Enx napisal/-a:In kolk te je pršu tale izpuh?
Čemu pa je namenjen tisti S zavoj na 4. sliki?
Tisti "S zavoj" je najpomembnejša stvar celega sistema.

Branko napisal/-a:Bo šel ro-bi-ta vprašat zakaj je S![]()
Z S-zavojem pridobi enako dolžino obeh krakov izpuha.
Jo!Branko napisal/-a:
Z S-zavojem pridobi enako dolžino obeh krakov izpuha.
Ni fora v "krivini", ampak v presekih, dolžinah, kotih,...tavzy napisal/-a:ro-bi,kako pa lahko na določenem izpuhu ugotoviš razliko med samo povečano krivino in krivino ki dejansko ''deluje''
Primer: http://www.loeffler-quads.de/catalog/tu ... b7bf4fccbc
Kaj dobiš v tem primeru a samo povečane cevi za 260e ali se mogoče da že z slike videt da je narejeno po nekih zakonih?
Sam se ne spoznam na to tako dobro,da bi za mojo izjavo dal roko v ogenj,sem pa našel nekaj podatkov:ro-bi napisal/-a:Se strinjam- tisti kilski bat tako hitro gor/dol!!??
Grizz 660 se tudi vrti pri fulu na 8000. Vsaj tako je izmeril kolega. Zato mi ga je škoda tiščat na odprtih cestah.ro-bi napisal/-a: Se pa kar visoko vrti glede na velikost bata in če bi ga priganjal visoko, dvomim o kaki daljši življenjski dobi.
Motor od griza ma 8 in še nekaj kompresijsko razmerje in če je bil res vožen na plin pri 4 do 5K obratov, motor made in yapan; verjamem, da se je vozil 12000 ur.Neki angleški kmet je prodajal grizza 660 (sicer predelanega na plin) z opravljenimi 12000 delovnimi urami. Kaže, da se je kar dosti vozil. Torej so te mašince kar vzdržljive.
11000hirulupi napisal/-a:Torej, koliko ti še manjka do 12000h?
LP