ltr 450 slab vžig

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
zuki
Začetnik
Reactions:

ltr 450 slab vžig

Odgovor Napisal/-a zuki » 26 Feb 2014, 23:43

pozdravljeni

sem nov na forumu in v atv zadevah :)
torej kupiu sem ltr-ja 450 l 2007 probleme pa imam z vžiganjem ... ko vžigam mrzlega rabi kar nekaj časa da z pol dodanega gasa počasi vžge (motor postopoma in počasi začenja vžigati) ko je enkrat segret vžge lažje, vendar brez gasa negre. očistiu sem z. filter, po svečki bi reku da ga zaliva(je črna namesto kavno rjava, bila pa je zamenjana)
motor drugače deluje normalno,normalno pelje ... so mogoče ventili za nastavit ? planiram v kratkem izmeriti kompresijo ter izmeriti izhodne vrednosti senzorjev (senzor pozicje gredi itd. )
prejšnji lastnik na motorju ni ničesar menjau ,mi je pa dau zraven vse kar je bilo zamenjano še pri predhodnem lastniku
to pa je bar,veriga odmične ter 3 polomljene zobnike (verjetno menjalnika,defenitiuno motorni zobniki,poslikam in naložim) .... malo me zanima glede stroška menjave ventilov, koliko kaj zdrži bat, so imeni 07 letniki probleme z menjalnikom in če je še kašna pogosta ali serijska napaka teh motorjev ? olje motul 5100 10W40 4t ester bo ok? je isto za menjalnik in motor ?

če slučajno kdo pozna zgodovino tega motorja : ltr 450 , homologiran l2007
http://shrani.si/f/1p/EQ/4OVziXtw/4.jpg

LP in hvala v naprej :)

zuki
Začetnik
Reactions:

Re: ltr 450 slab vžig

Odgovor Napisal/-a zuki » 27 Feb 2014, 21:45

nihče nič ? :D pa saj ma kdo menda kašne izkušnje z ltr-om ? vsaj za olje če kdo ve če je ok ?

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:
Kraj: Ljubljana - Brezovica

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Feb 2014, 21:50

Mislim, da so že vsi naveličani takih "padalcev" , ki "uletijo" ne da bi malce pobrskali po forumu na katerem je odgovorov na tvoja vprašanja že "malo morje" :k:

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 27 Feb 2014, 22:07

To je pa zelo cudno, da ne vzge?! A si ga dovolj polil z bencinom?

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 27 Feb 2014, 22:22

jaka ravno to je problem ker v 2h urah nism našu enga k bi tako olje točiu not in oprosti sam pr tolk istih temah je teško iskat ... imeu sm uprašanje glede užiga in a je greh da sm še sproti kaj uprašau :shock: sej če je teško odgovorit ... sam vem kako je to ker sm biu na raznih skutr forumih ter avto forumih in ostalih pa je povsot isto samo 1. če si nov na forumu se ne znajdeš in drugič te ob tašni dobrodošlici itak use mine ... namesto da bi bli veseli da scena lavfa se pa taki kod npr. freshslo delate norca in takšne nesramnosti res še ne na nobenem forumu ko malo berem tukaj :? poli si ti svoje mednožje pa vžgi da se malo pajčevina spali saj očitno že dougo nisi dobiu glede na nataknenost :lol:
uglaunem če se najde kašn k je prpraulen pomagat kot člouk bi prosu ... pametvanja in norčvanja pa nerabim

PS jaka se opravičujem kar se olja ter problemou tiče bom naprej iskal ,če pa veš kaj v zvezi užigom pa bi biu hvaležen :)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 27 Feb 2014, 22:30

Marsikdo ti bo hvaležen če boš uspel prebrati 1. pravilo. Hvala
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=10&t=1681

Kaj pa uporaba funcije "išči", si že probal. Vtipkaš olje za štirikolesnike in hop :
Iskalnik je našel 8 ujemanj: olje za štirikolesnike

Vtipkaš katero olje in spet, hop.
Iskalnik je našel 64 ujemanj: katero olje

Hvala, prijetno iskanje in branje.

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 27 Feb 2014, 22:33

hvala sem ravnokar zagledal zgoraj tisto "iskanje" in našel zgodovino motorja tako da naprej se gre o vžigu =) ostalo mislim da bo šlo :)

darkside
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darkside » 27 Feb 2014, 22:46

freshslo napisal/-a:To je pa zelo cudno, da ne vzge?! A si ga dovolj polil z bencinom?
Pol litra ni blo dosti ali pa mu je vzigalnik zatajil

Sent from my Samsung Galaxy Note 3

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 27 Feb 2014, 22:49

darkside napisal/-a:
freshslo napisal/-a:To je pa zelo cudno, da ne vzge?! A si ga dovolj polil z bencinom?
Pol litra ni blo dosti ali pa mu je vzigalnik zatajil

zatajili so teb možgani ... aja sej res ... sej jih nimaš

Velike začetnice ?????

darkside
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darkside » 27 Feb 2014, 22:54

Zuki si prebutast da bi razumel sarkazem??

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 27 Feb 2014, 22:59

oprosti ampak mislm da je tale forum namenjen pogovorom o štirikolesnikih in ne nabijanju brezveznih postou ... sploh ne razumem kje je tu kaj resnosti če se takoj spravite na nekoga ki je nov v tem in mečete vn take neumne izjave kot kašni 13 letniki ... kot da bi bral siol avto-moto komentarje #-o

Uporaba velikih začetnic ?????

darkside
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darkside » 27 Feb 2014, 23:02

Potem pa napadi se uporabnika freshslo saj je on zacel s taksnim nabijanjem. In kaj je narobe ce se malo posalis?

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 27 Feb 2014, 23:15

saj sm napisau da je neresn in se dela norca ,nič nimam če se malo pošalimo vendar te ne poznam in kako naj vem se ne norčuješ ? :) vglavnem dost smo off , rabim nasvet glede vžiga .. pa brez zamere ;)

darkside
Obiskovalec
Reactions:
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a darkside » 27 Feb 2014, 23:18

Napadel si mene in zalil in ne njega. Drugace pa brez zamere. Raje ne bom pomagal ;)

Uporabniški avatar
jaka
Mojster
Reactions:

Odgovor Napisal/-a jaka » 28 Feb 2014, 00:25

Zuki, prvič sem te prosil, da upoštevaš pravila foruma, posebej pod št.1.

Sedaj imaš prvi opomin. Naslednjega ne bo več. Upoštevaj 1.pravilo. Hvala.

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 28 Feb 2014, 10:09

Tema se lahko briše, ker nikomur nič ne koristi.
Kar se tiče napake pa bom poizkušal sam :-s .
LP

Uporabniški avatar
freshslo
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Menges
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a freshslo » 28 Feb 2014, 11:43

Mogoce smo res malce nesramno odreagirali, vendar nekateri smo na tem forumu ze vec let in se nam zdi, ko novinci sprasujejo o tezavah, da smo kot papige, vedno pisemo eno in isto. Zato ti je @Jaka svetoval iskalnik, ker je na forumu ze res lepo stevilo objav o vrsti olja za agregate z skupnim menjalnikom.

Kar pa se tice vziga je enako pri vseh motorjih, cez stvari je treba iti po vrsti in ugotoviti kje tici vzrok. Kaj vse lahko pogledas je tudi nekaj objav. Kar pa se tice specifike tvojega motorja pa ti itak brez videnega ne moremo popraviti oz. svetovati in v kolikor se ne spoznas toliko sam je se zmeraj najboljsa resitev, da najprej odpeljes ATV na servis, s serviserjem skupaj pregledata motor, ti razlozi svoje mnenje in potem bos vedel pri cem si in kaj te eventuelno caka v prihodnosti.

-CanAm Outlander 1000 XT
-CanAm Renegade 1000 XC ///Airdam CVTech & STM
-Suzuki Intruder M1800R
-Kawasaki Ultra 300X

zuki
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a zuki » 28 Feb 2014, 12:19

Hvala za odgovor freshslo !

Vem, da zna bit težko 100x odgovarjati na ena in ista vprašanja. Sam sem avtomehanik in sem se učiu v domači firmi, kjer sem že sam očetu dostikrat vzel potrpljenje ,ker nisem imel osnov takšnih, ki so zanj samoumevne.
Tudi kot sem že napisal, sem bil že na eumoto ter motospirit forumih , kjer nisem bil začetnik in sem kot vi vasih izgubil živce . Sem videl vprašanje kašnega začetnika, ki je spraševal koliko mm vplinjač naj da na orig. motor, čeprav so bile vse kombinacije že napisane . Včasih je bolje odgovoriti z dvema besedama ,kot pa se 100x jeziti in dolgoveziti (seveda je prau ,da se pove kako se znajti preden se odprira novo temo z vprašanji :) )

Kar se pa mojega problema tiče pa kot sem že omenil, nisem zvezan kar se popravil tiče sej sem avtomehanik :) .
Zadevo bom še malo pregledal in upam da ugotovim v čem je težava ... v nasprotnem primeru gre k mehaniku ki se razume v to .

Za pisne napake se opravičujem, saj nisem vajen takih strogih pravil . Se bom pa potrudil ;) . LP

Odgovori