Cestne gume CARLISE ALL TRAILS

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Odgovori
Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

Cestne gume CARLISE ALL TRAILS

Odgovor Napisal/-a sraufff » 03 Sep 2013, 13:20

Ima kdo mogoče, kakšno izkušnjo z gumami CARLISE ALL TRAILS.
Kakšne so karakteristike na asfaltu, običajna hitrost in hitrost okoli 100 km/h ?

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Re: Cestne gume CARLISE ALL TRAILS

Odgovor Napisal/-a brinovc » 03 Sep 2013, 13:29

Sem se pred časom zanimal za te gume, ker so pač padle vsaj meni v oči kot zelo primernega profila za cestno makadamska pohajkovanja.

Žal so jih uporabniki kritizirali ker naj bi bile zelo slabo ulite, nemogoče jih je bilo centrirati in pod.
Lahko da nimam prav. Vendar takrat je bilo tako.

Če se ne motim, jih jne prodajal Skiro.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 16 Sep 2013, 06:51

Ja vsi so jih kritizirali, kupil pa jih je samo eden, kateri je na eno gumo dal malo več svinca. Dejstvo pa je takšno, da vsi ki centriramo gume, več ali manj na vse nabijemo ogromno svinca če primerjamo z avtomobilskimi. Z omenjenimi Carlisle gumami pa so avstralski fantje na svoji "furi" ki so jo poimenovali Expedition Quad Squad prevozili več kot 56000 km od Istambula preko Evrope do Anglije (tudi čez Slovenijo so šli) čez Afriko do južne Afrike in do Sydneya v Avstraliji in tako postavili svetovni rekord in se zapisali v Guinessovo knjigo rekordov.

http://www.africa-overland.net/Bio-732- ... Quad-Squad

Po moje je za tebe najbolje da daš gor kakšne avtomobilske terenske ATR gume ali pa kakšne Maxis Ceros original ne kakšnih ponaredkov SUN F in podobno. Uteži pa ravno tako ne bo malo.

Uporabniški avatar
sraufff
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a sraufff » 16 Sep 2013, 07:14

Hvala za nasvet obema.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Sep 2013, 07:25

Ni problem v gumi, temveč v podlagi. Ekipa, ki jo opisuješ Rogi je prevozila več kot 80% na NEasfaltnih podlagah, kar je bistvenega pomena pri obrabi. Zaradi podlage je tudi trenje manjše in s tem posledično manj trpijo vse ostale komponente motorja.

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 16 Sep 2013, 13:07

Ne strinjam se s teboj, da so prevozili 80% na neasfaltni podlagi prej obratno. Celo Evropo, dobršen del Afrike in tudi Avstralije so prevozili lepo po asfaltu. Pa ni bila to tema. Vprašanje je bilo kakšne so to gume in ali so primerne za asfalt. Ker vem kje vozi uporabnik sem mu pač predlagal gume ceroske ali avtomobilske terenske ATR (tu je pa vprašanje homologacije). Po moje tudi Carlisle All trails niso tako slabe, sploh za cesto, makedam in lažje terene. Neprimerne so le za blato. Problem je pa kje jih dobiti in kakšna je cena.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 16 Sep 2013, 14:10

Tudi jaz se ne strinjam...a to ni pomembno.
V vsakem primeru so gume po tem kar so prevozili DOBRE. Kilometre lahko prevoziš tudi z BH...važno je le kako. Vprašanje je le koliko kompletov so menjali. Poleg tega jim je bil Carlisle sponzor in je imel vpliv na izbiro gum.
Cerros pa sem @srauff-u že predlagal v neki drugi temi, kjer je le vprašanje postavil drugače.

Odgovori