ro-bi napisal/-a:ork napisal/-a:Hm...zakaj imam občutek, da đapanizrajderji iščete zadovoljstvo v napakah Can-ama? Al ga vožnja vaših mopedov premalo ponuja al kako?
Tak občutek si dobil, ker si ga hotel
Fora je v tem, da se v naših koncih ogromno vozi ATVje in jih tudi tera do
daske. Skoraj po vsaki turi, recimo 100km, je potrebno kaj popravljat.
In če je popravljanje tako velik del uporabe, zakaj bi o tem pisali manj, kot o sami vožnji? Saj izkušnje pomagajo na vseh področjih, ne samo o vožnji.
Je pa Pero opisal po mojem realno.
lp
Hm, mislim, da si me narobe razumel. Saj ne oporekam dejstvu, da če ne šparaš pri vožnji ne moreš pričakovat da ne bo nič crknilo. Prav tako ne oporekam dejstvu, da ima Can-am napake. Tako kot jih imajo vsi ostali konkurečni izdelki. Ampak hecno je dejstvo, da če kak lastnik japončka kje v forumu napiše crknlo je to ali ono, se lastniki Can-am nikoli ne začnejo naslajat ob tem in ugotavljat kako zanič so v bistvu japončki in kako in oh in ah so Can-ami. Obratno pa je že skoraj pravilo. Potrjevanje lastne kvalitete na tujih napakah pa po mojem mnenju ni ravno relevantno niti samozavestno.
In čist za informacijo: jaz mojega Can-am ne šparam niti približno, vadim mu dušo kjerkoli in kadarkoli mu lahko. Besede udeleženca na naši zadnji (nedeljski) furi so bile dobesedno: "to ni fura, to kar vi počnete je uničevanje ATV-jev" . Do sedaj mi ni bilo potrebno še popolnoma nič popravljat ali šraufat. Mehanske poškodbe plastik, bumperjev itd... so pa čista, zavestna, kolateralna škoda.
In še to Can-am svojega imiđa, vsaj po moje, ne gradi na osnovi "nepokvarljivosti". Velikokrat opljuvana in očitana visoka cena in dragi servisi pa ne gre na račun Can-am, ampak na račun slovenskega uvoznika. Can-am začuda preko atlantika sploh ni tako drag v primerjavi s konkurenco.