Odgovor
Napisal/-a Rogi » 31 Avg 2010, 10:11
Nekaj namigov:
S trajektov v Igumenitso: Primerno za takojšen odhod v Albanijo (28 km od albanske meje) in v Makedonijo precej bližje kot iz Patrasa.
S trajektom v Patras pa je primerneje če se želi obiskati kaj več Grčije. Je pa treba računati, da je Grčija najdražja tako, da zadevo podraži.
Odhodi trajektov iz Benetk Anek Lines so nekatere dni ob 12. nekatere pa ob 19.00. Če startaš ob 12.00 zgubiš manj (na pot od doma greš že zjutraj), moraš pa računati, da boš v Igumenitsi naslednji dan ob 12.00 po grškem času in imaš tako še pol dneva za potovanje (lahko greš v Albanijo, si ogledaš Butrinit , se že kopaš v Ksamilu in si tam dobiš prinočišče. Če greš ob 19.00 na pot pa prideš v Grčijo zvečer in moraš skoraj zagotovo eno noč prespati v Grčiji v bližini Igumenitse ali v Igumentsi v kakšnem hotelu. Zelo dobro je da veš kje boš prespal.
Če pa greš do Patrasa, ti potovanje s trajektom podaljša za okoli 11. ur ( cena je ista). Mogoče je v tem primeru bolje da odpotuješ iz Benetk zvečer in si tako na trajektu dve noči in en dan, v Patras prideš zjutraj okoli 5-6. ure, spočit in imaš še cel dan pred seboj.
Sam še ne vem, kako bo drugo leto. Zagotovo bom nekam šel, vendar imam več varjant odprtih. V kolikor bom šel v tiste konce ( imam še nekaj neporavnanega v Makedoniji in Albaniji) bom šel skoraj zagotovo okoli 25. junija za 14. dni. V tem primeru sem pripravljen sprejeti kakšnega sopotnika vendar ne več kot dva štirikolesnika (2-4 sopotnike).
Ker pa skoraj nobenega ne poznam (razen nekaj izjem), če bo interes, se bomo vsaj enkrat prej srečali opravili kakšno skupno vožnjo da se spoznamo. Jaz k zadevi pristopam bolj avanturistično, marskikaj potrpim nisem pa pripravljen poslušati kakšnega tarnanja, razvajenosti in podobno. Poznam primer, ko sta sodelavca skupaj odpotovala na Irsko vsak s svojim motorjem, vrnila pa sta se vsak posebej. Treba se je tudi zavedati, da potujemo na "BALKAN". Tudi Grčija je samo balkan in razen izjeme, obmorskih turističnih krajev in turističnih otokov, so po mojih izkušnjah še za državami naše bivše skupne juge.
Ne glede na vse zgoraj navedeno, pa sem pripravljen vsakomur svetovati pri potovanju v te kraje. Imam nekaj kontaktov, zadevo že kar poznam, marskimomu sem že pomagal z nasveti in po odzivih, ko so se vrnili, tudi zelo uspešno oz. so jim moje informacije zelo prav prišle.
Časa je še dovolj, če pa koga zanima, naj počasi začne razmišljati v to smer.