Barossa 170 - uvoz iz Nemčije

Odgovori
furor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a furor » 29 Dec 2007, 17:39

ok vidim da čist zmeraj zaidete iz teme. Bom še pa jaz zašel iz teme :)
Dajte mi nekaj povedat. imam opcijo da si nabavim barosso silverhawk 170 R in sicer novo za 2.229€. Fora je le v tem, da je iz nemčije. Kakšni so postopki registracije če imam COC dokument. Moram vseeno štirikolesnik peljat v koper na homulogacijo ali ta COC dokument zadostuje za registracijo in prijavo vozila.
Potem me zanima ali je barossa dovolj močna in velika. Lepa vem da je :)
Pa ni mi čist jasen strošek registracije in zavarovanja. Kak to da vi na forumu naštevate tako nizke vsote? Nimate plačanega zavarovanja voznika ali kak vam uspe tako zbit ceno? Na strani amzs sem vnesel vse podatke in mi je izračunalo ceno registracije in zavarovanja cca. 500€ če pa nimam plačanega zavarovanja voznika pa je cena okoli 130€.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 29 Dec 2007, 22:18

Moraš pridobiti še slovensko homologacijo (nekaj čez 100 EUR) - s tem, da moraš atv peljati v koper (predhodno se naročiti).

2.229 EUR je cena v Nemčiji? Al je to že cena s prevozom? Prevoz pride cca. 300 EUR.

Letos so upoštevali popust, ki ga imaš kot voznik avtomobila ... zato je tako poceni.

DDV moraš še plačati v Sloveniji (če gre za nov ATV) + DMV + okoljske dajatve.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

furor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a furor » 30 Dec 2007, 00:23

2.229€ je cena brez prevoza. ampak fora je v tem da delam na firmi ki imamo transport ipd. in bi me prevoz stal mogoče 100€ :D bi uredil to čisto mimogrede.
Tak da bi v bistvu za 2.500€ potemtakem s homulogacijo vred dobil nov atv.
Ampak se mi splača? je barossa silverhawk vredna tega?
Dajte mi povedat plis.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 30 Dec 2007, 01:17

To ti lahko pove tisti, ki jo vozi. Se mi zdi, da jih je nekaj na forumu, ki vozijo Barosse. 8)

DDV si upošteval? Kolikor vem (mogoče se motim) - je za nova vozila potrebno plačati DDV v Sloveniji. Če vzameš privat, ti v nemčiji ne bodo odbili "merverštojerja", pri nas pa boš moral še vedno plačati 20% DDV.
Razen, če boš vzel preko firme. Potem dobiš gor brez MwSt-ja.

Se ti ne zdi bolje, tudi če ga dobiš za cca. 2.500 EUR, da pri nas dodaš še tistih par 100 EUR in imaš zraven še garancijo in servis?

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
Bučko
Mojce
Reactions:
Kraj: Janče DB
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bučko » 30 Dec 2007, 04:58

furor napisal/-a:Potem me zanima ali je barossa dovolj močna in velika. Lepa vem da je :)
Močna in velika?? Odvisno kaj pričakuješ?! Sklepam pa, da je v živo še nisi videl.... tako da ti najprej priporočam ogled ;)

Slika
Barossa SH 250 SE

furor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a furor » 30 Dec 2007, 11:23

hehe ogled v zivo ja. saj bi rade volje ampak ne vem za nobenega prodajalca v okolici mb ki jih prodaja in bi si lahko ogledal. hehe :)
hmm... davek je treba placat? zakaj je pa to dobro? to ziher tak? to velja za vsa vozila ali samo nova?
joj zdaj sem pa ze jaz zasel iz teme. prosim admine oz. tiste ki imate te pravice da moje zadnje poste ki se vec ne ticejo kitajskih stirikolesnikov premestijo v pravo temo. npr. barossa. hvala!

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 30 Dec 2007, 14:01

Evo - premaknjeno ...

Vozilo se šteje za novo, če bo izpolnjen eden izmed naslednjih pogojev: da motorno vozilo ni starejše od šestih mesecev od datuma, ko je bilo dano v uporabo in da z motornim vozilom ni bilo prevoženih več kot 6.000 kilometrov; v nasprotnem primeru se bo motorno vozilo štelo za rabljeno.

Pridobitev novih vozil iz držav članic Evropske unije se bo obdavčevala po splošnih pravilih in načelu destinacije, torej se bo novo vozilo obdavčevalo po predpisih države kupca. To pomeni, da bo slovenski kupec (ne glede na to ali je davčni zavezanec ali ne), ki bo kupil novo vozilo v državi članici, plačal DDV v Sloveniji (po slovenskih predpisih) in ne v državi članici, plačati pa ga bo moral pred njegovo registracijo.

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

furor
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a furor » 30 Dec 2007, 19:47

najprej najlepša hvala za premestitev mojih postov :)
aha torej morem plačat 20% ddv. ampak potem ne rabim plačat davka v nemčiji, a? ker cena je pa najbrž z davkom. moral bi si nardit izračun kolko bi me vse skup stalo pa bi potem videl al se mi dejansko splača in če še vedno pridem dokaj ugodno skozi.

mogoče kaki lastnik barosse iz štajerskega konca? da bi si jaz to mogoče malo v živo pogledal.

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 30 Dec 2007, 23:15

V Nemčiji ti kot fizični osebi, ne bodo prodali brez davka. ;)

Dobro preračunaj, če se ti res splača (garancija, servis, ...) - za par 100 EUR razlike.

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Odgovori