Vse o CF-Motu

Odgovori
bostjan
Začetnik
Reactions:
Kraj: Pivka

Vse o CF-Motu

Odgovor Napisal/-a bostjan » 20 Apr 2007, 21:19

Najprej sta nas Branko in Jure čisto zrajcala z novim ATV-jem, ga potem kupila (čestitam :prayer:, zavidam) zdaj pa ni več nobenega glasu od njiju. Mi, ki ga še nimamo bi radi čim več informacij, slik, filmov, izkušenj, da bi si saj malo potešili željo po tej zverinici. Branko, Jure a sem vaju dovolj izzval? :lol: Pa brez zamere. ;) Naj povem, da me je Branko že povabil na vožnjo. Pridem čez en mesec ko se vrnem iz Rusije. Mogoče dobim tam kakšen Ruski štirikolesnik (tank). Bom prišparal letalsko karto za domov.
Lp

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 21 Apr 2007, 08:30

Imaš prav, sicer je nekaj slik ampak dodatno še ni kaj veliko napisanega, ker ga hočem dodobra testirat, da bodo potem napisano podkrepila še dejstva. Gremo pa čez slab teden z njim v Grčijo, tam se bo najedel kilometrov, slik in videov in bo takrat sledilo obširno poročilo iz poti.
Verjetno bo pa kakšna big screen 8) prezentacija, tako da si vabljen, ko bo ;)

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 21 Apr 2007, 11:44

Tole si pa vrgel rokavico vsem lastnikom in prodajalcem CF-mota na tem forumu... :lol: :adly

Sicer pa ne vem, kaj hočeš. Kar se tiče performans in samega obnašanja tega ATV-ja, smo o tem že kar nekaj napisali (povzetek - ni hitrejši od Adlya :finga:). Tudi test CF-mota je že bil objavljen na tem forumu (malce pobrskaj tule: http://www.offroad.wbc.si/forum/viewtopic.php?t=201)
Če pa želiš eno konkretno poročilo o kvaliteti in vzdržljivost tega ATV-ja, lahko pa čakaš še celo leto. Kajti tega se ne da narediti na podlagi nekaj 100 prevoženih kilometrov, pa tudi po eni turi iz Grčije (še) ne. Ko bo kdo naredil s tem ATV-jem 5000, 6000 ali še več kilometrov (kot npr. z Adlyem,Barosso, Sym-om, ipd), bomo pa lahko konkretno sodili in tudi napisali kako kvaliteten ta ATV je. Če ga torej hočeš kupiti, ga pač kupi in upaj da bo vse OK (tako kot to storijo tudi ostali), če pa mu pa ne zaupaš, potem si pa kupi kaj bolj preverjenega, ne pa da stalno postavljaš vprašanja, na katera ti sedaj še nihče ne more odgovoriti... :roll:

Nič več ne sanjam že vozim... 8)

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Apr 2007, 11:56

Quadoid napisal/-a:....povzetek - ni hitrejši od Adlya...
Ja od ADLY-ja res ni hitrejši, pa tut če bi bil ... ne bi ljubitelji ADLY-ja tega nikoli priznali. :finga:

Ti kar sprašuj Bostjan - sej je prav, da si zakurjen .... :D

Celotna slika o CF-Motu se bo res izoblikovala skozi čas. Do sedaj do njega ni še nobenih zamer. :D

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 21 Apr 2007, 15:05

:shock:
Zadnjič spremenil jaka, dne 16 Mar 2010, 19:26, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
brankom
Začetnik
Reactions:
Kraj: GROSUPLJE

imam namen nakupa

Odgovor Napisal/-a brankom » 21 Apr 2007, 15:59

LEPO POZDRAVLJENI

IMAM NAMEN KUPITI CFMOTO :twisted: ZATO BI PROSIL ZA BOLJ TOČNE PODATKE :twisted: GLEDE SAME KVALITETE " HM KITAJC ???. UPAM, DA GA JE ŽE GDO DODOBRA PREIZKUSIL.

KUPIL PA BI CF500A :evil:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 21 Apr 2007, 21:33

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 21 Apr 2007, 21:35

Jaka je napisal:
Se ne strinjam. Z enim od lastnikom CF moto sva že ukrepala !!!!
Žal,bo treba priznati, da je ta CF moto kar precej "živahnejši" od Adlya 300 S in U !
Tudi konkretni dokazi bodo dodani v " razumnem roku "
Do takrat pa naj nas vse skupaj "žre firbec in foušarija"
Saj vem, da vama ni dalo spati, zaradi mojih postov o performansah CF-mota, zato je tudi bilo vse tiho... :smeeeh: :smeeeh:
No, če sta zares uspela narediti kakšen čarobni tuning, potem bom, kljub žal nasprotnem prepričanju ostalih, priznal, da je CF-moto živahnejši. Ampak, šele ko bom na svoje Slika videl, da je temu res tako. 8) ;)

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Apr 2007, 21:39

Dodobra, hmmm ...
Dobro ime si je že ustvaril v Nemčiji, na Poljskem, Češkem, ....na Slovenski sceni pa je cca. pol leta. Dodobra so ga preizkusili uvozniki, zato so ga tudi uvrstili v svoj prodajni program. Končni uporabniki ga pa še preizkušajo(mo).

Ni zanemarljivo dejstvo, da je slovenski uvoznik generalni za celo bivšo jugo.
Z rezervnimi deli, servisom in vsem ostalim kar paše zraven ni pričakovati problemov - to je prva razlika napram ostalim kitajcem (Linhai je izvzet).

Druga razlika je, kar sicer nima veze s kvaliteto, pove pa veliko o podjetju, ki izdeluje te "karavane", da ima čisto vsak del serijsko (kataloško) številko, tudi plastičen pokrovček na feltni.

Si pa vabljen, da si ga ogledaš v živo, pa boš sam presodil a je to res "kitajc".

P.S.: Velike črke pa .... probaj se jih izogibati. ;)

P.S.2: Pa ne morem verjet, kar dva sta uletela vmes, ko sem post pisal .... :twisted:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
VIP
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Šentvid pri Stični

Odgovor Napisal/-a VIP » 21 Apr 2007, 21:47

Tale CF utegne biti res hiter, ampak bo to verjetno samo za po ravni cesti, ker po ovinkih z avtobusom pač ne moreš dirkat...... :?

:lokostrelec

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 21 Apr 2007, 22:04

Lastniki, zdajšnji in bodoči, lahko samo upate, da ne bo treba kaj menjat, ker so nekateri rezervni deli pretirano dragi. :evil: Skoraj bi lahko rekel, da so cene na nivoju svetovno znanih znamk.

Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 21 Apr 2007, 22:27

Najprej je treba razčistit osnovni pojem o temu karavanu, avtobusu, krampu... :lol:

To ni športni QUAD - je predvsem delovno vozilo, namenjeno tudi užitkom.
To pove njegova oblika, zasnova in predvsem teža.

Cene rezervnih delov na nivoju svetovno znanih znamk ... mogoče so une na nivoju cf-moto :lol: saj je večino delov Made in China :smeeeh:

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

bostjan
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjan » 22 Apr 2007, 00:11

Evo to sem hotu. Da se piše o CFMOTU. Sam sem že kar prepričan , da gre za ATV, ki bi ga rad skoraj vsak imel ali se vsaj kdaj z njim preganjal po terenu. Do takrat, ko ga bom kupil bi pa rad čim več prebral in videl o njem. Lp

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 22 Apr 2007, 07:04

In napisano boš imel. Po današnji vožnji ti pa še malo slikc prilimam. ;)

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 22 Apr 2007, 08:23

Branko je napisal:
To ni športni QUAD - je predvsem delovno vozilo, namenjeno tudi užitkom.To pove njegova oblika, zasnova in predvsem teža.
Odlično napisano!
Jaz sem to že vseskozi vedel, kaj pa ostali :?: :respekt ;)

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 22 Apr 2007, 08:58

Tudi mi smo seznanjeni z tem dejstvom. :evil:
Kdor neve,da avtobus ni F1 je pa res .... :twisted: :roll:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

bostjan
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjan » 22 Apr 2007, 09:51

Še malo bi izzval slovenskega zastopnika za CFMOTO500. :lol: Človek ima občutek kot, da ga nebi hoteli prodajat. Na njihovi internetni strani je ena slikica o njem in osnovni tehnični podatki (še ti niso točni ker se mi zdi da ima 24kW in ne 14kW kot imajo navedeno). Nobene reklame na internetu, revijah. Na avto.net so vsi ATV-ji CFMOTA ni. Kaj je vzrok temu :?: Vsak, ki prodaja se potrudi, da bi prodal čim več.

Uporabniški avatar
Drago
Član kluba
Reactions:
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Drago » 22 Apr 2007, 10:33

Še največ podatkov imaš tu: http://www.bolha.com/oglas2332032

Še glede dirkanja z avtobusom. Tudi to se da, dirkajo celo z avtomobili s pripetimi kamp prikolicami. Pa s krjolami tud. Ne vem zakaj nebi lahko še s krampom. Sploh pa mi ni jasno, čemu te debate o tem kateri je hitrejši. To je na nivoju debat, kdo ima daljšega. Na koncu so vsi skregani, noben pa ne dokaže svoje trditve. Mladci, umirite se malo. Ni vse v (dolžini) hitrosti!

Po res kratkem testu, lahko rečem, da je omenjeno vozilo vsekakor vredno svojega denarja. Ker me zanimajo ATVji, na katerih si ne bom uničil hrbtenice, se mi zdi, da bi bila tole kar prava izbira. Vožnja po terenu z njim je užitek, saj lepo požira neravnine, vodljivost zadovoljiva, terenske sposobnsti pa tudi. Edino vzvratna vožnja po strmem terenu mu dela probleme, zaradi premalo moči. Najbrž obstaja stikalo, s katerim se izključi blokada za vzvratno vožnjo, vendar se ne nahaja na običajnem mestu. Za objektivno oceno vsekakor prekratek test, pa tudi za primerjavo s podobnimi vozili drugih znamk se je potrebno drugače pripraviti. Upam, da bo letos spet srečanje v Lembergu in da bo tam možno preizkusiti in primerjati vozila različnih znamk po istem terenu, ter si po tem izoblikovati neko kolikortoliko realno oceno.

Slika

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 22 Apr 2007, 11:20

Mladci, umirite se malo
Drago hvala za kompliment.Že dolgo nisem slišal,da mi nekdo pri teh letih reče mladec. :D
Kar se pa CF Moto tiče,je bilo pa na začetku ogromno govora in hvale,potem je pa vse potihnilo.Fantje jih imajo že tako dolgo,da bi lahko podali kakšno konkretno mnenje,pa žal nič od tega.Sami izgovori,da še niso pretestirali zadeve,kot da so motor nabavili samo za v garažo in hvalo pred sosedi,kaj so kupili.
Jaz sem od februarja do danes naredil z Linhajem 2000km po vseh možnih terenih,razen po visokem snegu še ne,in vem kaj je zmožen in kako se obnaša. :D
Lastniki CF Moto jih imajo malo manj časa,vendar konkretnega od njih ni nič.O tem je govora v tej temi. :roll:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 22 Apr 2007, 11:53

Jure in jaz sva lastnika šele 14-dni, da ne bo pomote.
Za v garažo ... :lol: Rudi verjemi, da ma Juretov že blizu pol tvojih kilometrov.
Moj pa mogoče res samo stoji v garaži, da se pač hvalim pred sosedi kako velikega imam. :twisted:

Evo oglas na avto.net-u:
http://www.avto.net/2004/Motornakolesa/ ... id=1406684

WWW.COLN.SI
Moped ni. Žival ni.

Uporabniški avatar
rudi12
Duvator pripravnik
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rudi12 » 22 Apr 2007, 13:01

HAHAHA!!! :D Kot mačke okol vrele kaše.Konkretnega kaj zmore motor pa nič. :evil:

4x4 norc!!!)Slika
Slika

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 22 Apr 2007, 13:13

bostjan
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bostjan » 22 Apr 2007, 20:21

Koliko kW ima sedaj CFMOTO500A? Na tujih straneh sem povsod prebral da ima 24kW. Na naših straneh je povsod 14kW. Koliko jih ima v resnici? 14kW za 500 kubikov se mi zdi malo. Sploh, če je ATV težak 340kg.

Uporabniški avatar
Quadoid
Član kluba
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Quadoid » 22 Apr 2007, 20:39

@Bostjan: Če še ne veš, velja za vse 4cikle, zakonska omejitev max 15 Kw. Več jih sicer quad lahko ima, toda potem ga ne moreš registrirati. Zato proizvajalci in uvozniki napišejo uradne moči, ki jih quad sme imeti. Neuradne moči motorjev pa težko dobiš in se lahko med seboj tudi malce razlikujejo. Toda kot mi je znano ima Cf-moto v odprtem stanju(odstranjena blokada na gas-zajli) 24 Kw.

@Drago: Drago se v popolnoma strinjam s tabo, v vsem kar si napisal.
Ta debata, ki se vleče že iz kar nekaj drugih tem, pa je nastala samo iz enega samega razloga.Ker nekateri,ki so že kupili in tisti, ki šele namervajo kupiti CF-moto, ne znajo poiskati na stotine dobrih lastnosti,ki jih ta ATV ima (nekatere dobre si naštel tudi ti), temveč hočejo zaradi ponosa, na vsak način poudarjati eno in edino samo lastnost, v kateri še zdaleč ni slab, a nikakor ne izjemen: to je živahnost, oziroma bolje rečeno odzivnost motorja.
Adly ga po zahtevnih terenih ne more slediti, ker nima 4x4 pogona in ne reduktorja, pa še prenizek je, ker nima posamičnih obes zadaj. Tudi kar se tiče prostora in udboja ga CF-moto prekaša z lahkoto. Podobno velja tudi za opremo, vsaj v A+ različici. Ampak, ker vem, da to ne bo dovolj in ker nočem, da bi se spet kdo pokregal med sabo, bi želel s to debato zaključiti. Zato lahko na blef dodam še naslednje: Tudi po performansah je CF-moto boljši od Adlya. ;)
Če boste sedaj nekteri CF-moto-vci bolje spali, tudi prav, vam privoščim. Toda če mi verjamete ali ne, tudi jaz zaradi te izjave ne bom nič slabše spal in prav nič manj užival na Adlyu... 8)

P.S. To je moj zadnji post na to temo, upam, da ni kdo jezen name in obljubim, da ne bom več pisal o performansah CF-mota...

Uporabniški avatar
morski
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Prevalje

Odgovor Napisal/-a morski » 22 Apr 2007, 20:46

bostjan napisal/-a:Koliko kW ima sedaj CFMOTO500A?
Meja za homologirane ATV-je je 15kW, zato imajo vsi ATV-ji, ki imajo večjo moč vgrajene blokade (šravf na gasu, zaprt izpuh itd.), tako da "zmanjšajo" moč pod to mejo, da ga lahko normalno registriraš.

Edit: me je že Quadoid prehitel...

LT-R 450

Odgovori