leteci napisal/-a:
... nekajkrat so se fantje peljali cez njegov travnik in je nato napeljal zajlo cez cesto v gozdu ...
Leteci

Tu je verjetno srž tega problema.
V tem in še mnogih takih primerih smatram, da sti obe neposredno vpleteni strani na enakem nivoju razmišljanja.
Je težko kar takole na podlagi večkrat prenapihnjenih novinarskih rac soditi, za kaj dejansko se je šlo, ker ni poznana zgodba obeh strani. Po vsej verjetnosti pa je dogodek blizu vsebini objave Letečega.
Je pred časom v moji bljižini med vožnjo neposredno do reke neki ribič 3 gume na avtu prerezal na nastavljenih rezilih sredi travnika. Pa le toliko se je peljal po travi, da ni umazal avta na blatnem kolovozu. Kot kaže se ni prvič tam vozil (3 prerezane gume = ribiški obvoz), se je pa definitivno zadnjič.
Sem že večkrat napisal in bom še enkrat v povezavi z temo tega foruma. Mi vozniki štirikolesnikov se premalo pogledamo v dušo, kadar nam gredo po glavi traparije, katerih posledice niso rezultat presoje zdravega človeka (objestna vožnja skozi naselje, po travnikih, njivah, peš poteh, gozdnih cestah in pod). Enako velja tudi za ostale uporabnike naših gozdov vključno z lastniki.
Žal v Slo. še vedno velja (malo prevsebinjena) Orwelova misel: Vsi ljudje (državljani Slo) so enakopravni , toda nekateri so enakopravnejši od drugih (člani PZS, LZS, RZS...)
Samo moje mnenje.
LP!