Cuka in ugasne (Goes520max)

Tukaj lahko postavite vprašanja o težavah, ki se pojavijo na vaših štirikolesnikih.

Moderator: jaka

Odgovori
naizust
Obiskovalec
Reactions:
Kraj: Štore

Cuka in ugasne (Goes520max)

Odgovor Napisal/-a naizust » 06 Jul 2015, 15:01

Lepo pozdravljeni
Da vam na kratko predstavim moj problem. Ker se v tej vročini raje usedem na štirikolesnik kot pa v avto brez klime, se odločim, da grem po opravkih z motorjem. Nato pa naletim na prvo težavo. Cviljenje jermena pri speljevanju(že pisal na forum še vedno nisem popravil :D moja napaka). No v glavnem s previdnostjo pri speljevanju, (da dodaš čisto malo gasa in nato počasi ampak res počasi dodajaš gas) to napako odpravim(obvladujem).
Preidimo na drugi in bolj resen problem. Pri polni obremenitvi in nekaj kilometrih zaznam nenadno pojenjanje moči (cukanje). Za trenutek pomislim na jermen in vozim dalje. Na tej poti(okoli 30km z vmesnimi postanki v trgovinah) se mi to zgodi večkrat. Nakar se odpravim iz zadnje trgovine proti domu, ki je oddaljen nekje 6-7 km mi po "cirka" 4 km motor začne močneje cukat, nato motor ugasne in ostanem sredi ovinka na cesti. k sreči sem še imel toliko hitrosti da zapeljem na stran tam malo počakam (10 sekund) in poizkusim z ponovim vžigom. Najprej motor samo "vergla" in se ne zgodi nič, nato še malo počakam(meni so se te sekunde vlekle kot ure :D ) in obrnem ključ in motor vžge. Nato se odpravim proti domu in nekje po 2 km se mi prigodi podobna situacija še enkrat.
Trenutno je motor parkiran v garaži in čaka na nasvete oziroma mehanika. Preveril sem olje in trenutno ga je dovolj(Motul15w50) preveril sem tudi hladilno tekočino, ki pa je na maksimalni meji.
Hvala za nasvete
LP

A little party never killed nobody

spidi64
Začetnik
Reactions:

Re: Cuka in ugasne (Goes520max)

Odgovor Napisal/-a spidi64 » 06 Jul 2015, 15:09

Verjetno mu zmanjkuje goriva,podtlak v rezervarju,probaj z delno odvitim zamaškom na rezervarju ali zamašen filter goriva ,če ga ima.Skratka dotok goriva(moje mnenje).
Lp.

naizust
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a naizust » 06 Jul 2015, 15:24

Hvala za tako hiter odgovor. Bom preveril vse kar si napisal. Mene je že skrbelo, da je kakšna hujša napaka. Prvo vedno pomislimo na najslabše in tako sem pomislil na bat in cilinder :D
LP

spidi64
Začetnik
Reactions:

Odgovor Napisal/-a spidi64 » 06 Jul 2015, 15:38

Motorja sicer ne poznam,upam da ima uplinjač. :D

dodi
Začetnik
Reactions:
Kraj: brežice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dodi » 10 Jul 2015, 18:45

Preglej tudi gumjaste šlaufke za dotok do vplinjača in pipice za bencin zapret. Lahko je kateri počen. Če nimaš klasične pipce kot na mopedu, je nekje membranska ki rabi podtlak in če je tisti šlaufek počen ne odpre zadosti , pol pa cuka in crkuje. Sem imel pred parimi dnevi točno tak primer.
LP

naizust
Obiskovalec
Reactions:

Odgovor Napisal/-a naizust » 10 Jul 2015, 22:19

Hvala vsem za nasvete trenutno še nisem uspel niti od daleč pogledati motorja :D Se bom pa v kratkem malo legel pod njega in malo "poštofiru" ter vam poročam. Se mi pa že približno pol leta pojavlja luža pod motorjem. Vonj po bencinu madež pa zgleda ko da je oljni in tudi dalj časa ostane na asfaltu. Sem ga pa že imel zaradi tega pri mehaniku, ki pa žal ni našel napake
Lahko noč

Odgovori