Če si nekaj zelo želiš. potem te od tega ne odvrne nič, ne otroci (poznam kar nekaj takih ki so samo nekaj let stare peljali s seboj v puščavo). Čas si uskladiš z delom. Vsak si nekaj dni vzame za dopust. Jaz raje, kot bi ležal na plaži, si privoščim kakšen dan, dva, tudi 14 za kakšen izlet ali potovanje s štirikolesnikom, če je zraven pa še kakšna urica poležavanja na plaži, pa še toliko bolje. Denarja res nimam veliko, zato poiščem čimcenejšo varjanto, spanje v šotoru ali cenejših hotelih, sobah. Na srečo pa te države, ki me najbolj privlačijo, niso "drage" tako da se znajdem. Je pa res, da imam ženo, ki me pri tem podpira, še več, tudi sama izredno uživa v tem, jaz pa jo rad vzamem s seboj. Največkrat greva sama, letos pa sem s prijateljem organiziral potovanje po Transilvaniji in to prav za štirikolesnike, ker so nekateri pokazali interes, vendar na žalost na koncu sem ostal sam. Kljub temu mi je uspelo zbrati udeležence pa med offroaderji - "điparji", na koncu celo toliko, da smo morali nekatere odsloviti. Skupina pa je bila še vedno dva več kot maksimum, kot smo planirali. Na srečo smo bili sami "pravi" da smo se odlično imeli. Prevozili smo pa več kot 1100 km, od tega pa več kot 700 km pravega terena. In tudi še po potovanju, smo se nekajkrat dobili in kakšno skupaj udarili ali vsaj piknik imeli. Zadevo lahko potrdi tudi Warior, član tega foruma.
Kot sem rekel, začel bom z zbiranjem ekipe za jesensko Tunizijo in prepričan sem, da se nas bo nekaj zbralo. Pač, rad bi šel z imetniki štirikolesnikov, po možnosti še s takimi, ki jih poznam.
Glede jermenov pa tako, rezervo moraš imeti s sabo, pa tistega ki imaš namontiranega tudi ne sme imeti km toliko, da bi moral biti že zdavnaj zamenjan. Kot nekateri veste, sem se vozil po hribovju Grčije, Albanije, Makedonije in ostalih rep. bivše skupne države, vročina pa je bila tudi čez 40 - 45 stopinj, štirikolesnik pa preobremenjen, pa mi še nikoli ni pretrgalo jermena.
Premislite in pogumno avanturam naproti.
Glede Mongolije pa: Tudi mene mika že nekaj let, vendar je predaleč, preogromna, tako da tukaj ne moreš govoriti o kakšnem 14 dnevnem potovanju. Mogoče pa mi kdaj uspe s terencem. Ni pa tudi tam vse lepo. Član enega sosednjih sorodnih forumov, ki je prepotoval kar nekaj sveta je o Mongoliji dejal:" V Mongolijo se še kar nekaj časa ne bom vrnil. Moralo se bo marsikaj spremeniti, bi mi pa bilo žal, če ne bi šel."