Brute Force 750ccm

Odgovori
eco12345
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a eco12345 » 04 Mar 2009, 21:03

Hunter66 napisal/-a:Bravo pravilna odlocitev to je pravi stroj.
eco12345 napisal/-a: Točno tak je...
Ce bo homologiran ne bo ravno tak kot na sliki ampak z malenkostnimi spremembami 8)
In kakšne bi naj bile te spremembe???
Upam, da ga jutri dobim, ker drugače mi bo namesto krvi začel adrenalin teči po žilah :P

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 04 Mar 2009, 21:25

Ce je homologiran v Italiji na KL bo :
1.Imel rocko prednje zapore diferenciala ki se bo med pritiskom zarila v stikalo zaganjaca :evil: (cigani italianski so original levo rocko zamenjali z drugo ker original nima stikala za vse stiri smerokaze in tako med drugim motor sedaj nima vec stikala za ugasanje v sili....)
2. Imel bo prerezan izpusni lonec in noter utaknjene dodatne ovire in nato spet zavarjen
3.Imel bo dodano elektroniko ki motor dusi in zaliva- ga opravilno onesposobi... :twisted:
4.Imel bo alu platisca. :D
5.imel bo popolnoma neuporabno-nedelujoco pletenicno povezavo med noznim pedalom in pedalom prednje zavore ki naj bi kao zagotavljala zaviranje z vsemi stirimi na enkrat...
6.Ne bo imel napisov brute force ampak KVF 750... :toimonster:
Skratka vse kar je dodano za homologacijo z strani podjetja KL v Italianski Bresi je eno veliko sranje da clovek tega enostavno ne more razumet , kako lahko eno brezvezno podjetje tak tehnoloski biser dobesedno pokvari do toliksne mere,da potem ima serviser par ur dela da motor spravi v vsaj priblizno v original stanje.Popolnoma povsod kamor so utakniki prste so zajebali ...mar bi si jih utaknili v :butthead:

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 04 Mar 2009, 22:06

Krivec za "pokvaritev" tehnološko dovršenega stroja so evropski predpisi o homologaciji, ki zahtevajo med drugim tudi centralno zavoro, katalizator, elektroniko, ....
Zavedati se moraš, da s tem, ko motor spraviš v originalno stanje izgubiš homologacijo.

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Mar 2009, 02:28

Branko napisal/-a:Krivec za "pokvaritev" tehnološko dovršenega stroja so evropski predpisi o homologaciji,.
Ker pač spoštujejo zakonodajo.
Naše renomirano podjetje v 03 območju ne doda nič, zaračuna pa pošteno. 8) 8)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 05 Mar 2009, 09:04

jaka napisal/-a:
Branko napisal/-a:Krivec za "pokvaritev" tehnološko dovršenega stroja so evropski predpisi o homologaciji,.
Ker pač spoštujejo zakonodajo.
Naše renomirano podjetje v 03 območju ne doda nič, zaračuna pa pošteno. 8) 8)
Konec koncev so stranke bolj zadovoljne, da dobijo ATV/quad v originalnem stanju, je pa res da problem lahko nastane pri kakšni prometni nesreči ali kaj podobnega...

Kawa Illy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kawa Illy » 05 Mar 2009, 18:23

Ker sem novopečeni ponosni lastnik Kawe 650 me zanima po koliko kilometrih se ponavadi odstrani blokada (pa če morda kdo ve kaj pri 650-tki glede tega sploh naredijo) in koliko cekinov je za to treba odšteti (prvi servis naj bi bil po navodilih po 100 km).

Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem skupaj!

samek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a samek » 05 Mar 2009, 19:57

Kawa Illy napisal/-a:Ker sem novopečeni ponosni lastnik Kawe 650 me zanima po koliko kilometrih se ponavadi odstrani blokada (pa če morda kdo ve kaj pri 650-tki glede tega sploh naredijo) in koliko cekinov je za to treba odšteti (prvi servis naj bi bil po navodilih po 100 km).

Hvala za odgovor in lep pozdrav vsem skupaj!
si se pa hitro naveličal.... 8) .....ja, blokade so notri, dokler je garancija, če ne rabiš ganancije, pa motor malu ulavfaj in lahko odstraniš blokade....mislim da po 500km ali manj....

l.p.

http://www.youtube.com/watch?v=OUz7nO_5gRA
Ponos Oplotnice
Ob tem videu se tudi malo zamisli in daj" palec pod kontrolo"

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 05 Mar 2009, 20:04

samek napisal/-a: blokade so notri, dokler je garancija, l.p.

Blokada je zaradi zakonodaje, vse ostalo so spet "buče".

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 05 Mar 2009, 20:43

Tako je. Blokada je zaradi homologacije, odstrani se jo pa pri 0,00km. 8)

samek
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a samek » 05 Mar 2009, 20:48

jaka napisal/-a:
samek napisal/-a: blokade so notri, dokler je garancija, l.p.

Blokada je zaradi zakonodaje, vse ostalo so spet "buče".
Ja, js sm mislil kot, da je to poseg v motor in se garancija izgubi....drugače pa ja, tudi zakonodaja......

http://www.youtube.com/watch?v=OUz7nO_5gRA
Ponos Oplotnice
Ob tem videu se tudi malo zamisli in daj" palec pod kontrolo"

Kawa Illy
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kawa Illy » 05 Mar 2009, 21:01

Po moje se garancija ne bi smela izgubiti, če bi poseg seveda izvedli pri pooblaščenem serviserju. V kolikor bi kupil nehomologirano verzijo, bi garancija "pri polni moči" motorja vsekakor tudi morala veljati!

Prevoženi kilometri do odstranitve blokade pa me zanimajo iz preprostega razloga - žal nimam toliko časa, da bi 2x "izgubljal" čas s servisiranjem, ker pač domnevam, da bi vse lahko uredil pri prvem servisu!

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 05 Mar 2009, 21:52

Blokade na motorjih imajo tudi boljša nova tovorna vozila, pri katerih se pri določenih kilometrih avtomatsko odstranjujejo (v bistvu se dodajajo konjske moči). Vse to zato, da se nov motor uteče.
Je pa res, da nehomologirani teh blokad nimajo. Prepričan sem, da pri utekanju novega motorja ne delajo škode.

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Uporabniški avatar
Hunter66
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hunter66 » 05 Mar 2009, 23:27

Jaz pa sem popolnoma preprican da dodatno namescene blokade unicujejo zdravlje motorja, zato je moje mislenje tako da se je treba te nesnage resiti ze pred prvim zagonom.
Motor je zelo sofisticirana stvar se posebej zadnje case ko se dodaja na kupe elektronike in vse je z strani inzenirjev ki motor razvijajo do potankosti izracunano.
Potem v tem primeru tak stroj pripeljejo v Italiansko Brešo na KL kjer tamkajsnji mongoloidi kot prvo zamasijo izpuh,vsak ve da zamasen izpuh povzroca pregrevanje motorja ,pregrevanje izpuha ,cilindra in vrha bata.Pregrevanje bata in batnih obrockov pripelje do zacetka videvanj belih dimov iz izpuha kar pomeni rabo motornega olja.....
Zato ce je kupec atv strog spostovalec zakonov naj si kupi kaksno 250-300 ccm igraco ki itak ne da od sebe vec kot 20 konjev niti v dolino.
Nobenega smisla nima kupovati 750 kubicnih zverin ki so zadusene na 20 oslov ce ga mislis tako uporabljat.
To glede utekanja motorja z ali brez blokad je popolnoma brezvezno nakladanje....v Ameriki so prodani kakrsni so, se pravi cistokrvnih 52 konjev zarohni ze ob prvem zagonu....se nisem videl ne avta ne kamiona ne autobusa ne ladje pa niti letala ki bi bilo za cas utekanja kakorkoli blokirano.

Po Slovenskih smrtno nevarnih cestah varno samo še z ATV-ji !!!

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Zgornja Kungota
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Mar 2009, 06:11

Tole si pa napisal tako, kot bi izpod mojih prstov prišlo... :lol:

Po turi paše pošten počitek:
Slika

Uporabniški avatar
Jure
Moderator
Reactions:
Kraj: Škofja Loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure » 06 Mar 2009, 11:21

Tudi jaz vsekakor podpišem napisano 100%. Treba ga je naučit delat na polna pljuča in ne po slamci.

http://www.r-parketi.si

Honda Hornet 900
SMC RAM 520 Racing Edition - in loving memory
KawaKit ZzK 49 (byboat edition)

Uporabniški avatar
tavzy
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Dravograd
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tavzy » 06 Mar 2009, 11:45

Hunter66 :dober

Uporabniški avatar
Branko
Ižanc
Reactions:
Kraj: IG
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Branko » 06 Mar 2009, 13:30

Fantje vse to je res.
Problemi bodo nastali, ko bo nekdo s takim atv-jem udeležen v kakšni hudi nesreči (upam in držim pesti, da do tega ne bo nikoli prišlo) .... potem pa bo jok in stok.
Zakoni niso napisali brez zveze in če bi blo tako simpl, potem bi že zdavnaj imeli tovarniško homologirane suzukije in yamahe....

WWW.COLN.SI
Kaj nej pa jest napišem? ....
Moped ni. Žival ni.
Ima štiri kolesa in gas na palec - se pravi, da je to to! :twisted:

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Mar 2009, 14:21

Aha, kaj pa zlatarski rumeni? A za njih posebej zakone pišejo? :o

Slika

Uporabniški avatar
jevi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Kozjanski park
Kraj: Kozjanski park

Odgovor Napisal/-a jevi » 06 Mar 2009, 16:24

Hunter66 napisal/-a:Jaz pa sem popolnoma preprican da dodatno namescene blokade unicujejo zdravlje motorja, zato je moje mislenje tako da se je treba te nesnage resiti ze pred prvim zagonom.
Motor je zelo sofisticirana stvar se posebej zadnje case ko se dodaja na kupe elektronike in vse je z strani inzenirjev ki motor razvijajo do potankosti izracunano.
Potem v tem primeru tak stroj pripeljejo v Italiansko Brešo na KL kjer tamkajsnji mongoloidi kot prvo zamasijo izpuh,vsak ve da zamasen izpuh povzroca pregrevanje motorja ,pregrevanje izpuha ,cilindra in vrha bata.Pregrevanje bata in batnih obrockov pripelje do zacetka videvanj belih dimov iz izpuha kar pomeni rabo motornega olja.....
Zato ce je kupec atv strog spostovalec zakonov naj si kupi kaksno 250-300 ccm igraco ki itak ne da od sebe vec kot 20 konjev niti v dolino.
Nobenega smisla nima kupovati 750 kubicnih zverin ki so zadusene na 20 oslov ce ga mislis tako uporabljat.
To glede utekanja motorja z ali brez blokad je popolnoma brezvezno nakladanje....v Ameriki so prodani kakrsni so, se pravi cistokrvnih 52 konjev zarohni ze ob prvem zagonu....se nisem videl ne avta ne kamiona ne autobusa ne ladje pa niti letala ki bi bilo za cas utekanja kakorkoli blokirano.
Kaj si videl jaz ne vem, vem pa za to kar sem napisal. :volan:

LP Jevi

-------------------------------------------------
2009-2015 Kawasaki Brute Force 750 4x4
2016-2017 Polaris sportsman 570
2017-2020 Polaris sportsman 850
2022-????? Stels Guepard 850
------------------------------------------

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Mar 2009, 16:41

Pero napisal/-a:Aha, kaj pa zlatarski rumeni? A za njih posebej zakone pišejo? :o
Takrat pa revizija za vsa leta nazaj. Tudi tam bo jok in stok !!! 8)

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 06 Mar 2009, 19:27

jaka napisal/-a:
Pero napisal/-a:Aha, kaj pa zlatarski rumeni? A za njih posebej zakone pišejo? :o
Takrat pa revizija za vsa leta nazaj. Tudi tam bo jok in stok !!! 8)
Vprašanje je, kaj podpišeš, ko prevzameš ATV/quad. Če piše, da si prevzel homologiran, predelan in na 15kW zaprt model, potem bo problem na strani kupca...

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 06 Mar 2009, 19:45

Razen če ga kupim v navzočnosti "prijatelja" inšpektorja, ki moped odpelje na izvedeništvo. Vsekakor bi si z tem dejanjem pljunil tudi v lastno skledo.Zato, naj živi anarhija in vsi se bomo lepo vozili !

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 06 Mar 2009, 19:54

Ja bravo!

Kar mešajte drek.

Bolj ko ga mešate, bolj smrdi.

LP!

Uporabniški avatar
Pero
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Pero » 06 Mar 2009, 21:49

Ma, problem je v naših neživljenskih zakonih. Lepo bi uvedli odprt razred, pa ne bi bilo nobenih težav. Kdor ima 10 jurjev za ATV, bi pa še za realno zavarovanje dal, ne? Celjanov jaz nič ne obsojam, so se pač znašli v naših zakonskih labirintih.

Slika

XXXL
Poznavalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a XXXL » 06 Mar 2009, 21:56

Jaz pa podpiram to, da močnejši štirikolesniki niso za na cesto. Če bi bil zadaj dif, bi šlo brez problema, tako pa so pri višjih hitrostih preveč nevarni. Amen.
Je pa seveda spet odvisno, ali imaš traktorske gume, ki veli po-amortizirajo, ali pa trde nizkopresečne gume, ki vse prenesejo do voznika...

Odgovori