sem nov na forumu in v atv zadevah

torej kupiu sem ltr-ja 450 l 2007 probleme pa imam z vžiganjem ... ko vžigam mrzlega rabi kar nekaj časa da z pol dodanega gasa počasi vžge (motor postopoma in počasi začenja vžigati) ko je enkrat segret vžge lažje, vendar brez gasa negre. očistiu sem z. filter, po svečki bi reku da ga zaliva(je črna namesto kavno rjava, bila pa je zamenjana)
motor drugače deluje normalno,normalno pelje ... so mogoče ventili za nastavit ? planiram v kratkem izmeriti kompresijo ter izmeriti izhodne vrednosti senzorjev (senzor pozicje gredi itd. )
prejšnji lastnik na motorju ni ničesar menjau ,mi je pa dau zraven vse kar je bilo zamenjano še pri predhodnem lastniku
to pa je bar,veriga odmične ter 3 polomljene zobnike (verjetno menjalnika,defenitiuno motorni zobniki,poslikam in naložim) .... malo me zanima glede stroška menjave ventilov, koliko kaj zdrži bat, so imeni 07 letniki probleme z menjalnikom in če je še kašna pogosta ali serijska napaka teh motorjev ? olje motul 5100 10W40 4t ester bo ok? je isto za menjalnik in motor ?
če slučajno kdo pozna zgodovino tega motorja : ltr 450 , homologiran l2007
http://shrani.si/f/1p/EQ/4OVziXtw/4.jpg
LP in hvala v naprej