

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 29 Jul 2011, 06:20

Slika
Sorči prej mi ni dodalo slike

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 29 Jul 2011, 08:20

Andrej, tam ko nalagaš sliko na shrani.si imaš "Možnosti" klikneš in izbereš velikost slike 800 pixlov, potem šele shraniš. Ko jo potem naložiš na forum bo ravno prav velika. Res pa je, da se na tejle veliki lepo vidijo detajli. Hvala.
LP Leonardo

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 29 Jul 2011, 09:01

Hvala za info. sem pa res ](*,) se pa pustim učiti.

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 29 Jul 2011, 10:17

Saj veš kako pravi tisti ljudski rek : Celo življenje se učimo.

strelicar
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strelicar » 01 Avg 2011, 15:23

zanimljive teze,evo i moje...prevoženo zasad 1400 km od toga 90 % čisti teren i gledajte kako gume izgledaju.Stupanj potrošenosti ravan " 0 ".Toplo preporučam gumu

p.s.-slike su namjerno tako velike,da vidite dobro gume..
prednje:
Slika

Slika

zadnje
Slika

Slika

Uporabniški avatar
strugar1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a strugar1 » 02 Avg 2011, 04:45

Vidim, da so res dobre. Hvala.
No naj povem, da sem nabavil te in upam, da mi bodo služile kot prejšnje t.j. cca 13.000 km.

:supz:
LP

Uporabniški avatar
andrej.slovsa
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a andrej.slovsa » 02 Avg 2011, 06:09

Za ta denar si dobiv veliko upam da boš z nimi zadovoln . Velik srečnih km. Sedaj flikanje na terenu odpade. gremo nabikat kilometre. :sanke1:

Odgovori