outlander 650 xtp

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Re: outlander 650 xtp

Odgovor Napisal/-a galu » 01 Jun 2016, 07:10

In to za polovico...

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: bela krajina

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 29 Okt 2016, 07:01

vidim da že dolgo nisem obnavljal teme..zato samo na kratko..na srečo sem do zdaj pod garancijo menjal zadnje luči,semering pri menjalniku,jermen (upam da je bil res zamenjan in ne samo očiščen) semering na prvem diferencialu...da ne govorim da sem ga zaradi popravil pod garancijo vozil 3x na servis v 150 km oddaljen servis ski&si čeprav bi pomojem mnenju moral krit prevoz brp ker je enota zatajila..no priznali mi niso nič..edino ko sem dobil račun brez plačila.in seveda zabil 3 dni dragocenega časa..in ker se zadeve čudno obnašajo v zadnjem času z servisom me zanima kdo še popravlja brp-je in je pooblaščen.pa po možnosti da je lastnik vozila lahko polek ko se zadeva popravlja.na ski&si nesmeš bit zravn..kao ni varno..ja seveda..pri vsakem servisu avta pri pooblaščencih si lahko polek.edin pri njih nesmeš bit.zato sem tudi postal sumnjičav da zadeve ne popravijo kot bi morali oziroma nabijajo delovne ure ki so zlatarsko zasoljene..je pa tudi res da razmišljam o kakem garačnem mojstru ki ima računalnik za te brp-je da bi vozil k njemu..čeprav je motor še 2,5 let kao pod garancijo.itak dejansko gre zelo malo popravil pod garancijo.k sreči je to kar sem do zdaj popravljal šlo not čeprav so mi na servisu težili na polno.. no to je na kratko..že u naprej hvala za kak dober servis pooblaščen ali nepooblaščen..ker bo treba počasi naredit drugi servis na 200 ur.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Okt 2016, 09:04

RBATV iz Domzal ;)

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
Rogi
Poznavalec
Reactions:
Kraj: Plave - Posočje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rogi » 29 Okt 2016, 09:49

:dober
freshslo napisal/-a:RBATV iz Domzal ;)

galu
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Il. Bistrica

Odgovor Napisal/-a galu » 29 Okt 2016, 10:20

:D
Rogi napisal/-a::dober
freshslo napisal/-a:RBATV iz Domzal ;)

matjaz67
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Cerknica
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a matjaz67 » 29 Okt 2016, 16:49

Po evropski zakonodaji lahko servisiramo vozila pri vsakem, ki ima registrirano potrebno dejavnost , ne glede na proizvajalca. Sicer po, kogar zanima naj si pogleda naslednje:
http://val202.rtvslo.si/2015/06/kje-pa- ... j-zuli-18/

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 29 Okt 2016, 18:57

Kaj pa se dogaja v SS? Slisal sem da serviserji odhajajo?!

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 29 Okt 2016, 20:00

ja menda jih zapuščajo mehaniki..počas bojo samo še prodajal enote..ko jih pa še andreja zapusti bodo pa zaprli... kolkr sem slišal ustraja samo še jagr pri mehanikih..mislim da drugega več nimajo nobenga..

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 29 Okt 2016, 20:02

aja..a rbatv ma računalnik za skenslat tiste napise po servisu?ker mi grejo na živce da skos nekej piše na displeju...in če je res tako kot je en post višje napisano..sploh nebom več peljal na uradni servis..važno da bo sam servis konkretno opravljen z kvalitetnimi deli..

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 29 Okt 2016, 20:18

Ja bugi, kaj pa v situaciji, ko ti kaj crkne, da nisi ti kriv. Tu dobiš dele v garanciji,tam jih boš moral sam plačat. Ali ne?

Drugače ima RBatv vse za brpje.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 30 Okt 2016, 07:27

Ima diagnostiko za brp.

To je res, da jih bo moral sam placati, ampak bo servis in deli bistveno cenejsi, tako da bo hitro racunica.

-CanAm Outlander 1000 XT
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

spike
Začetnik
Reactions:
Kraj:: mb

Odgovor Napisal/-a spike » 01 Nov 2016, 17:38

Za avtomobile pravijo ,da jih ne rabiš servisirati na uradnem servisu pa bi ti naj garancija veljala vendar more biti servisirano z ustreznimi deli. Mogoče za atv-je velja enako.
http://val202.rtvslo.si/2015/06/kje-pa- ... j-zuli-18/

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 06 Apr 2017, 05:45

evo na brzino en raport..glede servisa..ker so va uradnem servisu hudičevo dragi sem se odločil servisirat v lastni režiji.no servisiral je kolega.tako da sem kakega jurčka prišparal.zamenjane vse tekočine,jermen,nek oddušek..neke dihtunge..skratka vse in še več.z materialom in delom za 300 evrov.tako da..kar se tega tiče mi je postal še brp ušeč.:) edin nad kvaliteto izdelave sem pa razočaran.grušt je res ko iz papirja. :evil: no pač bo treba mal bol mirkat. tako da..če sami servisirate vam po 3 komplet menjavah zihr ostane za nov agregat če ga vrag uzame.zakar tut garancije verjetno nebi dobili če bi vozili k pooblaščencu.tako da..pamet u roke pa cekine sebi u žep.:)

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 06 Apr 2017, 16:39

Za starejšega se bi strinjal,za novega ne,vsaj dokler ima garancijo.Jas ga bom še naprej vozil na pooblaščenega,tudi štempilka nekaj pomeni,vsaj pol pri prodaji,se pametnjakoviči najdejo,in jim nikakor ne moreš dopovedati.
Servis me pa pride,olje,filter,svečka tam do 150 EU,tam na pet tisoč,tak,da vsaj jas se bom še naprej držal servisa.

2012 Yamaha Raptor 700R

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Apr 2017, 05:17

frm napisal/-a:Za starejšega se bi strinjal,za novega ne,vsaj dokler ima garancijo.Jas ga bom še naprej vozil na pooblaščenega,tudi štempilka nekaj pomeni,vsaj pol pri prodaji,se pametnjakoviči najdejo,in jim nikakor ne moreš dopovedati.
Servis me pa pride,olje,filter,svečka tam do 150 EU,tam na pet tisoč,tak,da vsaj jas se bom še naprej držal servisa.
no moj je sicer še v garanciji..ni še 2 leti star.je pa tako da ima nekaj čez 200 ur in 4700km.in je potreben veliki servis.vse tekočine..se pravi po predračuni 600 evrov pa naprej.pomojem se nebi ustavilo tam do 2k evrov na mojem mopedu. zato sem se odločil za popravilo v lastni režiji.:) prodajat ga pa ne mislim..ker pol bom brez mopeda. :twisted:

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 07 Apr 2017, 20:11

Ne pretiravat!
Do 2k€??? Kje si to našel???
Redni servis na 7k km sem plačal 320€! Razen, če si imel polovico mopeda polomljenega in uničenega, potem lahko pride do te cifre. Na G2 menjava jermena pri 4.7k km pomeni, da se z mopedom dela, kot svinja z kurbosom (buča)! Z normalno uporabo gladko vzdrži jermen krepko preko 10k km! Osebno sem ga pri tej kilometrini le pregledoval in čistil variomat, pa je motor bil vse prej kot varčevan.

Tako bom rekel! Vsak stroj ima svojo delovno področje in izven te uporabe se poveča možnost okvar in poškodb. Pa naj bo to CNC, 4cikel, avto,ali pa traktor. Cena rednih servisov je znana in vsi dodatni stroški so posledica lomov in okvar zaradi...! Z nakupom vozila smo se morali sprijaznit z dejstvom, da so servisi na 3k km, da je delovna ura ...€ in, da je strošek vzdrževanja za rekreativno vozilo top znamke pač takšen kot je.
Tudi vzdrževanje Ferarija ni cenejše od Ford Fieste!!! Po kmečki logiki je vse, kar potrebujejo daleč predrago in vse kar prodajajo daleč pod ceno! :butthead:

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 07 Apr 2017, 20:46

lakl..nebom nč pameten..ker to zihr nism. moped ima pri 4700 km 200 delovnih ur!!se pravi moped dela in se ne vozi po cesti..s tem pride tudi do večje obrabe jermena..no moj je kot nov ampak sem preventivno useen zamenjal da imam zdaj starega v rezervi. kot mi je bilo že na prejšnjem servisu rečeno da so vse puše hin..ste se vsi čudili..no zdej ko smo jih pregledal so puše dejansko čist ok.nimajo nič lufta in vse dela kot mora.. na servisu bi jih zihr menjali četudi jih nebi treba..pa tam ko pride oddušnik za prezračit vodni sistem zihr nemore preperet gumica od delovne navade stroja.to je lahko zamo zanič material.ki bi ga na servisu sigurno mastno plačal.pa še par malenkosti ki smo jih konkretno rešili za malo denarja bi na servisu koštalo kot suho zlato..da ne govorim da bi na servisu porabili usaj 12 ur dela..x 50 evrov ura..in je to okol 2k evrov.. čist tako..po kmečki logiki računam. pa brez zamere..sem zato da se vozi na uraden servis..samo sem pa zelo proti temu da na servisu nesmeš bit polek in videt kaj dejansko se dela na motorju in koliko časa..če smo fer..zamenjaš olje in filtre v manj kot eni uri..servis pa čakaš usaj 4.se pravi te brez potrebe olupijo za 150 evrov..

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 07 Apr 2017, 21:28

Prav imaš. Slej, ko prej se boste tudi sami naučili, kako uporabljat, vzdrževat, servisirat in negovat svoje vozilo.
PS!
Ne podpiram nobenega servisa, uvoznika, trgovca. Z uporabo znanja, logike, ročnih spretnosti in malo pameti se, da privarčevat lep kupček €.

Uporabniški avatar
Berti
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: brežice

Odgovor Napisal/-a Berti » 08 Apr 2017, 10:17

lakl napisal/-a:Prav imaš. Slej, ko prej se boste tudi sami naučili, kako uporabljat, vzdrževat, servisirat in negovat svoje vozilo.
bravo!! Sedi 5! :D

bugimajstr
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a bugimajstr » 08 Apr 2017, 20:57

Berti napisal/-a:
lakl napisal/-a:Prav imaš. Slej, ko prej se boste tudi sami naučili, kako uporabljat, vzdrževat, servisirat in negovat svoje vozilo.
bravo!! Sedi 5! :D
ja..čezdalje bol mi je jasno zakaj večina ko ima moped vozi samo malo ceste in makadama..nikakor terena..zakaj..ker čim je malo bol extrem se moped zjebe do amena..pol je pa sam popravilo..ehh..brezveze..kar se tega tiče je bla moja muca zakon..čeprav me je jebala u glavo..

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 09 Apr 2017, 08:47

Mogoče si bi malo pogledal recimo Hunt the Wolf...letošnji in prejšnje...strukturo znamk motorjev in bi potem kaj pokomentiral.
Za nekatere je nepomembno kakšno znamko vozijo...vedno bo lom in težave.
Teren je pač treba znat odvozit...lomit zna vsak.

barabar
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Kranj

Odgovor Napisal/-a barabar » 21 Jun 2017, 14:45

Pozdravljeni,
veliko se na forumu omenja servis RBATV iz Domžal. Mi lahko kdo prosim pove kako sploh priti v kontakt s tem gospodom?
Na netu ga razen na FB ni za najti...
Velika hvala!

Uporabniški avatar
kiwi
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Haloze
Kraj: Haloze
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kiwi » 23 Jun 2017, 06:52

barabar napisal/-a:Pozdravljeni,
veliko se na forumu omenja servis RBATV iz Domžal. Mi lahko kdo prosim pove kako sploh priti v kontakt s tem gospodom?
Na netu ga razen na FB ni za najti...
Velika hvala!
Stric google :)

https://www.google.si/?gws_rd=cr&ei=N6x ... BEina+s.p.

Lp

barabar
Začetnik
Reactions:
Kraj:: Kranj

Odgovor Napisal/-a barabar » 24 Jun 2017, 19:48

Najlepša hvala. Sem iskal pod rbatv, pa nic pametnega dalo ven. Hvala

Kart
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kart » 17 Avg 2017, 05:19

Če si lahko sposodim kar to temo ker gre za enak tip motorja. gre za BRP outlader 650 max xtp starost eno leto 1300km.
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok za občasen zelo glasen kovinski pok izpod podvozja. Kovinski pok je primerljiv kot bi s kladivom udaril nekje po podvozju. to sem včeraj po daljši vožnji prvič opazil. Do poka pride med ovinkanjem ponavadi vedno ko je bil ovinek v desno. To se mi je naredilo na makedamu in tudi na asfaltu najmanj 10krat.
hvala za namige in mnjenja

Odgovori