Artic Cat Cruiser 700 4x4

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Artic Cat Cruiser 700 4x4

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 03 Apr 2011, 10:57

Pozdravljeni uporabniki "mačk". Na Avto.net sem opazil, da se pri Editrade prodaja Cruiser 700, modre barve, letnik 2009, s 5800 prevoženimi kilometri. Mislim, da je bil lastnik te muce možakar, ki ima sedaj 1000-ko, če se ne motim. Na forumu se je že enkrat omenjalo, da se bo prodajala ta mačka, pa me zanima kako in kaj je z njo, v kakšni "kondiciji" je, ali ima vso tako opremo kot Cruiser 2010 itd., ker sem pontencialni kupec tega motorja, če se ni že prodal. Bom šel v ponedeljek v Editrade in se pozanimal, ker če so ta motor prodali, bom kupil novega. Še link do oglasa: http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4644046

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

david
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: okolica nove gorice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a david » 03 Apr 2011, 12:20

Oprema ista, razlika samo v barvi, sem ga videl, je kar lepo ohranjen.

2007-Adly 300s

Miha G.
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Miha G. » 03 Apr 2011, 17:33

Tudi jaz sem šel mimo njega lepo ohranjen razlika med 09 in 10 je v dizajnu platišč.

KTM 525 XC :lol: :lol: :lol: noro
KAWASAKI KFX 450R :lol: :lol: :o
SUZUKI LTZ 400-440 :lol: :lol: :lol: :lol:
CAN-AM 450X :lol: :eur :lol: :eur :twisted:
POLARIS SPORTSMAN 500 :oops: :oops:
ARCTIC CAT DVX 400 :lol: :lol: BUM TRESK PRI NOVEM LASTNIKU
YAMAHA BLASTER 200 :lol: :lol: BUM TRESK

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 03 Apr 2011, 19:07

Zahvaljujem se za informacije, sem se pa odločil, da nabavim novega, predvsem iz vidika, da bom motor poznal od samega začetka in da cena rabljenega napram novemu ni prevelika. Jutri še samo skočim z :eur v Editrade in to je to.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 05 Apr 2011, 08:34

Tako, mačka je prišla tudi v naš kraj. Papirji so urejeni, motor registriran, zdaj pa čakam na lepo vreme, da jo še malo sprehodim. Pop prvih 30 km pa zaenkrat lahko rečem le - udobje na višku 8), ženska se počuti kot v fotelju, pravi, da je za 4 cikel že skoraj preveč udobna vožnja :P .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 05 Apr 2011, 08:59

Bohorc napisal/-a:Tako, mačka je prišla tudi v naš kraj. Papirji so urejeni, motor registriran, zdaj pa čakam na lepo vreme, da jo še malo sprehodim. Pop prvih 30 km pa zaenkrat lahko rečem le - udobje na višku 8), ženska se počuti kot v fotelju, pravi, da je za 4 cikel že skoraj preveč udobna vožnja :P .
Zakaj ti pa SMC ni več všeč? Ali je bil problem samo v podaljšani verziji?

LP

AC 700 4x4

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 05 Apr 2011, 15:23

notranjc napisal/-a:
Bohorc napisal/-a:Tako, mačka je prišla tudi v naš kraj. Papirji so urejeni, motor registriran, zdaj pa čakam na lepo vreme, da jo še malo sprehodim. Pop prvih 30 km pa zaenkrat lahko rečem le - udobje na višku 8), ženska se počuti kot v fotelju, pravi, da je za 4 cikel že skoraj preveč udobna vožnja :P .
Zakaj ti pa SMC ni več všeč? Ali je bil problem samo v podaljšani verziji?

LP
Pričakoval sem več novih lastnikov 700-ke, še zate ko vem da si ga imel ga zapuščaš ali kako? Kaj je vzrok?

Uporabniški avatar
snezzak
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a snezzak » 05 Apr 2011, 15:53

Bohorc napisal/-a:Pop prvih 30 km pa zaenkrat lahko rečem le - udobje na višku 8), ženska se počuti kot v fotelju, pravi, da je za 4 cikel že skoraj preveč udobna vožnja :P .
Mislim da je ženin odgovor prevagal, ker je ugotovila da ji to paše in se hoče vozit kot grofica UDOBNO.
Jaz sem enkrat tudi svojo peljal mačko pogledat in od tedaj ko začnem govorit o menjavi ne sliši nič drugega kot samo "mačka" mora bit.

SYM Quad Lander 250
Včasih mal prešvoh - včasih mal prehiter

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 05 Apr 2011, 19:48

snezzak napisal/-a:
Bohorc napisal/-a:Pop prvih 30 km pa zaenkrat lahko rečem le - udobje na višku 8), ženska se počuti kot v fotelju, pravi, da je za 4 cikel že skoraj preveč udobna vožnja :P .
Mislim da je ženin odgovor prevagal, ker je ugotovila da ji to paše in se hoče vozit kot grofica UDOBNO.
Jaz sem enkrat tudi svojo peljal mačko pogledat in od tedaj ko začnem govorit o menjavi ne sliši nič drugega kot samo "mačka" mora bit.
Čez kamot ga ni. Sva danes naredila še nekaj malega kilometrov in mi je že nesla pod nos: "saj sem ti že zdavnaj rekla kakšen 4cikel morava nabavt". Zdej je pa pametna pa misli, da več ve kot v knjigi piše :juhu: :juhu: :juhu:.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 06 Apr 2011, 17:53

Kaj SMC-ja potem prodajaš? Ali že ima novega lastnika?

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 11 Apr 2011, 09:56

hugo napisal/-a:Kaj SMC-ja potem prodajaš? Ali že ima novega lastnika?
Tako je, SMC ima sedaj novega lastnika.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 11 Apr 2011, 10:47

Bohorc napisal/-a:
Kam si ga pa prodal? :oops:

hugo
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a hugo » 12 Apr 2011, 11:03

Berti napisal/-a:
Bohorc napisal/-a:
Ne vidiš, da nas je precej na trnih. Prvi in edini navdušenec modela 700, ki je obljubljal veliko, se je že poslovil od njega brez nekih konkretnih razlogov... Ali je v resnici problem v premajhni moči za ta denar?

Novih lastnikov pa ni na forumu ali je kaj druga? Kako sploh teče prodaja? Morda vprašanje za el.presidenta :oops:

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 12 Apr 2011, 11:30

hugo napisal/-a:
Berti napisal/-a:
Bohorc napisal/-a: Tako je, SMC ima sedaj novega lastnika.
Ne vidiš, da nas je precej na trnih. Prvi in edini navdušenec modela 700, ki je obljubljal veliko, se je že poslovil od njega brez nekih konkretnih razlogov... Ali je v resnici problem v premajhni moči za ta denar?

Novih lastnikov pa ni na forumu ali je kaj druga? Kako sploh teče prodaja? Morda vprašanje za el.presidenta :oops:
Takole je s to zadevo: Jumbota je odkupil el.presidento, ker je imel motor nekaj malega težav, nič posebnega, pa vendarle, zato sva z Boštjanem stvar uredila tako, da je bil volk sit in koza cela, jaz pa sem nato šel v nakup mačke. El.presidento ima sedaj motor preobut na novih platiščih in oblepljen z nalepkami energijske pijače Battery, ki jo promovira in prodaja. Motor je drugače dovolj poskočen, močan in zelo obvladljiv. Z njim sem naredil 1700 km brez večjih težav, malo mi je ponagajalo pretiranjo gretje motorja, pri Boštjanu sedaj funkcionira vse normalno, nekaj težav je le z motorno zavoro, a po mojem tudi tukaj ni nič večjega, to so pač poporodne težave. Moram pa pohvaliti WBC za korektne odnose po nakupu motorja in odpravljanju težavic, ki so se pojavljale in njihvemu trudu za odpravo le-teh. Upam, da bo sedaj motor funkcioniral brez težav, vsaj videti je tako in da bosta el.presidento in njegova boljša polovica z njim naredila veliko kilometrov.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

primerjava

Odgovor Napisal/-a notranjc » 12 Apr 2011, 12:04

In, če odmisliš napake in okvare, primerjava z AC 700, motor, vzmetenje...

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: primerjava

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 12 Apr 2011, 16:34

notranjc napisal/-a:In, če odmisliš napake in okvare, primerjava z AC 700, motor, vzmetenje...
Za potovalno hitrost se je na SMC-ju moral motor vrteti z večjimi obrati, udobje je definitivno na strani mačke, bi pa dal plus SMC-ju glede lege na cesti. Sicer še nisem skoraj nič eksperimentiral z nastavitvijo vzmetenja, (sedaj imam nastavljeno na najmehkeje) na mački je prvo notranje kolo kmalu v zraku, ( ko sem vzmeti stisnil do konca, se je kolo še rajši dvigovalo) kar se pri SMC-ju ni dogajalo. Ker je bil slon odprt je imel tudi boljše pospeške, o tem bom lahko kaj več povedal naslednji teden, v petek peljem motor na prvi servis in ga bodo takrat tudi odprli in se poigrali z računalnikom. Motor je bil na SMC-ju glasnejši in imel več vibracij, tudi bolj požrešen je, bom pa videl sedaj ko mojega odprejo, kakšna bo primerjava potem . Ker je SMC krajši se bolje vozi po terenu in ne naseda, medtem ko se pri mački zaradi daljše medosne razdalje to lahko dogaja, meni se sicer še ni, a predvidevam, da se mi bo, ko bom na kakem razgibanem terenu, saj sem rahlo nasedel tudi z SMC-jem. Zaščita pod motorjem je na SMC-ju kovinska in boljša kot na AC, kjer je plastična in bi jo pri nasedanju prav hitro polomil, zato si bom definitivno sam naredil alu zaščito, mogoče celo nerjavečo, bom videl koliko me bo stala nerjaveča pločevina. Kar se tiče zavor so na AC-ju boljše me pa moti to, da je prva zavora na levi strani krmila in ne na desni, tako kot na SMC-ju in dvokolesnikih. SMC je imel poleg vseh prestav, ki jih ima tudi AC še pozicijo P (parking). Odlagalnih prostorčkov ima SMC več, poleg tega je prostor pod sedežem zaklenjen, sedež se odpre z obratom ključa kontra smeri urinega kazalca in avtomatsko izskoči iz ležišča, tudi pod sedežem je na SMC-ju veliko več prostora kot na AC-ju.
Naj se dotaknem še koles in gum: tukaj ima plus SMC, saj je imel kakovostnejše gume (BIGHORN MAXXIS 14" 26x8 in 14" 26x 10) in hkrati tudi večje, posledično že zaradi tega bolje leži na cesti, je tudi dosti lažji (40 kg!!!) od mačke.
Glede servisnih intervalov in števila pooblašščenih serviserjev zopet zmaga SMC.
Star pregovor pravi: "Vsak berač svojo malho hvali", jaz pa ne bom izpostavljal nobenega izmed omenjenih motorjev, saj ima vsak pozitivne in negativne lastnosti. Bo pa verjetno čas pokazal kako in kaj se bodo stvari odvijale naprej, mani je pri AC-ju prevagala predvsem udobnost, nekoliko tudi izgled samega motorja.

Toliko lahko povem o obeh 4ciklih za sedaj, lep pozdrav vsem.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Re: Artic Cat Cruiser 700 4x4

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 23 Feb 2013, 23:43

Da ne bo tema samevala; najprej jutranje pluženje: http://www.youtube.com/watch?v=DodCzPPyyg0

Po pluženju pa riding in the snow: z Andrejem sva se odločila, da nikakor ne smeva zamuditi prilike, ki nama je bila ponujena v obliki vožnje v snegu po nespluženih poteh. Mačka in BRP sta danes družno delala, kot brat in sestra, do trenutka, ko je mačkon zopet bil posrednik v reševanju majhne krize - pa saj je vajen iz zagat vleči žučkote. Žal slikovnega gradiva zaradi prevelike vneme nimava, adrenalin pa nama ni pustil, da pomisliva na to, da bi zadevo ovekovečila. Priznam, tudi mačkon je kljub krempljem, ki jih ima, imel dosti dela, da se je izvlekel iz delikatne zadeve, ampak se je - in to brez pomoči žučota (nekako se mi dozdeva, da noče sprejeti pomoči znamke Brez Resnih Problemov , alias BRP :twisted: ), po moje bi raje slovo vzel, kot pa od soseda sprejel kakršno koli pomoč, v bilo kakšni obliki :-k .
Kakorkoli, vožnja v celem, zjutraj še suhem snegu se je pokazala kot fenomenalna poteza za lepo preživeto dopoldne, ki pa ga je začinila popoldanska odjuga in sesedanje snega, kar je dodatno popestrilo dogajanje med samo vožnjo. Pa saj ne bi bila vožnja res tisto ta pravo, če se ne bi vmes kaj dogajalo, že pomislek na to, da bi lahko kaj kmalu oba motorja čakala na glas kukavice v divjini, je še dodatno pognalo kri po žilah. Kakršna koli kamera za snemanje dogodkov danes ne bi prišla v poštev, saj je sneg metalo čez motorja, kot bi bila sredi orkana v Ameriki, zato nama ni preostalo drugega, kot da med potjo posnameva nekaj malega slik, za kaj več pa dobrodošli v deželi Cvička ;)

Snega do kolen, oziroma do "kelerja"

Slika

Za premostitev te ovire pridejo v poštev le bohorske orglice (beri motorka)

Slika

Čuj, danes pridem domov v mraku

Slika

Med čik pavzo

Slika

Skoraj nemogoče, pa vendarle - nekaj blata

Slika

Greva, ali ne??? Eh, ne sprašuj, seveda greva - dokler bo šlo se peljeva

Slika

Kakorkoli, tale kanarček z zamenjanim ROTAX agregatom je danes delal, kot se od takega stoja pričakuje - no ja, vsaj pričakuje :twisted:

Slika

ROTAX je danes delal brez težav, ni kazal preutrujenosti in pregrevanja, je pa bilo vroče vozniku in mati Narava je možakarja ravnodušno ohladila :lol:

Slika
Zadnjič spremenil Bohorc, dne 24 Feb 2013, 07:02, skupaj popravljeno 1 krat.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
gmajnar
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bločice pri Blokah

Odgovor Napisal/-a gmajnar » 24 Feb 2013, 06:30

Bohorc, mislim, da bo tebi in še nekaterim drugim nevzdržno hudo, ker že prihaja marec drug teden.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 24 Feb 2013, 06:50

gmajnar napisal/-a:Bohorc, mislim, da bo tebi in še nekaterim drugim nevzdržno hudo, ker že prihaja marec drug teden.
Nikakor [-X [-X . Ko ne bo več snega, pridejo na vrsto druge aktivnosti ;)

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
jay886
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a jay886 » 24 Feb 2013, 09:10

oja... najlepše obdobje za atv :twisted: pa Mala Mlaka se bliža :finga:

2011 Shineray 300 xy hitro prodan..
2012 Can Am outy 800r max..... bo kr nekaj časa ostal...

Slika

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 24 Feb 2013, 09:37

Ja, lepša obdobja za vožnje z ATV-ji so resda pred vrati, čeprav so zame take zimske razmere, kot so letos vrhunec dogajanja. Poleg vseh užitkov v vožnjah in pluženju se na koncu motor očisti kar sam 8) .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 24 Feb 2013, 09:51

jay886 napisal/-a:oja... najlepše obdobje za atv :twisted: pa Mala Mlaka se bliža :finga:
Kaka mala mlaka

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 24 Feb 2013, 16:45

=D> =D> =D>

Uporabniški avatar
el.presidento
ON™®
Reactions:
Kraj:: Ivančna Gorica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a el.presidento » 24 Feb 2013, 19:43

Sta se pa naplužila, hehe...

www.atv.si
2019 - Access 850
2015 - SMC Jumbo 720R
2014 - Cectek 600, Aeon Cobra S 330
2013 - Access Outback 400, Adly 400xs
2012 - SMC Jumbo 720R
2011 - CF Moto Z6, SMC Jumbo 720R
2010 - SMC Jumbo 360R, Dinli 700 Monster
2009 - SMC Stinger 520RR
2008 - Adly 300xs
2007 - SMC Captain 300 Tuning
2006 - Barossa Silverhawk 250R Tuning
2005 - Barossa Cheetah 250

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 24 Feb 2013, 19:57

el.presidento napisal/-a:Sta se pa naplužila, hehe...
Naplužila, navitlala, nametala snega izpod motorjev...no ja, kaj hočem jamrat, saj prav to sva iskala in hotela ;) .
Vsekakor boljše to, kot pa igrat zapečkarja 8) .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Odgovori