Nujno! Katere gume

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mežica
Kontakt:

Nujno! Katere gume

Odgovor Napisal/-a czy » 30 Dec 2008, 13:00

Zdravo, včeraj sem ugotovil da mi spušča guma na več koncih, tako da popravljanje ne pride v poštev.
Katere gume priporočate za off-road in kje bi jih lahko še danes dobil?

Hvala, lp Dani

alesss
Obiskovalec
Reactions:

Re: Nujno! Katere gume

Odgovor Napisal/-a alesss » 30 Dec 2008, 13:32

czy napisal/-a:Zdravo, včeraj sem ugotovil da mi spušča guma na več koncih, tako da popravljanje ne pride v poštev.
Katere gume priporočate za off-road in kje bi jih lahko še danes dobil?

Hvala, lp Dani
Kakšne pa rabiš a 13, 14 col?

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 30 Dec 2008, 13:35

24x11-10 za Linhai 300 2x4

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 30 Dec 2008, 18:32

Evo, sem vzel edine, ki so bile na razpolago - Kings tire. Profil je zelo podoben Maxiss M983.

Uporabniški avatar
Drejc
Začetnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drejc » 30 Dec 2008, 20:15

Kolko pa je cena mam enak problem

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 30 Dec 2008, 20:31

cena je 90 eur/kos

Preizkusil pa jih bom jutri, ko grem na daljšo vožnjo okrog Smrekovca na Golte. Cca 90 km po snežni poti steptani z motornimi sanmi. ;)

Enx
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Enx » 01 Jan 2009, 12:44

Czy, škoda da se ti je tako mudilo, za tak denar bi lahko dobil bistveno boljše gume če bi imel malo več časa. Kings Tire ne slovnijo ravno ... glede Maxxisa pa je lahko res samo podoben profil.

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 01 Jan 2009, 15:47

Mi je eno scefralo na več koncih, tako da sem pač moral vzet kar je bilo na voljo.

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 11 Jan 2009, 07:55

Enx napisal/-a:Czy, škoda da se ti je tako mudilo, za tak denar bi lahko dobil bistveno boljše gume če bi imel malo več časa. Kings Tire ne slovnijo ravno ... glede Maxxisa pa je lahko res samo podoben profil.

Včeraj sem šel na prvo vožnjo z Outlanderjem na katerem imam Maxis bighorn, prijatel pa z mojim Linhajem in omenjenimi gumami.
Rezultat: Bighorn- katastrofa, po zasneženi spluženi cesti nikakršnega oprijema poplesuje, v ovinkih nikakršne opore in ga odnaša ven, ista zgodba po celem snegu in asfaltu, po makeda veliko boljše.
Po zasneženem, spluženem in zvoženem strmem klancu kjer sem jaz komaj prilezel (z zadnjim pogonom), je Linhaj šel brez problema, vmes celo nekajkrat obstal in normalno speljal.
Skratka kljub slabem slovesu so Kings Tire po lastnem prepričanju v trenutnih razmerah svetlobno leto pred Bighorn. So na zelo trdem in gladkem terenu res nekoliko slabše a ni panike.
Seveda bom Outlanderja kmalu preobul.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 11 Jan 2009, 11:59

Kar si napisal samo dokazuje,da je Linhai boljši stroj kot Outy in da tudi s slabšimi gumami pride povsod. :twisted:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 11 Jan 2009, 12:23

Dej Rudi, da si na boš kaj naredil. Pa nehi s temi iberpametnimi glede Linhaia. Sej je dobr stroj, sam dej prosim ne pretiravi.

Prvič, poglej czy prosim, kateri letnik so bighornke. Kot vsi vemo, guma z leti postane trda in vsaka nova guma, je v takem primeru boljša. Če pa je guma trda, se to najprej pozna pozimi, ko so temperature tako nizke. Ča ga boš preobuval, najprej premisli za kakšen teren ga boš uporabljal, saj je na trgu veliko gum, ampak niso vse enake in za enako uporabo. Vseeno mislim, da nove Bighornke niso slabe, jih ima kar nekaj forumašev pa so zadovoljni, za v sneg pa so morda TerraCross res boljše.

A si potem kupil onega Outyja 400?

alesss
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a alesss » 11 Jan 2009, 12:31

Enx napisal/-a:Dej Rudi, da si na boš kaj naredil. Pa nehi s temi iberpametnimi glede Linhaia. Sej je dobr stroj, sam dej prosim ne pretiravi.

Prvič, poglej czy prosim, kateri letnik so bighornke. Kot vsi vemo, guma z leti postane trda in vsaka nova guma, je v takem primeru boljša. Če pa je guma trda, se to najprej pozna pozimi, ko so temperature tako nizke. Ča ga boš preobuval, najprej premisli za kakšen teren ga boš uporabljal, saj je na trgu veliko gum, ampak niso vse enake in za enako uporabo. Vseeno mislim, da nove Bighornke niso slabe, jih ima kar nekaj forumašev pa so zadovoljni, za v sneg pa so morda TerraCross res boljše.

A si potem kupil onega Outyja 400?
A je kdo pomislil da je "malo" odvisno tudi od šoferja??

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 11 Jan 2009, 12:38

HTEHEHE Enx!!!
Na taki podlagi je navažnejši motor,potem šofer (kot je napisal alesss) in nato gume. :twisted:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 11 Jan 2009, 16:24

rudi12 napisal/-a:HTEHEHE Enx!!!
Na taki podlagi je navažnejši motor,potem šofer (kot je napisal alesss) in nato gume. :twisted:
Točno, po moje gum sploh ne rabiš. :roll:

Gume so letnik 2007. Za kaj bom rabil gume vem, pravtako mi je približno jasno kakšen profil bi bil za to uporaben, potrebujem le še kakšen praktičen poizkus.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 11 Jan 2009, 16:53

Ravno to smo ti hoteli dopovedati.Vsak ima svoj način vožnje in vsak ti bo drugače povedal kako se gume obnesejo,zato je najbolje,da se vsedeš na motorje z različnimi gumami kar sam in jih preizkusiš z svojim načinom vožnje.
(Ni ti Auty brez veze uhajal iz smeri,Linhai pa je lahko normalno vozil),če razumeš namig!!!

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 11 Jan 2009, 17:21

klanec pa je bil raven in gladko splužen, tako da nima veze ne šofer in ne quad. Tudi prijatelj je bil enakega mnenja ko sma zamenjala. Z Linhajem pa se vsak dan vozim in verjemi, da je razlika očitna.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 11 Jan 2009, 17:33

Z Linhajem pa se vsak dan vozim in verjemi, da je razlika očitna.
V tem pa je ves problem.Nemoreš voziti Autyja na tak način kot Linhai-a še posebno ne na sazneženi "gladki" cesti.Upam,da veš zakaj!!!

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Franc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prlekija
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franc » 11 Jan 2009, 17:46

Preveč potegne po domače povedano :sanke:

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 11 Jan 2009, 19:45

No, ja, na zadnji furci so se nekateri s tarmenimi (tudi srebrne barve....) zgovarjali na gume, in tudi sam sem tega mnenja, da Bighornke za sneg niso ravno dobra izbira.

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Jan 2009, 19:55

czy napisal/-a: katastrofa, po zasneženi spluženi cesti nikakršnega oprijema poplesuje,
Več moči več opletanja in spodrsavanja. Morda pa imajo ravno zaradi tega nekateri avtomobili z avtomatskim menjalnikom "snow" program.
Mogoče da misliti tudi nasvet, ki pravi, da je speljevanje z drugo prestavo (kjer ni toliko moči na pogoskih kolesih) včasih priporočljiv.
Torej vse skupaj govori predvsem o tehniki vožnje.

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 11 Jan 2009, 20:21

jaka napisal/-a:
czy napisal/-a: katastrofa, po zasneženi spluženi cesti nikakršnega oprijema poplesuje,
Več moči več opletanja in spodrsavanja. Morda pa imajo ravno zaradi tega nekateri avtomobili z avtomatskim menjalnikom "snow" program.
Mogoče da misliti tudi nasvet, ki pravi, da je speljevanje z drugo prestavo (kjer ni toliko moči na pogoskih kolesih) včasih priporočljiv.
Torej vse skupaj govori predvsem o tehniki vožnje.
Pred 15imi leti sem nabavil prvo Lado Nivo s katero sem prefural vse možno na našem koncu, kar nekajkrat so me reševali z dvema traktorjema. Leto za tem sem ob prvem snegu nabavil Audi S2 quatro in še isti dan obtičal na cesti v hrib. Komentarji so bili podobni današnjim; preveč moči, nevešč voznik. Ko sem naslednji dan obul primerne pnevmatike, še danes nekaterim ni jasno, kje vse sem ril z njim. 4kolesni pogon sem vozil vse do 2005 in z njim naredil ca 50- 60 k km letno in kar nekaj od tega po zelo zahtevnem terenu.
Mislim, da o tem kar nekaj vem in izjave o pomanjkanju izkušenj niso na mestu. Vem, da bo nekdo rekel, da je quad nekaj drugega. Res je, precej lažje ga je vozit in bolj se ga da nadzirat.
Bom pa zelo vesel, če mi bo kdo v praksi pokazal, da se motim.

Lp czy

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 11 Jan 2009, 20:31

Nič lažjega ti ni dokazat v praksi.To lahko stori vsak,ki ga ne nosi z štirikolesnikom po snežni cesti sem ter tja!!!
Kar nekaj voznikov 4x4 avtomobilov poznam,ki so imeli podoben problem z štirikolesniki.Hvala na veliko koliko km so naredili in kako obvladajo avto,na ATV-ju pa panika, sploh na razmočenem terenu ali zdrsanem snegu in podobnih terenih (nič novega).prehod iz Linhaia na Auty-ja je pa ponavadi vzrok za preveč gasa na spolzkem terenu (ne prvi ne zadnji,ki se mu je to naredilo),le priznati,pri toliko izkušnjah,je bol težko in se išče vzroke drugje,predvsem v gumah. :D

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 11 Jan 2009, 20:31

czy napisal/-a:Mislim, da o tem kar nekaj vem in izjave o pomanjkanju izkušenj niso na mestu.
Potem bi moral vedeti, kaj o gumah in montirati (tako kot na Audija),primerne pnevmatike. :k:

Uporabniški avatar
czy
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a czy » 11 Jan 2009, 20:35

czy napisal/-a: Seveda bom Outlanderja kmalu preobul.

Saj to sem že na začetku napisal ;)

Enx
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Enx » 11 Jan 2009, 21:04

Czy, saj boš kmalu ugotovil, da je tudi na forumu tud kak hud "teoretik". Sam iz lastnih izkušenj najbolje veš, res pa je da je fino it kdaj na kako skupno furo in pogledat stvari v praksi. ;)

Odgovori