Variomat

Odgovori
sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Murska Sobota
Kontakt:

čivava zate

Odgovor Napisal/-a sandihab » 26 Okt 2008, 22:43

Čivava,variš nosilce?kaj praviš,če bi jaz postružil na variomatiku distančnik za 2 mm,da se dejansko variomatik zoži in tako jermen pride više(z tem bi pridobil na maximalni hitrosti).to debatirajo nemci,da se baje najbolj pametno pridobi na hitrosti,da ga nerabiš tiščat do kraja-ročico za plin in tudi nima najvišjih obratov,tako je tudi vibracij manj.Jaz bom probal,tudi os majčkeno namažem z teflonsko mastjo kot si rekel.bomo videli če bo še brnel,mogoče pa še predel ... :?:

Uporabniški avatar
Civava
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Škofa Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Civava » 26 Okt 2008, 23:21

Probaj fotografiraj in poročaj.

l.p.civava

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Re: čivava zate

Odgovor Napisal/-a XXXL » 27 Okt 2008, 09:03

sandihab napisal/-a:Čivava,variš nosilce?kaj praviš,če bi jaz postružil na variomatiku distančnik za 2 mm,da se dejansko variomatik zoži in tako jermen pride više(z tem bi pridobil na maximalni hitrosti).to debatirajo nemci,da se baje najbolj pametno pridobi na hitrosti,da ga nerabiš tiščat do kraja-ročico za plin in tudi nima najvišjih obratov,tako je tudi vibracij manj.Jaz bom probal,tudi os majčkeno namažem z teflonsko mastjo kot si rekel.bomo videli če bo še brnel,mogoče pa še predel ... :?:
Če prav zastopim, je to približno tako, kot če bi avtu odvzel 1. prestavo in dodal 6. prestavo?

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 28 Okt 2008, 21:14

poznavalec,a veš kaj je variomatik?

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 28 Okt 2008, 21:37

Sandi, paziti moraš edino, da jermen ne bo prišel previsoko ... da ne bo drsal po ohišju.
Poraja se mi tudi vprašanje, ali se bo sklopka toliko raztegnila?

XXXL, ni čisto tako. On bi samo dodal 6 prestavo, brez da vzame 1 ven... :twisted:
Distančnik, ki je vmes, omejuje, da bi šel variomat bolj skupaj, in posledično jermen bolj navzven.

Evo video, ki lepo kaže delovanje variomata.
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ajbjdyusJdM&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ajbjdyusJdM&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Okt 2008, 21:44

:drinkers:
Zadnjič spremenil jaka, dne 21 Nov 2012, 00:09, skupaj popravljeno 1 krat.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 28 Okt 2008, 21:47

sandihab napisal/-a:poznavalec,a veš kaj je variomatik?
Ne.... pa me niti ne zanima...
Me pa zanima tvoje reševanje problema... praviš postružiš 2mm, se poveča končna hitrost, ker jermen pride višje... vse lepo in prav, kaj pa se zgodi, ker jermen ne more priti nižje...?
Oziroma še bolje, pobrusiš 10mm, letelo bo kot avion, spodaj pa...? Močan kot tank...
Slika
Ti bom dal lepšo predstavo: imaš dirkalno kolo, ki ima recimo spredaj 3 zobnike. Če hočemo večjo hitrost, prestavimo na večji zobnik. Podobno, kot pri ''tvojem'' variomatiku. Ko zobnikov zmanjka, mi pa bi želeli še večjo hitrost, enostavno odvzamemo najmanjšega in na drugo stran dodamo enega še večjega. Še kar imamo tri zobnike, samo večjo hitrost dosežemo. Hkrati pa malo izgubimo spodaj. Se pravi, če spodaj pobrusiš, jermen ne more več do dna... ne vem pa točno, kako izgleda ta variomat, o katerem je govora, ko je čisto narazen. Mogoče je še dovolj prostora in se motim.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 28 Okt 2008, 21:49

Sem toliko časa tipkal, da sta vmes prišla že dva odgovora.
Se pravi, če se variomat dovolj raztregne, da se najkrajši prenos ne izgubi, bo v redu. Vprašanje pa je, kot je dejal jaka, sklopka.

sandihab
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sandihab » 28 Okt 2008, 22:03

Hvala vsem,ravno sklopka me skrbi..drugače pa med ohišjem in jermenom bi bilo komot 2mm lufta(vibracija jermena)Branko,to sem mislil! Nevem pa kolko bi španalo jermen zaradi kuplunge?M :idea: al poskusa bi mogel izvest.

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 28 Okt 2008, 23:42

A stari dobri tunning variomata z valjčki in vzmetmi pa ne pride več v poštev?

Odgovori