Štirikolesnik za v bližnji hrib :)

Vse v zvezi z ATV-ji, opremo,...
Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Štirikolesnik za v bližnji hrib :)

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 31 Okt 2014, 08:53

Pozdravljeni,
Nekateri se me še spomnite, ko sem pred leti divjal na SMC Ramu in zdaj umirjeno vozim motor :)
...ampak spet me je prijelo oz. pogrešam čase, ki sem jih preživel na štirikolesniku, predvsem na takle jesenski čas, ko se je uživancija z štirikolesnikom šele začela :)

Zdaj pa k vprašanju:
Torej v okolici oz. na bližnjem hribu imamo kočo do katere je od doma cca 10km makadamske gozdne ceste do katere bi se kar velikokrat rad vozil z štirikolesnikom :)
Vprašanje: kaj priporočate glede na to da štirikolesnik želim uporabljati le za omenjeno pot. Imam omejen budget cca 1000-1500€. Nočem tudi vsak dan šraufat :)

Ker sem konkretno ven iz ATV scene mislim, da je tukaj pravi naslov za vprašanje in če kdo prodaja kaj sigurnega in ne podhranjenega (vsaj 250ccm) naj me kontaktira zs. Mogočer nekaj podobnega? http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8457636&show=1 al pa http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8990592&show=1

Hvala.

LP
Mitja

P.S. Vem da je budget zelo zelo premajhen za konkretno zadevo ampak štirikolesnik resnično mislim uporabljati le za omenjeno pot in nikakor ne izvajati kakšne offroad variante, se vozit na turce itd kot sem to delal z SMC-jem.

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Ilirska Bistrica
Kraj: Ilirska Bistrica
Kontakt:

Re: Štirikolesnik za v bližnji hrib :)

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 31 Okt 2014, 09:44

Če misliš kaj od teh dveh nabavit,boljš,da si tomo vinkoviča nabavš...
Verjetno nisi toliko bogat,da bi 2x kupoval,pa si postavi malo višji budget-vsaj od 2000-2500€,pa boš mel manj skrbi in stroškov....

To je moje mišljenje in tudi mišljenje večine na tem forumu...

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 31 Okt 2014, 10:52

sircelj84 napisal/-a:Če misliš kaj od teh dveh nabavit,boljš,da si tomo vinkoviča nabavš...
Verjetno nisi toliko bogat,da bi 2x kupoval,pa si postavi malo višji budget-vsaj od 2000-2500€,pa boš mel manj skrbi in stroškov....

To je moje mišljenje in tudi mišljenje večine na tem forumu...
Ma pol sem spet pri tem da dam še 500 pa imam rabljen smc, dinli itd k vem da dela :)
Al pa mogoče rabljena yamaha raptor

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 31 Okt 2014, 10:53

Ja tko je...Mal denarja mal muzike...

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 31 Okt 2014, 10:57

Če ti ni važna homologacija,uporabnik maier prodaja yamaho yzf 450...

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 31 Okt 2014, 11:36

sircelj84 napisal/-a:Če ti ni važna homologacija,uporabnik maier prodaja yamaho yzf 450...
Ni mi važna. Kolk cena?

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 31 Okt 2014, 11:38

sircelj84 napisal/-a:Ja tko je...Mal denarja mal muzike...
Ma sej muska mi ni važna :))) za musko mam motor ;)

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 31 Okt 2014, 11:48

Poglej si pod oglasi na forumu...mislim,da ma ceno 1800€...

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 31 Okt 2014, 11:51

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 31 Okt 2014, 12:17

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 31 Okt 2014, 12:21

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 31 Okt 2014, 12:34

Za tisto yamaho se opravičujem-nisem gledal podrobnosti...

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8954480&show=1

Uporabniški avatar
lolek
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lolek » 31 Okt 2014, 12:55

Jaz prodam svojega, ker kupujem močnejšega :D zraven dodam še zadnje terenske gume ter dodatni izpuh
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=56&t=6651

Barossa Silverhawk 250

igy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a igy » 01 Nov 2014, 17:11

Pozdravljeni atv-jevci :pred že nekaj časa čitam gledam članke reklame o atv-jih nč ni narobe če pišete kritike je pa res da dej ne vem več kaj naj kupim .Pravjo da vsak hvali svojega magarca ! V mislih imam ceno do 10 jurju pa nč rabljenega ker nimam več želje videt nobenih sklepov več . Pogoj je podaljšana vezija za daljše ture in morda za doma okol bajte kej malga za splužit v mislih sem mel CF Moto X8 , SMC Jumbo 720R, TGB Blade 550 EFI 4x4 - Dolg model,pa še kej bi se našlo a težava je da vsak prodajalec ima svojega za katerega navija še jajbolj mi je všeč cf motox8 ... deje napisat kakšne imate izkušnje oz za kaj se naj odločim če bo kakšna kritika nč narobe saj vsak maler ima svoje oči HVALA...

Uporabniški avatar
Jam
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Jam » 01 Nov 2014, 17:26

Očitno imaš okoli 9 jurjov budgeta, ne vem zakaj razmišljaš o kitajcih, če dobiš novega BRP 500 za taki denar. Pa ne mi zdaj rečt, da je prešvoh ali kaj podobnega.

igy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a igy » 01 Nov 2014, 19:00

Ne bom komentiral nč ker nimam nikakršnih izkušenj če bi vedu kej nebi spraševal je pa res da mi nekako cf moto x8 za enkrat vizualno naj !!! hvala

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 01 Nov 2014, 19:09

Na slikah ali v živo? Poglej kako je sestavljen, kako je kvaliteten materjal, kako se vozi...

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Nov 2014, 19:31

@igy...ne vem zakaj imam občutek da si XXtavženti z enako zgodbo.
Zato je nesmiselno utrujati še naprej. Po dveh postih je jasno, da si se "zapiknil" v X8...vidiš vse tisto, kot večina pred tabo, po dveh nasvetih tistih, ki imajo izkušnje te to sploh ne zanima, temveč opravičuješ svojo izbiro.
Idi, nabavi in se vozi (kolikor se pač boš)...prepričan pa sem, da boš kmalu spremenil razmišljanje o svoji izbiri.
In da bo moja vest čista...X8 je kup šrota oblečen v dopadljive plastike.

Uporabniški avatar
sircelj84
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sircelj84 » 01 Nov 2014, 19:33

BIF napisal/-a:@igy...ne vem zakaj imam občutek da si XXtavženti z enako zgodbo.
Zato je nesmiselno utrujati še naprej. Po dveh postih je jasno, da si se "zapiknil" v X8...vidiš vse tisto, kot večina pred tabo, po dveh nasvetih tistih, ki imajo izkušnje te to sploh ne zanima, temveč opravičuješ svojo izbiro.
Idi, nabavi in se vozi (kolikor se pač boš)...prepričan pa sem, da boš kmalu spremenil razmišljanje o svoji izbiri.

:finga: =D>

GoranP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenske Konjice

Odgovor Napisal/-a GoranP » 01 Nov 2014, 19:37

BIF napisal/-a:@igy...ne vem zakaj imam občutek da si XXtavženti z enako zgodbo.

2x

igy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a igy » 01 Nov 2014, 19:58

Jasno je da pod 10 jurju ne bom dubu novga podaljšanega BRP nad 500ccm rabljen pa ne pride v upoštev ker sm dost star da vem zakaj prodamo vozilo.Še vedno upam na kakšno bolj ugodno preverjeno varjanto .

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 01 Nov 2014, 20:57

igy napisal/-a:Jasno je da pod 10 jurju ne bom dubu novga podaljšanega BRP nad 500ccm rabljen pa ne pride v upoštev ker sm dost star da vem zakaj prodamo vozilo.Še vedno upam na kakšno bolj ugodno preverjeno varjanto .
Ne...pod 10 jurju ne boš dobu novga podaljšanega BRP-ja. Ker tudi Appla ne boš dobu za 100 EUR-ov. Ker je BRP pač najboljši in ima svojo ceno.
In sem prepričan da nisi dovolj star, da bi pri ATV-jih vedel zakaj prodamo vozilo.
In 100X raje bi kupil (kakor tudi večina tukaj prisotnih) 4 leta starega BRP-ja za 10 jurju kot iz salona oglancanega X8 za 5 jurju.
Ampak kot rečeno...svojo sliko že imaš in najbolje je, da jo čim prej uokviriš...le odseva naj nima, ker ko se boš čez čas pogledal vanjo ne boš srečen.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 01 Nov 2014, 21:42

igy napisal/-a:Jasno je da pod 10 jurju ne bom dubu novga podaljšanega BRP nad 500ccm rabljen pa ne pride v upoštev ker sm dost star da vem zakaj prodamo vozilo.Še vedno upam na kakšno bolj ugodno preverjeno varjanto .
Očito si se zapičil na forum in nisi pogledal niti na Avtonet koliko te stane nov BRP 500 Max! [-X

Ja, manj kot 10 jurjev stane in bo preživel vso to tvojo šaro katero gledaš, ker si dovolj star :mrgreen:

[urlhttp://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8900157&show=1[/url]

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 01 Nov 2014, 23:09

Pozdrav vsem skupaj. Tudi jaz sem v podobni dilemi kot igy in še marsikdo. Dilema seveda izhaja iz dejstva, da tele igračke niso poceni. Tudi jaz sem si zadal podoben limit. Ker Japonci nimajo dolgih modelov sem si ogledal tri:
Polaris -pri nas v ponudbi le 800, ki mi je predrag, AC -me ni prepričal, na videz mi deluje precej bolj cenena izdelava od
Outlenderja L, za katerega sem se skoraj odločil. Modela 450 in 500 L MAX DPS sta oba pod 10000€. Sicer ima BRP manj opreme, vendar se da pozneje še kaj dokupiti.
Glede kitajskih pa lahko povem svojo izkušnjo. Delam kot poslovodja v trgovini z avtodeli, prodajali pa smo tudi kitajske motorja (niso ATV-ji, vendar pricip je isti ). Jaz sem prodal kakih šest kosov, problem pa sem imel le z enim ( srečnež, v primejavi z ostalimi poslovalnicami). Da zgodbo skrajšam, povem le to. Ko je stranka prišla po vozilo (novo) tretjič, ker ji prvih 2x ni uspelo prepeljati več kot 2-3km, sem za čez vikend ugasnil mobitel, saj nisem imel več živcev za pogovore z "srečnim lastnikov".

PS. Še to. V davnih 80tih, ko smo z vrstiki kupovali svoja prva vozila in seveda sanjali o moči, hitrosti,.., mi je stric dejal, naj si za začetek kupimo raje Fička ali Bolho. "Za bencin vam bo ostalo, pa še šraufat se boste naučili" je dejal. Verjemite mi, zelo, zelo hitro me je minila želja po učenju na svojem vozilu.

Odgovori