Pozdravljeni vsi uporabniki tega foruma. Sem lastnik ATV Shineray 300 cc, s katerim imam od nakupa letos februarja kup težav.
1. Motor težko vžiga, bencin dobiva, svečka ima iskro, skratka ne vidim nikakršnih večjih težav, da motor ne bi vžgal. Ko sem se nazadnje vozil z njim, sem poizkušal premikati kapico za vžigalno svečko, ko sem jo premaknil, je motor nato zakašljal in čez čas vžgal. Kapica je kovinska, tako, da sumim, da mogoče prebija.
2. ATV, ki sem ga kupil je bil nov in ima še garancijo. Opazil sem, da se odvija eden izmen vijakov na glavi motorja, ki mi ga je nato z moment ključem zategnil prijatelj, ki se profesionalno ukvarja z popravilom motornih koles, pred tem sem poklical prodajalca in mu povedal za to težavo. Odvrnil mi je, da lahko brez težav vijak privijem sam. Po nekaj kilometrih sem preveril kako in kaj je s tem vijakom in spet je bil odvit.
Ker se mi stalno odvija ta vijak, se mi zdi, da je napaka za slab vžig motorja ravno v tem in imam motor slabšo kompresijo.
Trenutni ima motor 1200 km, naslednji teden ga imam namen odpeljati na servis k prodajalcu, kjer sem ga kupil. Na prvem servisu sem mu povedal za vse te težave pa se ni dosti zmenil za njih, odvrnil je da ima ta motor to napako, da težko vžiga. Ali ima mogoče kdo kakšen nasvet glede vseh teh težav.
Hvala za kakršno koli pomoč in pozdrav vsem skupaj!
Shineray 300 cc - kup težav
- truckdriver
- Obiskovalec
- Reactions:
jaz sem tudi imel namen kupiti ta atv pa sem se določil drugače
-100% ti povem zakaj ne vžiga sam bral tudi tuje forume
zato ker je vplinjač-frgazar nižje od vhod vsisa v cilinder zato zmes dobro ne doseže cilindra po domače koleno frgazarja gre v hrib proti vsisu
to sem tudi prodajalcu povedu ker mu ni vžgal ko sem ga hotel kupiti
probaj dat atv na klanec navzdol in ga vžgi če ti bo delovalo je razlog v tem
rešitev koleno od frgazarja na vrhu zareži ga ukrivi navzgor in zavari nazaj
kapci za svečko,odstrani kovinski del in ga zamenjaj za gumo
kateri vijak se ti odvija na glavi ali na pokrovu ventilov je razlika
če ne gre drugače ga zalepi z lepilom za zategovanjem vijakov ali daj vzmetno podložko ali samozatezno matico
glede servisa pri prodajalcu atv ti ODSVETUJEM kajti na atv se nič ne spozna ,raje daj kolegu pa ti naj napravi celoten servis pa spreglej tistih 100eu,ker od prodajalca boš nazaj dobil še slabše kot je sedaj
-100% ti povem zakaj ne vžiga sam bral tudi tuje forume
zato ker je vplinjač-frgazar nižje od vhod vsisa v cilinder zato zmes dobro ne doseže cilindra po domače koleno frgazarja gre v hrib proti vsisu
to sem tudi prodajalcu povedu ker mu ni vžgal ko sem ga hotel kupiti
probaj dat atv na klanec navzdol in ga vžgi če ti bo delovalo je razlog v tem
rešitev koleno od frgazarja na vrhu zareži ga ukrivi navzgor in zavari nazaj
kapci za svečko,odstrani kovinski del in ga zamenjaj za gumo
kateri vijak se ti odvija na glavi ali na pokrovu ventilov je razlika
če ne gre drugače ga zalepi z lepilom za zategovanjem vijakov ali daj vzmetno podložko ali samozatezno matico
glede servisa pri prodajalcu atv ti ODSVETUJEM kajti na atv se nič ne spozna ,raje daj kolegu pa ti naj napravi celoten servis pa spreglej tistih 100eu,ker od prodajalca boš nazaj dobil še slabše kot je sedaj
Potem je za vžiganje problem predvsem v kolenu? Bom upošteval nasvet slepca in poskrbel, da bo uplinjač višje.
Za kapico svečke sem že razmišljal da bi jo zamenjal, a ker je motor še pod garancijo nerad kaj spreminjam, če res ni nujno. Itak pa je bil prodajalec, pri katerem sem kupil ta ATV že velikokrat omenjen na tem forumu, v negativnem smislu, verjetno veste o komu je govora
in bom res servis naredil sam, čeprav ima motor še garancijo, še zlasti po tem, kako je naredil prvi servis...
Glede vijaka pa je problem po moje malo večji, saj, kot sem sam opazil, se vijak odvija v bloku in ne na cilindru in mi tudi vzmetna podložka ne pomaga, sem že poizkusil, zato bo poseg malo večji, ker bom moral motor odstraniti iz okvirja in nato reševato problem naprej. Poizkusil sem ta vijak odstraniti iz bloka, a mi ni uspelo, ker je v napoto okvir, mogoče obstaja kakšen trik, da bi motor nekako nagnil, a kolikor sem vse skupaj opazoval ne bo druge rešitve, kot odstranitev motorja iz okvirja
Hvala lepa za odgovore in lep pozdrav!
P.S. Se opravičujem, če sem nadležen, a bom na tem forumu izvedel največ o vsem, kar me tare
Za kapico svečke sem že razmišljal da bi jo zamenjal, a ker je motor še pod garancijo nerad kaj spreminjam, če res ni nujno. Itak pa je bil prodajalec, pri katerem sem kupil ta ATV že velikokrat omenjen na tem forumu, v negativnem smislu, verjetno veste o komu je govora
Glede vijaka pa je problem po moje malo večji, saj, kot sem sam opazil, se vijak odvija v bloku in ne na cilindru in mi tudi vzmetna podložka ne pomaga, sem že poizkusil, zato bo poseg malo večji, ker bom moral motor odstraniti iz okvirja in nato reševato problem naprej. Poizkusil sem ta vijak odstraniti iz bloka, a mi ni uspelo, ker je v napoto okvir, mogoče obstaja kakšen trik, da bi motor nekako nagnil, a kolikor sem vse skupaj opazoval ne bo druge rešitve, kot odstranitev motorja iz okvirja
Hvala lepa za odgovore in lep pozdrav!
P.S. Se opravičujem, če sem nadležen, a bom na tem forumu izvedel največ o vsem, kar me tare
Zadnjič spremenil Bohorc, dne 02 Jan 2011, 15:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
- freshslo
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Menges
- Kontakt:
S tem kolenom sem imel tudi sam pred leti tezave pri kitajcu. Preprosto je bil kolen predolg in problem z vziganjem se je pojavil pri prvem mrazu, pa ze poleti ni vzigal tako kot bi moral. Na zadnje sem koleno pred vzigom pogrel kar z brenarjem (na sreco koleno ni bilo iz gume). Takrat sem probal tudi zamenjati fergazar za mikunija, vendar ni bilo bistvene razlike. Posledicno pa je bilo treba veckrat menjati tudi valjcke pri one-way sklopki, ki je za magnetom. Ker je ob vsakem neuspelem vzigu zabilo oneway nazaj, verjetno agregat tudi dekompresorja ni imel oz. ni bil dobro narejen. Na zadnje smo jih naredili ze kar malce vecjo serijo in jih dali poboljsati k kolegu, ki se ukvarja z toplotno obdelavo... skratka vecni problemi, moj predlog CIMPREJ MENJAJ ATV !
-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X