Deveti dan
Počasi se najin potep bliža koncu. Doma sva naredila plan poti , ki pa sva ga vsaki večer spremenila za drugi dan, Zjutraj sva ga zopet spremenila in se potem čisto drugje potepala kot sva planirala. Nauk brez veze planirat greš kamor te pač nese. Po Jutranji kavici se odločiva greva gledat kje so snemali Vinetuja. Malo sva vprašala pri domačinih in sva kaj hitro našla mesto kjer je stala vas tik nad reko. Po krajšem ogledu jo mahneva na Sveti rok tudi tam so nekaj snemali. Razgledi so fantastični. Na vrhu skleneva nekaj dati pod zob. Medtem , ko jeva opazim v daljavi , da se nekaj premika. Postanem bolj pozoren in in glej ga zlomka nekdo jaha proti nama. Si mislim neki domačin konja preganja. Potem pa pride bližje in šok O veliki Manitu proti nama jaha pravi Vinetu. Si mislim mora , da je salama že prestara kajti pil še nisem nič . Se uščipnem za stegno trikrat pljunem čez ramo pa je Vinetu še kar tu ma ne morem vrjeti svojim očem izrezan ko iz filma. Potem se izkaže , da prihaja sem vsako leto in najame konje in domačine , ki igrajo kavbojce in se gredo indijance in kabojce vmes pa še malo snemajo na kamero. Z njimi je bil možakar , ki je igral statista takrat , ko so snemali prvai film in tako sva bila deležna informacij iz prve roke. Vse sva zvedela kje je dolina smrti , kje je Vinetu padel kako so snemali itd itd. Skratka pika na i najinega potepa. Potem sva se vrnila nazaj v kamp mimo malega Alana kjer naju je meril policaj na izhodu iz tunela . Ocenjujem , da sem peljal nekaj čez šesdeset kjer je dovoljeno pedeset vendar me ni ustavil zgleda , da so cekini na Plitvicah še na delu .Še dolgo v noč premlevava vtise , ki sva jih doživela tisti dan . Naslednji dan so napovedali lepo vreme vendar so se ušteli zato sva jo ucvrla proti domu. Pralo naju je vse do Delnic. Na meji se pa zopet zatakne . Hrvaški policaj se vtakne v slo zastavo , ki jo imam zadaj na anteni. Pravi , da je izobešanje tuje zastave na Hrvaškem ozemlju prekršek in , da moram plačati kazen. Sam se delam neumnega , da nimam pojma , da se to ne sme . Da me na stran in čakam kaj bo. Čez nekaj časa se vrne in reče tokrat naj ti bo. Torej se je res splačalo vreči nekaj drobiža v ribnik na Plitvicah.
Mesto jer je stala indijanska vas.
Sqvo
Ogrodje za šotor
Normalno , ko je najbolj zanimivo ne prilazi. Isto , kot pri moji
Počivališče pred tunelom Sveti Rok
Tudi motoristi jo šibajo gor
Malica
Kaj je to v skalah
Pa ni to ...
O madona Vinetu
Stara bejžva na naju gre
Vpraša kaj vidva bledoličnika delata v dolini miru. Jaz mu takoj ponudim mojo sqvo za dva konja
In odjaha
Dolina miru
Statist , ki je kot mladenič sodeloval pri snemanju originalnega filma.
in naprej
Tudi motoristi imajo svoje steze
Tudi je se dobro
Kamp po mojem okusu
Doma pa je najlepše
l.p.