Outlander 650 MAX XT

Odgovori
Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: http://goeasttour.com/
Kontakt:

Re: Outlander 650 MAX XT

Odgovor Napisal/-a BIF » 07 Jan 2016, 15:08

SiROB napisal/-a:Tukaj se pa strinjam z vami. Nekako je zacementirano v naših glavah, da štirikolesnik z 10.000 km, motor z 40.000-50.000 in avto z 200.000 ni več za nakup, ampak samo za na odpad.

Še bolj pa bodejo v oči cene teh rabljenih vozil pri nas, še posebej izstopajo štirikolesniki. Marsikdo svoje vozilo ceni, kot suho zlato :? .

LP
Jah...saj veš...cena je vedno relativna stvar...ta prava pa je tista, za katero se na koncu kupec in prodajalec pogodita.
Je pa moja izkušnja pač takšna, da sem pred leti kupil motor, ki je imel na števcu 13.000 prevoženih in sem zanj dal natanko 1x več kot za novega novcatega 500ccm. kitajca. Takrat sem imel premalo izkušenj in sem pač zaupal znamki....na srečo se je kasneje izkazalo, da je njegov prejšnji lastnik redno skrbel za motor...kar sem jaz nadaljeval in ga danes zlepa ne bi dal iz rok, še najmanj pa pod ceno.
V vsakem primeru pa je več denarja za rabljeno vozilo kvalitetne znamke mnogo boljša odločitev, kot nakup za nekaj manj denarja novega....no že česa.
V prvem primeru imaš vsaj dobro osnovo...v drugem pa običajno "poroko".

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: za devetimi gorami in desetimi vodami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 07 Jan 2016, 22:19

matjaz67 napisal/-a:... in predpisane servise skoraj po vsaki drugi vožnji...
Uh, hudiča...potem bi jaz moral zelo (časovno ali dolžinsko) dolge furce delat v enem kosu, ker menjam olje na vsakih 100 del. ur. Pa se vragec rajžarski kar vrti in vrti...in njegov srček še nič ne kaže potreb po kirurškem posegu.

ps: ker težko prenašam napise na tehničnih izdelkih >brez vzdrževanja< sem zaradi tega preventivno naročil nov originalen akumulator, ker človek po 10. letih >nevzdrževanja< akumulatorja nikoli ne ve...in če bo zima taka kot je, bo aku verjetno tudi še poletje pregural. Jeseni pa aktiviram novega. Bolj zaradi tega, ker me križ zaboli, če ga poizkusim na štrik vžgat.

LP!

Socializem je odličen sistem, dokler ga financirajo kapitalisti.
Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 08 Jan 2016, 12:53

Vsaj strik so mu serijsko dodali !

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 08 Jan 2016, 18:43

freshslo napisal/-a:Vsaj strik so mu serijsko dodali !
Ja, to je najbolj ziher >rezervni program< :)

Božo Dimnik:Oče me ni kaznoval zato, ker sem kradel, pač pa zato, ker so me pri tem dobili.

Kart
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a Kart » 07 Mar 2016, 18:42

Lep pozdrav.

pozna kdo tale outlander?

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=10699095&show=1

kakšna informacija bo dobrodošla. lp

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jul 2016, 08:56

Eto, da ne bo stalno govora, da lastniki BRP-jev nič ne napišemo, lažemo ipd. Do sedaj sem zadeve opisoval in jo bom tudi sedaj...ker nimam prav nobenega razloga da bi karkoli skrival.
Nedolgo nazaj se je na 650-ki (36.000km) ob zagonu pojavila lučka in napis LOW OIL PRESURE. Seveda je to znak za alarm. Najprej seveda kontrola "druck" senzorja in kontaktov...tu je bilo vse ok.
Ker je kazalo na neko zadevo v "črevesju" agregata sem se odločil in dal podreti celoten agregat...primarno seveda porihtat zadevo z pritiskom olja in ob tej priložnosti v celoti pregledat stanje ojnice, ležajev, batov, ventilov, vodil, senzorjev itd...skratka tisto v kar navadni smrtniki običajno ne vpogledujemo.
Kar se tiče pritiska olja....pumpa je gnana preko zobnikov, ki so plastični in je odlomilo dva zoba...vzrok pa ni bil v materialu temveč puši, ki (ne vem podrobno razložit)...v glavnem povročila je to, da je zobnik padel iz centra se postavil v nepravilen položaj in posledično je odlomilo dva zoba. Gre pa tam notri za cel sklop zobnikov, ki ženejo še en kup zadev..bla, bla....
http://www.canampartshouse.com/oemparts ... ubrication
...zobnike najdete pod številko 25, 26,15,16....
v glavnem kot rečeno...nisem mojster zato ne znam podrobno razložit...pa tudi zanima me ne.
No zobnike smo menjali kar vse, ker so poceni in dolgoročno gledano nimam namena škrtarit. (mislim da so štirje). Kar pa se ostalega tiče....ojnica kot nova, bati in ostalo b.p., vodila bp, ketna bp....preventivno smo zamenjali "ležaje" ojnice...ki v bistvu niso klasični ležaji ampak tole...
http://www.canampartshouse.com/oemparts ... d-cylinder
...pod številko 5.
...skratka, da ne dolgovezim....agregat pri teh kilometrih v odličnem stanju.
Za te zobnike BRP ne predvideva preventivnih posegov (preventivni pregledi in zamenjave itd.). Zadeva se pač zgodi ali pa ne. kakorkoli...če do tega slučajno pride, je potrebno takoj ugasnit motor, da ne nastane večja škoda, ker agregat leti "na suho".
Eto kosti za sladokusce. Nič ne skrivam, zato sem zadevo opisal...osebno pa sem vesel, da je sam agregat pri teh kilometrih še vedno v top stanju in šibamo dalje.
Aja...verjetno vas še zanima koliko je to stalo...bom napisal takole...cca. 10% vrednosti takšnega motorja na avto-net-u.
Zdaj pa čakam še lastnike ostalih znamk, da napišejo, kako superiorni so njihovi agregati pri 1.750 kilometrih... :-({|=

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 02 Jul 2016, 09:28

:4x: :4x:
Zdaj pa z njim na avanturo po ...( Ready to go :mrgreen: )

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jul 2016, 09:33

Ja..jih je že dal skozi in še jih bo...zato je zame ta motor to kar je.

Uporabniški avatar
frm
Obiskovalec
Reactions:
Kraj:: Šmarje Sap
Kraj: Šmarje-Sap

Odgovor Napisal/-a frm » 02 Jul 2016, 17:53

Zakaj spet brp,moj je mlajši,pa jih ima preko štirideset,enako prez problema,samo zakaj bi hvalili

2012 Yamaha Raptor 700R

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 02 Jul 2016, 22:33

BIF napisal/-a: Zdaj pa čakam še lastnike ostalih znamk, da napišejo, kako superiorni so njihovi agregati pri 1.750 kilometrih... :-({|=
Ali naj kaj bistvenega zapišem o mojem grizzu?

Ja, pa bom...

Je ravno v teku menjava starter clutch - preventivno. Prvič seveda.
Ob tej priliki bo izvedena še kontrola zračnosti ventilov - drugič.
In redni servis, pa tudi nova svečka. Že peta po vrsti. Seveda tista za 5 €. Malce dvomim, da bi stara krača na kakšen iridium sploh delovala... :-k
Menjal bom tudi 10 let star akumulator. Preventivno in prvič seveda.
Grizz bo kmalu naklepal 1600 del. ur.

Ker je torej trenutno grizz >pr dohtarju<, uspešno gonim naokoli mojega atv oldtimerja Suzukija letnik 1987. Še vedno dela b.p. Sicer sem na njem ravno danes malce raztegnil neko majhno vzmet v nekem stikalu, ker leta pač naredijo svoje. Motor pa še ni bil odprt.

LP!

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 02 Jul 2016, 23:51

Mah za najine motorje, ki sta pregonila nebroj, luž, blara, vode in kilometrov me obisk "pr dohtarju" ne skrbi.
Najbolj se veselim branja v stilu..." živijo...tudi jaz imam šfsgndsf in sem z njim zelo zadovoljen. Kupil sem ga pred štirimi meseci in sem prevozil že 280km brez težav. Z malo denarja se tudi da vozit"...pol pa pol leta nobenega posta več. Nakar na nekih skrivaških forumih bereš, kako se mu je že 3x uhcal pri 200 delovnih urah...pa ne tistih na motorju amapak mehanikarskih... :?

Uporabniški avatar
brinovc
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a brinovc » 05 Jul 2016, 11:16

No, včasih se preventiva res splača. Pri zamenjavi starter sklopke na mojemu grizzu se je pokazala nepričakovana napaka.
Pri pogonu vodne črpalke (na razstavljivem delu osi) je bil odlomljen del osi oz. črpalko je vrtela le polovica osi. Kako dolgo že, pa ve zgolj nobeden. Vsa sreča, da odlomljeni del ni zašel kam med zobnike. Ob tej priliki bom preventivno menjal še pogonsko verižico za oljno črpalko (nima napenjalca in je dokler je) ter gumi nosilce motorja, ker je eden odtrgan kot posledica grobega nasedanja na skalo zaradi moje norosti, ostali trije so pa stari in utrujeni.
Veriga za pogon odmičnih gredi in napenjalec sta še tip top. To bom menjal, kadar se bom odločil menjati kompletno glavno gred in bat z obročki. Kdaj bo to, bo pokazal čas oz. povečana poraba motornega olja.

[-o< upam, da mi lastniki atv-jev posvečene firme oprostite smetenje teme z riževo slamo...

LP!

Uporabniški avatar
lakl
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a lakl » 05 Jul 2016, 11:21

Vse lepo in prav.
Tekoče vzdrževanje in kontrola samo podaljšuje življensko dobo ter na koncu privarčuje marsikateri nepredviden strošek. Bolje zamenjat nekaj izrtošenega takoj, kot pa, da pride do okvare in posledično uniči še kaj zraven. =D>

Uporabniški avatar
BIF
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BIF » 05 Jul 2016, 12:17

brinovc napisal/-a: [-o< upam, da mi lastniki atv-jev posvečene firme oprostite smetenje teme z riževo slamo...
LP!
Dobro naj ti bo...samo naj ti ne preide v navado.... :mrgreen:

Odgovori