nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovori
Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Re: nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a notranjc » 03 Nov 2014, 07:27

BIF napisal/-a:....V bistvu je vsa "prednost" iridium-a...kakor jo jaz vidim....daljša življenska doba in vedno enaka smer iskre. Drugega pa jaz ne opazim...sploh pa ne nekega povečanja moči, ker še obstoječega ne izkoristim.
To je pa zanimiva ugotovitev, ki lahko marsikomu prihrani stroške. Če prav sklepam, nima smisla kupovati mopeda, ki ima več kot 600 - 700 ccm. Razen seveda, če se pretežno voziš po asfaltu. Se pravi, da večje moči na makadamu ali off road ne moreš izkoristiti in je nabava močnejšega mopeda samo stvar ega :-k

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 03 Nov 2014, 08:05

Blizu.
Na terenu, ko moraš vklopit reduktor ni nekih velikih razlik. Reduktorja ne ustaviš zlahka. Razlika je v oprijemu, pnevmatikah, teži... Z 400tko se na terenu čudovito vozi in, če nisi obremenjen z pospeševanjem na makadamu, asvaltu je vsa ostala moč bolj kot ne rezerva. Drugo uprašanje je potovalna hitrost, obremenjevanje agregata pri večjih hitrostih in podobno. Primer bom navedel-Rotax 500 pri 50 km na uro 5600 rpm, Rotax 800r 4900 rpm. Torej je mali Rotax bolj obremenjen.
Pustimo zdaj ego. Od viška ne boli glava. Vsak je svoje sreče kovač.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Nov 2014, 08:20

notranjc napisal/-a:
BIF napisal/-a:....V bistvu je vsa "prednost" iridium-a...kakor jo jaz vidim....daljša življenska doba in vedno enaka smer iskre. Drugega pa jaz ne opazim...sploh pa ne nekega povečanja moči, ker še obstoječega ne izkoristim.
To je pa zanimiva ugotovitev, ki lahko marsikomu prihrani stroške. Če prav sklepam, nima smisla kupovati mopeda, ki ima več kot 600 - 700 ccm. Razen seveda, če se pretežno voziš po asfaltu. Se pravi, da večje moči na makadamu ali off road ne moreš izkoristiti in je nabava močnejšega mopeda samo stvar ega :-k
Točno tako!
Razlika pa je še seveda eno-valjnik in dvo-valjnik.
Pri dvo-valjniku se potreba po večji kubaturi še dodatno zmanjša.
In še praktična izkušnja. Letos ko sva z sinom potovala čez dežele Jugo-Vzhoda, sva tudi po cestah vozila max okrog 70km/h...ostalo (makadam) 30-50 km/h...spet odvisno od makadama in ostalih pogojev (uničene ceste, luknje, vzponi itd.)...po vlakah pa itak ne gledaš na števec...važno je, da se zvlečeš... :mrgreen: No za vse našteto je 500ccm. dvovaljnik (naložen z stvarmi) prek dovolj.
Če pa je pomembna hitrost od kafiča do kafiča, vaško razkazovanje, driftanje v rondojih....no za te potrebe bo pa lahko kdo drug kaj povedal iz izkušenj.
Čisto iz dolgoletnih izkušenj (govorim zase)..je za absolutno vse oblike vožnje na vseh terenih + še nekaj % za dober občutek....idealen motor Rotax 650ccm.
Pa to zdaj ne mislim pumpat k BRP-ju...govorim čisto iz prakse...razmerje moči, prenosov, porabe, rentabilnosti....za teren, asfalt, amakadam, driftanje, potovanja (tudi daljša)....

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Kamnik okolica

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 03 Nov 2014, 09:47

Oj moram podati še moje mnenje,mogoče brcam v meglo a tako nekako je .Pri delu v gozdu (vlačenju hlodov)se raje usedem na linhaija,saj lažje vlečem hlodovino kot z AC-jem. Linhai ima drugačen prenos ko je vključen reduktor,teža motorja je tam tam moči ima dovolj malce dodajo še gume in gre.AC ima dosti počasnejši oz močnejši prenos v reduktorju ,posledično več obratov in veliko večja poraba goriva.

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Nov 2014, 09:51

To ne bi vedel....kot sem že nekje napisal.
Atv uporabljam le v rekreativne namene...za delo ne...ker pač nimam kaj, razen pluženja.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 03 Nov 2014, 10:09

Jaz sem pa prvega (linhai-ja) kupil ravno za delo v gozdu.Namesto ,da bi kupil celoletno zalogo kurilnega olja,sem kupil štirikolesnik (žena je :evil: ),Drva pa so gratis le pripraviti jih je potrebno.To pa tudi ni težko,saj me veseli in nekako sprosti delo v gozdu. Po dveh letih sem se odločil za nakup se enega stirikolesnika. Kupil sem AC 700 s katerim se lahko nemoteče vključim v cestni promet, pa tudi drva pripeljem iz gozda.P S po treh letih se sedaj tudi žena usede nanj in odpelje.Moje mnenje je:da za samo delo v gozdu je 400 ccm kar dovolj, za po cesti pa rajši kaj močnejšega.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 03 Nov 2014, 10:14

BIF napisal/-a:To ne bi vedel....kot sem že nekje napisal.
Atv uporabljam le v rekreativne namene...
[-X motiš se...

Atv uporabljaš isključno zaradi raziskav škodljivih vplivov množičnega pohodništva na določena endemična področja.

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 03 Nov 2014, 10:17

BIF napisal/-a: Razlika pa je še seveda eno-valjnik in dvo-valjnik.
Pri dvo-valjniku se potreba po večji kubaturi še dodatno zmanjša.
In še praktična izkušnja. Letos ko sva z sinom potovala čez dežele Jugo-Vzhoda, sva tudi po cestah vozila max okrog 70km/h...ostalo (makadam) 30-50 km/h...spet odvisno od makadama in ostalih pogojev (uničene ceste, luknje, vzponi itd.)...po vlakah pa itak ne gledaš na števec...važno je, da se zvlečeš... :mrgreen: No za vse našteto je 500ccm. dvovaljnik (naložen z stvarmi) prek dovolj.
Tema je sicer nakup AC vendar mislim, da smo v zelo koristni debati, pa še forum je bolj aktiven. Tega BRP 500 sem si ogledal na sejmu v Celju. Luštkana zadeva in predvsem realitvno poceni, 7.200€ kar me je zelo presenetilo http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8900093&show=1. Dva cilindra in mislim da 45 KS, super. Verjetno bi razmišljal še o Polarisu 800 http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=8106448&show=1 vendar ima cca 80 kg več. Spet bi bil pod vprašajem ego.
Preden pa bi se odločil za tega BRP, bi moral razčistiti, po mojem nelogično zadevo. Zakaj je BRP 650 za 5.000€ dražji?

AC 700 4x4

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 03 Nov 2014, 10:35

Huh...ZELOOO dolga bo...pa ne vem, če smem pisat to v temi o AC-ju...da ne bo spet vroče krvi ali putike pri nekaterih.
Čeprav je vprašanje čisto tehnične narave.
Ampak bom na kratko...podrobnosti pa po želji.
500-ka, ki jo ogleduješ je L-model. Gre za najugodnejšo in najbolj oskubljeno verzijo v BRP-jevi paleti
650-ka pa je XT-P model....po mojem mnenju najprestižnejši model z največjim paketom opreme.
Oba sta na enaki šasiji in z enakim servo sistemom, zavorami in še nekaterimi malenkostmi.
Torej z res čisto osnovo sta enaka...razlika nastane v nadgradnji opreme in kubikov.

Uporabniški avatar
gregor.dolenec
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a gregor.dolenec » 03 Nov 2014, 11:23

brinovc napisal/-a:
BIF napisal/-a:To ne bi vedel....kot sem že nekje napisal.
Atv uporabljam le v rekreativne namene...
[-X motiš se...

Atv uporabljaš isključno zaradi raziskav škodljivih vplivov množičnega pohodništva na določena endemična področja.
Ja,pohodniki bodo pa polenček za polenčkom iz grabna znosili :-k .Pa žal še bukov les ni #-o

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 04 Nov 2014, 11:44

BRP želi v vseh serijah dominirati in mu tudi zelo dobro uspeva z marketingom, ki imajo zares dobrega in močnega. V praksi pa je stvar precej drugačna. BRPjevih 50KS ni močnejših od Kawasakijevih 50KS ali Suzukijevih, čeprav v reklamah vztrajno zavajajo ljudi, kot ariel z pranjem perila ali goretex z vodotesnimi supergami. Mogoče je ta moč se najmanj opazna pri ATVjih. Zelo lepo se pokaže pri JETSKI, kjer SEADOO prikazuje svojega 260KS skuterja kot najmočnejšega, in najhitrejšega, tudi od Kawasakija 260 in 300KS. Ampak v realnem svetu je že Kawasaki 260 močnejši kot BRP. Da o Kawasaki 300KM z kompresorjem ne govorim. Poleg tega BRP uporablja turbino, ki jo je treba vsakih 200ur obnoviti, Kawasaki pa uporablja EATON kompresor, ki ne potrebuje vzdrževanja. Skratka, marketing dela čudeže, ljudje smo pa velikokrat ovce.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 04 Nov 2014, 12:05

Za vodne skuterje ne vem, ker me ne zanimajo.
Za atv-je pa mislim, da je merodajna enota moči prenesena na enoto teže...bolj kot KS.
Ampak v resnici mene osebno tudi to ne zanima. Vsak pač vozi kar mu odgovoarja.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 04 Nov 2014, 21:30

freshslo napisal/-a:BRP želi v vseh serijah dominirati in mu tudi zelo dobro uspeva z marketingom, ki imajo zares dobrega in močnega. V praksi pa je stvar precej drugačna. BRPjevih 50KS ni močnejših od Kawasakijevih 50KS ali Suzukijevih, čeprav v reklamah vztrajno zavajajo ljudi, kot ariel z pranjem perila ali goretex z vodotesnimi supergami. Mogoče je ta moč se najmanj opazna pri ATVjih. Zelo lepo se pokaže pri JETSKI, kjer SEADOO prikazuje svojega 260KS skuterja kot najmočnejšega, in najhitrejšega, tudi od Kawasakija 260 in 300KS. Ampak v realnem svetu je že Kawasaki 260 močnejši kot BRP. Da o Kawasaki 300KM z kompresorjem ne govorim. Poleg tega BRP uporablja turbino, ki jo je treba vsakih 200ur obnoviti, Kawasaki pa uporablja EATON kompresor, ki ne potrebuje vzdrževanja. Skratka, marketing dela čudeže, ljudje smo pa velikokrat ovce.
:dober

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 05 Nov 2014, 11:56

Brinovc s vsemi modrostmi ki si jih prilepil v svoj profil se strinjam razen glede "Tičarce". Zame je ona oz. je bila ne bom rekel kaj..... vsekakor pa ne oseba po kateri bi zaupal.

No malo izven konteksta foruma. Brez zamere.

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Nov 2014, 14:19

rožle napisal/-a:Brinovc s vsemi modrostmi ki si jih prilepil v svoj profil se strinjam razen glede "Tičarce". Zame je ona oz. je bila ne bom rekel kaj..... vsekakor pa ne oseba po kateri bi zaupal.

Ni zamere, nič bat. Različnost je dobrodošla v isti temi.

Evo potem eno življensko od Igorja (Akrapoviča): Odpuščati je težko, vendar so na koncu, če podjetje ne ukrepa, na cesti vsi.

A gremo kupit AC 700?

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 05 Nov 2014, 22:23

brinovc napisal/-a:
rožle napisal/-a:Brinovc s vsemi modrostmi ki si jih prilepil v svoj profil se strinjam razen glede "Tičarce". Zame je ona oz. je bila ne bom rekel kaj..... vsekakor pa ne oseba po kateri bi zaupal.

Ni zamere, nič bat. Različnost je dobrodošla v isti temi.

Evo potem eno življensko od Igorja (Akrapoviča): Odpuščati je težko, vendar so na koncu, če podjetje ne ukrepa, na cesti vsi.

A gremo kupit AC 700?
"Njet" :D

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a notranjc » 06 Nov 2014, 07:08

rožle napisal/-a:
brinovc napisal/-a:

A gremo kupit AC 700?
"Njet" :D[/quote]

Zakaj pa ne :) :heart: , lepo vodljiv, udoben moped, enostaven za vzdrževanje, le nekaj konjičev mu manjka. Vseeno pa tistega BRP 500 pihne na pospeške :mrgreen:

AC 700 4x4

rožle
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a rožle » 06 Nov 2014, 09:23

Da ne bo pomote, skozi moje oči je 700 definitivno dober. Meni pač zadostuje moja dobra stara 500 TRV, zato je bil " njet" :D. In da grem menjat se mi defenitino ne isplača.

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:
Kraj:: novo mesto

Odgovor Napisal/-a dule1 » 09 Dec 2015, 21:30

Zdravo forumaši,imel bi eno prošnjo ali kdo pozna ta štirikolesnik in ali je za vzet,lahko tudi na ZS.
Hvala vnaprej in l.p.

http://www.avto.net/ad.asp?id=10302104

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 11 Dec 2015, 07:22

glede na to da nov z servotom stane 9k...nebi nič razmišljal in kupil novega. pa 2011 letnik so vsi zaribal..neka napaka na ohišju al kaj.. drugač pa fajn motorček.:) sam za tak dnar bi gledal bombarderja 450 maxa..novega..verjetno mal bolša odločitev..

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dule1 » 11 Dec 2015, 19:32

Ja bugimajster se strinjam s tabo ,najboljša varijanta je kupiti novega,vendar s tako opremo je takoj 4 k gor,
Ne vem kaj si mislil s tem, zaribani,agregat če se ne motim je Suzuki-jev,tako da mislim ,da tu nebi smelo bit težav ,seveda so tudi izjeme(ali se motim?) Zanima me predvsem,če kdo pozna motor ,kakšna je njegova zgodovina ,sicer se pa mislim zapeljat proti primorski in zadevo pogledat. Glede BRP-ja pa je izbira razen novih zelo slaba.

l.p.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 11 Dec 2015, 20:23

dule1 napisal/-a:Ja bugimajster se strinjam s tabo ,najboljša varijanta je kupiti novega,vendar s tako opremo je takoj 4 k gor,
Ne vem kaj si mislil s tem, zaribani,agregat če se ne motim je Suzuki-jev,tako da mislim ,da tu nebi smelo bit težav ,seveda so tudi izjeme(ali se motim?) Zanima me predvsem,če kdo pozna motor ,kakšna je njegova zgodovina ,sicer se pa mislim zapeljat proti primorski in zadevo pogledat. Glede BRP-ja pa je izbira razen novih zelo slaba.

l.p.
Jaz sem tega AC-ja kupil od prvega lastnika ga dobro čuval in servisiral mi je dobro služil bil zelo zadovoljen z njim cca 2 leti nazaj sem ga prodal zdajšnjemu 3 lastniku z cca 7000 km tako ,da se ni veliko vozil. Misli, da sem na forumu zasledil ,da je Rogi od tega možaka kupil BRP 650 in kolikor sem razumel je bil BRP pri nakupu v odličnem stanju ,da je Kobal dobro skrbel zanj. Ne vem za kaj bi bilo sedaj drugače. Mene je edino motila preveč šminkerska barvana plastika .He he pa ne tako zelo , sem letos kar enakega nazaj nabavil. Je pa sedajšni moj že prebolel težave ,ki jih je omenil Bugimajstr tako, da ima novo glavno gred na kateri so odpravljene pomanjkljivosti prvo vgradne gredi.

Uporabniški avatar
dule1
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a dule1 » 12 Dec 2015, 09:51

Hvala delorto1,kaj je bilo z glavnimi gredmi ,napiši kaj več ,kaj to napako so imel letniki 2011?
Ali se to lahko rešuje kot reklamacija? :cry: Napiši kaj več
Hvala in l.p.

Uporabniški avatar
delorto1
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a delorto1 » 12 Dec 2015, 16:43

dule1 napisal/-a:Hvala delorto1,kaj je bilo z glavnimi gredmi ,napiši kaj več ,kaj to napako so imel letniki 2011?
Ali se to lahko rešuje kot reklamacija? :cry: Napiši kaj več
Hvala in l.p.
Ne bi vedel jaz osebno nisem imel teh težav.

lozinka
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lozinka » 13 Dec 2015, 00:28

Evo info iz prve roke! Sam imam enakega, isti letnik, kupil sem ga leto in pol starega z 2800 km. Vse lepo in prav, 4cikl je zelo dober in udoben za vozit se sam ali v paru. Vzdrževan redno, servisiran na 1500 km, ampak vseeno je zaribal pri 11000 km. No glede na to da sem jst bil nepazljiv (oz. nisem pričakoval takega sranja) mi je ribnil v vožnji pri hitrosti #-o . Verjetno so bili nekakšni kazatelji na okvaro ampak jst nisem opazil. Skratka, šlo je vse v franže razen bloka in glave motorja. Popravilo na uradnem servisu, nova enoletna garancija, in motor zdej laufa že 7000 km brez težav in problemov \:D/ .
Pri raziskovanju zakaj se je to zgodilo pri brezprekornemu vzdrževanju in v pogovoru z ostalimi lastniki smo ugotovili (to nam je tudi med vrsticami priznal serviser) da je tovarniška napaka na glavni gredi oz. na ojnici. Verjetno slab materijal. Zakaj taka ugotovitev? Enostavno zato ker v naši družbi imamo taka popolnoma enaka tri 4cikla, isti letnik in serija. Vsa tri so imela enak problem samo pri različni kilometraži, s tem da so una dva kolega pravočasno ugotovila kaj se bo zgodilo in je popravilo bilo precej ceneje kot pri meni. Vem za še enega s tako okvaro ki je tudi popravljen, zdej vidim da je tudi @delortov že prebolel enako! Torej, definitivno ali konstrukcijska napaka ali slabi materijali pri teh serijah. Pri novejših letniki tega problema ni zaslediti!

Odgovori