ROKOVA 2011
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kraj: Plave - Posočje
- Kontakt:
Re: ROKOVA 2011
Smo malo zašli s teme. Vseeno. Če bi bil to nek mednarodni rally,kjer bi se bilo potrebno predhodno najaviti in bi nsprejemali prijave tudi za motorje ali ATV.je potem bi organizaror pripravil RB-je na neskončnempapirju (napr. rally Pariz-Dakar, Albanija, Balkan ..., Ker so pa to druženja bolj ali manj klubska, pripravijo RB-je samo za avtomobile, mi se pa moramo znajti vsak po svoje. Meni se je zadeva obnesla in sem zadovoljen, bi pa res rabil še odometer - tripmeter.
takega Gja sem mislilRogi napisal/-a:Ti pa naredimo tudi G model, če se dogovorimo okoli cene.

- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Letošnja ROKOVA 2012 se bo odvijala preko vikenda in sicer od petka zvečer 17. pa do nedelje 19.08.2012. Program mi zaenkrat še ni znan in ga bom objavil, ko ga dobim.Po nekajletnih izkušnjah pa bo približno takole: petek zvečer prihod udeležencev iz bolj oddaljenih krajev. Sobota prijave in štart panoramske okoli 10.00 ure. Po kosilu v popoldanskem času preizkušnja na poligonu. Po večerji oz ko se znoči pa štart nočnega road booka. V nedeljo pa zjutraj panoramska in po kosilu po želji še vožnja po poligonu. Zadeva je bolj primerna za delovne štirikolesnike saj so po izkušnjah vlake strme in precej kamnite pa tudi blata ne manjka. Nočitev je možna v šotorih ali pa pri zasebnikih v Klani ali bližnji okolici.
Ko dobim program ga bom tukaj objavil. Fajn bi bilo, da bi udeleženci potrdili udeležbo kar tukaj ali na ZS, da obvestim organizatorja koliko nas lahko pričakuje.
Ko dobim program ga bom tukaj objavil. Fajn bi bilo, da bi udeleženci potrdili udeležbo kar tukaj ali na ZS, da obvestim organizatorja koliko nas lahko pričakuje.
Sem že iskal podatke o tej prireditvi, pa ni še nič objavljenega. Mene lahko šteješ zraven.

- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Do sedaj so se potepali po ex jugi in Albaniji.
Sedaj pa bodo pričeli s pripravami. Drago na tebe sem pa itak računal 
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Rokova off road 2012. bo 17.,18. in 19.8. 2012 v Klani (stara vojašnica kot vsako leto)
PETEK zvečer - prihod gostov - udeležencev srečanja
SOBOTA -zbiranje in prijave 8.00.10.00
- zajtrk
- karavanska - panoramska vožnja po kategorijah SUV,ATV in OFF ROAD
- kosilo
- road book
- večerja in druženje
NEDELJA - zajtrk
- poligon
- road book
- kosilo
- podelitev pokalov po kategorijah
Kotizacija "300"kn po osebi, (otroci do 14. leta brezplačno)
Spanje - kampiranje v lastnih šotorih - brezplačno, lahko pa se dogovorite tudi z zasebniki za spanje v sobah ali apartmajih v Klani ali bližnji okolici
PETEK zvečer - prihod gostov - udeležencev srečanja
SOBOTA -zbiranje in prijave 8.00.10.00
- zajtrk
- karavanska - panoramska vožnja po kategorijah SUV,ATV in OFF ROAD
- kosilo
- road book
- večerja in druženje
NEDELJA - zajtrk
- poligon
- road book
- kosilo
- podelitev pokalov po kategorijah
Kotizacija "300"kn po osebi, (otroci do 14. leta brezplačno)
Spanje - kampiranje v lastnih šotorih - brezplačno, lahko pa se dogovorite tudi z zasebniki za spanje v sobah ali apartmajih v Klani ali bližnji okolici
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Dokončen program

PROGRAM
PETAK 17.08. - dolazak gostiju I smještaj
SUBOTA 18.08. - Prijave 8.00-9.00
- Karavana 9.30
- Ručak 14.00
- Poligon 18.00
- Večera 20.00
- Noćni roadbook 21.30
- Dodjela nagrada 23.30
NEDJELJA 19.08. - Doručak 8.00
- Dnevni roadbook 9.00
- Poligon 16.00
- Dodjela nagrada
Kategorije - Terenska vozila (jeep)
- Kvadovi
- Terenska vozila (jeep) zene
Nagrade za: najudaljeniju posadu (km)
naj terenac (po izboru publike)
najstariji terenac
Kortizacija po osobi - dva dana 300,00 kn.
- jedan dan 200,00 kn
Kortizacija uključuje - pet obroka + poklon majica

PROGRAM
PETAK 17.08. - dolazak gostiju I smještaj
SUBOTA 18.08. - Prijave 8.00-9.00
- Karavana 9.30
- Ručak 14.00
- Poligon 18.00
- Večera 20.00
- Noćni roadbook 21.30
- Dodjela nagrada 23.30
NEDJELJA 19.08. - Doručak 8.00
- Dnevni roadbook 9.00
- Poligon 16.00
- Dodjela nagrada
Kategorije - Terenska vozila (jeep)
- Kvadovi
- Terenska vozila (jeep) zene
Nagrade za: najudaljeniju posadu (km)
naj terenac (po izboru publike)
najstariji terenac
Kortizacija po osobi - dva dana 300,00 kn.
- jedan dan 200,00 kn
Kortizacija uključuje - pet obroka + poklon majica
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Kaj je zdaj off roaderji? Kaj ste vsi na dopustu, ali ste se vsi (razen redkih izjem) prestrašili ?

Zgleda da imajo vsi dopuste.
Midva z gregam štartava ob 10.00uri iz kranja proti jugu.
Midva z gregam štartava ob 10.00uri iz kranja proti jugu.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Rokova je bolj ali manj uspešno končana. Vožnje je bilo kar nekaj, žal pa je zadnji dež nekoliko namočil traso, tako, da je bilo s strani terencev precej več vitlanja in tako tudi več čakanja. Organizator je zaradi tega moral kar konkretno skrajšat traso in tudi na račun tega je bilo več asfalta. Je bilo pa na račun čakanja več časa za druženje. Prvi dan se je vozilo od 10. zjutraj do 22.30 zvečer. Po pozni večerji pa je bil ob 23.30 uri še štart nočnega road booka, vendar se je zaradi preutrujenosti, temu precej udeležencev odreklo. Drugi dan je bil še dnevni RB in popoldan še preizkušnja na off road poligonu. Predvsem na road bookih je imel organizator precej težav z merjenjem časa, tako da je bilo na to precej pritožb in pripomb. Regularnost je bila tako precej vprašljiva. Kljub temu pa so bile vse trase zelo zanimive, tudi precej težke in nevarne za ATV z dvema potnikoma pa neprevozne, oziroma bi sopotnik moral kar precej pešačit.
Organizator je letos prvič pripravil tudi dve garnituri pokalov za ATV-je, kar pomeni, da smo na temu srečanju dobrodošli in zaželjeni, vendar se nas nikakor ne uspe udeležiti večje število. Letos je kar nekaj "sigurnih" udeležencev odpovedalo (smrt, poroka, okvara štirikolesnika ...) Tako se nas je letos udeležilo le šest voznikov štirikolesnikov (štiri iz SLO in dva iz CRO. Iz SLO smo tako pobrali štiri pokale in sicer dva prva mesta in dva druga mesta. Žal tudi letos ni šlo brez prevračanja, dva štirikolesnika smo uspeli postaviti na bok. Pri enem od teh prevračanj je tudi prišlo do poškodbe desne roke. Dlan je vozniku precej zatekla in je vse kazalo na zlom, na srečo pa so fotografije pokazale, da gre samo za močan udarec. Druženje se je končalo po podelitvi pokalov in priznanj v nedeljo v poznih popoldanskih urah.
Bilo pa je tudi precej "druženja" na bližnjem plesišču in sicer v petek ponoči ob nastopu najbolj popularne lokalne skupine Koktelsi v soboto pa je obiskovalce zabaval Jasmin STAVROS.
Upam, da se nas na Rokovi 2013 le zbere več voznikov štirikolesnikov, saj bi bilo škoda, da bi organizator ORC Uspon ukinil nagrade oz. kategorije za štirikolesnike.
Žal sem slikal bolj malo, fotograf je ostal doma. Mogoče le naložim kakšno slikico, upam pa da kakšno naloži tudi kakšen drug udeleženec.
PS: Pohvale Čivavi kateri je iz štirikolesnika presedlal na terenca in odlično opravil z
in bil eden redkih ki ni uporabljal vitla. Bravo Janez
Vidi se da si bogate izkušnje nabral na štirikolesniku.
Organizator je letos prvič pripravil tudi dve garnituri pokalov za ATV-je, kar pomeni, da smo na temu srečanju dobrodošli in zaželjeni, vendar se nas nikakor ne uspe udeležiti večje število. Letos je kar nekaj "sigurnih" udeležencev odpovedalo (smrt, poroka, okvara štirikolesnika ...) Tako se nas je letos udeležilo le šest voznikov štirikolesnikov (štiri iz SLO in dva iz CRO. Iz SLO smo tako pobrali štiri pokale in sicer dva prva mesta in dva druga mesta. Žal tudi letos ni šlo brez prevračanja, dva štirikolesnika smo uspeli postaviti na bok. Pri enem od teh prevračanj je tudi prišlo do poškodbe desne roke. Dlan je vozniku precej zatekla in je vse kazalo na zlom, na srečo pa so fotografije pokazale, da gre samo za močan udarec. Druženje se je končalo po podelitvi pokalov in priznanj v nedeljo v poznih popoldanskih urah.
Bilo pa je tudi precej "druženja" na bližnjem plesišču in sicer v petek ponoči ob nastopu najbolj popularne lokalne skupine Koktelsi v soboto pa je obiskovalce zabaval Jasmin STAVROS.
Upam, da se nas na Rokovi 2013 le zbere več voznikov štirikolesnikov, saj bi bilo škoda, da bi organizator ORC Uspon ukinil nagrade oz. kategorije za štirikolesnike.
Žal sem slikal bolj malo, fotograf je ostal doma. Mogoče le naložim kakšno slikico, upam pa da kakšno naloži tudi kakšen drug udeleženec.
PS: Pohvale Čivavi kateri je iz štirikolesnika presedlal na terenca in odlično opravil z
in bil eden redkih ki ni uporabljal vitla. Bravo Janez Re: ROKOVA 2011
Škoda res, da nas ni bilo več, predvsem v nedeljo. Naslednje leto se verjetno te prireditve ne bom več udeležil iz dveh razlogov. Prvi je moped, saj na takšno avanturo ne grem več brez serva, drugi pa je organizacija. Brzinca prevoziš v eni minuti in dveh sekundah, organizator pa izračuna, da si vozil tri minute in dve sekundi. Ali pa uleti razpadajoči RangeRover, ki sploh ne vozi po roadbooku, temveč odpelje samo tisto kar šteje in zmaga. Tukaj nekaj ne štima. Če se naslednje leto vrne prejšnja klapa, ki je lani odlično izpeljala organizacijo, pridem mogoče vsaj pogledat. Tako kot je rekel eden od legend slovenskega offroada: "Če naslednje leto na vabilu ne bo Dariovega podpisa, ne pridem!"
Mi je žal, da nisem šel raje delat družbo Kriglu.
Mi je žal, da nisem šel raje delat družbo Kriglu.

- baron21
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj:: nm
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
bdw. Po napovedi enega izmed gonilnih organizatorjev v Kamniku, boš to lahko naredil še letosDrago napisal/-a:Mi je žal, da nisem šel raje delat družbo Kriglu.

- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Drago, če pogledaš kaj je bilo v Kamnik, ti nima bit kaj žal. Sam sem bil že na mnogih takšnih tekmah in jih ne moreš primerjat z Rokovo, kar se vožnje in druženja tiče. Ponavadi ti organizator sploh ne pusti nastopiti, če že potem izven konkurence in to krog ali dva po poligonu in to je to. Na Rokovi pa je bilo toliko za voziti, da vsega niti nismo vozili (nočnega road booka). Je pa res, da to kar se je letos dogajalo s časi ni za nikamor in se prej ni. Jaz ne morem verjet, da je to namerno, saj so bili časi neprimerno večji, tako da smo vsi dvomili. Po mojem, da če bi hoteli sleparit bi bilo dovolj sekunda ali dve pa nihče tega ne bi opazil. Ko se zadeve malo poležejo, se bom pozanimal kaj je bilo. Je pa tudi res da je to predvsem druženje in ne tekmovanje, ki bi nekam štelo, pa kljub temu se to ne bi smelo dogajat. Če se že merijo časi in se tekmuje, potem naj bo to pošteno. Sam sem se pritožil na meritev prvega brzincana dnevnem RB, potem ko sem pogledal čas ekipe pred menoj in je bilo evidentno, da se čas ne ujema, saj sem ga na cilju ujel in bi morala imeti isti čas prihoda maksimalno jaz nekaj sekund kasneje, pa še ta ekipa je to potrdila, pa jih nismo mogli prepričat in verjamem oz. sem prepričan, da se je to dogajalo tudi pri drugih- Sem bil prepričan, da nekaj ne štima že na cilju prvega brzinca, zato nisem na polno odvozil nitu drugega, niti poligona in sem celo razmišljal, da ga sploh ne bi, ampak bi vse skupaj pospravil in odšel domov. Prevagalo je le to, da ne bi kdo mislil, da si ga ne upam, pa tudi nekateri posamezniki od organizatorja so moji dobri prijatelji in nisem hotel da se skregamo ali se jim zamerim, pa še prigovarjali so me mnogi naj odpeljem. Tudijaz sem rekel, da me drugo leto ne bo, vendar sem se sedaj že malo ohladil, gre le za dvo ali tridnevno srečanje z ogromno vožnje po vlakah, kar ni nikjer na teh naših srečanjih(niti z enim ga ne moreš primerjat), druženja in zabave pa tudi ne manjka. Je pa res, da je srečanje pripravila ta ekipa prvič, če ne štejemo srečanja v aprilu na Gomancih, ki pa je bilo neprimerno manjše z manj udeleženci, manj vožnje ... in so ga pripravili le zato da si naberejo nekaj izkušenj za Rokovo, vendar izgleda da so kljub temu "obuli prevelike čevlje". Pred leti smo nse nekateri člani tega foruma udeležili srečanja v Bosni na Uni. Po mojem je bilo tisto srečanje daleč najslabše organizirano, pa smo se kljub temu fajn imeli.
Dajmo organizatorju še eno možnost oz. pustimo se presenetit.
Dajmo organizatorju še eno možnost oz. pustimo se presenetit.
- BIF
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: http://goeasttour.com/
- Kontakt:
Če se smem malce umešat...bom poskusil kot nevtralni opazovalec, ker se Rokove nisem udeležil...bom tudi razložil zakaj!
Osebno menim, da je na tovrstna "tekmovanja" potrebno odhajat z "razpucano glavo". Tovrste prireditve so za lastnike atv-jev predvsem priložnost za druženje in pa priložnost, da se sami preizkusijo...odpeljejo kakšen tehnično zahtevnejši odsek, se kaj naučijo ipd. Udeležitev tovrstnih prireditev z tekmovalnimi ambicijami je zapravljanje časa.
Če je kdo željan tekmovanja in ob enem tehnično zahtevne vožnje...SXC je odprt za vse!
Tovrstna srečanja pa so namenjena predvsem off-road vozilom (avtomobilom) in seveda organizator v prvi vrsti poskrbi za njih...mi pa smo sicer dobrodošel pa vendarle le kozmetični dodatek za gledalce. In kot rečeno tako ga je treba tudi vzet...druženje, zajebancija, osebnostni test ipd.
Rokove pa se nisem udeležil nikoli, ker vedno sovpada z zadnjim dnem mojega dopusta, ki pa ga ne kanim zapraviti za vožnjo v krogu. In tudi v bodoče...če bom imel čas ga bom vsekakor raje porabil za vožnjo po "svojih" terenih in v tempu, ki bo meni pasal. Slikice in filmčke pa delil z prijatelji ki jim zaupam!
Osebno menim, da je na tovrstna "tekmovanja" potrebno odhajat z "razpucano glavo". Tovrste prireditve so za lastnike atv-jev predvsem priložnost za druženje in pa priložnost, da se sami preizkusijo...odpeljejo kakšen tehnično zahtevnejši odsek, se kaj naučijo ipd. Udeležitev tovrstnih prireditev z tekmovalnimi ambicijami je zapravljanje časa.
Če je kdo željan tekmovanja in ob enem tehnično zahtevne vožnje...SXC je odprt za vse!
Tovrstna srečanja pa so namenjena predvsem off-road vozilom (avtomobilom) in seveda organizator v prvi vrsti poskrbi za njih...mi pa smo sicer dobrodošel pa vendarle le kozmetični dodatek za gledalce. In kot rečeno tako ga je treba tudi vzet...druženje, zajebancija, osebnostni test ipd.
Rokove pa se nisem udeležil nikoli, ker vedno sovpada z zadnjim dnem mojega dopusta, ki pa ga ne kanim zapraviti za vožnjo v krogu. In tudi v bodoče...če bom imel čas ga bom vsekakor raje porabil za vožnjo po "svojih" terenih in v tempu, ki bo meni pasal. Slikice in filmčke pa delil z prijatelji ki jim zaupam!
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Delno se strinjam s teboj predvsem z "razpucano glavo". Drugače pa je Rokova vseeno nekaj povsem drugega kot ostala off road "điparska" druženja. To je edini event kjer smo dokaj enakopravni. Organizator nam je dodelil poseben prostor za kampiranje, pripravil dve garnituri pokalov za ATV enako kot za terence, plus tega je lansko leto dobil posebno priznanje voznik ATV-ja kot udeleženec, ki je prišel iz najodalnejšega kraja. Vozi pa se po isti trasi kot terenci in isti poligon. Ni da bi se samo vozil v krogu, to je edino na poligonu, drugače pa je bila panoramska dolga cca 160 km, od tega dobršen del makedama in terena, gozdnih cest in vlak in to zelo zahtevnih, kar pričajo prevračanja in vitlanja in celo nekaj blata je bilo na terenu kljub suši.. Zaradi tega smo se vrnili v kamp šele ob 22.30, nato pa je bil še nočni RB, drugi dan pa še dnevni in popoldan preizkušnja na poligonu. Prijaviš pa se na kar želiš. Poleg tega imaš v Klani še dosti drugega dogajanja, tako, da tudi če pripelješ družino, bo imela kaj delati oz. pogledati, ko se boš ti vozil, če jih ATV ne zanima. In vse to dobiš za nekaj cekinov brez strahu, da te bo na kakšni vlaki ustavil kakšen inšpektor in kaznoval. Letos nas je tam kontroliral gozdarski inšpektor, cca 15 minut preverjal in nato spustil dalje, ker je organizator imel vsa potrebna dovoljenja.
Glede čakanja pa tako. Tudi če gremo sami in če je zahtevno se precej stoji. Isto je tam, pač imaš več časa za izmenjavo izkušenj, za počitek ali pa ogled vitlanja terencev. Prepričan sem, da v kolikor bi nas bilo več, da bi nam organizator dal vodiča in bi sami prevozili traso. Letos je organizator organiziral dve skupini hard in soft(SUV) problem je bil, da ni sam opravil "tehničnega pregleda" vozil in vozila z neprimernimi gumami, prenizkimi, brez blokad, razvrstil v drugo skupino. Tako da je bilo vse mešano, še ATV-ji nismo bili vsi v prvi skupini, pa čeprav je organizator dejal naj gremo v prvo skupino.
Jaz se že več let trudim, da bi v Klano pripeljal več ATV-jev, vendar mi nikakor to ne uspe. Letos mi je skoraj, vendar je splet okoliščin onemogočil nekaj prihodov. Sam prilagajam oz, si kar rezerviram prost termin za Rokovo in ni mi žal. Verjetno bom naslednje leto spet šel in dal priložnost organizatorju da odpravi začetne napake oz.pomanjkljivosti, predvsem z meritvami.
Glede čakanja pa tako. Tudi če gremo sami in če je zahtevno se precej stoji. Isto je tam, pač imaš več časa za izmenjavo izkušenj, za počitek ali pa ogled vitlanja terencev. Prepričan sem, da v kolikor bi nas bilo več, da bi nam organizator dal vodiča in bi sami prevozili traso. Letos je organizator organiziral dve skupini hard in soft(SUV) problem je bil, da ni sam opravil "tehničnega pregleda" vozil in vozila z neprimernimi gumami, prenizkimi, brez blokad, razvrstil v drugo skupino. Tako da je bilo vse mešano, še ATV-ji nismo bili vsi v prvi skupini, pa čeprav je organizator dejal naj gremo v prvo skupino.
Jaz se že več let trudim, da bi v Klano pripeljal več ATV-jev, vendar mi nikakor to ne uspe. Letos mi je skoraj, vendar je splet okoliščin onemogočil nekaj prihodov. Sam prilagajam oz, si kar rezerviram prost termin za Rokovo in ni mi žal. Verjetno bom naslednje leto spet šel in dal priložnost organizatorju da odpravi začetne napake oz.pomanjkljivosti, predvsem z meritvami.
Zadnjič spremenil spital, dne 24 Avg 2012, 22:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Bo treba še en klub "nezaželjenih" ustanovit. Šikanirani ga že imajo.spital napisal/-a: Mene je motilo samo to ker atv-ji niso zaželeni
lp
=============================
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
http://vimeo.com/45896071
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=5655
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=4902
http://www.stirikolesniki.si/viewtopic.php?f=5&t=3964
+++++++++++++++++++++++++
- Civava
- Obiskovalec
- Reactions:
- Kraj: Škofa Loka
- Kontakt:
Bom še sam dodal nekaj vtisov. Sam sem se predvsem udeležil tega srečanja zaradi druženja tekmovanje me ne zanima zatorej tudi nisem imel nikakršnih težav z časi
proga je bila zahtevna tako za avtomobile kot za atv je. Je pa seveda treba upoštevat , da bi atv ji nekaj hitreje opravili z progo tako so pa imeli več časa za druženje in uganjanje vragolij. Pri organizaciji je potrebno upoštevati , da je na delu nova ekipa in bo pač potrebovala nekaj časa , da se izpopolni tak dogodek ni kar mačji kašelj glede na število udeležencev in pa na vse papirje , ki so jih morali nabrati kajti tudi na Hrvaškem ni vse več tako kot včasih. Vendar tam se vsaj da. Priznati pa moram , da na teh srečanjih pri naših sosedih nikoli nisem dobil občutka , da bi podcenjujoče gledali na atv jaše. Še več prav lepo poskrbijo zanje tako z namestitvijo kot glede pokalov čeprav tudi sam menim , da so atv jaši med terenci popestritev in to prijetna seveda . Ima pa po moje največ zaslug za to , da so lepo sprejeti med večjim brati prav Rogi , ki je oral ledino na tem področju. Nekaj slik bom pa prilimal v naslednjih dneh.
- Rogi
- Poznavalec
- Reactions:
- Kontakt:
Bravo Janez. Točno tako.
Bom pa jaz prilimal nekaj slik mojega hrvaškega prijatelja Nebojše - pravega jeeparja
:
Eni so se izgubili pa jih je bilo potreba počakat

Tukaj je Čivava rabil nekaj pomoči

Tukaj je bil pa eden redkih, ki ni rabil pomoči vitla

KR GRE je imel nekaj težav

Hrvaški kolega

No sedaj mu pa kr gre

Kosilo

Eden bolj zahtevnih spustov sploh za ATV-je

Drago na poligonu v luknji

Drago na klančini

Jaz v luknji

Bom pa jaz prilimal nekaj slik mojega hrvaškega prijatelja Nebojše - pravega jeeparja
Eni so se izgubili pa jih je bilo potreba počakat

Tukaj je Čivava rabil nekaj pomoči

Tukaj je bil pa eden redkih, ki ni rabil pomoči vitla

KR GRE je imel nekaj težav

Hrvaški kolega

No sedaj mu pa kr gre

Kosilo

Eden bolj zahtevnih spustov sploh za ATV-je

Drago na poligonu v luknji

Drago na klančini

Jaz v luknji

Zadnjič spremenil Rogi, dne 23 Avg 2012, 05:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Valjčki super. Veš mogoče koliko so težki? Verjetno bi lahko večino proge in brzincev prevozil v H. Motor rabi precej več obratov, da sploh krene z mesta, kasneje pa ima več moči. Končna hitrost se je zmanjšala. Bi bilo treba še dr.Pulleyeve probat.
Pa nazaj na temo. Tudi jaz sem malo se malo skuliral zaradi napak organizatorja. Če bo zdravje dopuščalo, pridem tudi naslednje leto. Letos imam kar nekaj posledic (kolena). Upam, da bo naslednje leto tudi servo.
Tisti, ki so moje prejšnje pisanje razumeli kot, da sem prišel samo tekmovat, se hudo motijo. Pri skoraj 60 letih že vem kje so moje meje in mi je pokal zadnja stvar na takem eventu. Če pa že je, pa naj bo pošteno. Sobotna panoramska vožnja je bila polna prekinitev in čakanja. Če jih nebi bilo, bi se lahko že na polovici poslovil. Zame je bilo to dobrodošlo. Nedeljski RB pa je bil res podoben nedeljski vožnji. Lepo lagano, s pavzami za čik in pivo. Za popestritev pa še dva kratka brzinca in poligon. Kaj takšnega si pri nas ne moremo (uradno) privoščiti brez straha, da nas bodo paličarji poslikali in prijavili. S to prireditvijo se lahko meri edino Mala Mlaka, ki pa traja samo en dan.
Da bi nas kdo postrani gledal, nisem imel občutka. Na splošno se mi zdi, da so offroaderji stalno pripravljeni pomagati. Z mišicami ali pa pivom.
Mimogrede sem stestiral še kamero. Potrebno bo še kar nekaj testiranja, da ugotovim pravi položaj in nastavitve. Če se vam da, si lahko pogledate dolgočasne posnetke moje vožnje na brzincih. Posnetki so neobdelani (razen kar sčara YT), direktno iz kamere, zvok je pa kot da bi kamero vozil v praznem pločevinastem ajmerju.
Prvi brzinc na dnevnem RB. Uradni čas 3min, 2 sek.
Pa nazaj na temo. Tudi jaz sem malo se malo skuliral zaradi napak organizatorja. Če bo zdravje dopuščalo, pridem tudi naslednje leto. Letos imam kar nekaj posledic (kolena). Upam, da bo naslednje leto tudi servo.
Tisti, ki so moje prejšnje pisanje razumeli kot, da sem prišel samo tekmovat, se hudo motijo. Pri skoraj 60 letih že vem kje so moje meje in mi je pokal zadnja stvar na takem eventu. Če pa že je, pa naj bo pošteno. Sobotna panoramska vožnja je bila polna prekinitev in čakanja. Če jih nebi bilo, bi se lahko že na polovici poslovil. Zame je bilo to dobrodošlo. Nedeljski RB pa je bil res podoben nedeljski vožnji. Lepo lagano, s pavzami za čik in pivo. Za popestritev pa še dva kratka brzinca in poligon. Kaj takšnega si pri nas ne moremo (uradno) privoščiti brez straha, da nas bodo paličarji poslikali in prijavili. S to prireditvijo se lahko meri edino Mala Mlaka, ki pa traja samo en dan.
Da bi nas kdo postrani gledal, nisem imel občutka. Na splošno se mi zdi, da so offroaderji stalno pripravljeni pomagati. Z mišicami ali pa pivom.
Mimogrede sem stestiral še kamero. Potrebno bo še kar nekaj testiranja, da ugotovim pravi položaj in nastavitve. Če se vam da, si lahko pogledate dolgočasne posnetke moje vožnje na brzincih. Posnetki so neobdelani (razen kar sčara YT), direktno iz kamere, zvok je pa kot da bi kamero vozil v praznem pločevinastem ajmerju.
Prvi brzinc na dnevnem RB. Uradni čas 3min, 2 sek.