oj bi mi laho gdo povedal koliko gre olja v diferencial lepo prosim
sem pa nov tu gor in vse lepo pozdravljam
diferencial
Re: diferencial
Na diferencialu sta dva vijaka - na enem, ki je višje in je večji se doliva olje, na spodnjem manjšem se kontrolira nivo olja v diferencialu. Torej: najprej odviješ zgornji - večji vijak, nato odvij še spodnjega - manjšega, motor mora biti na ravnem. Če ti bo čez luknjo za spodnji- manjši vijak pričelo kapljati olje,ga je v diferencialu dovolj, v nasprotnem primeru pa ustrezno olje nalivaš počasi v diferencial tako dolgo, da ti spodaj priteče olje. Počakaj, da se odvečno olje scedi čez spodnji vijak, nato vijaka privij nazaj. Oba vijaka sta na bočni strani diferenciala, vijak za izpust olja pa je na spodnji strani diferenciala.
Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
prideš z ATV-jem

Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders
Re: diferencial
Zdravo, torej če sem prav razumel zgornji post, naj bi bil nivo olja pri zadnjem diferencialu cfmoto 500a do spodnjega vijaka? V navodilih je za zadnjega zelo slabo napisano, za sprednji diferencial je napisano do vrha vijaka, kjer se naliva olje. Tako sem naredil tudi zadaj in mi sedaj že nekaj časa meče olje ven skozi cevko za oddušnik. Torej bi moral odviti spodnji vijak in doliti do njega - obkroženega z rdečo na sliki?
Hvala za pomoč.

Hvala za pomoč.