Medved v Ljubljani
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Medved v Ljubljani
Le kdo ni slišal ali videl včerajšne breaking news glede medveda v Ljubljani.
To sicer ni sicer nič takega, saj so medvedi pri nas avtohtona vrsta zveri.
Moti me predvsem to, da je zopet prišla na dan dvoličnost in sprevrženost naše družbe oz. očitna ponazoritev večvrednosti prebivalcev naše prestolnice proti ostalim prebivalcem, ki ne živimo ravno zelo blizu ali celo v Ljubljani.
Pri nas ali v naši širši okolici se lahko medvedi svobodno gibljejo po naseljih, prevračajo smetnjake, in strašijo otroke na poti v šolo, kdaj pa kdaj celo napadejo kakega človeka. Kakršen koli protest proti temu je obrazložen tako da provincijalci ne znamo živeti v sožitju z medvedom, se ne znamo in nočemo prilagoditi na stalno prisotnost medveda v našem bivalnem okolju...
Ko slučajno kakemu mlademu medvedjemu radovednežu uspe mimo vseh urbanih preprek prispeti blizu ali celo v Ljubljano, nastane dobesedno obsedeno stanje. Vsaj sklepam po včerajšni burni reakciji prebivalcev prestolnice, medijev in ustreznih organov. Sledila je
takojšna partizanska hajka na medota, ki je zgolj bival v svojem življenskem okolju. Vodja intervencijske skupine šusfehtarjev je omenil celo uboj medveda, če bo potrebno seveda. No, na medvedovo srečo se to ni zgodilo. So ga le omamili in odpeljali na neznano lokacijo v kao njegov življenski prostor. Ter ga tam spustili na svobodo seveda brez vednosti okoliških prebivalcev.
Novo vprašanje se kar samo postavi. Kje so bili včeraj vsi ti ljubitelji živali, naravovarstveniki in podobna sprevržena sodrga, ko so organi nasilno odstranili medveda iz njegovega življenskega prostora?
Bili so lepo tiho in z glavo med rameni, ker se oni in njihovi otroci tam sprehajajo ter njihovi negovani štirinožci brez strahu serjejo po okolici.
Od včeraj utemeljeno sklepam, da sem tretjerazredni državljan.
1. razred državljanov v Slo: cigani
2. razred: prebivalci prestolnice
3. razred: ostali slovenski tlačani
Morebitna prepoznavnost z komerkoli je zgolj naključna in nenamerna.
LP!
To sicer ni sicer nič takega, saj so medvedi pri nas avtohtona vrsta zveri.
Moti me predvsem to, da je zopet prišla na dan dvoličnost in sprevrženost naše družbe oz. očitna ponazoritev večvrednosti prebivalcev naše prestolnice proti ostalim prebivalcem, ki ne živimo ravno zelo blizu ali celo v Ljubljani.
Pri nas ali v naši širši okolici se lahko medvedi svobodno gibljejo po naseljih, prevračajo smetnjake, in strašijo otroke na poti v šolo, kdaj pa kdaj celo napadejo kakega človeka. Kakršen koli protest proti temu je obrazložen tako da provincijalci ne znamo živeti v sožitju z medvedom, se ne znamo in nočemo prilagoditi na stalno prisotnost medveda v našem bivalnem okolju...
Ko slučajno kakemu mlademu medvedjemu radovednežu uspe mimo vseh urbanih preprek prispeti blizu ali celo v Ljubljano, nastane dobesedno obsedeno stanje. Vsaj sklepam po včerajšni burni reakciji prebivalcev prestolnice, medijev in ustreznih organov. Sledila je
takojšna partizanska hajka na medota, ki je zgolj bival v svojem življenskem okolju. Vodja intervencijske skupine šusfehtarjev je omenil celo uboj medveda, če bo potrebno seveda. No, na medvedovo srečo se to ni zgodilo. So ga le omamili in odpeljali na neznano lokacijo v kao njegov življenski prostor. Ter ga tam spustili na svobodo seveda brez vednosti okoliških prebivalcev.
Novo vprašanje se kar samo postavi. Kje so bili včeraj vsi ti ljubitelji živali, naravovarstveniki in podobna sprevržena sodrga, ko so organi nasilno odstranili medveda iz njegovega življenskega prostora?
Bili so lepo tiho in z glavo med rameni, ker se oni in njihovi otroci tam sprehajajo ter njihovi negovani štirinožci brez strahu serjejo po okolici.
Od včeraj utemeljeno sklepam, da sem tretjerazredni državljan.
1. razred državljanov v Slo: cigani
2. razred: prebivalci prestolnice
3. razred: ostali slovenski tlačani
Morebitna prepoznavnost z komerkoli je zgolj naključna in nenamerna.
LP!
- rudi12
- Duvator pripravnik
- Reactions:
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Brinovc saj ni bilo panike,razen v ZOO,saj so prijavili medveda samo zato,ker bi ga Ljubljančani lahko videli zastonj in to v naravnem okolju.Lobi dela svoje in naša vrla policija,lovci in specijalci so to nevarnost za ZOO odstranili.Je pač državno podjetje,ki ima monopol v Ljubljani nad divjimi živalmi in bi zaradi neplačanega ogleda medveda šlo v stečaj. 
4x4 norc!!!)

- rudi12
- Duvator pripravnik
- Reactions:
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Sem se hotel iz naše strani pretihotapit pod lepilnim trakom,pa jih je bilo takoj pet okoli mene (policajev in nekih ćudnih jagrov z snajperkami) in so mi razlagali kako nevarno je sedaj na Rožniku.Ko sem jih uprašal,če mogoče medveda varujejo pred nami,pa so me nekam čudno gledali.brinovc napisal/-a:Kje si bil Rudi?
Bi se zgolj zapeljal z Linhaiem okoli Rožnika in medved bi se v hudem strahu pobral nazaj od koder je prišel.
LP!
Je bil Šišenski hrib in podnožje Rožnika tako zastražen,kot takrat,ko je Peterle še z varnostniki trimčkal in je bil predsednik.Medvedi so pač medvedi (tudi če niso iz Kočevja).
4x4 norc!!!)

Jah tako je to najbrž ko je medvedov preveč...vsaj lovci tako pravijo. Sam sem iz okolice Dobrepolje, pa moram rečt, da mi ni nič več posebnega, da srečam medvede na makadamskih cestah najmanj 5 krat letno, samo letos že štirikrat. Pa ne samo to, še avtov oziroma prdečih štirikolesnikov se ne bojijo več..kar stojijo na cesti in te gledajo kam se boš ti umaknil. Meni osebno je všeč ko jih srečam, ponavadi jih je celo več na kupu...Ampak ljudje si ne upajo več niti na sprehod u gozd ali po gobe, ker se medvedje na splošno vedno bolj pomikajo proti vasi-mestu.
Kaj čmo..počakajmo da kak medved ubije človeka, morda se pa potem kaj spremeni.
LP
Kaj čmo..počakajmo da kak medved ubije človeka, morda se pa potem kaj spremeni.
LP
- brinovc
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
- Kontakt:
Evo, pa ni več medota, kateri je bil kriv za posrane gate prenekaterih prebivalcev naše prestolnice. Na smrt je bil obsojen takoj (tako kot vsi medvedje do sedaj, ki so si to upali), ko je oskrunil sveto ljubljansko zemljico, le da so mu pristojne inštitucije tokrat pustile iskoristiti zadnjo željo - daljši sprehod po Sloveniji. Je hotel emigrirat v Avstrijo, pa so ga pri tem očitno zalotili in ubili.
Evo sledi njegove zadnje želje:
http://www.medvedi.si/index.php?option= ... &Itemid=92
Bogi je pa ta medo ravno toliko, kot vsi tisti medoti, ki predelani v zrezke in klobase sproščajo slino in polnijo ljudske želodce.
Ker pa medvedje društvo ne počiva, se je organiziralo in izdalo opozorilni spot glede z njihove strani nezaželjenih obiskovalcev gozdov:
http://www.genspot.com/video-56267/slon ... dvedi.aspx
LP!
Evo sledi njegove zadnje želje:
http://www.medvedi.si/index.php?option= ... &Itemid=92
Bogi je pa ta medo ravno toliko, kot vsi tisti medoti, ki predelani v zrezke in klobase sproščajo slino in polnijo ljudske želodce.
Ker pa medvedje društvo ne počiva, se je organiziralo in izdalo opozorilni spot glede z njihove strani nezaželjenih obiskovalcev gozdov:
http://www.genspot.com/video-56267/slon ... dvedi.aspx
LP!
Ne vozijo vsi motoristi nažgani, niti ne puščajo vsi lovci puške z municijo ali pa samo z dostopom do municije na dosegu 12 letnika. Tale je pač zajebu sam. Gede na to, da maier živi takorekoč lučaj stran ga je najbrž poznal ali pa saj slišal za njegovo siceršnje stanje.
Sicer pa tragedija, ni kaj. Upam, da se bo kdo (lastniki orožja) kaj naučil iz tega, čeprav je bila "šola" predraga!
Sicer pa tragedija, ni kaj. Upam, da se bo kdo (lastniki orožja) kaj naučil iz tega, čeprav je bila "šola" predraga!