Adly 300XS

Uporabniški avatar
smreka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Re: Adly 300XS

Odgovor Napisal/-a smreka » 03 Nov 2014, 20:40

Pozdravljen.
Zdaj osebno ta motorček ne poznam samo jih pa gledam redno (vsaki dan zvečer).
Če ti kaj pomaga se tale motorček prodaja že kar nekaj časa. Cena je pa malo že padla.
Najlažje ti bo da ga osebno vidiš seveda če ti ni predaleč.

2012 - Derbi DXR 250

robert1122
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a robert1122 » 04 Nov 2014, 10:56

Ta motor se že kar dougo prodaja, zakaj je tko ne vem vem pa da je tud cena sumljivo nizka za tak denar se prodajajo razni kitajčki.
Lp Robert

Uporabniški avatar
Balalajka
Začetnik
Reactions:
Kraj: Dol pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Balalajka » 04 Nov 2014, 18:48

Bom ga šel pogledat v kratkem. Tudi jaz ga že kar lep čas vidim na avtonetu, pa cena je tudi padla. On pravi da je plastika za zamenjat, pa da je na motorju v 8000km (odkar ga ma on) samo parkrat olje zamenjal, drugo vse dela... To me malo skrbi, vem pa da za tak denar, se ga da zdaj čez zimo tudi malo v red spravt.

Mogoče kdo ve, če je kakšen problem na tehničnem, če so počene oz. razbite plastike?

Uporabniški avatar
smreka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smreka » 04 Nov 2014, 21:59

Za počeno plastiko ti ne bi smeli kaj veliko tečnariti. Odvisno katera oseba je.
Predlagam da jo "zašvasaš" če imaš pribor in znanje ali pa a pritrdiš da ne plapola vse povsod.
Jaz sem prvi tehnični registracijo naredil brez sprednjih blatnikov kot so na barossi.

2012 - Derbi DXR 250

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 14 Nov 2014, 19:58

smreka napisal/-a:Za počeno plastiko ti ne bi smeli kaj veliko tečnariti. Odvisno katera oseba je.
Predlagam da jo "zašvasaš" če imaš pribor in znanje ali pa a pritrdiš da ne plapola vse povsod.
Jaz sem prvi tehnični registracijo naredil brez sprednjih blatnikov kot so na barossi.
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9036683&show=1

Pozna kdo? Trenutni lastnik iz Šoštanja. končniki imajo luft, gume, pokvarjen pokrovček za benz, malo počena plastika, števec ne kaže hitrosti. Mnenja?

Uporabniški avatar
smreka
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a smreka » 14 Nov 2014, 20:42

Pri vseh teh težavah se meni zdi a se še kaj bolj resnega lahko skriva pod površjem.
Naštete težave niso tak velik problem samo števec maš digitalen lahko je kaj kar dragega :-k

Meni ne diši motorček preveč težav.

2012 - Derbi DXR 250

robert1122
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a robert1122 » 14 Nov 2014, 20:53

Predrag.
Jast ti prodam adlyja 300 s res da je dve leti starejši pa ma mal drugačne plastike je pa na njem za 500€ dodatne opreme.
Gor je marving izpušni lonec, alu distančniki spredaj in zadaj kovček 48l na motorju so skor nove cestne gume zravn pa še terenske gume na feltna tud skor nove, org. avspuh je zravn.
Pa vse končnike ma nove so bli letos zamenan
Verjetn sm še kej pozabu naštet.
Lp Robert

Uporabniški avatar
Mitjag
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Laze v Tuhinju
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitjag » 14 Nov 2014, 22:56

robert1122 napisal/-a:Predrag.
Jast ti prodam adlyja 300 s res da je dve leti starejši pa ma mal drugačne plastike je pa na njem za 500€ dodatne opreme.
Gor je marving izpušni lonec, alu distančniki spredaj in zadaj kovček 48l na motorju so skor nove cestne gume zravn pa še terenske gume na feltna tud skor nove, org. avspuh je zravn.
Pa vse končnike ma nove so bli letos zamenan
Verjetn sm še kej pozabu naštet.
Lp Robert
Kolk? Zs.

Evo tole bo moje dons. Pozna kdo?http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=9036683&show=1

Dejstrum
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Dvor

Odgovor Napisal/-a Dejstrum » 17 Apr 2015, 06:54

Zdravo, zanima me kaksno motorno olje gre v ta motor 10W40 ?

Lp
Zadnjič spremenil Dejstrum, dne 17 Apr 2015, 12:38, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Apr 2015, 12:30

Lahko naliješ olčnega. Samo pazi, da bo extra deviško 10 -40

Dejstrum
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Dejstrum » 17 Apr 2015, 12:40

Bravo zelo odrasu odgovor :bang:

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenija

Odgovor Napisal/-a Titan » 17 Apr 2015, 14:00

Dejstrum napisal/-a:Zdravo, zanima me kaksno motorno olje gre v ta motor 10W40 ?

Lp
Tole: http://www.motornaolja.com/produkt/motu ... 4t-10w-40/ Pa še to: 10W40 ni oznaka motorja, ampak je oznaka olja. :whistle:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Apr 2015, 14:28

Dejstrum napisal/-a:Bravo zelo odrasu odgovor :bang:
Ne, da bi hotel biti nesramen-bom ti pa dal primerjavo za tvoje vprašanje:
Kupil sem štedilnik in zdaj ne vem če laho pečem v njem piščanca
Imam lovsko puško, kakšne naboje rabim
Imam družinsko posteljo in mi povejte, če lahko v njej spiva dva
Spoznal sem punco in zdaj ne vem kam naj ga dam

Kupil si motor in menjava olja je opisana v priloženi knjižici. Če je nimaš se po netu pozanimaj o navodilih za uporabo ter vzdrževanjem vozila. To so osnove, katere moraš vedeti, oziroma me preseneča, da jih ne poznaš. Takšni vozniki so zelo nevarni sami sebi in okolici. V primeru okvar popljuvate serviserje, mehanike, proizvajalca, trgovca... ter jočete po forumih, da naj pomagamo.
Iskalnik na forumu bi ti že dal odgovore le pretežko je uporabiti preprosto opcijo.

Pa, dobrodošel na forumu, hvala, da si se predstavil in želim srečno ter varno vožnjo z vozilom
10w 40 agregata žal ne poznam in ti drugače ne morem svetovati kot sem ti
:butthead:

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 17 Apr 2015, 14:40

lakl napisal/-a: 10w 40 agregata žal ne poznam in ti drugače ne morem svetovati kot sem ti
:butthead:
Napisal si 1200 in še nekaj postov pa ne veš kakšen je agregat 10W-40? Čudak!
V ta gregat gre 300 ccm olje...to pa vendar vsak ve.... :mrgreen:

Dejstrum
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Dejstrum » 17 Apr 2015, 15:52

Pa kaj ste vi eni retardi mi je ze zal da sem sploh kaj vprasal. Tema je o motorju adly 300xs nvm zakaj bi v to temo pisal o drugem motorju, polek sem napisal viskoznost olja ali je to olje pravo. Kupil sem rabljen motor pred 3 dnevi polek nisem dobil nobenih paperjov. Ce bi imeli kaj v glavi bi videli da sem nov na forumu ne pa da me takoj zalite. Skoda da obstaja forum ce nekaj vprasas itak dobis vse drugo kot sam ustrezen odgovor na vprasanje. Admini zbrisite moj profil ker to je bil moj prvi in zadni obisk tega foruma.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 17 Apr 2015, 15:57

Ne brisat.
Jutri bo prišel vprašat, kaj naj tanka v rezervoar za gorivo. :mrgreen:

http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=10&t=1681

Uporabniški avatar
Titan
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Slovenija

Odgovor Napisal/-a Titan » 17 Apr 2015, 17:10

Sploh ne vem kaj se razburjaš, saj si dobil odgovor? ](*,)

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 18 Apr 2015, 06:46

Dejstrum napisal/-a:Pa kaj ste vi eni retardi mi je ze zal da sem sploh kaj vprasal. Tema je o motorju adly 300xs nvm zakaj bi v to temo pisal o drugem motorju, polek sem napisal viskoznost olja ali je to olje pravo. Kupil sem rabljen motor pred 3 dnevi polek nisem dobil nobenih paperjov. Ce bi imeli kaj v glavi bi videli da sem nov na forumu ne pa da me takoj zalite. Skoda da obstaja forum ce nekaj vprasas itak dobis vse drugo kot sam ustrezen odgovor na vprasanje. Admini zbrisite moj profil ker to je bil moj prvi in zadni obisk tega foruma.
Veš kaj užaljenec...za začetek si preberi in vsaj delno upoštevaj pravila obnašanja in komunikacije na forumu.
Spodobi se, da napišeš besedo ali dve o sebi, ali tvoji novi pridobitvi in malce bolj pravilno usmerjeno postaviš vprašanje.
O tem, da pišeš konfuzno, nepovezano in nepravilno ne želim razpravljati. Na vse skupaj pa pričakuješ, da bomo takšnemu omejencu, kar vsi po vrsti lepo spoštljivo odgovarjali..sedaj pa se čudiš ker temu ni tako. Dobil si natančno takšen odgovor kot ga tvoje vprašanje tudi zasluži.
In če je v tej zgodbi kdo, ki je v resnici retardiran (če sploh poznaš pomen te besede), si to zagotovo ti, vsaj po načinu pisanja in komunikacije tako izgleda.
In ja...upam, da je bil to resnično tvoj zadnji obisk tega foruma. Ko boš mentalno in komunikacijsko dozorel, pa se le zlogiraj pod novim psevdonimom, postavi vprašanje kot se spodobi in boš dobil dober odgovor.
Do takrat pa...zbogom.
P.S.
Čokolešnik se najlepše meša z toplim, ne prevročim mlekom.

golavsek65
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a golavsek65 » 18 Apr 2015, 09:17

Adly 300 ima zračno hlajen motor,zato je zanj priporočeno olje 15w50. Pozimi, ko je bol hladno, ne bo nič narobe tudi z uporabo 10w40.

Dejstrum
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Dejstrum » 21 Apr 2015, 14:10

Ves kaj mojster bos moral pa se kar nekaj zgancov pojest da me bos ti ucil kako se pise po forumu. Ce si tako umsko zaostal, da nisi sposoben razbrati moje vprasanje ti lahko pomagajo samo se na Ljubljanski psihijatriji, ker ocitno si zelo agresiven clovek. Ce se tebi zdi vprasanje glede motornega olja, katerega se uporablja itd.. neumno ne pisi postov ampak enostavno spreglej. Ne mi zdaj limat linkov od pravil foruma in pravil obnasanja, ker se sami obnasate kot totalno necivilizirani ljudje (preber kako se je zadeva sploh zacela preden tvezis in se delas lepega) in v pravilih nikjer ne pise da nebi smel vprasat katero motorno olje gre v ta motor ce se pa vam zdi katero motorno olje gre v motor cisto samoomnevno potem pa kako je napisal "lakl" taki ljudje so nevarni okolici in samemu sebi, ker je vse made in doma spacan. Kakersen odgovor ste vi napisali takega bom nazaj. Nevem ali ima tako navado na tem forumu da vsakemu novincu odgovarjate tako ? Ce bi mi dali priloznost bi se predstavil ne pa da takoj pospamate z zaljivkami prvo vprasanje katerega sem postavil na tem forumu.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Apr 2015, 14:34

Dejstrum napisal/-a:Ves kaj mojster bos moral pa se kar nekaj zgancov pojest da me bos ti ucil kako se pise po forumu. Ce si tako umsko zaostal, da nisi sposoben razbrati moje vprasanje ti lahko pomagajo samo se na Ljubljanski psihijatriji, ker ocitno si zelo agresiven clovek. Ce se tebi zdi vprasanje glede motornega olja, katerega se uporablja itd.. neumno ne pisi postov ampak enostavno spreglej. Ne mi zdaj limat linkov od pravil foruma in pravil obnasanja, ker se sami obnasate kot totalno necivilizirani ljudje (preber kako se je zadeva sploh zacela preden tvezis in se delas lepega) in v pravilih nikjer ne pise da nebi smel vprasat katero motorno olje gre v ta motor ce se pa vam zdi katero motorno olje gre v motor cisto samoomnevno potem pa kako je napisal "lakl" taki ljudje so nevarni okolici in samemu sebi, ker je vse made in doma spacan. Kakersen odgovor ste vi napisali takega bom nazaj. Nevem ali ima tako navado na tem forumu da vsakemu novincu odgovarjate tako ? Ce bi mi dali priloznost bi se predstavil ne pa da takoj pospamate z zaljivkami prvo vprasanje katerega sem postavil na tem forumu.
Tvojo "mojstrovino" bom kar tukaj "prilepil". Tako, da bi tudi po tvojem morebitnem brisanju, ostala v pogled in posmeh ostalim članom...ter seveda v vpogled, kako "visok" je tvoj nivo komunikacije in poznavanja pravopisa...ki mimogrede ni eksplicitno zahtevan na forumu, odraža pa odnos in spoštovanje pisca do tistih, ki takšne zmrdke prebirajo.

gally
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gally » 21 Apr 2015, 19:49

Dejstrum napisal/-a:Ves kaj mojster bos moral pa se kar nekaj zgancov pojest da me bos ti ucil kako se pise po forumu. Ce si tako umsko zaostal, da nisi sposoben razbrati moje vprasanje ti lahko pomagajo samo se na Ljubljanski psihijatriji, ker ocitno si zelo agresiven clovek. Ce se tebi zdi vprasanje glede motornega olja, katerega se uporablja itd.. neumno ne pisi postov ampak enostavno spreglej. Ne mi zdaj limat linkov od pravil foruma in pravil obnasanja, ker se sami obnasate kot totalno necivilizirani ljudje (preber kako se je zadeva sploh zacela preden tvezis in se delas lepega) in v pravilih nikjer ne pise da nebi smel vprasat katero motorno olje gre v ta motor ce se pa vam zdi katero motorno olje gre v motor cisto samoomnevno potem pa kako je napisal "lakl" taki ljudje so nevarni okolici in samemu sebi, ker je vse made in doma spacan. Kakersen odgovor ste vi napisali takega bom nazaj. Nevem ali ima tako navado na tem forumu da vsakemu novincu odgovarjate tako ? Ce bi mi dali priloznost bi se predstavil ne pa da takoj pospamate z zaljivkami prvo vprasanje katerega sem postavil na tem forumu.
BRAvoooo!!!
vsekakor ste se napicli kako se ljudje tukaj pogovarjajo..kar so hoteli povedat je da bi se mogu poprej malcek predstavit oziroma kak moped imas pa to..ker ne gre vsako olje v vsak motorcek..
da se pa na tako rec oziroma da se na post ali 2 tako pizdis..je pa sramotno...ziher si ze bil na psihjatriji saj nekateri tega zal ne rabimo ker je nam terapija motor..no vsaj meni je..

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 22 Apr 2015, 06:51

Ojoooj, [-o< kam to pelje? ](*,)

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 22 Apr 2015, 16:10

Hja!
Zdravo dečki. Prijavil sem se na forum, ker si po novem lastim Adlija. Kupil sem ga na AvtoNetu in ker nisem dobil papirjev me zanima kakšno olje naj uporabim za mojega ljubljenca. Kaj priporočate in na kaj moram biti pozoren pri servisiranju, tekočem vzdrževanju in servisih.
Vsaka informacija, katero bom dobil, bo dobrodošla za dolgo delovanje mojega Adlya in mojo varno vožnjo.
Lp XYZ...

Tako nekako bi naj izgledal delno soliden prvi post.
Na lepo zastavljeno vprašanje se vedno najde lep, pameten odgovor :D

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 22 Apr 2015, 18:46

Pozdravljen XYZ,

V tvojega Adlya lahko tocis olje Motul 5100 gradacije 10w40 ali 15w50. Nic ne bos zgresil tudi z Shell VSX. Pozoren bodi le, da bo olje vsebovalo dodatek za mokro sklopko.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Odgovori