Da vam na kratko predstavim moj problem. Ker se v tej vročini raje usedem na štirikolesnik kot pa v avto brez klime, se odločim, da grem po opravkih z motorjem. Nato pa naletim na prvo težavo. Cviljenje jermena pri speljevanju(že pisal na forum še vedno nisem popravil
Preidimo na drugi in bolj resen problem. Pri polni obremenitvi in nekaj kilometrih zaznam nenadno pojenjanje moči (cukanje). Za trenutek pomislim na jermen in vozim dalje. Na tej poti(okoli 30km z vmesnimi postanki v trgovinah) se mi to zgodi večkrat. Nakar se odpravim iz zadnje trgovine proti domu, ki je oddaljen nekje 6-7 km mi po "cirka" 4 km motor začne močneje cukat, nato motor ugasne in ostanem sredi ovinka na cesti. k sreči sem še imel toliko hitrosti da zapeljem na stran tam malo počakam (10 sekund) in poizkusim z ponovim vžigom. Najprej motor samo "vergla" in se ne zgodi nič, nato še malo počakam(meni so se te sekunde vlekle kot ure
Trenutno je motor parkiran v garaži in čaka na nasvete oziroma mehanika. Preveril sem olje in trenutno ga je dovolj(Motul15w50) preveril sem tudi hladilno tekočino, ki pa je na maksimalni meji.
Hvala za nasvete
LP