nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovori
bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Jul 2011, 12:40

pozdrav še tukaj..kupil bok štirikolesnika..najmanj 700 ccm..zdaj me pa samo zanima kake hibe ima ac?če mi lahko zaupate..ker se odločam med grizom in ac-jem..najlepša hvala za usak komentar...

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 07 Jul 2011, 12:48

Pri AC-ju ti bo verjetno prej spustila kaka dihtunga pri motorju, težave so bile z elektriko.

AC 400 trv 4xgrebe

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 08 Jul 2011, 20:25

hurco napisal/-a:Pri AC-ju ti bo verjetno prej spustila kaka dihtunga pri motorju, težave so bile z elektriko.
ok dihtunga spusti ob nepravilni vožnji..to se mi nebo zgodilo..kaj je pa z elektriko??ker mislim občasno tudi u kako globoko blato zapeljat...pa nebi rad da je elektrika na udaru...no saj kable bi že zaščitil sam nebi blo pa pajn če bi užig zafrkaval...a ima kdo kake iskušnje z vodo in blatom??

Uporabniški avatar
gavry
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Bela krajina

Odgovor Napisal/-a gavry » 08 Jul 2011, 21:58

to te bo na vsakem,dokler se ne posuši :D

Uporabniški avatar
hurco
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: škofja loka
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hurco » 09 Jul 2011, 07:35

iskušnje z vodo in blatom??
Veliko uporabnikov ima te izkušnje. Dokler bo atv narejen iz železa in podmazan z oljem, da vse skupaj funkcionira, ter dokler bo v njem prisotna elektrika se globoke vode in blata izogibaj. Filmi so eno, realnost pa drugo. Jaz teh izkušenj nimam ker so me drugi prej opozorili. :D

AC 400 trv 4xgrebe

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 09 Jul 2011, 07:54

Vsak obisk vode ali blata nekaj stane. Če ne takoj pa čez nekaj časa. Tukaj bo dobil svoj delež semering,ležaj,el. kontakt in čez nekaj časa se začno posledice. Ni zaščite na nobenem motorju,katera ne bi po nekem določenem času popustila vodi,blatu in pesku. To moraš vzeti v zakup pa naj bo motor narejen na kitajskem,ameriki ali na luni. Na enem odpovedo prej na drugem pozneje. Govorim iz lastnih izkušenj ampak jaz sem se sprijaznil z tem in za svoe užitke sem pripravljen tudi malo popravljat. Blatne kopeli zahtevajo nekajurno pranje in nego. Voda in zaščitna sredstva so obvezen element po furi (WD-40,kontakt sprej,anistatični sprej...) Nekaj lopat blata na dvorišču pa prenesem na cvetlične gredice.
Slika

Na takšnih furah ga ni semeringa,ležaja ali drugega gibljivega dela,da ne bi popustil vdoru svinjarije. Vprašanje je samo kdaj!

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 09 Jul 2011, 09:42

ok to vem da blato se zarine usepovsot in da je treba stvari mazat in čistit..tudi terencu ni fino če je skos od blata..kardane je treba mazat..:)kakšna je pa cena tega potrošnega materiala?mislim razlika med grizlijem in ac-jem.ac se mi skoraj bol dopade ker je že homologiran pa velik opreme ima..vem pa da usaka vožnja po terenu zahteva svoj davek..tako pač je..če hočeš zganjat luksuz je treba tut kej dat za ta luksuz..:)

Uporabniški avatar
notranjc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Rakek
Kontakt:

Re: nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a notranjc » 13 Jul 2011, 06:46

bugimajstr napisal/-a:pozdrav še tukaj..kupil bok štirikolesnika..najmanj 700 ccm..zdaj me pa samo zanima kake hibe ima ac?če mi lahko zaupate..ker se odločam med grizom in ac-jem..najlepša hvala za usak komentar...
Jaz sem prevozil 5000 km, 80% makadam, 20% asfalt. Na servisu pri 3000 km mi je pod garancijo zamenjal semering na mašini.

LP

AC 700 4x4

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Re: nakup ac-ja 700 uprašanje.

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 13 Jul 2011, 20:44

mislim..oziroma vem da bo ac..ker na jamahi niso resni..noben te ne šmirgla ko prideš uprašat..na ac si pa uzamejo čas za kupca..tko da bo ac..kolk je res in kolk ne neven..ker mi je mojstr u asb reku da je sam še eden na rampi za 9 pa še nekej jurjev..jutri grem na banko če dobim use papirje ki jih rabim..pol na dopust..in ko pridem z dopusta ......upam da bodo že cekini in se direktiva zapelem enga iskat...pol pa akcija...

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 13 Jul 2011, 21:00

Ne gre, kaj bugimajstr ???
Še enkrat te bom prosil k upoštevanju pravil. Ne vem ali je tako težko. Večina se nas trudi, ti pa takole "ignorantsko".
Hvala in brez zamere.

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Mirna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 14 Jul 2011, 00:01

jaka napisal/-a:Ne gre, kaj bugimajstr ???
Še enkrat te bom prosil k upoštevanju pravil. Ne vem ali je tako težko. Večina se nas trudi, ti pa takole "ignorantsko".
Hvala in brez zamere.
Jaka, škoda izgube besed in pisanja na temo pravopisnega slovenskega knjižnega jezika, ker nekateri uporabniki foruma ne vedo, da se tukaj ne gremo ravno principa, ki si ga je zamislil Vuk Stefanović Karadžić - "piši kao što govoriš"(prevod: piši, kot govoriš) :lol:
Ignorantski odnos na dosedanja opozorila pa kaže na to, da uporabnik ne rabi pomoči in nasvetov ostalih uporabnikov tega foruma :twisted: ;) .

Kamor ne prideš peš-
prideš z ATV-jem :twisted:
Arctic Cat Cruiser 700 4x4
Gladiator Quad Riders

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 14 Jul 2011, 00:16

Probat ni greh in beseda ni konj. :k:
Sicer pa nobeden ne zahteva 100% književno slovenščino itd...sem pa pričakoval od nekoga, ki obdeluje slovensko grudo vsaj malo spoštovanja do nje in njenega naroda . :oops: :oops: S tem pa seveda tudi sebe, svoje delo itd...

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 14 Jul 2011, 00:20

jaka napisal/-a:Probat ni greh in beseda ni konj. :k:
Sicer pa nobeden ne zahteva 100% književno slovenščino itd...sem pa pričakoval od nekoga, ki obdeluje slovensko grudo vsaj malo spoštovanja do nje in njenega naroda . :oops: :oops: S tem pa seveda tudi sebe, svoje delo itd...
Se podpišem, :dober .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 14 Jul 2011, 05:53

Bohorc napisal/-a:
jaka napisal/-a:Probat ni greh in beseda ni konj. :k:
joj spet ste se u pravopis spotaknili...u sloveniji je en kup narečji.iv vrjem da se 3je pravi skovenci..primorc,prekmurc in belokrajnc zihr nebi razumel..govorim o starejših ljudeh ne pa od kakih mladičkov k so že useh sort..:)tako da..vidim da je škoda sploh kaj spraševat če nisi usaj končal kakega letnika slavistike ali pa kako stopnjo več..aja sevede še strijeposje moraš obvladat ker forumi so javni in ne dopuščajo napak...no bom se poslovil..ker vidim da res ni smisla da se matram pa štodiram slavnco...:)

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 14 Jul 2011, 11:50

Ja zgleda da si ti dosti bolj bugi kot pa majster. Samo sprašuješ, iščeš informacije, da bi se pa sam malo potrudil in pisal človeško kot vsi na forumu pa ti kljub opozorilom in prošnjam ne da potruditi :evil: :evil: Verjetno bo res boljše da kar nehaš :!: :!: Mislim..... eni imajo pa res trde buče :(

MAX je na dvorišču :D

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 13 Avg 2011, 20:23

no končno sem prišel do cekinov...in seveda..nobenega ac-ja ni več.....700 ccm......mene pa grize......uff...samo še 700 z servotom je.....a je servo fajn občutljiv na vodo??mislim na pranje in blato?ker je ravno vikend da ne težim ediju..:)ker če nebo drugače bom pa malo več pljunil za stroj.....

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 15 Avg 2011, 20:11

A ti se nisi že ene par krat poslovu :!: :?: :!: :?:
Aja, cekine si dobil :eur :D
Ja na vodo je pa servo zelo občutljiv, mene moj že j..e, ker ga prevečkrat perem :D ;)

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Avg 2011, 20:35

MitjaP napisal/-a:A ti se nisi že ene par krat poslovu :!: :?: :!: :?:
Aja, cekine si dobil :eur :D
Ja na vodo je pa servo zelo občutljiv, mene moj že j..e, ker ga prevečkrat perem :D ;)
a praviš da ni uredu servo za večkratno pranje??uff to mi pa ni ušeč.....pa glih sm se zagrel za servota...kaka je pa razlika med 700 in 550?a sam u konjih in u ceni al še v čem?sam škoda ker 700 nimajo nikjer več..:(razn z servotom...

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Avg 2011, 20:36

aja ja cekine sem dobil...ta teden pade ena mačka...

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 15 Avg 2011, 20:41

Glede na to, da sam pojma nimaš kaj bi sploh rad ti priporočam: osla pod rit, v nahrbtnik korenje, če se slučajno kdaj strma, "gorivo" za osla te ne bo stalo dosti, glede na to da si iz kmetije, verjetno ga prideluješ sam, lahko ga "natankaš" celo tako, da ga spustiš na zelenico in ti jo popase, tako ti obenem opravi delo, ki ga mora sicer kdo drug, stroškov vzdrževanja ni, pa še cekini ti ostanejo :twisted: :snakeman: :-k .

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Avg 2011, 20:47

[quote="Bohorc"]Glede na to, da sam pojma nimaš kaj bi sploh rad ti priporočam: osla pod rit, v nahrbtnik korenje, če se slučajno kdaj strma, "gorivo" za osla te ne bo stalo dosti, glede na to da si iz kmetije, verjetno ga prideluješ sam, lahko ga "natankaš" celo tako, da ga spustiš na zelenico in ti jo popase, tako ti obenem opravi delo, ki ga mora sicer kdo drug, stroškov vzdrževanja ni, pa še cekini ti ostanejo :twisted: :snakeman: :-k .[/quot

hehehehehee..bohorc...bo treba nehat pohat da neboš bedarij govoru...:)kje si ti vidu osla da nosi 2 človela in da leti stotko po cesti..:)hehehehe ne mi zamert..:)sam enga poceni osla bi pa res kupil da mi bo ovce čuval..:)a poznaš kerega??:):):)

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Avg 2011, 20:57

no ..resno..vem jaz kaj bi rad..nekaj kar se nebo veliko kvarilo,da bo dovol močno in da mi bo služilo lep čas...tako da...definitivno bo ac.točno model pa še nevem..bohorc ne mi zamerit..:)jaz sem tudi tišlar z usemi prsti..mogoče se celo poznava..se pravi za info bo potrebno skočit do edija da se pozanimam kaj se da dobit...:)

Uporabniški avatar
MitjaP
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MitjaP » 15 Avg 2011, 21:03

Če ti veš, kaj bi rad, potem sem jaz namesto Ratzigerja v Rimu :lol:

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 15 Avg 2011, 21:10

MitjaP napisal/-a:Če ti veš, kaj bi rad, potem sem jaz namesto Ratzigerja v Rimu :lol:
uff ratzigerja ne poznam..:)u rimu tut še nisem bil...in vrjetno nikol nebom šel ker nisem tam nič izgubil..:)bi pa rad nabavil enega ac-ja 700 če bo le kje kakšen...če ga pa nebo bom pa 550-ko kupil...nekaj bo padlo..še ta teden..

Uporabniški avatar
Bohorc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bohorc » 15 Avg 2011, 21:17

bugimajstr napisal/-a:
Bohorc napisal/-a:Glede na to, da sam pojma nimaš kaj bi sploh rad ti priporočam: osla pod rit, v nahrbtnik korenje, če se slučajno kdaj strma, "gorivo" za osla te ne bo stalo dosti, glede na to da si iz kmetije, verjetno ga prideluješ sam, lahko ga "natankaš" celo tako, da ga spustiš na zelenico in ti jo popase, tako ti obenem opravi delo, ki ga mora sicer kdo drug, stroškov vzdrževanja ni, pa še cekini ti ostanejo :twisted: :snakeman: :-k .[/quot

hehehehehee..bohorc...bo treba nehat pohat da neboš bedarij govoru...:)kje si ti vidu osla da nosi 2 človela in da leti stotko po cesti..:)hehehehe ne mi zamert..:)sam enga poceni osla bi pa res kupil da mi bo ovce čuval..:)a poznaš kerega??:):):)
Osebno ne, te pa poznam preko tega foruma :twisted: :twisted: :twisted:.

Kamor ne prideš peš-
Gladiator Quad Riders

Odgovori