Pozdravljeni!
Zanima me, če kdo ve kaj bi lahko bil zvok (ne "škrcanje"), ki prihaja iz zadnje akse. Vendar se ne pojavlja zmeraj. Kymco MXU 250 pravkar iz servisa, kjer so namazali zadnji "nipelj", ter zamenjali ploščice za zavore in niso nič rekli da bi bilo kaj narobe. Je mogoče preveč razrahljano kaj?
Zvok iz zadnje akse
Moderator: jaka
Re: Zvok iz zadnje akse
Če se sliši bolj ko vožiš na ovinkih pol so sigurno ležaji...meni se je to zgodilo pri Bashanu, ko sem ga imel...ali pa mogoče premalo zategnjena aksa - dve matici na aski....poglej, če ima aksa kaj zračnosti...
Street Fighter Quad Team Slovenia
Če so ti zamenjali ploščice poglej če so ti stisnili zavorno čeljust,mogoče se same ploščice slišijo ker so nove na starem disku-jim niso nič pobrali robov,kar se tiče ležaje sem jih dva tedna nazaj menjal kolegu,ko se je en caj vozil mu je začelo glih tako neki mlet v aksi,strošek ležaji+semeringi nekaj čez 20 eur.če boš šraufal uni dve matici dobi dva ključa
50 in pazi navoj ker je levi.
50 in pazi navoj ker je levi.
Hmm, na to nisem poštudiral. Problem je v tem, da zmeraj tega zvoka ni, včasih je včasih ga ni...
Če razdrem zadaj, kako bom videl da je ležaj fuč? Kaj mi lahko naredi, če to ne popravim takoj?
Hvala za nasvete! =)
Če razdrem zadaj, kako bom videl da je ležaj fuč? Kaj mi lahko naredi, če to ne popravim takoj?
Hvala za nasvete! =)
Ležaj se mora lepo gladko vrtet in brez "lufta".
Če se vrti bolj na grobo je skoraj ziher hin ali pa kmalu bo.
Odšponaj verigo, pa potem malo akso pocukaj. Če vidiš veliko lufta potem nekaj ni vredu.
Lahko tudi poskusiš rahlo dvignjen zadnji konec vrteti z roko in boš pomoje tudi slišal lezaje če so hin.
Če se vrti bolj na grobo je skoraj ziher hin ali pa kmalu bo.
Odšponaj verigo, pa potem malo akso pocukaj. Če vidiš veliko lufta potem nekaj ni vredu.
Lahko tudi poskusiš rahlo dvignjen zadnji konec vrteti z roko in boš pomoje tudi slišal lezaje če so hin.