CF MOTO 450s CUDEN ZVOK

Odgovori
Damci
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Trebnje

CF MOTO 450s CUDEN ZVOK

Odgovor Napisal/-a Damci » 15 Jul 2019, 09:32

Zdravo!

Sem lastnik CF MOTO 450s letnik 2017, prevozenih 4300 km. Stirikolesnik je redno servisiran pri pooblascenem serviserju.
Zanima me samo naslednje.
Ko je masina ogreta na delovni temperaturi in ugasnem in potem cez recimo 15,20 ali 30 min spet zalavfan ima zvok kot vrtna kosilnica oz kot bi bila izpusna cev nekje prezgana, ampak ni. Tak zvok je minuto ali dve, potem je pa spet normaln, gladek in rahlo bobnec. In ko se takrat peljem ravno ne potegne najbolje, ko ta cudni glas mine, gre pa normalno. Pri mrzlem vzigu tega cudnega glasa ni, ali pa ce toplega ugasnem in takoj vzgem tudi ni. Ta cudni glas je samo ce toplega vzgem po nekaj minutah mirovanja.
Mogoce kdo ve kaj bi to bilo? Je to znak kaksne okvare? Ali jaz kompliciram?

Damci
Začetnik
Reactions:

Re: CF MOTO 450s CUDEN ZVOK

Odgovor Napisal/-a Damci » 15 Jul 2019, 09:34

Pozabil sem dodat, da poleg cudnega glasa se zavoham bencin.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 16 Jul 2019, 19:29

To imaš neko vozilo, katero se ne kvari! #-o
Glede na tvoj opis nisi ravno vešč mehanikarije zato je najbolje, da zapelješ vozilo do servisa, mehanika. Vzrokov je lahko veliko in pametovat preko tipkovnice nima smisla. Prvo pa lahko sam snameš plastike in pogledaš, če ni kje kakšna cevka počena, slabo pritrjena, sneta in to je tudi vse, kar lahko narediš pred obiskom mehanika 8-[

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 16 Jul 2019, 19:36

Se strinjam

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 16 Jul 2019, 23:18

Pozdravljen, snami stranske plastike dol, ter preglej izpusno cev, če je kje pocena... Če vse ok. preveri sesalno cev oz.sesalni kolektor ter zračni filter, da ni slučajno zabit in ti ga je skupaj potegnilo.... Pa le javi kaj je blo narobe.. Lp

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 19 Jul 2019, 13:30

:popcorn :k:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 19 Jul 2019, 16:59

Ponovno, eden kateri kupil “Najboljši” štirikolesnik. Best buy! Top! Najboljši nakup! Najugodnejše napram cena- kvaliteta. Premijum vozila so itak precenjena in jih samo “drago “ preplačaš!
Z svojim postom opiše vse težave brez, da bi prej preveril osnove! Snete cevke, kontakte, razrahljanost, puščanje...

In ja! Na ZS za Six Pack Rdečega pleha posredujem kontakt z mehanikom, kateri preko maila, FBuka, Instagrama in ostale virtualne navlake: servisira, zamenja olja, filtre, popravlja osnovna popravila ter po novem nastavi ventile, nastavi optiko-koloteke. Jeseni je predvidena še zamenjava pnevmatik najpogostejših dimenzij ter profilov.

Kokic več ne jem-preobjedel sem se jih zaradi... [-X :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 19 Jul 2019, 20:27

Ja,tudi meni postaja vse skupaj ena beda,samo še kupujemo,in mehakarijamo,šravfamo,..,kaj priporočate,itd,jas se pa že ves čas vozim,brez nikaršnih problemov,pri 60tisoč,in še prve zavore sprednje...

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 20 Jul 2019, 07:19

Lakl... Tvoj odgovor mu ne bo koristil ali pomagal, tudi ostalim v bodoče na, tako je,pac vsak kupi primerno finančnemu stanju ali svojim željam... . Že tisoč x premleta slama in nakladanje... Kot v vsaki drugi temi.... Lp

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 20 Jul 2019, 09:50

Vem, da ne!
Ampak lahko bi tudi sam kaj postoril, pregledal, podrobneje opisal zadevo, kakšna fotka, posnetek težave. Tako pa iz prve ... : pomagajte mi rešiti. To mi deluje tako, da bi rad rešil zadevo brez izvijača, ključa in pregleda vozila. Vem, tudi sam sem imel no name štirikolesnik a če pride do težave je potrebno sneti plastike, ter napraviti detaljni pregled. Veliko krat se z vizualnim pregledom da odkriti majhne nepravilnosti. Ena sneta, počena ali stisnjena cevka zna pokvariti vse.
Prvo: vizualni pregled kompletnega črevesja, cevk, kablov, električne instalacije, spojev, iskanje razpok, puščanje, dovod goriva, filter goriva, zraka... Z prakso se pridobi nek redosled iskanja problema. Pravim, da če nisi vsaj malo vešč mehanike je najbolje naložit na prikolici in via mehanik. Tudi če sam ne odkriješ težave je mehanik edina opcija. Vsi nenavadnimzvoki v delovanju so znak, da je nakaj narobe. Ne! Ne kompliciraš. Zaznal si nenavaden zvok in prižgal alarm. Za rešitev preko tipkovnice je pa premalo podatkov in preveč možnih zadev, katera so lahko v okvari.

To, kdo kaj vozi me boli k....c! Le zavedati se je potrebno kaj voziš in kako voziš, kako vzdržuješ, kje servisiraš...
Še enkrat poudarjam-servis ni samo menjava olja, oljnega filtra in zračnega filtra. To lahko stori vsak lastnik. Vse ostalo je pa ... :whistle:

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 20 Jul 2019, 12:05

Lepo napisano.... Očitno lastnik ni vešč mehanike in verjetno ne ve kaj dosti o 4 ciklih, zato po moje sprašuje, če je že kdo imel tak ali podoben primer..... Tudi sam mu predlagam, da ga zapelje do nekoga, ki se vsaj malo spozna na te stvari... Vzrokov za težave je pa lahko cel kup, in preden se kaj zacne razdirat, se vsekakor preverijo stvari, ki jih je opisal Lakl....do takrat pa :sanke1: in na kak pir.... Lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 21 Jul 2019, 08:26

Po nepotrebnem razpravljate....Damci je že poiskal rešitev, ker niste uspeli tukaj TAKOJ odpravit njegove težave.
Ta forum ima pri prišlekih le en namen....pojebi i prodji....

Damci
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Damci » 21 Jul 2019, 09:49

Pozdravljeni vsi skupaj !

Vse je res kar ste mi napisali in se strinjam z vami in se vam tudi zahvaljujem z vsemi odgovori.
Seveda se zavedam, ta je to vozilo, ki ni dosti samo menjava olja, filtra, itd... Je poleg se en kup stvari na katere mora clovk bit pozoren. Pac ta vozila nastajajo v dezeli riza. Zal, tako je.
Vprasal sem vas zato, ce je slucajno ze imel kdo podobne probleme in da me usmeri na kaj moram bit pozoren. Samo zato.
Drgac pa itak ja, moram si vzet cajt in pobrat vse plastike dol, in raziskat kje je problem.
Drugace sem pa dosti tehnicni tip in vesc mehankeriji in mi je kristalno jasno kako ti stroji delujejo in kako se jih vozi.
Ko pridem do problema in ko ga bom resu vam javim, poslikam, kar koli.

L.P.

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 21 Jul 2019, 10:05

Probaj če se da posneti zvok,bi bilo lažje, da se ugotovi vzrok... .... Lp

Damci
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Damci » 21 Jul 2019, 10:14

Pozdravljeni!

Razumem da smo ljudje kriticni do drugih ljudi, saj zivimo v dezeli kjer vladata svoboda govora in gibanja.
Ampak bil sem trdno preprican, da je ta forum za podajanje mnenj, iskusenj in iskanje resitve o problemih.
Danes ni pomembno kaj vozis. Lahko vozis od Kitajska, Korejska, Evropska, Ameriska vozila in vsa se kvarijo in vsa je treba servisirat.
Ce ima kdo namen svetovat in pomagat lahko kaj napise. Kdor pa nima tega namena je lahko pa tiho. Saj ni noben pod prisilo.
Tisti s kritikam in crnim humorjem je pa bolje da nekajkrat z glavo ob zid udarte, mogoce se bo prebil trd oreh in se bo odprlo okno v svet.

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 21 Jul 2019, 13:00

Trd je bil zid in zato je, tako, kot je =D>
Kot praviš si vešč orodja in le pridno snet plastike. Odpri tudi variomat....

iztok s
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Ščukin Berek

Odgovor Napisal/-a iztok s » 21 Jul 2019, 13:46

Damci napisal/-a:Pozdravljeni!

Razumem da smo ljudje kriticni do drugih ljudi, saj zivimo v dezeli kjer vladata svoboda govora in gibanja.
Ampak bil sem trdno preprican, da je ta forum za podajanje mnenj, iskusenj in iskanje resitve o problemih.
Danes ni pomembno kaj vozis. Lahko vozis od Kitajska, Korejska, Evropska, Ameriska vozila in vsa se kvarijo in vsa je treba servisirat.
Ce ima kdo namen svetovat in pomagat lahko kaj napise. Kdor pa nima tega namena je lahko pa tiho. Saj ni noben pod prisilo.
Tisti s kritikam in crnim humorjem je pa bolje da nekajkrat z glavo ob zid udarte, mogoce se bo prebil trd oreh in se bo odprlo okno v svet.
=D> =D> lep si to napisal
Sam nimam pojma o motorjih zati ti nemorem svetovati ,keri pa vejo so raje tiho ker drugače ...

Uporabniški avatar
catbrier
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a catbrier » 21 Jul 2019, 21:04

Damci napisal/-a:Pozabil sem dodat, da poleg cudnega glasa se zavoham bencin.
Ja, bencin verjetno zavohas iz oduska hlapov, ko je motor segret, se pri meni tudi občasno zgodi na cf 520, ko sem prvič to zavohal, sem šel takoj v akcijo raziskovat, ampak sem ugotovil da tako je....ti pa le preveri da ni kaj narobe, sem samo povedal za svoj primer...lp

Odgovori