E ovak moj pametni šogor me nije htio slušat da djetetu od 5 godina ne može kupiti bilo kakav quad i tako je kupio quad koji ide do 60km/h nema mogučnosti rikverca(malome noge ne mogu do zemlje)neka žnj marka,nikad čuo,na njemu u uputstvima stoji da je za 16+ dob, mali je tek sad skužio da gas ne smije stiisnut do kraja i da se gas ne dodaje u zavoju(gas nije klasican nego je poput kocnice na desnoj strani,a kocnica je na ljevoj i ima funkciju kočenja prvo stražnjih pa prednjih kotaća),po meni ta ručica za gas je preslaba,mali je bez frke stisne do kraja,već se izvalio dva puta i quad ga je poklopio, srećom nije mu bilo noš osim kaj se speko na auspuh, izletio je skoro na cestu pred kamion i sad se biser sjetio da bi mogao metnuti limit gasa i metnuo neko sranje koje ide na ručicu gasa ali to ne pali, jer kad se gas stisne do kraja on n ekrene odma naglo i brzo nego lagnao ali ako se gas drži quad dostigne svoju maximalnu brzinu,tako da ovo nema smisla jer mali kad se vozi drži gas i sve više ubrzava,dali postoji neki limiter,blokada brzine s kojom se može metnuti najveća brzina,primjerice 5km/h(jer je po meni to čist dovoljno i previše brzo za djete od 5 godina) i da stalno bude 5km/h da ne ubrzava ako je ručica gasa stisnuta.ima li tako nešto jer ja sam očajan,ne želim si nećaka sahraniti zato kaj mu je otac idiot i ne misli o nekim stvarima prije nego kupi,mislim na tom quadu stoji s razlogom 16+ oznaka,mislim em je prevelik za maloga em pretežak,a prebrz da i ne govorim i on ne može s tim vladat,ne mogu šogoru objasniti da to nije još za maloga da je to za njega prejako i da mu je bolje da to metne pod kljuć i malome kupi nešto primjereno, jer on govori nek se ući narast će djete........
kaj da radim?
Limiteri brzine
Uf, sem rabil, da sem se prebil čez tole. Prvo kot prvo - kupiti in nositi je potrebno vso zaščitno opremo za malega: čelada, komolčniki, kolenčniki, želvo, rokavice, ....
Glede omejitve hitrosti: takega omejilca, da bo šel samo in točno 5 km/h NI.
Malo boljši (štiritaktni) miniquadi imajo gas tako kot vsi ostali quadi, na desnem palcu. Pri takemu omejiš gas z vijakom, ki je na zadnjem delu škatlice nad gasom.
Dvotaktni miniquadi imajo običajen gas, kot motorji, tam je postopek bolj zapleten. Zmanjšanje brzine se da doseči z spuščanjem oz. dvigovanjem igle v frgazarju.
Ti pa nobena omejitev ne bo preprečila, da se mali ne bo zaletel ali pa prevrnil. Zato preberi še enkrat prvi odstavek o zaščitni opremi.
Glede omejitve hitrosti: takega omejilca, da bo šel samo in točno 5 km/h NI.
Malo boljši (štiritaktni) miniquadi imajo gas tako kot vsi ostali quadi, na desnem palcu. Pri takemu omejiš gas z vijakom, ki je na zadnjem delu škatlice nad gasom.
Dvotaktni miniquadi imajo običajen gas, kot motorji, tam je postopek bolj zapleten. Zmanjšanje brzine se da doseči z spuščanjem oz. dvigovanjem igle v frgazarju.
Ti pa nobena omejitev ne bo preprečila, da se mali ne bo zaletel ali pa prevrnil. Zato preberi še enkrat prvi odstavek o zaščitni opremi.
WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to!
malo hrvatski stvara problema, morat ću se prešaltat na slovenski,ma znam da ga niš neće sprječiti da padne,ali velika je razlika između pada sa 5km/h i sa 60km/h a da ne govorimo o izljetnaju iz dvorišta na glavnu cestu pred kamion,ne brinu mene padovi nego posljedice tih padova jer je ovaj nedokazan,sam sam padao sa svog quada i razbijo se,ja sam mu rekao da bi mu trebao uzeti nešto za njegovu dob a ne odma nešto kaj će on i po zakonu moć voziti tek za 10 godina,znaći samo ovakvi limiteri postoje kakve si nabrojao,moram vidjet kakv je taj quad.hvala