DOKAZILA O SMRTNO NEVARNEM VOZILU
DOKAZILA O SMRTNO NEVARNEM VOZILU
DANES SMO 29.01.2010, dan ko sem se znašel v smrtni nevarnosti. Minilo je točno 52 dni o nakupu BASHAN 300 na vašem naslovu. Še vedno sem pretresen glede današnjega dogodka, zato vam pišem vse, kar sem doživel v tem času z vašim – pri vas kupljenem ATVju.
07.12.2009 sem kupil BASHAN 300. Večkrat sem vam pisal o napakah in pomanjklivostih na ATVju in smo nekako rešili ( delno ) nepravilnosti po telefonu.
Najprej sem po dogovoru z vami opravil servis na prevoženih 200 km pri serviserju , ki je pooblaščen za štirikolesnike..
Menjano je bilo: Motorno olje; olje v menjalniku, Zavorna tekočona, zatesnitev vijakov, kajti nekaj sem jih že izgubil med vožnjo in sem jih moral nadomestiti z novimi.
- Kljub tel. Razgovoru z ... so bile zatisnjene vse cevke in vijak, kjer je dovod in odvod olja, olje še vedno pušča. Zaradi garancije ni bil opravljen noben poseg v predelu motorja.
- 3x se mi je odvil do konca večja matica na desni strani osovine. Lahko bi bila napaka tragična.
- Odvili so se bi vsi vijaki ( nekaj sem jih izgubil in sem imel strošek za nabavo novih )izpušne cevi iz cilindra. Nastal je močan in glasen zvok, dokler napaka ni bila odpravljena.
- V manj kot dveh mesecih mi je rja močno zažrla na zadnjih nosilcih ( foto ), krmilo na levi in desni strani in vsi kovinski deli in vijaki.
- BASHAN sem vozil samo po asfaltu in to mestna vožnja, saj se zaradi že predhodnih napak nisem nikoli upal na daljšo vožnjo.
- V predstavitvi ste napisali, da je končna hitrost 105 km/h. Drvel bi direktno v smrt, saj je že vožnja pri 50 km/h smrtno nevarna zaradi nagle spremembe smeri pri najmanjši vboklini, izboklini, luknji, slab asfalt, slabo cestišče in me zanese iz smeri tudi meter levo ali desno.
- Amortizerji ne služijo svojemu namenu, saj ne ublažijo razmer na vozilu glede na stanje ceste.
- Pri zaviranje s prednjo zavoro, me ostro potegne na levo stran, kar je napaka na zavornem sistemu.
- Ročna zavora sploh ne deluje
- Olje neprestano pušča ne vem od kod. Dno zaščite podvozja je vedno mastno in poznajo se kapljice olja. Obstaja velika nevarnost, da pride zaradi pomanjkanja olja do hude okvare motorja.( zariba ).
- Menjalnik se močno zatika in ga z veliko muke – z roko moram menjati iz vzvratne brzine v 1. Brzino. Tako sem že večkrat postal ovira na cesti in so mi drugi udeleženci v prometu hupali, saj sem bil ovira na cesti.
- Gume na vozilu so neuporabne, saj so mi v pristojni službi dejali, da so gume na vozilu neuporabne zaradi hude nepravilnosti in jih je nemogoče balansirati. Posledično to pomeni dodatni življenski rizik, saj so tresljaji premočni in guma nima pravega stika s cestiščem.
- Razlika v izteku koles med levim in desnim kolesom je 7 cm.
- V reklamni objavi zagotavljate, da vsebuje posoda za gorivo 10 lit., a v bistvu pribl 7 lit. Zaradi te navedbe sem enkrat ostal na cesti, kajti po mojih izračunih bi moralo biti vsaj še 4 lit. Goriva.
- BASHAN 300 je nepredvidljiv in smrtno nevarno vozilo.
- Danes 29.01.2010 sem bil v smrtni nevarnosti. Pri hitrosti 40 km/h mi je na ovinku, ko je bilo potrebno obvezno zaviranje, mi je iz zadnje zavorne čeljusti vrglo iz ležišča zavorne ploščice. Najprej me je zaneslo na rob cestišča na desno, nato pa na nasprotni vozni pas na levo, kjer sem za las zgrešil nasproti vozeče vozilo. Rešila me je samo moja prisebnost, sicer bi se dogodek lahko tragično končal.
- Na BASHAN 300 se nikoli več ne bom vsedel, kajti ne bom nosil glave naprodaj in čudi me, kako lahko sploh prodajate tako smrtno nevarna vozila.
- Na štirikolesniku ni nikjer na pokrovu motorja napis BASHAN, kot zatrjujete, da je vozilo brez napisa ponaredek. Ali to pomeni, da prodajate ponaredke? ( povzeto iz spletne strani ). To je zavajanje kupca. Prav tako navajate, da je končna hitrost 105 km/h. To je smrtna obsodba, saj je še 50 km/h preveč. Prav tako navajate, da je menjalnik 5 brzin, a jih je v resnici samo 4. Navajate, da je moč motorja 19 kW, v resnici pa je na homologacijskem dokumentu zapisano, da je vozilo samo 13,2 kW.
- Zavajanje, da je BASHAN 300 letnik 2009, je iz dokumentov razvidno, da je marec 2008.
- Zaradi vseh navedenih pomanjklivosti in za varnost drugih udeležencev v prometu vsled vsem napakam, okvare delov BASHANA300, kritične vožnje, rjavenju po prvem mesecu, puščanje olja, odvijanje vitalnih delov, zavajanje kupcev o karakteristiki BASHANA 300, vseh vidnih napak, ki so fotografirane in vam bom fotografije tudi poslal, na podlagi zakona o skritih napakah
- ZAHTEVAM: VRAČILO CELOTNE KUPNINE V VIŠINI 2200 EUR.
- Poleg tega zahtevan vračilo 40 EUR za ponjavo, ki ste mi jo prodali, čeprav je bila že rabljena, brez dokumentov in garancijskega lista.
- SKUPAJ : 2240 eur
Zahtevam vračilo kupnine v omenjeni višini v roku 8 dni, v nasprotnem primeru bom zadevo predal z vsemi argumenti sodišču v Kopru. Dovolj je smrtnih primerov na naših cestah tudi zaradi takih napak.
Lep pozdrav in predlagam izvensodno poravnavo.
Koper, 29.01.2010
07.12.2009 sem kupil BASHAN 300. Večkrat sem vam pisal o napakah in pomanjklivostih na ATVju in smo nekako rešili ( delno ) nepravilnosti po telefonu.
Najprej sem po dogovoru z vami opravil servis na prevoženih 200 km pri serviserju , ki je pooblaščen za štirikolesnike..
Menjano je bilo: Motorno olje; olje v menjalniku, Zavorna tekočona, zatesnitev vijakov, kajti nekaj sem jih že izgubil med vožnjo in sem jih moral nadomestiti z novimi.
- Kljub tel. Razgovoru z ... so bile zatisnjene vse cevke in vijak, kjer je dovod in odvod olja, olje še vedno pušča. Zaradi garancije ni bil opravljen noben poseg v predelu motorja.
- 3x se mi je odvil do konca večja matica na desni strani osovine. Lahko bi bila napaka tragična.
- Odvili so se bi vsi vijaki ( nekaj sem jih izgubil in sem imel strošek za nabavo novih )izpušne cevi iz cilindra. Nastal je močan in glasen zvok, dokler napaka ni bila odpravljena.
- V manj kot dveh mesecih mi je rja močno zažrla na zadnjih nosilcih ( foto ), krmilo na levi in desni strani in vsi kovinski deli in vijaki.
- BASHAN sem vozil samo po asfaltu in to mestna vožnja, saj se zaradi že predhodnih napak nisem nikoli upal na daljšo vožnjo.
- V predstavitvi ste napisali, da je končna hitrost 105 km/h. Drvel bi direktno v smrt, saj je že vožnja pri 50 km/h smrtno nevarna zaradi nagle spremembe smeri pri najmanjši vboklini, izboklini, luknji, slab asfalt, slabo cestišče in me zanese iz smeri tudi meter levo ali desno.
- Amortizerji ne služijo svojemu namenu, saj ne ublažijo razmer na vozilu glede na stanje ceste.
- Pri zaviranje s prednjo zavoro, me ostro potegne na levo stran, kar je napaka na zavornem sistemu.
- Ročna zavora sploh ne deluje
- Olje neprestano pušča ne vem od kod. Dno zaščite podvozja je vedno mastno in poznajo se kapljice olja. Obstaja velika nevarnost, da pride zaradi pomanjkanja olja do hude okvare motorja.( zariba ).
- Menjalnik se močno zatika in ga z veliko muke – z roko moram menjati iz vzvratne brzine v 1. Brzino. Tako sem že večkrat postal ovira na cesti in so mi drugi udeleženci v prometu hupali, saj sem bil ovira na cesti.
- Gume na vozilu so neuporabne, saj so mi v pristojni službi dejali, da so gume na vozilu neuporabne zaradi hude nepravilnosti in jih je nemogoče balansirati. Posledično to pomeni dodatni življenski rizik, saj so tresljaji premočni in guma nima pravega stika s cestiščem.
- Razlika v izteku koles med levim in desnim kolesom je 7 cm.
- V reklamni objavi zagotavljate, da vsebuje posoda za gorivo 10 lit., a v bistvu pribl 7 lit. Zaradi te navedbe sem enkrat ostal na cesti, kajti po mojih izračunih bi moralo biti vsaj še 4 lit. Goriva.
- BASHAN 300 je nepredvidljiv in smrtno nevarno vozilo.
- Danes 29.01.2010 sem bil v smrtni nevarnosti. Pri hitrosti 40 km/h mi je na ovinku, ko je bilo potrebno obvezno zaviranje, mi je iz zadnje zavorne čeljusti vrglo iz ležišča zavorne ploščice. Najprej me je zaneslo na rob cestišča na desno, nato pa na nasprotni vozni pas na levo, kjer sem za las zgrešil nasproti vozeče vozilo. Rešila me je samo moja prisebnost, sicer bi se dogodek lahko tragično končal.
- Na BASHAN 300 se nikoli več ne bom vsedel, kajti ne bom nosil glave naprodaj in čudi me, kako lahko sploh prodajate tako smrtno nevarna vozila.
- Na štirikolesniku ni nikjer na pokrovu motorja napis BASHAN, kot zatrjujete, da je vozilo brez napisa ponaredek. Ali to pomeni, da prodajate ponaredke? ( povzeto iz spletne strani ). To je zavajanje kupca. Prav tako navajate, da je končna hitrost 105 km/h. To je smrtna obsodba, saj je še 50 km/h preveč. Prav tako navajate, da je menjalnik 5 brzin, a jih je v resnici samo 4. Navajate, da je moč motorja 19 kW, v resnici pa je na homologacijskem dokumentu zapisano, da je vozilo samo 13,2 kW.
- Zavajanje, da je BASHAN 300 letnik 2009, je iz dokumentov razvidno, da je marec 2008.
- Zaradi vseh navedenih pomanjklivosti in za varnost drugih udeležencev v prometu vsled vsem napakam, okvare delov BASHANA300, kritične vožnje, rjavenju po prvem mesecu, puščanje olja, odvijanje vitalnih delov, zavajanje kupcev o karakteristiki BASHANA 300, vseh vidnih napak, ki so fotografirane in vam bom fotografije tudi poslal, na podlagi zakona o skritih napakah
- ZAHTEVAM: VRAČILO CELOTNE KUPNINE V VIŠINI 2200 EUR.
- Poleg tega zahtevan vračilo 40 EUR za ponjavo, ki ste mi jo prodali, čeprav je bila že rabljena, brez dokumentov in garancijskega lista.
- SKUPAJ : 2240 eur
Zahtevam vračilo kupnine v omenjeni višini v roku 8 dni, v nasprotnem primeru bom zadevo predal z vsemi argumenti sodišču v Kopru. Dovolj je smrtnih primerov na naših cestah tudi zaradi takih napak.
Lep pozdrav in predlagam izvensodno poravnavo.
Koper, 29.01.2010
- slavkofpvv
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Dragatuš
- Kontakt:
Ker sem že 1x neposredno sodeloval na obravnavi zoper kvaliteto kitajskega štirikolesnika,svetujem še pregled mopeda pri sodnem izvedencu prometne stroke, ki bo izpodbil oz. potrdil tvoje trditve.
V mojem oz tem primeru sodišče ni moglo prezreti dokazov, ki so bile posledice težke invalidnosti mladoletnega otroka. (o tem sem že pisal na tem forumu).
V mojem oz tem primeru sodišče ni moglo prezreti dokazov, ki so bile posledice težke invalidnosti mladoletnega otroka. (o tem sem že pisal na tem forumu).
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
A se niso v Ljubljano preselili (strojanove si mislil a ne)ro-bi napisal/-a:napravi to preko tistih iz Grosupelj,lp
R
- kymco kxr 250
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kontakt:
Še beseda o bashan-u z moje strani. Nisem imel sicer še te možnosti da bi se vozil z bashan-om 300 ccm, imel pa sem bashan-a 200ccm. Z njim sem se vozil vsega dobre pol leta.Vendar so me vse že prej naštete napake na tem motorju razjezile, in sem se odločil ta motor prodati.
Kot je že v prejšnjem *spisu* pisalo, lahko rečem, da sem imel zelo podobne težave z njim. pri hitrosti 60km/h me je velikokratt potegnilo v levo/desno smer vožnje. Enkrat sem se zaradi tega tudi močno zvrnil. Močno skrivil glavno cev,ki povezuje balanco in kolesa, potem balanco,eno ročko in en manjši kos plastike zadaj.ko se je motor prevračal je balanco zabilo v eno stran in jo pritisnilo v rezervoar. Meni sicer ni bilo nič, je pa motor enkrat poletel čez mene, in po tem še 2krat obrnil, pristal na boku. iz rezervoarja je tekel bencin, lahko bi se mi kaj užgalo,a na srečo se ni.
ampak to ni bilo vse. Najbolj me je razpi* takrat, ko sem se vozil po dvorišču, logično sem tudi prestavljal.vozil sem se naprej,nazaj vse dokler mi ni odtrgalo *šponarja*za verigo. odtrga šponar, verigo zabije v blok motorja, blok se je razletel v krogu 4cm. kose bloka motorja mi je poneslo v 2 prestavo, potrgalo mi je nekaj zob na zobniku.potem se je to vse skupaj poletelo vse do celindra in bata. odlomilo je spodnji del bata, in en večji kos celindra. Vse to se je zgodilo v trenutku, preden sem se ustavil.Sicer sem potem menjal komplet motor z menjalnikom,ker se ni drugo splačalo.ostale dele pa prodal za simbolično ceno.
vem da za malo denarja res ne moreš dobiti dober atv.
Ampak pač tudi taki obstajajo.
Upam da mi bo sedanji Kymco bolje služil.
Kot je že v prejšnjem *spisu* pisalo, lahko rečem, da sem imel zelo podobne težave z njim. pri hitrosti 60km/h me je velikokratt potegnilo v levo/desno smer vožnje. Enkrat sem se zaradi tega tudi močno zvrnil. Močno skrivil glavno cev,ki povezuje balanco in kolesa, potem balanco,eno ročko in en manjši kos plastike zadaj.ko se je motor prevračal je balanco zabilo v eno stran in jo pritisnilo v rezervoar. Meni sicer ni bilo nič, je pa motor enkrat poletel čez mene, in po tem še 2krat obrnil, pristal na boku. iz rezervoarja je tekel bencin, lahko bi se mi kaj užgalo,a na srečo se ni.
ampak to ni bilo vse. Najbolj me je razpi* takrat, ko sem se vozil po dvorišču, logično sem tudi prestavljal.vozil sem se naprej,nazaj vse dokler mi ni odtrgalo *šponarja*za verigo. odtrga šponar, verigo zabije v blok motorja, blok se je razletel v krogu 4cm. kose bloka motorja mi je poneslo v 2 prestavo, potrgalo mi je nekaj zob na zobniku.potem se je to vse skupaj poletelo vse do celindra in bata. odlomilo je spodnji del bata, in en večji kos celindra. Vse to se je zgodilo v trenutku, preden sem se ustavil.Sicer sem potem menjal komplet motor z menjalnikom,ker se ni drugo splačalo.ostale dele pa prodal za simbolično ceno.
vem da za malo denarja res ne moreš dobiti dober atv.
Ampak pač tudi taki obstajajo.
Upam da mi bo sedanji Kymco bolje služil.
ZAKON: PRODAJALEC - KUPEC
37. člen
(1) Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
(2) Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
(4) Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.
37.a člen
(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
(3) Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
37.b člen
(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
(2) Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.
(3) Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
37.c člen
(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.
(2) V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
(3) Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
(1) Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
(2) Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
(3) Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
(4) Za odgovornost za stvarne in pravne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.
37.a člen
(1) Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
(2) Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
(3) Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
37.b člen
(1) Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
(2) Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.
(3) Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
37.c člen
(1) Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
- odpravi napako na blagu ali
- vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
- vrne plačani znesek.
(2) V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
(3) Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Glede na to, da te zadeve kar dobro poznam, sicer iz druge stroke, ti bom dal še en nasvet, oz. potrdil Jakovo izjavo.
Počakaj 8 delovnih dni, če boš dobil kakšen odgovor. Če odgovora v pisni obliki ne bo, ga že zaradi tega lahko prijaviš inšpekciji. Bo že za to skupaj s firmo olajšan za 1500 EUR. Potem si OBVEZNO pridobi mennje sodnega izvedenca, lahko mi pošlješ ZS, ti bom dal kontakt. Izvedenec ti bo napisal mnenje in SAMO to ti bo zdržalo na sodišču, ker ti nisi strokovno usposobljena oseba. Z izvedeniškim mnenjem (200-400 EUR, če boš tožbo dobil, ti bo trgovec z obrestmi povrnil) se obrni na odvetnika in vložita zahtevek na sodišču tako proti skritim napakam kot tudi za strah, ki ti ga je stroj povzročil.
Če se boš držal navodil, ti bo prihranjena marsikatera pot.
Počakaj 8 delovnih dni, če boš dobil kakšen odgovor. Če odgovora v pisni obliki ne bo, ga že zaradi tega lahko prijaviš inšpekciji. Bo že za to skupaj s firmo olajšan za 1500 EUR. Potem si OBVEZNO pridobi mennje sodnega izvedenca, lahko mi pošlješ ZS, ti bom dal kontakt. Izvedenec ti bo napisal mnenje in SAMO to ti bo zdržalo na sodišču, ker ti nisi strokovno usposobljena oseba. Z izvedeniškim mnenjem (200-400 EUR, če boš tožbo dobil, ti bo trgovec z obrestmi povrnil) se obrni na odvetnika in vložita zahtevek na sodišču tako proti skritim napakam kot tudi za strah, ki ti ga je stroj povzročil.
http://www.r-parketi.si
Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
Potrjujem zgoraj napisano. Pa nikakor ne pristani, da pooblascen servis ugotavlja, ce gre res za stvarne napake. Ker pooblascen servis je v grobem dolzan kriti le napake, ki so posledica napake v materialu in nicesar drugega. V kolikor gres zakon dobro brati so kupci dobro zasciteni, ce pa zakon pogledas z drugega zornega kota pa tudi prodajalci niso nic manj.Jure napisal/-a:Glede na to, da te zadeve kar dobro poznam, sicer iz druge stroke, ti bom dal še en nasvet, oz. potrdil Jakovo izjavo.
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
tehnični podatki prodajalca
Dodaten opis:
BASHAN 300 kopija Polarisa Revolver
-300CCM ( 350ccm ne obstaja)
-4 takten motor
-19kw
-12 col kolesa
-alu platišča 4 kraka
-širina pnevmatik 255
-oljno/zračno hlajen
- registracija za 2 osebi
-ločene disk zavore spredaj in zadaj
-12L prostornina rezervarja
-5 brzin pol avtomatik
-1 vzratna brzina
-max hitrost 105 km/h
-zelo dobri pospeški
BASHAN 300 kopija Polarisa Revolver
-300CCM ( 350ccm ne obstaja)
-4 takten motor
-19kw
-12 col kolesa
-alu platišča 4 kraka
-širina pnevmatik 255
-oljno/zračno hlajen
- registracija za 2 osebi
-ločene disk zavore spredaj in zadaj
-12L prostornina rezervarja
-5 brzin pol avtomatik
-1 vzratna brzina
-max hitrost 105 km/h
-zelo dobri pospeški
Re: tehnični podatki prodajalca
Ja ko se treba ustavljat brez zavorzigakos napisal/-a: -zelo dobri pospeški
-
zigakos2010
- Začetnik
- Reactions:
ODGOVOR PRODAJALCA
Prodajalec mi je odgovor poslal v roku 8 dni. Vsebina odgovora je totalni nesmisel. Obrnil sem se na urad za zaščito potrošnika in sedaj pričakujem njihov odgovor. Bom poročal.
- Highlander
- Začetnik
- Reactions:
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Jaz sem imel podoben primer (z ročno uro) in sem se ravno tako, kot ti obrnil na zavod za varstvo potrošnikov in glej ga no zlomka.... Naletel sem na gluha ušesa. Na Uradnem listu vse lepo piše kakšen mora biti izdelek prodan in če teh pogojev ne izpolnjuje že od začetka, se smatra za stvarno napako, za kar imaš pa pravico izdelek vrniti, ti pa zahtevaš nazaj kupnino, za katero imajo oni 8 dni časa, da ugotovijo ali gre res za stvarno napako ali ne (če ja, ti vrnejo kupnino, če pa NE.... Potem pa so mi na zavodu za varstvo potrošnikov povedali, da če želim kupnino nazaj in da oni, niti proizvajalec izdelka ne priznavajo stvarne napake, da bi jih moral civilno tožit..). Sem rekel, pa ne bom jih šel tožit za nekaj, za kar me vi varujete, pa je bilo slišati na drugi strani telefonske zveze samo: "To je vse, kar vam lahko pomagam gospod." Tako je bilo konec veselja... Na koncu sem dobesedno stran vrgel 800€, uro pa se mi ni hotelo iti iskat, ker je neuporabna in jo imam lahko samo za gledati.
Upam, da ti ne boš imel take nesreče, svetujem ti pa da ko boš pisal pismo jim skoraj dobesedno zlezi v r**, da boš mogoče kaj dosegel. Sam sem imel enako vozilo z enakimi problemi in vem kako se počutiš, samo jaz sem vrgel puško v koruzo, ali pa stisnil rep med noge (kakor ti je ljubše), ker pa ga nikomur nisem privoščil, pa sem ga enostavno razstavil na prafaktorje in pospravil v škatle, kjer še danes biva v kleti... Čaka na boljši jutri..
V upanju na ugodno rešitev in srečen zaključek...
Lep pozdrav!
Upam, da ti ne boš imel take nesreče, svetujem ti pa da ko boš pisal pismo jim skoraj dobesedno zlezi v r**, da boš mogoče kaj dosegel. Sam sem imel enako vozilo z enakimi problemi in vem kako se počutiš, samo jaz sem vrgel puško v koruzo, ali pa stisnil rep med noge (kakor ti je ljubše), ker pa ga nikomur nisem privoščil, pa sem ga enostavno razstavil na prafaktorje in pospravil v škatle, kjer še danes biva v kleti... Čaka na boljši jutri..
V upanju na ugodno rešitev in srečen zaključek...
Lep pozdrav!
Bom dodal še jaz svoje težave
Groza me je ker nevem kaj bi naredu in na kakšen način bi od prodajalca izterjal vsaj stroške nakupa.
Tole sem jim napisal .... neuspešno jih ne zanima kar so naredili je to da so me poklicali in zatrdili da sem se zajebal ker sem jim poslal ta dopis .
Pišem vam v zvezi z motorjem KEEWAY Gtx 300
Motor ima po digitalnem prikazovalniku 606 prevoženih km na dan 11.5.2010
Kupljen je bil 15.1.2010 pri prodajalcu AVTO Cerar – Kamnik. V tem času pa se je
zvrstilo vrsto težav ki so se pojavile ob uporabi motorja, ki ste jih deloma
odpravili vendar se v zelo hitrem času ponovno pojavijo na podobnih ali istih
mestih. Dne 9.2.2010 ste s strani Ja... Roz... iz Tržiča ki je poblaščeni
serviser prevzeli motor v nadalnji servis. Težave so bile z izpuhom in krmilnim
sistemom. Nato so se težave z izpuhom ponovno pojavile 31.3.2010 pojavile pa so
se tudi težave z prenosom moči iz agregata na pogonske gredi (krdan) , luči niso
svetile pravilno agregat ni imel moči. Pokanja v krdanski gredni niste
odpravili , zatrdili ste mi da je to normalno in naj me ne skrbi. Ob tem
popravilu je motor imel 444 prevoženih kilometrov. Po telefonskem pogovoru ste
mi zatrdili da je pri prevoženih 500km nujno potrebno opraviti reden servis, ki
ga niste vpisali v servisno knjižico v kateri piše : Uporabnik je dolžan
opraviti prvi servisni pregled na 1000km (+-200). servisni pregled ste mi
zaračunali 88,78 Eura račun je bil izstavljen 8.4.2010.
Dne 5.4.2010 ste po dolgem času ko ste bili obveščeni ,da so ponovno težave z
motorjem motor ponovno prevzeli težave pa so bile : Motor ni deloval ni bilo
kontakta , električne napeljave so bile prislonjene na ogrodje motorja , počena
cev na desni in levi strani (cev za hlajenje motorja na levi in na desni cevka s
toplim zrakom), na mestu agregat trokira , uhaja hladilna tekočina, prevelika
poraba cca 8 litrov /100km , Izpušni sistem – pokanje , luči ne svetijo
pravilno.
Vprašanja:
1) Zanima me zakaj ste mi preden je predpisano opravljali servisni pregled in
sem ga bil dolžan plačati? (opravljali ste ga več kot 50% prezgodaj)
2) Zakaj mi servisnega pregleda niste vpisali v servisno knjižico?
3) Zakaj ne izpolnjujete nujno potrebne dokumentacije ob prevzemu in dostavi
motorja ko vam je oddan v popravilo ? (nikoli nisem prejel nikakršne
dokumentacije ob prevzemu iz servisa na zadnji delovni nalog niste pisali stanje
prevoženih km.)
4) Zakaj se mi ne podaljšuje garancijska doba ko je motor v popravilu ?
5) Zakaj v navodilih za uporabo piše: na vašem štirikolesniku so pritrjene
nalepke z opozorili in napotki za vašo varnost . Na nalepkah tudi piše da
»nikoli ne vozi sopotnika« V prometnem dovoljenju in navodilih za uporabo pa je
dovoljeno voziti sopotnika starejšega od 16 let. ? (Nalepka očitno ni primerna
in zavaja voznika)
6) V navodilih tudi piše pod rubriko GLAVNA KLJUČAVNICA ZA VŽIG :
OFF- v tem položaju so izključeni vsi tokokrogi. Ključ lahko izvlečete.
ON – Motor lahko zaženete. V tem položaju so vključeni vsi tokokrogi. Ključa ni
mogoče izvleči.
P- V tem položaju deluje le električni vitel. Ključ lahko izvlečete.
Glede na navodila smatram da zaradi varnostnih razlogov delovanje vitla ni
pravilno Deluje v vseh pozicijah tudi v poziciji OFF in izvlečenem ključu. Kar
pomeni da niso prekinjeni vsi tokokrogi in smatram da obstaja nevarnost ?
Ponovno vas naprošam da motor uredite v stanje kot bi moralo biti starosti in
prevoženim kilometrom primerno, v najkrajšem možnem času.
Težave ki jih niste odpravili : Izpušni sistem , Pregrevanje –segrevanje
agregata , pokanje v krdanski gredi, vitel , razna napeljava ki je prislonjena
druga ob drugo ali ogrodje motorja in se posledično obrablja, plastika ki
prekriva posodo z gorivom povzroča zvok podoben čričkom na nekaterih mestih ni
pritrjena ker so vijaki odpadli, ropotanje piskanje ob zaviranju, nepravilno
nameščene zavorne cevi ki se ob ostrem zavoju zapletejo ob pogonsko kolo,
ropotanje ob prestavljanju med vsemi pozicijami …
Stalno mi v telefonskih pogovorih zatrjujete da je motor preobremenjen in se
posledično segreva omenili ste težave z menjalnikom in glavo motorja ki naj bi
bili deformirani zaradi posledic segrevanja.
Zanima me zakaj v kolikor se motor res preveč segreje in naj nebi bil primeren
za nadaljevanje vožnje na digitalnem prikazovalniku to ni vidno ne po v stolpcu
prikazani temperaturi ali zakaj ni drugega znaka (lučke ki bi na to opozarjala).
Motor ima zaradi uravnavanja temperature agregata nameščen hladilni sistem ?
Ali ta hladilni sistem glede na vaše trditve ne deluje pravilno ?
Prosim da mi v pisni ali elektronski obliki odgovorite na vprašanja v roku ki je
zakonsko določen (8 dni) oziroma v čim krajšem času . V kolikor se ne boste
držali zakonskih določil bom prisiljen poslati prijavo tržnemu inšpektoratu.
Motor pa prevzamete in opravite vse potrebna servisna dela in ob tem upoštevate
garancijo.
Za vse dele ki jih boste nadomestili in niso bili prvotno nameščeni ali ste jih
odstranili zahtevam da priznavate stvarno napako in podaljšani termin garancije.
Groza me je ker nevem kaj bi naredu in na kakšen način bi od prodajalca izterjal vsaj stroške nakupa.
Tole sem jim napisal .... neuspešno jih ne zanima kar so naredili je to da so me poklicali in zatrdili da sem se zajebal ker sem jim poslal ta dopis .
Pišem vam v zvezi z motorjem KEEWAY Gtx 300
Motor ima po digitalnem prikazovalniku 606 prevoženih km na dan 11.5.2010
Kupljen je bil 15.1.2010 pri prodajalcu AVTO Cerar – Kamnik. V tem času pa se je
zvrstilo vrsto težav ki so se pojavile ob uporabi motorja, ki ste jih deloma
odpravili vendar se v zelo hitrem času ponovno pojavijo na podobnih ali istih
mestih. Dne 9.2.2010 ste s strani Ja... Roz... iz Tržiča ki je poblaščeni
serviser prevzeli motor v nadalnji servis. Težave so bile z izpuhom in krmilnim
sistemom. Nato so se težave z izpuhom ponovno pojavile 31.3.2010 pojavile pa so
se tudi težave z prenosom moči iz agregata na pogonske gredi (krdan) , luči niso
svetile pravilno agregat ni imel moči. Pokanja v krdanski gredni niste
odpravili , zatrdili ste mi da je to normalno in naj me ne skrbi. Ob tem
popravilu je motor imel 444 prevoženih kilometrov. Po telefonskem pogovoru ste
mi zatrdili da je pri prevoženih 500km nujno potrebno opraviti reden servis, ki
ga niste vpisali v servisno knjižico v kateri piše : Uporabnik je dolžan
opraviti prvi servisni pregled na 1000km (+-200). servisni pregled ste mi
zaračunali 88,78 Eura račun je bil izstavljen 8.4.2010.
Dne 5.4.2010 ste po dolgem času ko ste bili obveščeni ,da so ponovno težave z
motorjem motor ponovno prevzeli težave pa so bile : Motor ni deloval ni bilo
kontakta , električne napeljave so bile prislonjene na ogrodje motorja , počena
cev na desni in levi strani (cev za hlajenje motorja na levi in na desni cevka s
toplim zrakom), na mestu agregat trokira , uhaja hladilna tekočina, prevelika
poraba cca 8 litrov /100km , Izpušni sistem – pokanje , luči ne svetijo
pravilno.
Vprašanja:
1) Zanima me zakaj ste mi preden je predpisano opravljali servisni pregled in
sem ga bil dolžan plačati? (opravljali ste ga več kot 50% prezgodaj)
2) Zakaj mi servisnega pregleda niste vpisali v servisno knjižico?
3) Zakaj ne izpolnjujete nujno potrebne dokumentacije ob prevzemu in dostavi
motorja ko vam je oddan v popravilo ? (nikoli nisem prejel nikakršne
dokumentacije ob prevzemu iz servisa na zadnji delovni nalog niste pisali stanje
prevoženih km.)
4) Zakaj se mi ne podaljšuje garancijska doba ko je motor v popravilu ?
5) Zakaj v navodilih za uporabo piše: na vašem štirikolesniku so pritrjene
nalepke z opozorili in napotki za vašo varnost . Na nalepkah tudi piše da
»nikoli ne vozi sopotnika« V prometnem dovoljenju in navodilih za uporabo pa je
dovoljeno voziti sopotnika starejšega od 16 let. ? (Nalepka očitno ni primerna
in zavaja voznika)
6) V navodilih tudi piše pod rubriko GLAVNA KLJUČAVNICA ZA VŽIG :
OFF- v tem položaju so izključeni vsi tokokrogi. Ključ lahko izvlečete.
ON – Motor lahko zaženete. V tem položaju so vključeni vsi tokokrogi. Ključa ni
mogoče izvleči.
P- V tem položaju deluje le električni vitel. Ključ lahko izvlečete.
Glede na navodila smatram da zaradi varnostnih razlogov delovanje vitla ni
pravilno Deluje v vseh pozicijah tudi v poziciji OFF in izvlečenem ključu. Kar
pomeni da niso prekinjeni vsi tokokrogi in smatram da obstaja nevarnost ?
Ponovno vas naprošam da motor uredite v stanje kot bi moralo biti starosti in
prevoženim kilometrom primerno, v najkrajšem možnem času.
Težave ki jih niste odpravili : Izpušni sistem , Pregrevanje –segrevanje
agregata , pokanje v krdanski gredi, vitel , razna napeljava ki je prislonjena
druga ob drugo ali ogrodje motorja in se posledično obrablja, plastika ki
prekriva posodo z gorivom povzroča zvok podoben čričkom na nekaterih mestih ni
pritrjena ker so vijaki odpadli, ropotanje piskanje ob zaviranju, nepravilno
nameščene zavorne cevi ki se ob ostrem zavoju zapletejo ob pogonsko kolo,
ropotanje ob prestavljanju med vsemi pozicijami …
Stalno mi v telefonskih pogovorih zatrjujete da je motor preobremenjen in se
posledično segreva omenili ste težave z menjalnikom in glavo motorja ki naj bi
bili deformirani zaradi posledic segrevanja.
Zanima me zakaj v kolikor se motor res preveč segreje in naj nebi bil primeren
za nadaljevanje vožnje na digitalnem prikazovalniku to ni vidno ne po v stolpcu
prikazani temperaturi ali zakaj ni drugega znaka (lučke ki bi na to opozarjala).
Motor ima zaradi uravnavanja temperature agregata nameščen hladilni sistem ?
Ali ta hladilni sistem glede na vaše trditve ne deluje pravilno ?
Prosim da mi v pisni ali elektronski obliki odgovorite na vprašanja v roku ki je
zakonsko določen (8 dni) oziroma v čim krajšem času . V kolikor se ne boste
držali zakonskih določil bom prisiljen poslati prijavo tržnemu inšpektoratu.
Motor pa prevzamete in opravite vse potrebna servisna dela in ob tem upoštevate
garancijo.
Za vse dele ki jih boste nadomestili in niso bili prvotno nameščeni ali ste jih
odstranili zahtevam da priznavate stvarno napako in podaljšani termin garancije.
Nič nisi zajebal. Vrni moped v kolikor ti ne uspe, ti bo uspelo z tržno inšpekcijo. Zadeva preverjeno deluje oz je delovala pri vračilu Loncina znanemu trgovcu "nakladaču".Markelj napisal/-a: so me poklicali in zatrdili da sem se zajebal
Nekdanji prevarani in razočarani lastnik je v celoti dobil kupnino vrnjeno in se danes srečno vozi z mopedom malce bolj preverjene znamke.
Re: DOKAZILA O SMRTNO NEVARNEM VOZILU