500-A težave z vklopom prednjega pogona
500-A težave z vklopom prednjega pogona
Pri 500-A mi ne vklopi prednjega pogona in diferenciala in me zanima če so kakšne že znane težave s tem problemom ki jih lahko sam rešim.
Hvala za odgovor.
LP
Andrej
Hvala za odgovor.
LP
Andrej
-
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Slovenske Konjice
Re: 500-A težave z vklopom prednjega pogona
Varovalke so ok? Ima sodelavc tudi Cf moto in mi je ravno pred kratkim rekel da ko vklopi 4x4 da mu varovalko skuri (ima nekje nekaj stik)
- el.presidento
- ON™®
- Reactions:
- Kraj:: Ivančna Gorica
- Kontakt:
Odvij dol prednji elektro motorček, ki je na diferenijalu za preklop 4x4 in probaj če motorček dela. Lahko je že oslabljen in ga je potrebno menjati.
www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250
Sem odvil in če ga mehansko malo prestavim se vrne v začetni položaj, mislim da je motorček vredu star je komaj leto in pol. Stikalo tudi ni pokvarjeno nekje mora bit napeljava poškodovana.
LP
LP
Mel sem isti problem , pasem razdrl motorni pogon in sem opazil, da vilico katero prestavlja motorček premalo potisne v desno. Vse sem razdrl da sem prišel do vilice jo na eni strani jo odrezal na ravnini zamaknil za cca. 2.5mm v desno ter privaril. Sedaj za enkrat dela brez problema, to zadevo mi je razložil starejši. AT V jaš.
- tripz
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: Tolmin
- Kraj: Tolmin
Pozdravljeni,
sicer imamo pri hiši goes 625 vendar je 4x4 problem podoben kot pri vas. Zanima me ali je vam sploh na LCDju prikazalo da je preklopilo v 4x4 pogon. Ker jaz ko pritisnem gumb se sploh nič ne premakne na LCDju in tudi pogona ne vklopi. Inštalacijo sem preveril in ni nikjer poškodovana. Kakšen predlog?
sicer imamo pri hiši goes 625 vendar je 4x4 problem podoben kot pri vas. Zanima me ali je vam sploh na LCDju prikazalo da je preklopilo v 4x4 pogon. Ker jaz ko pritisnem gumb se sploh nič ne premakne na LCDju in tudi pogona ne vklopi. Inštalacijo sem preveril in ni nikjer poškodovana. Kakšen predlog?
isti problem se imel jaz.
v motorčku ki vklaplja pogon je bila napaka. moder kabel ni imel več stika z bakrom po katerem se vrtijo kontakti(če boste razdrli motorček boste vidli o čem govorim) ker so kabli zaliti se prekinitev ni videla. rešitev: mehansko zvrtal novo luknjo na ohišje, prilotal kabel na omenjeni baker zvezal kabel vse skupaj z tekočo plastiko zopet izoliral in stvar deluje. težko je opisat postopek ker so kitajci kr inovativni pri izdelavah stvari.
če bo še kaj nejasnega pa še kr vprašajte.
LP
v motorčku ki vklaplja pogon je bila napaka. moder kabel ni imel več stika z bakrom po katerem se vrtijo kontakti(če boste razdrli motorček boste vidli o čem govorim) ker so kabli zaliti se prekinitev ni videla. rešitev: mehansko zvrtal novo luknjo na ohišje, prilotal kabel na omenjeni baker zvezal kabel vse skupaj z tekočo plastiko zopet izoliral in stvar deluje. težko je opisat postopek ker so kitajci kr inovativni pri izdelavah stvari.
če bo še kaj nejasnega pa še kr vprašajte.
LP
- tripz
- Obiskovalec
- Reactions:
Hvala lepa,
bom pregledal kontakte na motorju potem bomo pa videli. Ali je bil kabel v konektorju slab ali moški del na motorčku?
bom pregledal kontakte na motorju potem bomo pa videli. Ali je bil kabel v konektorju slab ali moški del na motorčku?
V konektorju je bilo pri meni vse vredu.
samo na kontaktih napake verjetno ne boste našli ker je vezava tak komplicirano narejena da joj.
mehansko odpret ta motorček in z multimetrom preverit vse povezave.
LP
samo na kontaktih napake verjetno ne boste našli ker je vezava tak komplicirano narejena da joj.
mehansko odpret ta motorček in z multimetrom preverit vse povezave.
LP
- tripz
- Obiskovalec
- Reactions:
Pozdravljeni,
sem se končno lotil 4x4 pogona. Kot ste svetovali sem premeril vse povezave, toda vse ok! Prišel sem do zaključka, da je enkrat šla končna jermenica preko vzmeti. tako sem moral ročno vstaviti zagozdo v vzmet, in stvar deluje.
sem se končno lotil 4x4 pogona. Kot ste svetovali sem premeril vse povezave, toda vse ok! Prišel sem do zaključka, da je enkrat šla končna jermenica preko vzmeti. tako sem moral ročno vstaviti zagozdo v vzmet, in stvar deluje.
meni je pa prišlo olje v ohišje z motorčkom. najprej sem mislil da mi pušča med ohišjem pogona in ohišjem motorčka, sem že naročil nov o-ring. se bolj splača kupit nov komplet ali ima zadeva kakšna tesnila (v katalogu rezervnih delov je samo komplet)? pač malo mi pušča iz ohišja, sej zadeva deluje samo ne vem koliko časa bo okej.