Can am 450 l, "težko" vžge
Can am 450 l, "težko" vžge
Lep pozdrav, imam eno vprašanje za poznavalce, zadeva je takšna :-). Od kar je zunaj malo bolj hladno okoli 0 ali manj, mi štirikolesnik ne zažene takoj, zgleda tako da se zaganjač zavrti v prazno, ne zavrti vztrajnika, ko ga poskušam zagnat še nekajkrat do 5krat se zažene. Ko je motor vsaj malo zagret, se to več ne ponovi, in vžiga brez težav. Poleti tega problema nisem imel, motor je nov, in ima prevoženih slabih 1000km, motor je parkiran zunaj pod nadstreškom, tako da je na zunanji temperaturi (mislim da to ne bi smel biti pomemben podatek). :-)
Motor je še v garanciji, ampak me zanima še vaše mnenje.
Hvala in LP
Hvala in LP
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Cerknica
- Kraj: Cerknica
Re: Can am 450 l, "težko" vžge
Baje so ti modeli imeli vpoklic zaradi tega, pa najprej preveri na servisu, kako je s tem.
Na servis sem že klical, pravijo da ta je moj atv narejen po tem ko si že odpravili težavo z starterji, menda so ti problematični modeli imeli drugačno težavo kot moj.
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Mozirje
- Kraj: Mozirje
js bi na tvojem mestu motor dal v garažo ali nekam bolj na toplo. Fora je v tem da imaš v motorju pol-sintetično olje ki ni narejeno za tako nizke temperature.in zarad tega ti motor težje zalaufa. Ko ga vžgeš se olje segreje in tega problema ni več kot tudi sam praviš. V motor daj SINTETIKO ali ga prestavi v garažo na bolj toplo.dominik napisal/-a:Lep pozdrav, imam eno vprašanje za poznavalce, zadeva je takšna :-). Od kar je zunaj malo bolj hladno okoli 0 ali manj, mi štirikolesnik ne zažene takoj, zgleda tako da se zaganjač zavrti v prazno, ne zavrti vztrajnika, ko ga poskušam zagnat še nekajkrat do 5krat se zažene. Ko je motor vsaj malo zagret, se to več ne ponovi, in vžiga brez težav. Poleti tega problema nisem imel, motor je nov, in ima prevoženih slabih 1000km, motor je parkiran zunaj pod nadstreškom, tako da je na zunanji temperaturi (mislim da to ne bi smel biti pomemben podatek). :-)
Hvala in LP
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Kako pa pol na severu sanke poženejo,pr -40,je pa res da na poteg,,in kresnejo,
2012 Yamaha Raptor 700R
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
...in kako je moj grizzly tudi v najhujšem mrazu vedno vžgal (in še vedno), pa je stalno parkiran zunaj, zgolj pod nadstreškom.frm napisal/-a:Kako pa pol na severu sanke poženejo,pr -40,je pa res da na poteg,,in kresnejo,
upss, ni vedno vžgal kot petarda, ker mu je večkrat zmrznjena voda iz petrolovega bencina okupirala uplinjač

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.
- frm
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Šmarje Sap
- Kraj: Šmarje-Sap
Moj tudi danes,in po treh tednih s prve,pa pet let star akumulator,in vzunaj.
2012 Yamaha Raptor 700R
Sem priklopil na akumulator polnilec/vzfrževalec, rezultat: vžge momentalno. Sedaj pa razmišljam, ker je motor nov (600km) in se zadeva še ni "ulafana" in če zaganjač zavrti malenkost bolj počasi (pri -5°C), kot če je akumulator popolnoma poln in posledično zaganjač zavrti počasneje in zobnik ne skoči/zagrabi in se samo zavrti v prazno? Vse skupaj otežuje še malo "trda" mast okoli zobnikov in je morda skupek vsega tega da se zaganjač zavrti v prazno. ??
Pomisleke imam da če zadevo reklamiram, bodo motor postavili v garažo seveda bo vse Ok, in od reklamacije bom imel samo dva izleta :-)
Pomisleke imam da če zadevo reklamiram, bodo motor postavili v garažo seveda bo vse Ok, in od reklamacije bom imel samo dva izleta :-)
Daj ne kompliciraj.
Motor je v garanciji, kilometrov nič in če štarter ne zavrti motorja sam pa se vrti potem je to napaka na njegovi sklopki.
Na servis pa menjat. Ni debate sploh. Če bi meni nekdo to poskusil zavrnit bi se znalo zgodit, da bi kakšna miza po luft letela.
Motor je v garanciji, kilometrov nič in če štarter ne zavrti motorja sam pa se vrti potem je to napaka na njegovi sklopki.
Na servis pa menjat. Ni debate sploh. Če bi meni nekdo to poskusil zavrnit bi se znalo zgodit, da bi kakšna miza po luft letela.
Smc ram 520 rr
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
Smc Jumbo 301
Ligier be four 220
- gregor.dolenec
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Kamnik okolica
Pridružim se mnenju Tomok-a. Saj je to mušinca u-lala
,zadaj jo bo pa -5 mraza na kolena spravel. Glede na ceno novega imajo verjetno že vkalkuliran obisk ali dva pod garancijo.

- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Res je, na servis z njim. Prej kot zaganjac bi rekel, da je nekaj z oneway sklopko za magnetom, ampak to bodo ze na servisu pogruntali.
-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: bela krajina
na servisu bo zihr lepo užgal in nebo problema...moj je 650 pa ga v tem mrazu sploh nočem probat zalaufat ker sm skor zihr da nebo užgal na prvo..drugo..tretje..no morda bi na četrto verglanje..pr -5 zalaufa..in po pas sekund crkne..ponoviš še enkrat in morda rata da ostane prižgan..pol pa itak moreš pustit da laufa par minut da mu pride u betico da bo treba it..drugač prec crkne ko prešaltaš in hočeš spelat..tine brp-ji so bol za temperature okol 10 stopinj..ker če je pa nad 30 plusa se pa greje vse ko pr norcih..tko da se morš kr navadit..je narjeno bol za konstantne temperature.
al pa parkirat nekam na toplo.. aja pa velik sreče na servisu.
sej bojo poštimal.

- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Bugi, ne ga biksat no. Z opisanimi problemi se noben od mojih kolegov (lastnikov brp-jev) do sedaj ni >pohvalil<.bugimajstr napisal/-a:..moj je 650 pa ga v tem mrazu sploh nočem probat zalaufat ker sm skor zihr da nebo užgal na prvo..drugo..tretje..no morda bi na četrto verglanje..pr -5 zalaufa..in po pas sekund crkne..ponoviš še enkrat in morda rata da ostane prižgan..pol pa itak moreš pustit da laufa par minut da mu pride u betico da bo treba it..drugač prec crkne ko prešaltaš in hočeš spelat..tine brp-ji so bol za temperature okol 10 stopinj..ker če je pa nad 30 plusa se pa greje vse ko pr norcih..tko da se morš kr navadit..je narjeno bol za konstantne temperature.al pa parkirat nekam na toplo.
Res je bilo ob priliki med neko vožnjo hudičevo mraz ponoči na Bloški planoti. Meni na grizzu in kolegu na BRP 650 so zmrznile zavore. Obema niso popolnoma nič prijele. Prijele so šele po vrnitvi v toplejše kraje oz. žabastan. Zjutraj iz poročil izvem, da je bilo v Rakitni tisto noč -24 °C. Ampak ni bilo težav z delovanjem BRP-jove mašine tudi potem, ko so nas ven iz ene koče vrgli.
Toliko je kazal termometer neke februarske nedelje na Mašunu ob 12:30

LP!
Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
- kiwi
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Haloze
- Kraj: Haloze
- Kontakt:
-5 v garaži. Mu včeraj pokažem ključ, dam zaug, ker je še stari model z fergazerjem. Kresnem in je to to. Postopoma sem pa moral zaug zmanjševat in seveda sem ga pustil, da se je zalaufal na delovno temperaturo. Tako da nimam drugega bolj pametnega komentarja
Po moje najboljše da ga zapelješ na servis in jim to pokažeš takoj ko ga boš pripeljal. Če ga pelješ na prikolici bo itak dovolj hladen očitno in bo moral kazati enake probleme kot tebi doma.
Lp

Po moje najboljše da ga zapelješ na servis in jim to pokažeš takoj ko ga boš pripeljal. Če ga pelješ na prikolici bo itak dovolj hladen očitno in bo moral kazati enake probleme kot tebi doma.
Lp
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: šentjur
Ja tut moj zdajle pri -5 vzge ko metek. Pa ima tudi ze 21000 km. Tako da servis, morjo zrihtat.
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Vceraj tudi svojega probal vzgat, ki je stal nedotaknjen od sredine septembra in je vzgal iz prve brez problema, tako, da imam malce na sumu, da se nekdo na skrivaj vozi z njem in vrti nazaj kilometre 

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Eh...to se eno sezono v rigverc voziš pa si na nuli....freshslo napisal/-a:Vceraj tudi svojega probal vzgat, ki je stal nedotaknjen od sredine septembra in je vzgal iz prve brez problema, tako, da imam malce na sumu, da se nekdo na skrivaj vozi z njem in vrti nazaj kilometre